دوشنبه , ۴ بهمن , ۱۳۹۵


نان رول شیری,افطار ماه رمضان

دستور پخت نان رول شیری برای افطار  و سحر 

نان رول شیری بسیار خوش طعم با بافتی فوق العاده لطیف سبک و پنبه ایه که هم ظاهرش و هم طعمش نظر هر کسی را به خودش جلب میکنه.

نان رول شیری قابل استفاده برای تمام وعده ها و همینطور افطار و سحر در ماه مبارک رمضانه.

فکر میکنم با دیدن این تصاویر به کیفیت این نون پی برده باشید. نان رول شیری بافت ارتجاعی و جلبی داره.

این نون بخاطر ترکیبات و روش پختی که داره جزو خونواده کاپ کیک های هوکایدو محسوب میشه. امیدوارم دوست داشته باشین.

 

مواد اولیه برای ۳ نفر :

مرحله اول :

آب ۳ ق س
شیر کامل ۳ ق س
آرد ۲ ق س

مواد لازم برای تهیه خمیر نان رول شیری:

آرد ۲ و نیم پیمانه(۲۹۸ گرم)
شیر خشک (قنادی یا بزرگسال) ۲ ق س(۱۴ گرم)
نمک ۱ ق چ
شکر ۱/۴ پیمانه(۵۰ گرم)
شیر کامل ۱/۲ پیمانه(۱۱۳ گرم)
تخم مرغ ۱ عدد
خمر مایه فورری ۱ ق س
کره (ذوب شده و خنک شده) ۱/۴ پیمانه(۵۷ گرم معادل ۴ ق س)

 

 رومال قبل از پخت :

تخم مرغ ۱ عدد
خامه یا شیر ۱ ق س

 

 رومال بعداز پخت :

کره (ذوب شده) ۱/۲ ق س

 

 فیلینگ پیشنهادی جهت سرو :

کره (نرم شده / هم دمای محیط) ۱/۲ پیمانه معادل ۱۱۳ گرم
عسل ۱/۴ پیمانه
دارچین (اختیاری) ۱/۴ ق چ

 

نان رول شیری,افطار ماه رمضان

رسپی که در ادامه خواهید دید یک ورژن ژاپنی هستش که نمونه های زیادی داره که این یک از ده ها ورژنی است که از این مدل نان مشاهده میکنید.

خب بریم سراغ اصل مطلب

نان رول شیری,افطار ماه رمضان

طرز تهیه نان رول شیری :

نان رول شیری,افطار ماه رمضان

مرحله اول

نان رول شیری,افطار ماه رمضان

ابتدا در ظرف کوچکی مواد مرحله اول ( آب + شیر + آرد ) را مخلوط کرده روی حرارت گذاشته و مدام هم میزنیم.

حدود ۵ دقیقه باید روی حرارت قرار دهید هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.

سپس به کاسه کوچکی انتقال داده روی ان را می پوشانیم تا از حرارت آن کاسته شده و خنک شود.

( میتوانید در یخچال نیز قرار دهید اما در دمای محیط خنک شود بهتر است)

 

طرز تهیه خمیر نان رول شیری :

نان رول شیری,افطار ماه رمضان

ابتدافر را با دمای ۱۸۰ سانتیگراد گرم میکنیم.

در کاسه ای مواد خشک برای خمیر شامل شیر خشک+ آرد+ خمیر مایه فوری+نمک +شکر را باهم ویسک میکنیم.

نان رول شیری,افطار ماه رمضان

در ظرف دیگری تخم مرغ + شیر + کره ذوب شده و خنک شده را با هم مخلوط میکنیم.

نان رول شیری,افطار ماه رمضان

سپس موادی که در مرحله اول داشتیم و خنک شده را به این مایه اضافه میکنیم. خیلی خوب باید باهم ترکیب و یک دست شوند.

