یکشنبه , ۸ اسفند , ۱۳۹۵


 

روش استفاده از قالب های دسر:

نکات آشپزی  , نکاتی در مورد تهیه دسر ها

بهترین قالب ها برای تهیه دسر قالب های فلزی هستند.اگر از قالب های فلزی استفاده می کنید باید داخل قالب ،آب سرد بچرخانید و آن را برگردانید تا آب اضافه ی آن خارج شود سپس قالب را در یخچال یا فریزر قرار دهید تا قالب خنک شود. سپس ژله یا کرم آماده را داخل آن بریزید و در یخچال قرار دهید تا مایه بسته شود. برای خارج کردن ژله یا کرم از قالب یک کارد و یا انگشت خود را خیس کنید و به کمک آن دیواره ژله یا کرم را از قالب جدا کنید سپس قالب را یک لحظه در آب ولرم قرار داده دور قالب را خشک کرده و بشقاب سرو را خیس کنید و روی قالب قرار دهید و قالب را روی بشقاب برگردانید و کمی صبر کنید تا کرم یا ژله به بشقاب بیفتد.اگر کرم از قالب خارج نشد همان طور که قالب روی بشقاب قراردارد کمی آن را بلند کنید و با چاقو یا انگشت یک قسمت کرم را از قالب جدا کنید چون ممکن است کمی هوا داخل قالب باشد و مانع برگشتن کرم شود که با این کار هوا خارج می شود و کرم یا ژله به بشقاب منتقل می شود. گاهی اوقات دسرها وسط ظرف برنمی گردند ولی چون بشقاب را خیس کرده اید ژله یا کرم یا دسرها می توانند داخل بشقاب حرکت کنند پس آن ها را به راحتی تکان دهید تا وسط بشقاب قرار گیرند.
 

روش استفاده از میوه در داخل ژله یا سایر دسرها:

نکات آشپزی  , نکاتی در مورد تهیه دسر ها

گاهی اوقات شما وقتی میوه های خرد شده را داخل دسر یا کرم قرار می دهید می بینید که همه ی میوه ها روی کرم یا ژله می آید و زیبایی کار از دست می رود. برای حل این مسئله شما باید مقداری از مایه ی کرم ،ژله یا دسر را کف قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا خوب ببندد سپس میوه ها را روی آن چیده و بقیه ی کرم را روی میوه ها بریزید و قالب را تکان دهید تا حباب های بین میوه و ژله یا کرم خارج شود و ظرف را داخل یخچال قرار دهید.
۱- مخلوط کردن آب جوش با پودر ژله آماده
۲- اضافه کردن آب سرد با پودر ژلاتین آماده
۳- نمایش اندازه ی میوه های خرد شده
۴- ریختن یک لایه مایه ی ژلاتین داخل قالب
۵- قرار دادن میوه های خرد شده روی یک لایه ژلاتین بسته شده
۶- ریختن لایه ی دوم مایه ی ژلاتین روی میوه ها
 

تفاوت استفاده از یخچال و فریزر در دسرها:

نکات آشپزی  , نکاتی در مورد تهیه دسر ها

شما برای بستن دسرها باید آنها را در جای خنک مانند یخچال یا فریزر قرار دهید. اگر زمان کافی برای بسته شدن دسرها دارید آن ها را در یخچال قرار دهید تا در زمان معین بسته شود اما اگر زمان شما کم است می توانید ژله ها و کرم ها را در فریزر قرار دهید تا زودتر ببندد. اما توجه داشته باشید که پس از آن که ژله یا کرم در فریزر بسته شد آن را از فریزر خارج کنید تا دچار یخ زدگی نشود زیرا اگر ژله یا کرم یخ بزند وقتی آن را در قالب بر می گردانید و در دمای محیط قرار می دهید آب می اندازد .یک مورد دیگر استفاده از فریزر زمانی است که می خواهید کرم های دورنگ یا میوه دار تهیه کنید یعنی باید یک لایه ژله یا کرم را در قالب بریزید و آن را در فریزر قرار دهید تا سریعا بسته شود و بعد لایه ی دوم را روی آن بریزید.
 

آگارآگار:

نکات آشپزی  , نکاتی در مورد تهیه دسر ها

ماده خشک جاذب الرطوبه ای است که از آلگ های قرمز دریایی استخراج می شود .این ماده به رنگ سفید یا زرد کهربایی و به اشکال پودر ،پولک و یا نواری موجود است. دارای بوی خاص و طعم مرکوئیدی است .در آب سرد نامحلول بوده و در آب جوش حل می گردد. معمولا آگار در حدود ۳۰تا ۵۰برابر خود به آب نیاز دارد تا به صورت محلول در آید یعنی در ازای هر یک قاشق چایخوری پودر آگار یک پیمانه آب یا آب میوه یا شیر نیاز دارد.
فرمول آگارآگار:یک قاشق چایخوری پودر آگار+یک پیمانه آب+۲۵گرم شکر+رنگ خوراکی دلخواه
 

نکات لازم برای تهیه ی کرم و ژله:

