جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
×

همه چیز درباره سبزی جعفری

سبزی جعفری از بیماری های گوارشی از قبیل سوء هاضمه، گرفتگی معده، نفخ، تهوع جلوگیری کرده و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد.

سبزی جعفری ,همه چیز درباره سبزی جعفری, خواص جعفری, فواید جعفری, ارزش غذایی جعفری,مضرات جعفری,جعفری تازه,فواید مصرف جعفری,خواص درمانی جعفری,خاصیت جعفری,جعفری

همه چیز درباره سبزی جعفری

جعفری از بیماری های گوارشی از قبیل سوء هاضمه، گرفتگی معده، نفخ، تهوع جلوگیری کرده و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد.

جعفری چیست؟

گیاه جعفری ابتدا در کرانه های دریای مدیترانه مانند ایتالیا، الجزایر و تونس یافت شد و بیش از ۲۰۰۰ سال است که توسط بشر در نواحی دیگر کشت می شود. سبزی جعفری در بین یونیان از محبوبیت خاصی برخوردار است، به طوریکه در مراسم مختلف از آن استفاده می کنند. همچنین جعفری میان مردم رومانی مصارف دارویی و خوراکی دارد و در غذاهای میترانه ای و اروپایی از برگ و ریشه آن استفاده می شود.

این گیاه نسبتا گرمسیری است و برای رشد، نیاز به رطوبت و نور کافی خورشید دارد. جعفری را می توان در تمام فصول در بازار یافت. این سبزی ارزان، یک گیاه بسیار مغذی است و دارای ویتامین های فراوان و آنتی اکسیدان ها می باشد.

 

ارزش غذایی سبزی جعفری

مواد مغذی موجود در جعفری عبارتند از:  ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین B12، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و مس. همچنین برگ جعفری حاوی کربوهیدرات، چربی و پروتئین می باشد.

 

فواید جعفری

عموما جعفری را به عنوان چاشنی غذا می شناسند، ولی این سبزی سرشار از مواد مغذی است که برای سلامتی مفید هستند  و تاثیرات مثبتی روی بدن می گذارند. بعضی از این فواید و خواص درمانی عبارتند از:

ضد دیابت: در طب سنتیِ ترکیه، از جعفری به عنوان یک دارو برای درمان و کنترل دیابت استفاده می شود. بر طبق آزمایشی که در دانشگاه مرمره ترکیه بر روی موش های صحرایی صورت گرفت، کنترل دیابت با خوردن جعفری از لحاظ علمی نیز تایید شد.

ضد سرطان: ترکیبی به نام  Myristicin در آزمایشگاه LKT مینیاپولیس کشف شده است، که این ترکیب ازعصاره روغن جعفری بدست آمده و دارای خاصیت ضد سرطانی می باشد.

ضد التهاب: در مدیترانه با روش های سنتی از جعفری برای دندان درد، کبودی، گزش حشرات و زبری پوست استفاده می کنند. با توجه به مطالعه مقدماتی انجام شده در دانشگاه ملک سعود شهر ریاض، جعفری خواص ضد التهابی و ضد مسمومیت های کبدی دارد.

ضد پوکی استخوان: جعفری به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. پوکی استخوان به دلیل کاهش کلسیم در استخوان و نیز وجود یک اسید آمینه به نام هموسیستئین رخ می دهد. به غیر از محصولات لبنی و سبزیجات، جعفری به عنوان یک منبع خوب کلسیم در نظر گرفته شده است. جعفری حاوی مقدار مناسب از اسید فولیک است که باعث کاهش هموسیستئین می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن: ویتامین ها (A، C، K، فولات و نیاسین)، مواد معدنی و آنتی اکسیدان موجود در جعفری در تقویت ایمنی بدن نقش به سزایی دارند. ویتامین A به طور مستقیم بر روی لنفوسیت ها یا سلول های سفید خون تاثیر می گذارد و عملکرد آن ها را افزایش می دهد. کلروفیل موجود در جعفری، دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است. مطالعات نشان داده اند که جعفری دارای خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضد باکتری است و منبع خوبی برای داروهای خانگی می باشد.

ضد سنگ کلیه: جعفری یک ماده ادرارآور است و در کنترل بیماری های مختلف مانند: سنگ کلیه، عفونت دستگاه ادراری و سنگ کیسه صفرا استفاده می شود.  ریشه جعفری برای مقابله و درمان سنگ کلیه بسیار مفید است. اضافه کردن جعفری به آب جوش و نوشیدن روزانه آن به عنوان یک پاک کننده عمومی برای بدن موثر است.

 

خطرات احتمالی از خوردن سبزی جعفری

مصرف جعفری به خصوص در مقادیر زیاد ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. برخی از آنها عبارتند از:

مصرف مقادیر زیادی از جعفری ممکن است سبب انقباضات رحم در دوران بارداری شود که در هر مرحله از دوران بارداری می تواند بسیار خطرناک باشد. اجتناب از مصرف زیاد جعفری در دوران بارداری و شیردهی توصیه می شود.

سبزی جعفری ممکن است پوست را نسبت به نور خورشید حساس کند و سبب خارش و جوش زدن شود.

 

آشپزی با سبزی جعفری

جعفری تازه، برگی شکننده و ملایم دارد که می توان آن را به عنوان چاشنی به هر غذایی اضافه کرد. پاستا و ماکارونی از جمله غذاهای محبوبی هستند که در آن ها از جعفری زیاد استفاده می شود. علاوه بر طمع دار کردن می توانید از برگ های آن برای تزیین غذا نیز استفاده کنید. جعفری خام و تازه مواد مغذی بیشتری دارد ولی جعفری خشک برای طعم دار کردن غذا مناسبتر است.

همچنین می توان از جعفری در انواع سوپ مانند سوپ گوجه فرنگی و همچنین برای طعم دار کردن ساندویچ، سالاد، انواع سس و آب میوه ها استفاده کرد.

 

این مطلب برگرفته از مقاله Health Benefits of Parsley می باشد.

 

وبلاگ ورچین

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 24, میانگین امتیاز: 4,58 از 5)
Loading...