این مایه را کم کم به مواد خشک اضافه نموده بوسیله همزن میزنیم تا خمیر نرم ولطیفی داشته باشیم.

در موقع همزدن خمیر کمی چسبنده است و ممکن است به کمی آرد نیاز داشته باشید اما نباید آرد اضافه کنید.

این چسبندگی با ورز دادن از بین میره و در انتهای کار خمیر لطیفی خواهید داشت.

حدود ۲۰ دقیقه باید ورز بدین .

زمان ۲۰ دقیقه زمان متوسط در نظر گرفته شده پس با توجه به اینکه با دست انجام بدین یا با همزن و همینطور نوع همزن این زمان کم و زیاد خواهد شد.

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

خمیر شما باید به این شکل باشد به اندازه یک توپ بردارید با دودست بکشید.

چربی خمیر را باید حس کنید خمیر با انعطاف داشته باشه اگر کمی چسبنده بود مساله ای نیست اما اگر به این شکل نبود و خیلی چسبندگی داشت مجازید ۱ ق س آرد به خمیر اضافه کنید و ورز بدین .

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

خمیر ما تا این مرحله اماده شده . فر را که ابتدای دستور گرم کردیم خاموش میکنیم. فر باید گرم باشد دقت بفرمایید که داغ مدنظر ما نیست .(فقط گرم)

ظرفی را چرب نموده دستهای خودرانیز چرب میکنیم سپس خمیر را به شکل یک توپ بزرگ درآورده و داخل ظرف میگذاریم.

به مدت ۱ الی ۱ ساعت و نیم به خمیر استراحت می دهیم. تا حجم خمیر دو برابر شود.

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

بعداز استراحت روی سطح کارخمیر را بصورت گرد کمی باز میکنیم( نیازی به آرد پاشی سطح کار نیست).

به ۹ قسمت مساوی تقسیم میکنیم(۳ در ۳) .

قالب را چرب میکنیم.

نکته: سایز قالبی که تصویر مشاهده می فرمایید قالب مربع۲۳ است.

 

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

 

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

یکی از ۹ قسمت را برداشته مثل تصویر در دست حالت می دهیم روی صفحه با کف دست بدون هیچ گونه فشاری گرد میکنیم.

همینطوری تا انتها برای همه قطعات این کار را تکرار میکنیم در قالب چرب شده گذاشته روی آن را می پوشانیم.

مجددا در جای گرم ( طبق رسپی اینجا در فر خاموش گرم شده) به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه یا( تا زمانی که حجم ان تغییر )کندقرار می دهیم.

طرز تهیه رومال اول

۱ عدد تخم مرغ + ۱ قس شیر یا خامه را مخلوط میکنیم.

 

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

بعداز استراحت دوم روی نان ها رومال میزنیم در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قرار می دهیم تا روی نان ها طلایی شود.

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

سپس از فر خارج نموده رومال شماره ۲ (کره ذوب شده) روی نان ها میزنیم .

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

۱۰ دقیقه زمان میدیم تا خنک شده کره جذب شود سپس از قالب خارج نموده روی صفحه مشبک قرار می دهیم تا خنک شود.

میتوانید بصورت گرم یا هم دمای محیط یا خنک سرو کنید.

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

برای سرو میتوانید ازکرم پیشنهادی دستور نیز استفاده کنید.

 

طرز تهیه کره عسلی

کره + عسل + دارچین را بوسیله همزن به مدت ۳ الی ۵ دقیقه می زنیم تا یکدست شود.

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

نکات بسیار مهم

۱- در رسپی اصلی یا بطور کلی بیشتر رسپی هایی که در مورد نان هستند و به نوعی برای کشورهای دیگه هستش از آرد مخصوص نان استفاده میشه.

اما شما با استفاده از ارد با کیفیت خوب نتیجه خوبی خواهید گرفت پس نوع آرد انتخابی (ترجیا آرد۳ صفر) در این رسپی وسایر موارد مشابه بسیار حائز اهمیت می باشد.

