یکشنبه , ۳ اردیبهشت , ۱۳۹۶

nooon

 

در مطلب زیر۸ دلیل برای نخوردن نان های سفید مانند نان باگت و لواش عنوان شده

 

نان تهیه‌ شده از آرد سفید: کالری مفت

نان‌های سفید از آردهای تصفیه‌ شده به نام آرد تی ۵۵ تهیه می‌شوند. در هر ۱۰۰ گرم از این آردها ۰٫۵۵ گرم مواد معدنی وجود دارد. حتماً می‌دانید که بدن ما به املاح و مواد معدنی نیاز دارد تا در سلامت بماند. حالا اجازه دهید این میزان مواد معدنی را با عناصر مغذی آرد تی ۱۵۰ که برای تهیه‌  نان‌های سبوس‌دار استفاده می‌شود مقایسه کنیم. باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم آرد تصفیه نشده ای که برای تهیه‌  نان سبوس‌ دار استفاده می‌شود حاوی حدود ۱٫۵ گرم مواد معدنی است. واقعیت این است که میزان کالری که این نان‌ها به بدن تحمیل می‌کنند بیشتر از مواد مغذی آن‌هاست؛ یعنی اینکه شما یک ماده‌ی غذایی را با میل و اشتها می‌خورید و دستگاه گوارشتان را به زحمت می‌اندازید اما برای دریافت مواد غذایی ناچیز در حد هیچ.

 

نان‌های سفید: گلوتن زیاد

گلوتن موجود در گندم نان‌های سفید موجب مشکلات متعددی به خصوص بیماری سلیاک یا همان عدم تحمل گلوتن می‌شود. به بیان دیگر با مصرف نان سفید درهای لوله‌ی گوارشتان را به سوی مشکلات زیادی باز می‌کنید.
 

نان‌های تهیه‌ شده از آرد سفید: قند زیاد

نان سفید حاوی مواد مغذی نیست و فقط و فقط نشاسته است. نشاسته از قندهای ساده (گلوکز) تشکیل شده که خیلی زود نیز جذب می‌شوند. اگرچه نان سفید مزه‌ی شیرینی ندارد اما باید بدانید که از ۸۵ درصد گلوسید (قند) تشکیل شده است. اگر نمی‌خواهد قند زیادی وارد بدنتان شود یکی از آن‌هایی که باید از مصرفش دوری کنید همین نان‌های تهیه‌شده از آرد سفید است.
 

نان‌های تهیه‌ شده از آرد سفید: اعتیادآور هستند

همان طور که گفتیم نان‌های سفید از قند (نشاسته،۸۵ درصد) تشکیل شده‌اند و مانند هر ماده‌ی غذایی قندی دیگر احتمال اعتیاد غذایی در آن‌ها بالاست. اگر اهل ساندویچ باشید خواهید دید که با خوردن هر باگت مشتاق تر می‌شوید و بیشتر و بیشتر به سمت این نان‌ها می‌روید. دلیلش همان قند موجود در آن است که اعتیادآور است.
 

نان‌های تهیه‌ شده از آرد سفید شاخص گلیسمی بالایی دارند

اگر به درستی نمی‌دانید که شاخص گلیسمی دقیقاً چیست باید بگوییم این شاخص به قدرت هر ماده‌ی غذایی برای بالا بردن قند خون گفته می‌شود. به بیان دیگر هر ماده‌ی غذایی که شاخص گلیسمی بالایی دارد با سرعت بیشتری قند خون را بالا می‌برد. زمانی که قند خون بالا می‌رود بدن انسولین بیشتری تولید می‌کند تا با سرعت بیشتری قند خون را پایین بیاورد. البته این اتفاق در بدن یک امر عادی است؛ اما باید بدانید این شاخص برای نان‌های سفید ۹۵ است و با سرعت خیلی زیادی باعث بالا رفتن قند خون و ترشح انسولین می‌شود. ادامه‌ی این روند باعث می‌شود که به مرور سلول‌ها در برابر انسولین مقاومت نشان دهند و این مسئله نیز بدن را در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار می‌دهد. از طرف دیگر انسولین نمی‌تواند در طولانی مدت تمام این قندها را به صورت گلیکوژن (ذخیره‌ی قند) در آورد و آن‌ها را به چربی تبدیل می‌کند.
 

