چهارشنبه , ۹ فروردین , ۱۳۹۶


     نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

نکاتی درباره درست کردن انواع ژله

 

در این پست سعی شده نکات مهم و ترفندهای تهیه انواع ژله و خارج کردن ژله از قالب به طور کامل توضیح داده شود.  از خرید قالب گرفته تا بیرون آوردن در ظرف سرو. امیدوارم با دقت مطالعه فرمایید.

 

خرید قالب انواع ژله و دسر :

من خودم شخصا قالب فلزی معمولی رو میپسندم. حتی تفلنشم نه! چون هر بلایی میشه سرش آورد و بنده خدا آخم نمیگه!

 

نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

قالب فلزی برای انواع ژله و دسر

 

خیلی راحت توی فر قرار میگیره و خیلی راحتم با کمی حرارت میشه از توش ژله رو خارج کرد! اما قالب سیلیکونی! یک مقدار باید حرفه ای تر باشید. اگه کمی دستتون بیاد خیلی راحتر از قبلی میتونید ژله رو ازش خارج کنید.

حالا پیشنهاد من اینه! برای مقدار زیاد از قالب فلزی و برای مقادیر کمتر در صورت تمایل از قالب های سیلیکونی استفاده کنید.

نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

قالب سیلیکونی برای انواع ژله و دسر 

 

یک نوع دیگه هم قالب های پلاستیکی هستند که اگه ناشی هستید ازش استفاده نکنید! چون هم ژله توش دیر میبنده و هم برگردوندنش کمی مهارت میخواد!

نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

قالب پلاستیکی برای انواع ژله و دسر 

 

در مورد قالب های تفلونی هم من بیشتر چدنی رو قبول دارم تا تفلون خالی. چون تفلونیها معمولا نازک هستن توی فر کیک رو میسوزونن.

در ضمن از قالب که دالبرهای نافرم داره استفاده نکنید. مثلا گوشه های کج و نامیزون. معمولا اون گوشه موشه ها ژله گیر میکنه. سعی کنید قالب های خوشگل و دارای شیار های تیز بگیرید. اینزوری زیبایی کارتون دو چندان میشه.

اگه بخوام یک قالب پیشنهاد کنم بخرید که کار چند تا قالب رو بکنه ، یک قالبه کمر بندی از جنسهای خوبشه. باهاش خیلی کارا میشه کرد.

http://s5.picofile.com/file/8151059642/IMG_1448.JPG

قالب کمربندی

جمع بندی :
 

قالب فلزی راحتر برمیگرده محتویاتش! زودتر میبنده چون فلزیه! قالب سیلیکونی برای مقادیر کوچیک خیلی خوبه و راحت برمیگرده. قالب پلاستیکی هم برای حرفه ای ها!

 

خارج کردن انواع ژله از قالب :

برای خارج کردن از قالب ! چند تا روش هست. اول اینکه قبل از ریختن موادمون توی قالب قالب رو خیس کرده (فقط نمدار) و نیم ساعت توی فریزر بزاریم. که حتما این کار رو بکنید. وقتی مواد رو ریختین خواهشا کمه کم ۱۰ تا ۱۲ ساعت بزارید توی یخچال بمونه و زود نخوایید برش گردونید! اینو برای افرادی مثل خودم میگم که طاقت ندارن و میخوان سریع ببینن نتیجه ی کارشون چی شده!

برای برگردوندن اول دور قالب رو با چاقو یا دست آزاد کنید. و بعد قالب رو به مدت چند ثانیه توی آب داغ  (آب داغ!!!! نه جوش!!!! ) قرار بدید این چند ثانیه بستگی به جنس قالب و محتویات داره و داغی آب داره. بازم میگم آب جوش نه! به هیچ وجه از آب جوش استفاده نکنید یک دفعه کل ژله شوکه میشه ها. من خودم همیشه از آب گرم شیر استفاده میکنم. اگه قالبتون فلزی باشه و آب نرمال گرم حدود ۵ تا ۱۰ ثانیه مواد آماده برگردوندنه. اما قالب پلاستیکی خوب بالای ۲۰ ثانیه زمان میخواد.  قالب سیلیکونی هم زود جواب میده. همه ی اینا تقریبیه! باید هر چند ثانیه ژله رو کنترل کنید تا ببینید موقع برگردوندنه یا نه!

 

نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

 

یک راه دیگه هم برای برگردوندن اینه که ژله رو توی ظرف سرو با قالب برگردونید و پشتش سشوار بگیرید .تا از قالب جدا بشه . که من اینو خیلی نمیپسندم.

