پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
×

با کسالت اول صبح و کمبود خواب چه کنیم؟

کمبود خواب , کسالت اول صبح

کسالت اول صبح و کمبود خواب

سرحال بودن سر صبح نیازمند نظم و زمان گذاشتن است. صبح زود بیدار شدن کار آسانی نیست، اما اگر بتوانید چنین کنید احساس خیلی خوبی خواهد داشت و از صبح خود حداکثر استفاده را خواهید بود.
 سرحال بودن سر صبح نیازمند نظم و زمان گذاشتن است. صبح زود بیدار شدن کار آسانی نیست، اما اگر بتوانید چنین کنید احساس خیلی خوبی خواهد داشت و از صبح خود حداکثر استفاده را خواهید بود.
به گزارش هافینگتون‌پست، اگر صبح‌ها با میل از تخت‌خواب جدا نمی‌شود تا روزتان را آغاز کنید، و اگر نشانه‌های زیر را در خود می‌بینید، بهتر است به توصیه‌های ارائه شده در این مطلب توجه کنید و تغییراتی در روال صبحگاهی خود ایجاد کنید.
عجله دارید: هر روز دیرتان می‌شود و انگار هیچ وقت زمان کافی ندارید و نمی‌توانید برنامه‌ای برای خود بچینید.
چه باید کرد؟ 
به تدریج سعی کنید زمان بیدار شدنتان را جلوتر بیاندازید. اگر نمی‌توانید ۱۵ دقیقه زودتر بیدار شوید، از ۵ دقیقه زودتر بیدار شدن شروع کنید.
برنامۀ صبحگاهی خود را از نو بریزید تا بهره‌وری بیشتری داشته باشید. عادتهای بی‌فایده را کنار بگذارید و کارهای غیر مهم را به بعداً موکول کنید.
تا جای ممکن از شب قبل آماده‌سازی‌ها را انجام دهید. لباسی که می‌خواهید بپوشید را انتخاب کنید، صبحانۀ‌تان را آماده کنید و از قبل معین کنید که چیزهایی را فردا می‌خواهید همراه با خودتان داشته باشید.
بیش از حد خسته هستید: انگار صبح‌ها نمی‌توانید خود را تکان دهید و فقط به حداقل تحرک ضروری شامل دستشویی رفتن، مسواک زدن، لباس پوشیدن و بیرون رفتن بسنده می‌کنید. شاید اصلاً “آدم صبح” نیستید یا شاید هم خوب نخوابیده‌اید. شاید هم قبلاً صبح‌ها سرحال بودید ولی حالا اینطور شده‌اید.
چه باید کرد؟ 
کیفیت خواب خیلی مهم است و سعی کنید خواب باکیفیتی داشته باشید تا خسته از خواب بلند نشوید. اما اگر مشکلتان خواب نیست، روشهای زیر را امتحان کنید:
سریع انرژی خود را تقویت کنید. این کار را با نوشیدن آب، دوش گرفتن، خوردن یک صبحانۀ مغذی انجام دهید. پرده را کنار بزنید تا نور طبیعی وارد منزل شود.
نرمش کنید. فعالیت فیزیکی به مدت ۵ دقیقه یا بیشتر می‌تواند حال شما را خوب کند و تمرکز شما را افزایش دهد. اگر بتوانید یک جلسۀ کامل ورزش صبحگاهی داشته باشید خیلی عالی است. اما اگر وقتش را ندارید، فعالیتهای ورزشی‌ای هست که خیلی سریع می‌توانید در منزل انجام دهید؛ نظیر شنا رفتن، پوزیشنهای یوگا، درانشست، پروانه و ….
خستگی غیرمعمول ممکن است نشانه‌ای از بیماری باشد، در نتیجه خوب از خود مراقبت کنید و چک‌آپهای دوره‌ای را سر وقت انجام دهید.
استرس دارید: اگر با وظایف و وضعیتهای استرس‌زا سروکار داشته باشید، سرحال بودن صبحگاهی به مسئله‌ای پیچیده‌تر بدل می‌شود. فکر کردن به این که چه چالشهایی ممکن است سر راهتان قرار گیرد، خود ایجاد استرس می‌کند. استرس و کشمکش درونی انگیزۀ بیرون آمدن از تختخواب و آغاز روز را از انسان می‌گیرد.
چه باید کرد؟ 
قبل از اینکه از تختخواب بیرون بیایید، سراغ گوشی، اس ام اس، ایمیل و شبکه‌های اجتماعی نروید. پیامها و خبرها که تا صبح معطل مانده‌اند، می‌توانند یک ربع یا نیم ساعت دیگر هم معطل بمانند تا به کارهای صبحگاهیتان برسید.
وقتی که حاضر می‌شوید، بگذارید موزیک پخش شود. موسیقی باعث آرام شدن، کاهش استرس و کاهش تنش عضلانی می‌شود و حواستان را از مشکلات پرت می‌کند. نکتۀ مثبتش این است که لازم نیست به آن وقتی جدا اختصاص دهید.