نان‌های تهیه‌ شده از آرد سفید چاق می‌کنند

هر ماده‌ی غذایی که شاخص گلیسمی بالایی داشته باشد با مصرف زیاد باعث افزایش چربی بدن شده و به مرور چاق می‌کند. البته توجه داشته باشید محتویاتی که داخل نان قرار می‌دهید نیز موثر است. مواد غذایی چرب داخل نان بیشتر از ترکیبات نان چاق کننده است؛ اما با این حال باید بدانید که نان‌های سفید اگر به خودی خود باعث چاقی نشوند بدون شک خیری برای تناسب اندامتان هم نخواهند داشت. نان باگت
 

نان‌های تهیه‌ شده از آرد سفید تعادل غذایی را به هم می‌زند

عادت داشتن به مصرف زیاد نان‌های سفید باعث کاهش مصرف سبزیجات، میوه‌ها، آب میوه‌های ویتامینه، گوشت‌های باکیفیت و حتی ماهی می‌شود. نباید تأثیر نان‌های سفید را در تعادل غذایی نادیده گرفت. بعد از خوردن یک عدد ساندویچ بزرگ با مخلفات داخل آن دیگر جایی برای خوردن میوه نمی‌ماند. اگر جزو افرادی هستید که به عنوان میان‌وعده نیز ساندویچ می‌خورید بهتر است تغییری در عادتتان ایجاد کنید. یک مشت بادام میل کنید. یکی دو واحد میوه بخورید. خلاصه اینکه خودتان را به ساندویچ‌های حاوی سوسیس و کالباس عادت ندهید.
 

نان‌های تهیه‌ شده از آرد سفید: امان از نمک زیاد

داخل این نان‌های سفید علاوه بر قند، سدیم یا همان نمک نیز وجود دارد. هر ۱۰۰ گرم نان سفید حدود ۵۰ درصد نیاز روزانه‌ی ما به نمک را تامین می‌کند.

تصورش را بکنید که در هر سه وعده‌ی غذایی ۱۰۰ گرم نان سفید میل کنید. در این صورت سدیم قابل‌توجهی وارد بدنتان می‌شود. حالا به این میزان یک مشت نمکی که از طریق مصرف غذاهای آماده و یا غذاهای خانگی‌تان و غیره وارد بدنتان می‌شود را نیز اضافه کنید. خواهید دید نمک زیادی وارد بدنتان می‌شود. حتماً می‌دانید که نمک بیش از اندازه برای سلامتی مضر است. فشارخون بالا، دفع کلسیم، ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و غیره از مضرات مصرف نمک زیاد هستند.

توصیه می‌کنیم نان‌های کامل (سبوس‌دار) را در الویت قرار دهید. این نان‌ها حاوی مواد مغذی بیشتر و شاخص گلیسمی پایین تری داشته و گلوتن زیادی نیز ندارند. توصیه می‌کنیم نان را از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف نکنید اما در انتخاب آن دقت کنید.