۲- نکته دوم در مورد شیر هستش شیری که استفاده میکنید حداقل ۲% چربی داشته باشد . در صورت امکان از شیر کامل استفاده کنید. ( شیر کامل روی بسته بندی شیردرج شده)

 

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

۳- لطفا حتما از قاشق اندازه گیری استاندارد استفاده کنید.
یه نکته دوستانه: دوستان گلم اگه دوست دارید این هنر رو اصولی یاد بگیرین حتما حتما حتما یک پیمانه استاندارد تهیه کنید چون همیشه نیازه.

لوازم قنادی فروشی ها دارن. قیمتی هم نداره. همیشه لازمه و نتیجه کارتون هم بخاطر اندازه گیری درست عالی میشه و از همه مهمتر وقتی که گذاستین و موادی که مصرف کردین هدر نرفته.
این نکته رو از این جهت گفتم که هنوز کامنتایی در سایت داریم که مشکل اندازه گیری دارن امیدوارم این مشکل بعدا از این رسپی حل شده باشه چون شخصا ناراحت میشم وقتی ناراحتی شما رو بخاطر اندازه گیری اشتباه مواد اولیه میبینم ودر نتیجه به چیزی که انتظار داشتین تبدیل نشده.!

۴- در مرحله تهیه خمیر کره ذوب شده داریم حتما کره ذوب شده باید خنک و هم دمای محیط باشد. خیلی مهم است

 

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

۵- شیر خشک استفاده شده شیر خشک بزرگسال هستش لوازم قنادی ها هم دارن. جایگزین برای شیر خشک نداریم وجودش الزامیه.

۶- در شروع تهبه خمیر گرم کردن فر را داریم که برای استراحت خمیر است پس قبل از درست کردن خمیر ابتدا فر را گرم میکنیم.

۷- نکته مهم در مورد استراحت خمیر : بجای فر در فصل تابستان و وجود آفتا ب نیازی به این کار نیست اما اگر سیستم سرمایشی روشن است لازم است این کار انجام شود و در فصل زمستان به روش های دیگر مثل قرار گیری در مکان های گرم کفایت میکنه.

پس استفاده از فر الزامی نیست وهر روشی که تجربه دارید میتونید استفاده کنید.

۸- می توایند مواد دستور را دوبرابر کنید تا ۱۸ رول داشته باشید برای این منظور باید یک قالب۲۳ در۳۳ یا کمی بزرگترنیاز دارید.

<h2>منوی رمضان 95 سوران ** شماره 4 : نان رول شیری</h2>

۹- میتوانید بجای استفاده از قالب مربع از قالب گرد نیز استفاده کنید و تکه های گرد شده را بصورت گل در قالب بچینید. یک خمیر توپی شده در مرکز باقی خمیر ها در اطراف آن.

۱۰- پره های همزن باید قابلیت همزدن خمیر و ترکیب شدن ارد و… داشته باشد در نمونه های ساده همزن هم برای همزدن ارد این پره ها وجود داره اگر در دسترس نبود با دست این کارو انجام بدین. هیچ تفاوتی در کیفیت نداره فقط زمان بیشتری لازم دارید.

۱۱- این نان به مدت ۵ روز در ظرف در دار در یخچال قابل نگهداری می باشد .