– قبل از اینکه ژله رو توی ظرف سرو برگردونید ظرف رو کمی مرطوب کنید(خیس نه ها!!!) اینطوری اگه ژله مرکز ظرف نیفتاد میتونید با حرکت ظرف سرش بدید سر جاش. ولی خیلی باهاش ور نرید پاره مشه.

– حتما بعد از برگردوندن ژله یا دسر اونو دوباره توی یخچال بزارید تا خودش رو بگیره.

– نکته ی درست کردنه ژله های حاضری اینه که به جای ۲ لیوان آبی که روش نوشته کلا ۱/۵ لیوان آب بریزید. و اگه از میوه ی تازه استفاده میکنید میوه ها خشک باشن(نه میوه خشک ها! یعنی آب اضافی نداشته باشن و تر نباشن)

– برای شفافیت رنگ ژله حتما بعد از مخلوط کردن با آب جوش روی بخار کتری بزارید و یا ۱ دقیقه داخل ماکرویو با درجه حرارت بالا.

برای اینکه ژله های چند رنگ درست کنید . حتما از سفت شدن لایه ی زیری مطمئن بشید. وگر نه ژله ها تداخل پیدا میکنه. میتونید برای سریع تر بسته به جای ۱ لیوان آب سر کمتر از یک لیوان یخ بریزید ولی بدونید این طوری خیلی زود میبنده و باید سرعت عمل داشته باشید.

 

نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

 

– اگه میخوایین از میوه استفاده کنید داخل ژله اولا میوه های پر دردسر مثل کیوی یا نارنگی رو کنار بزارید. (این مواد آنزیم اسیدی یا قلیایی دارن و باعث میشن ژله نبنده یا دیر ببنده . میتونید از کمپوتشون استفاده کنید که راحترین کاره .)دوما حتما از ژله نیم بند شده مثل سفیده تخم مرغی استفاده کنید. اولم کمی از ژله رو توی ظرف بریزید و وقتی نیم بند شد میوه هارو توش بچینید و بعد بزارید خودش رو بگیره و ببنده. و باقی ژله رو بریزید. اینطوری میوه ها پخش نمیشن.

– اگه با ریختن میوه خدا نکرده ژلتون نبست و مدتها زمان برد و ازش قطع امید کردید. موادتون رو بریزید توی میکسر و لهش کنید. یک تا دو قاش ژلاتین به روش بن ماری حل کنید و به موادتون اضافه کنید و بزارید توی یخچال(کلک رشتی آیا؟؟) و بشنید فکر کنید اشتباهتون کجا بوده که ژله نبسته.

– اگه از شیر یا خامه توی ژله استفاده میکنید حتما این مواد با ژله هم دما باشن. تا نبرن. خامه یا ماست رو هم در ظرف جداگونه حتما بزنید و بعد اضافه کنید.و اگه از بستنی استفاده میکنید حتما چند دقیقه قبل از اضافه کردن بستنی رو از فریزر خارج کنید و قبل از اضافه کردن توی ظرف جدا اونو بزنید تا یک دست باشه و خیلی تفاوت دمایی با ژله نداشته باشه(چون ممکنه دو رنگ بشه!)

-قبل از درست کردن ژله قالب رو اندازه بزنید و کم و زیادش رو از قبل چاره کنید. روش اندازه گیری هم اینه که به جای هر بسته ژله ۲ لیوان آب بریزید و ببینید چند تا بسته ژله میخوایید.

 

نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

 

– اگه با یخ میخوایید ژله درست کنید مواظب باشید حباب هوا در ژلتون نمونه. و به طور کلی این روش شفافیت ژله رو کم میکنه. بهتر کمتر استفاده بشه.البته به نوع مارک ژله ای که استفاده میکنید هم مربوطه.
– برای اضافه کردن شیر به ژله هم اینه اول ژله رو با یک لیوان شیر (کمتر از یک لیوان) هم بزنید و بعد روی بخار کتری بزارید تا حسابی باز بشه و در آخرم نصف لیوان آب سرد بهش اضافه کنید.(اینم یک روش که شیر نبره.)

– یک نکته مهم دیگه هم اینه که وقتی اطراف ژله یا دسر رو با چاقو باز کردید و اونو داخل آب جوش قرار دادی و همه چیز آماده برگردوندن بود و برگردوندید ممکنه از قالب جدا نشه و بر نگرده که در این مواقع با کمی فشار انگشت در یک ناحیه ی داخلی قالب مقداری هوا وارد اون میکنید و دیگه دسر به راحتی بر میگرده. فقط ممکنه در جای مورد نظر برنگرده که با خیس کردن ظرف میتونید اون رو سر بدید تا سر جاش قرار بگیره./ محفظه هوایی در دسر ایجاد کنید.