 

منبع : ایران ناز


این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

بیشتر ببینید
در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • سرطان پیشگیری از سرطان با روش های ساده

    پیشگیری از سرطان با چند راهکار ساده پیشگیری از سرطان با تقویت سیستم ایمنی بدن امکان پذیر است. با رعایت نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می شود خطر ابتلا به سرطان را کم …

  • فرورفتگی ناخن پا در گوشت

    علت فرورفتگی ناخن در گوشت و راههای پیشگیری و درمان در بعضی مواقع پیش می آید که کناره ها و لبه های ناخن به جای رشد خارج از بستر به داخل گوشت انگشتان انحنا پیدا …

  • علل خواب رفتن دست و پا چیست؟

      یکی از حواس پنج گانه، حس لامسه است که وظیفه اصلی این حس محافظت کردن مخفی ما در مقابل عوامل مضر محیط است، در صورتی که مشکلی در حس لامسه به وجود آید می …

  • آموزش برگشت در شنای کرال پشت + تصاویر

      آموزش برگشت در شنای کرال پشت (+تصاویر) آموزش برگشت کرال پشت برگشت در شنای کرال پشت به روشهای  مختلف انجام می شود و چنین به نظر می رسد که هر شناگر روشی را انتخاب …

  • علت بوی بد واژن و روش های درمان آن

    علت بوی بد واژن و روش های درمان آن   بوی بد واژن به طور عمده ناشی از عفونت های دستگاه تناسلی خانم هاست به همین دلیل برای رفع بوی بد واژن خانمها بایستی در …

  • پیشگیری و درمان عرق سوز

    چگونه پوست عرق سوز شده را درمان کنیم؟  پیشگیری از عرق سوز شدن پوست   وقتی که در طول تمرین، پوست قسمتی از بدنمان به طور مستمر با لباس یا پوست خودمان ساییده می‌شود، اصطلاحا …

  • تاثیر پیاده روی بعد از شام بر بدن

      فواید شگفت انگیز ۱۰۰ قدم پیاده روی بعد از شام   کارشناسان عقیده دارند، دست کم ۱۰۰ قدم پیاده روی بعد از شام وضعیت سلامت عمومی تان را بهتر می کند که شامل هضم …

  • علائم افسردگی

        اطلاعات زیر می تواند به شما کمک کند تا بتوانید تشخیص دهید که آیا به بیماری افسردگی مبتلا هستید یا خیر. البته فراموش نکنید که خواندن این مقاله نمی تواند جایگزین مراجعه به …

  • عادات و رفتار مؤثر در ریزش مو

    عادت‌های نادرستی که باعث ریزش مو می‌شوند   یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه رفتارهای نادرستی در بین افراد وجود دارد که باعث بروز ریزش موی غیرطبیعی در افراد می‌شود، گفت: یکسری …

  • خواص پاپ کورن

      ۱. پاپ‌کورن پر از آنتی اکسیدان است پوست ذرت بوداده، سرشار از آنتی اکسیدان است. منظور از پوست، همان‌هایی است که معمولاً بین دندان‌هایمان گیر می‌کند و جویدنشان هم سخت است! آنتی اکسیدان موجود …

  • معرفی چهار نمونه از کشنده‌ترین انواع تداخلات دارویی

    معرفی چهار نمونه از کشنده‌ترین انواع تداخلات دارویی   داروهایی که با تلاش دانش پزشکی برای مقابله با بیماری‌ها تولید می‌شوند اگر بدون مشورت پزشک در ترکیب باهم مصرف شوند، گاهی به معجونی سمی و …

  • چند خاصیت جادویی ماست

    این خوردنی جادویی را هر روز بخورید! در صورت مصرف روزانه‌ ماست می‌توانید شاهد فواید معجزه‌آسای این خوردنی برای سلامتی باشید.   ماست خواص بسیاری دارد که خوردن روزانه‌ آن به حرکات منظم روده، افزایش …

  • خواص قهوه , مضرات قهوه خواص قهوه و مضرات قهوه

    آشنایی با مضرات و فواید و خواص قهوه   خواص قهوه از مواردی است که حتما از گوشه و کنار شنیده اید. تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و کاهش حملات آسم …

  • علایم کیست های گانگلیون

      علائم و نشانه های کیست های گانگالیون     کیست های گانگلیون غده های خوش خیمی هستند که معمولا در راستای تاندون یا مفاصل مچ دست یا روی دست رشد می کنند. این کیست …