چهارشنبه , ۴ اسفند , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

داریوش مظفریان

افراط در مصرف نمک مرگ‌آور است

داریوش مظفریان، پژوهشگر دانشگاه هاروارد با گردآوری و بررسی داده‌هایی از ۶۶ کشور جهان نشان داده که مصرف بیش از حد نمک طعام، جان ۱/۶۶ میلیون نفر را به خطر انداخته است. این پژوهش، چهارشنبه ۱۲ اوت در نشریه علمی «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر شده است.

برای پژوهش پیرامون پیامدهای زیانبار مصرف بیش از حد نمک طعام، داریوش مظفریان و همکارانش اطلاعاتی از ۶۶ کشور جهان را گرد آورده‌اند. آن‌ها موفق شدند در این پژوهش، از نظر آماری ۷۵ درصد ساکنان کره زمین را پوشش دهند.

نمک طعام از سدیم و کلرید تشکیل شده و میزان سدیم در ادرار قابل اندازه‌گیری است. پژوهش مظفریان هم، بر اندازه‌گیری میزان سدیم در ادرار استوار است و نه فقط بر اساس گفته‌های اشخاصی که در این پژوهش شرکت کرده‌اند.

داریوش مظفریان علاوه بر این به نتایج ۱۰۷ پژوهش علمی دیگر درباره تأثیرات نمک طعام بر افزایش فشار خون و بیماری‌های عروق مراجعه کرده است. او و همکارانش علاوه بر این میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی به عنوان پیامد فشار خون را هم در نظر گرفته‌اند و سپس هر سه این داده‌ها را با توجه به عادت‌های ۷۵ درصد ساکنان کره زمین در مصرف نمک طعام بررسی کرده و به نتیجه رسانده‌اند.

بر اساس پژوهش مظفریان ۹۹/۲ درصد ساکنان کره زمین بیش از حد نمک طعام مصرف می‌کنند.

سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که هر نفر روزی ۲ گرم «سدیم» مصرف کند، در حالی‌که میزان مصرف سدیم در جهان به طور متوسط بالغ بر ۳/۹۵ گرم است. از این میان ساکنان قاره آفریقا با مصرف ۲ گرم سدیم در روز از کمترین میزان مصرف نمک و ساکنان قاره آسیا با مصرف ۵/۵۱ گرم از بالاترین میزان مصرف نمک در جهان برخوردارند.

مصرف بیش از حد نمک طعام باعث شد که در سال ۲۰۱۰، ۱/۶۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری‌های قلب و عروق مبتلا شوند.

داریوش مظفریان ثابت کرده است که این عده به دلیل مصرف بیش از ۲ گرم «سدیم» در روز به بیماری‌های قلب و عروق مبتلا شده‌اند. از سوی دیگر بر اساس این پژوهش مصرف به اندازه نمک طعام مطابق پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی باعث کاهش فشار سیستولیک خون به میزان ۳/۸ میلی‌متر جیوه می‌شود. بر اساس این پژوهش چنانچه اشخاص سالخورده و همچنین بیماران قلبی از نمک پرهیز کنند، فشار سیستولیک خون آن‌ها به طور مؤثری کاهش پیدا می‌کند.

 

برترین ها



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • درد قفسه سینه یا آنژین صدری

      درد قفسه سینه یا آنژین صدری چیست؟     آنژین صدری یا درد در قفسه سینه چیست؟ افراد مبتلا به آنژین صدری، احساس درد در قفسه سینه را تجربه می کنند. درد قفسه سینه …

    • گل پنیرک, خواص گل پنیرک, خاصیت گل پنیرک, خواص دارویی گل پنیرک, خاصیت دارویی گل پنیرک, دمنوش گل پنیرک, خواص دمنوش گل پنیرک, طرز تهیه دمنوش گل پنیرک خواص دمنوش گل پنیرک

      خواص دمنوش گل پنیرک دم کرده گل ها یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود. خواص درمانی : طبیعت: از نظر طب …

      • معجون ضدسرطان, پیشگیری از سرطان داروی ضد سرطان خانگی برای مقابله و پیشگیری از سرطان

        پیشگیری از سرطان با یک داروی ضد سرطان خانگی + روش تهیه هریستو مرمرسکی (Hristo Mermerski) یک دانشمند روسی است که یک داروی ضد سرطان خانگی برای مقابله و پیشگیری از سرطان ارائه داده است. البته این …

        • بیماری خراش گربه (Cat-scratch disease)

            بیماری خراش گربه چیست؟ آیا شما از آن دسته افرادی هستید که گربه (مخصوصا بچه گربه) را دوست دارید؟ آیا در منزلتان گربه وجود دارد؟ آیا شما می‌دانید که این حیوان ملوس، ممکن است …