ضررهای کم خوابی

کم خوابی و یا بی خوابی اصلاً خوب نیست. در حقیقت عوارض آن بسیار زیاد است. شاید برایتان عجیب باشد، ولی کم خوابی و بی خوابی به هر دلیلی که باشد، به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی شما آسیب می رساند. برای کم خوابی عوامل بسیاری وجود دارد.

 

ضررهای کم خوابی برای بدن

استرس های زندگی روزمره می تواند توانایی خوب خوابیدن را تحت الشعاع قرار دهد یا شاید به علت کار و فعالیت زیاد ساعات خواب خود را کاهش دهیم یا ممکن است دچار مشکلات جسمی و روانی باشیم که خواب را مختل کرده و از این که دچار کمبود خواب هستیم نیز کاملاً آگاه نباشیم.

 

با این حال درک این مسأله بسیار مهم است که کم خوابی ویا بی خوابی غالباً به دلایل اختلالات ناشناخته خواب بروز می کند. بعد از یک خواب معمولی در شب، ممکن است در طول روز احساس خواب آلودگی نمائید یا این که احساس کنید به هیچ وجه سر حال نبوده و نمی توانید فعالیت کنید، اما کاملاً از این که دچار اختلال خواب هستید یا از کم خوابی رنج می برید، آگاه نباشید.

 

ضرر های کم خوابی و بروز چاقی در افراد

خواب یک نیاز غیر قابل چشم پوشی است و ارتباط آن با چاقی و عدم تناسب اندام رابطه معنی داری است.اغلب گفته می‌شود که ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه برای بدن لازم است اما این مدت زمان، بنا به نیاز بدنی هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. اخیراً محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کم خوابی یا بی خوابی باعث پُرخوری می‌شود.

 

در واقع بی خوابیدن با افزایش کالری‌های مصرفی در طول روز ارتباط دارد و افرادی که ساعات کمتری می‌خوابند در مقایسه با افرادی که خواب کافی دارند میل بیشتری به خوردن غذا دارند و خطر ابتلا به چاقی در آنان بیشتر دیده می شود. لذا دانشمندان درصدد بررسی ارتباط میان مدت زمان کوتاه خواب و بروز چافی در افراد هستند.

در همین راستا مطالعه ای برگرفته از ژورنال AJCN برروی مردان و زنان با وزن طبیعی به منظور بررسی ارتباط میان تعادل انرژی با طول دوره خواب کوتاه مدت و خواب نرمال صورت گرفت.در این مطالعه ۱۵ مرد و ۱۵ زن با سن ۴۹ –۳۰ سال و BMI: 26- 22 که بطور منظم ۹- ۷ ساعت خواب در طول شبانه روز داشتند انتخاب شدند.

 

شواهد علمی اخیرحاکی از آنندکه کم خوابی باعث افزایش مصرف انرژی و چربی می گردد و همین امر ارتباط میان خواب و چاقی را اثبات می نماید بر اساس این یافته ها افزایش دریافت های غذایی در کنار مصرف انرژی بالا در افرادی که تحت شرایط خواب کوتاه مدت هستند آنها را مستعد ابتلا به چاقی می نماید.

 

کمبود خواب , کسالت اول صبح , ضرر های کم خوابی

 

ضررهای کم خوابی و ارتباط آن با سرطان

پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که کم خوابی و محرومیت از خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد.
این پزشکان می‌گویند: اختلال و آشفتگی در خواب تنها در مدت چهار هفته می‌تواند تاثیر سوء از این حیث داشته باشد که دلیل اصلی آن، آسیب دیدن سیستم ایمنی بدن و تحلیل رفتن توانایی این سیستم در کنترل یا ریشه‌کن کردن سلول‌های سرطانی اولیه است.

 

در این بررسی آزمایشگاهی که روی دو گروه موش و کیفیت خواب آنها انجام گرفت، مشخص شد که تومورهای موجود در بدن موش‌ها با الگوی خواب نامنظم، دو برابر بزرگتر از تومورهای موش‌هایی است که خواب کافی و طبیعی داشته‌اند.

الگوی خواب ناپیوسته بر چگونگی مقابله سیستم ایمنی بدن با سرطان تاثیر گذاشته و موجب می‌شود بیماری تهاجمی‌تر شود.

 

ضررهای کم خوابی و ارتباط آن با مرگ زودرس

پژوهشگران می‌گویند افرادی که کمتر از ۶ ساعت در شب می‌خوابند در معرض خطر بیشتر مرگ زودرس هستند.

به گفته این پژوهشگران افرادی که کمتر از این مقدار می‌خوابند، ۱۲ درصد با احتمال بیشتری به طور زودرس می‌میرند، در عین حال این پژوهشگران رابطه‌ای میان خوابیدن بیش از ۹ ساعت در شبانه روز و مرگ زودرس پیدا کردند.

سرپرست این پژوهش در دانشگاه وارویک در انگلیس گفت: “اگر کم بخوابید، در معرض ابتلا به دیابت، چاقی، فشار خون بالا و کلسترول بالا قرار می‌گیرید.”

بیتوته
برترین ها
این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 5, میانگین امتیاز: 5,00 از 5)
Loading...