نوش جان

 

 

منبع:sooran.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • سوپ های مقوی برای افطار

    اگر قصد دارید برای افطار، غذایی مقوی و منحصر به فرد برای میهمانانتان فراهم کنید، از این سوپ های مقوی و خوشمزه در منوی افطار قرار دهید. همانگونه که می دانید بهتر است برای افطار …

  • اصول تغذیه و سلامت روزه داران

       خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری حفظ سلامتی و تغذیه درست روزه داران   با این‌که روزه‌داری اثرات مثبت روحی، معنوی و جسمی دارد اما بدون رعایت اصول تغذیه نه‌ تنها ضامن سلامت نیست …

  • نان شکلاتی حلزونی طرز تهیه نان شکلاتی حلزونی

    دستور پخت نان شکلاتی حلزونی   نان شکلاتی حلزونی نانی خوشمزه و مغذی است که می توانید برای صبحانه و عصرانه سرو نمایید. این نان ظاهر زیبایی داره وو به سادگی تهیه میشه.   مواد …

  • اس ام اس طنز ماه رمضان

    پیامک و اس ام اس طنز ماه رمضان اس ام اس طنز ماه رمضان به دلیل استقبال بی نظیر شما مسلمانان عزیز زمان اذان مغرب یک ساعت تمدید شد!   ◊◊◊◊◊◊◊ اس ام اس سرکاری …

  • اسکون کدو حلوایی طرز تهیه شیرینی اسکون کدو حلوایی | طرز پخت نان سریع | انواع اسکون

    دستور پخت شیرینی اسکون کدو حلوایی در تهیه اسکون کدو حلوایی از ادویه های زیادی استفاده شده اما اگر می خواهید این دستور آشپزی را کمی ساده کنید، بدانید که اسکون کدو حلوایی بدون هیچ کدام از …

  • عکس مدل تزیین آش رشته

      عکس مدل تزیین آش رشته   بسیاری از افراد هستند که غذا را فقط به دلیل رفع گرسنگی می خورند و توجه زیادی به ظاهر غذا و همچنین مواد و ویتامین ها غذا ندارند. …

  • طرز تهیه خاگینه گل نیلوفر

    طرز تهیه خاگینه گل نیلوفر   مواد لازم : تخم‌ مرغ دو عدد وانیل ۱ قاشق مرباخوری ماست (۱۹۰ گرم) بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری (۱۰ گرم) روغن مایع ۱ پیمانه (۷۰ گرم) آرد به …

  • طرز تهیه نان پوری هندی طرز تهیه نان پوری هندی ساده

    طرز تهیه نان پوری هنذی  نان پوری از نان های معروف هندوستان است. این نان در روغن سرخ و گرم خورده می شود. طرز تهیه نان پوری را در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی ببینید. …

  • شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان طرز تهیه شیرینی کعک العید / شیرینی مصری برای عید

    دستور پخت شیرینی کعک العید / شیرینی مصری مناسب عید شیرینی کعک العید یک نوع شیرینی مصری مخصوص عید ها (بویژه عید فطر ) هستش. البته ورژن های عربی و ترکی هم داره که نوع مصری از معروفیت …

  • طرز تهیه نان پیتا به دو روش

    طرز تهیه نان پیتا به دو روش   نان پیتا (به انگلیسی: Pitaیا pitta)، نان صاف و گردی است که در حدود ۲۰ سانتیمتر قطر دارد. چون هنگام پخت خمیر شروع به باد کردن می …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه بیسکویت ویفر خانگی

    روش تهیه بیسکویت ویفر در منزل   بیسکوییت ویفر خامه ۱/۳ لیوان  .  عسل ۱ قاشق غذاخوری  .  کره ۶۰ گرم  .  آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری شکلات تخته ای ۱۲۰ گرم  .  اسانس وانیل یا میوه ۱ قطره  .  نان ویفر یا نان میکادو مقدار لازم …

    • شیرینی گل مینا طرز تهیه شیرینی گل مینا / شیرینی عید

      روش پخت شیرینی گل مینا برای عید نوروز   شیرینی گل مینا یک شیرینی بسیار شیک و مجلسی و مناسب برای پذیرایی های رسمی مثل عید نوروز است. این شیرینی زیبا را در رنگ های مختلف …

      • طرز تهیه حلوای باقلوا برای افطار

          روش تهیه حلوای باقلوا برای افطار   در ایام ماه رمضان، ایرانی ها برای سفره افطاری، دسرهای شیرین و خوشمزه ای تهیه می کنند که باب طبع افراد روزه دار است. یکی از این …