نکات آشپزی  , نکاتی در مورد تهیه دسر ها

۱- ژلاتین برای بسته شدن کرم یا ژله مصرف می شود. زیادتر از حد معین باعث سفت شدن کرم یا ژله و کمتر از حد معین باعث بسته نشدن کرم می شود.
۲- تخم مرغی که در شیر جوشیده می ریزید نباید با شیر بجوشد .کافی است تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کنید و وقتی کمی غلیظ شد و قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.
۳- برای حل کردن هر بسته پودر ژله ی حاضری به طور کلی ۲پیمانه آب لازم است که بهتر است یک پیمانه آب جوش و یک پیمانه آب سرد باشد.اول ژله را در آب جوش حل کنید و بعد آب سرد را به آن اضافه کنید. البته ممکن است بسته های ژله اخیراً ژلاتین کمتری داشته باشد در این صورت هر بسته ژله را در یک و نیم پیمانه آب حل کنید.
۴- ظرف کرم یا ژله باید فلزی باشد .ظرفهای چینی یا نشکن مناسب نمی باشد زیرا کرم یا ژله از داخل آن بر نمی گردد مگر آن که بخواهید در همان ظرف سرو کنید.
۵- ژلاتین حل شده را نباید در شیر جوشان ریخت چون شیر می برد بلکه باید شیر بعد از جوشیدن کمی سرد شود آن وقت ژلاتین را با آن مخلوط کنید.
۶- برای تهیه ژله ی میوه در منزل برای هر پیمانه آب میوه ،دو ورق ژلاتین در حدود ۶گرم پودر ژلاتین و ۳الی ۴قاشق سوپ خوری شکر بسته به ترشی و شیرینی آب میوه لازم است.
 

نکات آشپزی  , نکاتی در مورد تهیه دسر ها

 
منبع : نشریه هنر آشپزی شماره ۶۸
 
 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه شیر عسلی در منزل

    طرز تهیه شیر عسلی خانگی آماده سازی: ۱ ساعت مواد اولیه : کره۲۵گرم شیر۲لیوان شکرنصف لیوان حتما شما هم تا به حال در طرز تهیه کیک ها و دسر ها با واژه شیر عسلی رو …

  • طرز تهیه یک دسر ساده

    در این مطلب روش تهیه یک دسر ساده و خوش طعم به شما عزیزان آموزش داده می شود. مواد لازم: پودر ژلاتین : ۱ و نیم قاشق سوپخوری آب :  نصف پیمانه شکر  : ۱ …

  • طرز تهیه بستنی سوخاری طرز تهیه بستنی سوخاری

    طرز تهیه بستنی سوخاری   بستنی سوخاری پوسته تردیه که داخلش بستنی سرد وجود داره. چون گلوله های بستنی منجمد سریع سرخ میشن بستنی آب نمیشه و شکل خودشو حفظ می کنه.   آماده سازی: …

  • طرز تهیه ژله نسکافه ای

      در این مطلب طرز تهیه ژله نسکافه ای رو برای دوستداران نسکافه آماده کردیم.   طرز تهیه ژله نسکافه ای   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر : آب جوش ا لیوان شکر ۶ …

  • طرز تهیه دسر بستنی آناناس و نارگیل

      مواد لازم: آناناس کوچک و کاملا رسیده : ۲ عدد پودر نارگیل : ۳ قاشق غذاخوری نارگیل تازه ورقه شده : مقداری پودر شکر : ۴ قاشق غذاخوری وتنیل : نوک قاشق چایخوری خامه …

  • طرز تهیه مسقطی با شیر

      مواد لازم جهت تهیه مسقطی با شیر: نشاسته : ۱ لیوان شکر : ۲ لیوان کره : ۵۰ گرم گلاب : نصف لیوان وانیل : کمی شیر : یک لیتر   طرز تهیه مسقطی با …

  • طرز تهیه پارفیت میوه دسری مغذی

    طرز تهیه پارفیت میوه یک دسر مغذی (رژیمی)   اگر برای برنامه غذایی خود به دنبال یک میان وعده ی جدید و البته خوش طعم و پرخاصیت هستید پارفیت میوه را از دست ندهید. آماده …

  • طرز تهیه ژله هندوانه ای شب یلدا طرز تهیه ژله هندوانه ای شب یلدا

    طرز تهیه ژله هندوانه ای یا هندوانه ژله ای ژله هندوانه ای بسیار دلربا  و زیباست. با درست کردن این ژله در مناسبت های شاد مثل اعیاد مختلف، ولنتاین، شب یلدا، جشن تولد، سالگرد ازدواج …

  • لرزونک سه رنگ ,دسر برای افطار, دسر مجلسی طرز تهیه لرزونک سه رنگ برای افطار

    روش تهیه لرزونک سه رنگ دسر مجلسی برای ماه رمضان لرزونک دسری بسیار لذیذ و عالی برای سفره های افطار شما عزیزانه. حتما درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.     مواد لازم برای تهیه …

  • طرز تهیه پرتقال ژله ای

    طرز تهیه پرتقال ژله ای در رنگهای مختلف آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد اولیه : پرتقال ۹ عدد پودر ژله ۶ بسته (با ۶ رنگ …