– یک نکته هم اینکه همیشه همه چیز رو برای اولین بار در ابعاد کوچیک درست کنید اگه خوب شد بزرگ!

– و مهمترین نکته! هر چیزی با آزمون و خطا بدست میاد نترسید و هول نشید. فوق فوقش کلش خراب میشه و خودتون میشینید یک دل سیر ژله میخورید. تازه اگه خرابم بشه بهتره میدونید چرا؟ شکست مقدمه پیروزیه.

 

طرز تهیه ژله رز سیب - درست کردن رز با سیب - ژله مجلسی

 

منبع : کافه شکلات 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه ژله قطبی , ژله مجلسی طرز تهیه ژله قطبی برای تولد بچه ها

    طرز تهیه ژله قطبی ( در حسرت بهار )   ژله قطبی ژله ای متفاوت و جالب بخصوص برای جشن تولد بچه هاست. حتما ازش خوششون میاد. اینجا فقط ایده کار به شما داده شده …

  • طرز تهیه ژله دو رنگ مجلسی

    طرز تهیه ژله دو رنگ زیبا و مجلسی   مواد لازم : ژله آلوورا ۱ عدد بستنی لیوانی ۱ عدد ژله آلبالو ۱عدد موز ۵ عدد.   طرز تهیه ژله دو رنگ : جهت تهیه …

  • طرز تهیه ژله حباب دار

      طرز تهیه ژله حباب دار زیبا و شیک   ژله حباب دار ژله ای بسیار زیبا و مجلسیه که میشه اونو به شکل های مختلفی درست کرد. در این مطلب با روش تهیه ژله …

  • طرز تهیه ژله قهوه + عکس

    طرز تهیه ژله قهوه مواد لازم : پودر ژلاتین ۱/۴ پیمانه آب سرد ۸ قاشق سوپخوری قهوه آماده دو و نیم پیمانه شکر ۵ قاشق سوپخوری     طرز تهیه : پودر ژلاتین را روی …

  • طرز تهیه ژله گل رز (یه نفره و مجلسی)

      طرز تهیه ژله گل رز (یه نفره و مجلسی)   ژله گل رز ، ژله ای شیک و مجلسی و یه نفره هست که سرو کردنش آسونه. درست کردنش کاری نداره فقط به دو …

  • طرز تهیه ژله قلبی + عکس

      آموزش تصویری روش تهیه ژله قلبی       مواد اولیه : ژله آلوورا ۲ بسته (بسته به اندازه قالبتون داره ) ژله توت فرنگی ۱بسته خامه صبحانه ۴۰۰ گرم شیر ولرم ۱ لیوان …

  • طرز تهیه ژله تزریقی تصویری و قدم به قدم برای تازه عروس ها

    آموزش تصویری طرز تهیه ژله تزریقی ژله تزریقی یکی از زیباترین و متنوع ترین انواع ژله و بسیار شیک و مجلسی است. در این بخش از آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه ژله تزریقی …

  • طرز تهیه ژله هندوانه ای در پوست لیمو

        طرز تهیه ژله هندوانه در پوست لیمو   ژله هندوانه ای در پوست لیمو ی تازه بسیاز عالی و خوشمزه ان مخصوصا بعد از غذا در روزهای تابستانی. خیلی راحت و ساده هم …

  • جدیدترین مدل تزیین ژله مجلسی

      جدیدترین مدل تزیین ژله مجلسی   در این پست مجموعه ای زیبا از جدیدترین مدل تزیین ژله مجلسی را مشاهده می کنید. تصاویری شامل انواع ژله : ژله تزریقی – ژله خرده شیشه – …

  • ژله مجلسی, تزیین ژله, ژله جدید ژله مجلسی شیک / تزیین ژله مجلسی

    آموزش تصویری تهیه ژله مجلسی شیک و زیبا  ژله مجلسی با طرح گل های رز و برگ، زیبایی سفره شما رو دو چندان می کنه. این ژله زیبا به عنوان ایده ای جالب برای تهیه …

مطالب قبلی این بخش
  • خمیر مایه و روش استفاده از آن

        خمیر مایه و روش استفاده از آن در پخت نان   خیلی ها در مورد خمیر مایه یا همون مخمر سوالاتی تو ذهنشون هست و برای عمل اومدنش کمی استرس دارن . با …