        • نان چاودار , نان روگن طرز تهیه نان چاودار / دستور پخت نان روگن

          دستور پخت نان چاودار یا روگن نان چاودار یا نان روگن سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده با آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری است. استفاده اندکی از نان چاودار باعث احساس …

          • طرز تهیه کیک هویج با گردو و دارچین

                مواد لازم برای کیک هویج: آرد ۱ و ۳/۴ پیمانه سرخالی شکر ۱ پیمانه تخم مرغ ۴ عدد هویج رنده شده ۲ پیمانه روغن مایع ۳/۴ پیمانه وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری دارچین ۲ …

            • آموزش ساخت گل رز پاستیلی / گل رز شکری

              آموزش تصویری ساخت گل رز پاستیلی یا شکری   گل رز پاستیلی علاوه بر اینکه برای تزیین کاپ کیک، شیرینی ها و کیک تولد مناسبه می تونه هدیه ای بسیار زیبا و خوشمزه برای بچه …

              • طرز تهیه کیک شکلاتی با رویه موکا طرز تهیه کیک کیک شکلاتی با رویه موکا | طرز تهیه کرم موکا | پخت انواع کیک

                دستور پخت کیک شکلاتی با روکش کرم موکا کیک شکلاتی تزیین شده با کرم موکا و توت فرنگی ، صعم و عطری بی نظیر و ظاهری بسیار مجلسی و زیبا داره. در آموزشی دیگر از پخت انواع …

                • طرز تهیه نان همبرگر کنجدی

                  روش پخت نان همبرگر کنجدی   مواد اولیه : خمیر مایه ۲ قاشق چای خوری تخم مرغ ۱عدد کره نصف فنجان آرد سفید ۴ فنجان کنجد برای تزیین زرده تخم مرغ ۱عدد شیر ولرم ۱و …

                  • شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان طرز تهیه شیرینی کعک العید / شیرینی مصری برای عید

                    دستور پخت شیرینی کعک العید / شیرینی مصری مناسب عید شیرینی کعک العید یک نوع شیرینی مصری مخصوص عید ها (بویژه عید فطر ) هستش. البته ورژن های عربی و ترکی هم داره که نوع مصری از معروفیت …

                    • طرز تهیه نان بربری خانگی

                      طرز تهیه نان بربری در منزل مواد اولیه : خمیر مایه ۲ قاشق غذا خوری آرد ۴ پیمانه آب۱ پیمانه شکر ۱ قاشق چای خوری نمک ۱ قاشق چای خوری کره آب شده ۱/۴ پیمانه …

                      • طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا

                        طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا   باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراکه و باسلوق هندوانه ای یکی از شیرینی ها یا بهتر بگم تنقلاتیه که بیشتر در شب یلدا …

                        • طرز تهیه شیرینی شکلاتی پسته ای

                          طرز تهیه شیرینی شکلاتی پسته ای   شیرینی شکلاتی پسته ای شیرینی مناسبی برای پذیرایی در مهمانی ها به ویژه دید و بازدیدهای عید نوروز است.   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه …

                          • طرز تهیه بیسکوئیت کاج برای کریسمس

                            می توانید از این بیسکوئیت کاج برای جشن کریسمس تان هم استفاده کنید.   این بیسکوئیت ها اگرچه خیلی ساده درست میشوند ولی پروژه خوبی هست تا بچه ها را با شیرینی پزی آشنا کند. …

                            • آموزش تصویری طرز تهیه شله زرد

                                آموزش پخت شله زرد به صورت تصویری   شله زرد یکی از دسرهای سنتی و اصیل ایرانیست که خیلی طرفدار دارد و معمولا در رمضان و عزاداری ها طبخ میشود و به دلیل وجود …