مطالب قبلی این بخش
  • روش بریدن آناناس و تشخیص آناناس رسیده

    آموزش تصویری روش بریدن آناناس   گرچه پوست آناناس کلفت به نظر می رسد، ولی پوست کندن و برش آناناس کار سختی نیست. در این مطلب روش بریدن آناناس به صورت تصویری تقدیمتان می شود. …

    • کباب کوبیده هنگام طبخ کباب کوبیده ساده این نکات را رعایت کنید

      تهیه کباب کوبیده حرفه ای مجله تصویر زندگی : کباب کوبیده یکی از غذاهای سنتی ایرانی هاست که ۴ نوع اصلی دارد؛ کباب کوبیده، ساده، کباب کوبیده لقمه ای، کباب نگینی (که روی گوشت به …

      • ضدعفونی سبزیجات , شستشوی سبزیجات شستشو و ضدعفونی سبزیجات با محلول های خانگی

        روش شستشوی و ضدعفونی سبزیجات و میوه ها با محلول های خانگی ضدعفونی سبزیجات ,  محلول ضدعفونی سبزی و میوه , شستشوی میوه و سبزیجات, راهنمای شستشوی سبزیجات, روش شستن میوه و سبزیجات, نحوه شستشوی میوه …

        • روش از بین بردن بوی سوختگی برنج

          در این مطلب دو روش برای رفع بوی سوختگی برنج معرفی میشه   ۱- اگه احساس کردین برنجتون بوی سوختگی گرفته، موقعی که دمکش روی قابلمه است، یک تکه نان روی برنج بذارین، موقع کشیدن …

          • ترفند خوشمزه کردن سویا

            چگونه سویا را خوشمزه بپزیم ؟   با اینکه سویا جایگزین مناسبی برای گوشت است و از لحاظ غذایی هم بسیار مفید و با ارزش است اما بیشتر خانواده ها از طعم ومزه آن خوششان …

            • نکاتی در مورد انتخاب و پخت برنج

                 توصیه هایی برای انتخاب و پخت برنج یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانی پلو و چلو است که باید در پخت آن دقت زیادی به کار برد.   تهیه و انتخاب برنج : خصوصیاتی …

              • منجمد کردن مواد غذایی,فریز کردن روش صحیح منجمد کردن مواد غذایی / فریز کردن خوراکی ها

                نکاتی در مورد  منجمد کردن خوراکی ها  منجمد کردن غذا سریع ترین و راحت ترین روش برای حفظ خوراکی‌ها در خانه است. امروزه با استفاده از کیسه‌های پلی اتیلن، ظروف پلاستیکی، برچسب‌های فریزر و دیگر لوازم، می‌توانیم …

                • ترفندهای خوشمزه شدن غذاهای گوشتی

                  ترفندهای خوشمزه شدن غذاهای گوشتی بسیاری از ما به دنبال راهی برای خوش‌طعم کردن غذاهای خود هستیم. طعم خوش غذا علاوه بر اینکه محرکی برای اشتها است، می‌تواند برای افراد کم وزن، کم اشتها یا …

                  • آموزش طرز پیچیدن خمیر پیراشکی (۱)

                    سری اول آموزش تصویری طرز پیچیدن خمیر پیراشکی مدل های متنوعی برای پیچیدن خمیر پیراشکی وجودد دارد . قبلا در اینجا آموزش چند نمونه از آن تقدیم شما عزیزان شده بود. در این مطلب نیر مدل های …

                    • تازه نگهداشتن لیمو ترش تازه نگهداشتن لیمو ترش به مدت یک ماه

                      ترفندی ساده برای تازه نگهداشتن لیمو ترش برای یک ماه تازه نگهداشتن لیمو ترش , نحوه نگهداری لیمو, نگهداری لیمو به مدت طولانی, نحوه نگهداری از لیمو ترش, بهترین روش نگهداری لیموترش, نگهداری لیموترش, راههای …

                      • نکاتی در مورد خرید و پخت ماهی

                        نکاتی در مورد خرید و پخت ماهی ماهی همان آبزی نام آشنایی است که شب عید غذای اصلی ما ایرانی‌ها می‌شود و بیشتر خانواده‌ها هم همیشه هنگام خرید آن سردرگم می‌مانند که کدام ماهی را …

                        • باورهای نادرست درباره پخت ماکارونی

                             باورهای نادرست درباره پخت ماکارونی   تصورات غلط درباره‌ی طرز پخت ماکارونی هنوز نیز رایج است، درحالی‌که نکاتی که ایتالیایی‌ها برای این کار موردتوجه قرار می‌دهند ممکن است برای بسیاری جدید باشد.     …

                          • جایگزین مواد اولیه کیک و شیرینی

                            جایگزین مواد اولیه در تهیه ی کیک و شیرینی!   چون خیلی از ماها برامون پیش میاد ک هوس کنیم ی کیکی رو درست کنیم و یهو میبینیم یه وسیله ای رو نداریم تو اینن …