    • نکات آشپزی از زبان آشپزهای حرفه ای

        ترفندها و نکات آشپزی از زبان متخصصین   چگونه می‌توان پوست ماهی را از ماهی جدا نمود؟ ماهی را باید در روغنی که داغ شده سرخ کرد وقتی که کمی حرارت دید ماهی را …

      • طرز تهیه پیاز داغ مجلسی

          طرز تهیه پیاز داغ مجلسی پیاز که داغ می کنید نرم میشه ؟! خب این پیاز داغ ها برای داخل آش خوبه. ولی یه وقتهایی برای تزیین غذا به پیاز داغ های طلایی و …

        • طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی

            طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی (به همراه نمونه های نقاشی روی بیسکوئیت)  طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی شاید باورتون نشه ولی کاملا شدنیه میتونید با استفاده از چند …

          • ادویه خشک ایتالیایی,سس ایتالیایی,سس سالاد طرز تهیه سس ایتالیایی | طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی | سس سالاد ایتالیایی

              طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی و سس ایتالیایی سس ایتالیایی از ترکیب سبزیجات معطر و سرکه و روغن زیتون تهیه شده و در تهیه سالاد و سیب زمینی تند سرخ شده بکار می رود. …

            • چه کنیم تا خورش جاافتاده و خوشمزه شود

                چه کنیم تا خورش جاافتاده و خوشمزه شود یک خورش خوب می‌تواند خاطره‌ای برای شما به جا بگذارد که تا سالها طعم آن در یاد شما باقی بماند – مهم ترین نکات برای تهیه …

              • روش نگهداری موز در فریزر

                روش فریز کردم موز (نگهداری موز در فریزر)   موز میوه ایه که خیلی زود سیاه میشه ، برای نگهداری موز چه باید کرد ؟ خیلی وقتا بعد از مهمونی موزهای زیادی رو دستتون میمونه …

                • آموزش ساخت گل برای تزیین کیک با فوندانت

                    آموزش تصویری ساخت گل برای تزیین کیک با خمیر فوندانت   در این مطلب روش ساخت گل برای تزیین کیک با خمیر فوندانت برای تزیین کیک را مشاهده می کنین . گلهای زیبایی مثل …

                  • منجمد کردن مواد غذایی,فریز کردن روش صحیح منجمد کردن مواد غذایی / فریز کردن خوراکی ها

                    نکاتی در مورد  منجمد کردن خوراکی ها  منجمد کردن غذا سریع ترین و راحت ترین روش برای حفظ خوراکی‌ها در خانه است. امروزه با استفاده از کیسه‌های پلی اتیلن، ظروف پلاستیکی، برچسب‌های فریزر و دیگر لوازم، می‌توانیم …

                    • ترفندهای دم کردن چای

                        نکات جالب و کاربردی برای دم کردن چای    نکات: ۱) توجه داشته باشید که چای اصل رنگ بسیار ملایمی دارد و عطر آن به زیادی نوع صنعتی نیست پس بهتر است برای داشتن …

                      • روش استفاده از پودر و ورق ژلاتین

                        تفاوت بین ورق ژلاتین ، پودر ژلاتین ، پودر ژله و آگارآگار   ژلاتین خالص به طور طبیعی وجود ندارد بلکه از هیدرولیز استخوان و غضروف های بدن گاو به دست می آید. ژلاتین دارای …

                        • نحوه نگهداری کوتاه مدت قارچ

                          نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال   طریقه شستن قارچ:   *  برای شستشوی قارچ آنها را در زیر آب سرد بگیرید تا ذرات خاک چسبیده به آن جدا شود و مانند هر …

                          • آشپزی آسان , نکات آشپزی آسان نکاتی برای آشپزی آسان و راحت

                            توصیه هایی برای آشپزی آسان و راحت تکنیک های جالب و ساده ای برای آشپزی آسان وجود دارد که بهتر است بدانید. سرآشپزهای معروف این نکته‌ها را رعایت می‌کنند و به همین دلیل آشپزی آن‌ها همیشه …

                            • کوسکوس,کوس کوس کوسکوس چیست و چگونه مصرف می‌شود ( Couscous )

                              آشنایی با کوسکوس و موارد مصرف آن ( Couscous ) کوسکوس Cous Cous با تلفظ KOOS-koos قوت غالب مردم تونس و الجزایر و لیبی و مراکش و موریتانی و همچنین کشورهای عربی و سواحل غربی جزیره …