یکشنبه , ۳ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه کیک جواهرنشان آجیل و میوه های خشک

(ویژه شب یلدا) Jewelled fruit & nut cake

کیک جواهرنشان کیکی خوش عطر و طعم و سالم است که ظاهر رنگارنگ و زیبایی دارد. طعم دلپذیر آجیل و میوه های خشک در قالب کیک ایده ای جالب و خاص برای پذیرایی از مهمانان شب یلداست.

آجیل و میوه های خشک با وجود فواید بسیاری که برای سلامتی دارند، جزء آن دسته از خوراکی هایی هستند که در طول سال کم به آنها توجه می شود. اما اگر هیچ زمانی از سال خورده نشوند، شب یلدا حتما طرفداران زیادی پیدا خواهند کرد و چه بهتر که خوراکی های هر شب یلدا زیباتر و چشمگیرتر از شب یلدای سال قبل باشد. پس با ما همراه باشید تا با روش تهیه کیک جواهرنشان آشنا بشید.

 

کیک جواهرنشان , شیرینی شب یلدا
مواد اولیه کیک جواهرنشان :

آرد سفید الک شده یک و سه چهارم پیمانه
تخم مرغ تخم مرغ ۳ عدد
شکر پودری سه چهارم پیمانه
کره نرم شده ۲۰۰ گرم
آب پرتقال یا لیمو ترش یک چهارم پیمانه
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
برگه هلو خشک شده و خرد شده یک دوم پیمانه
انبه خشک خرد شده یک دوم پیمانه
توت فرنگی خشک خرد شده یک دوم پیمانه
آناناس خشک خرد شده دو سوم پیمانه
بادام (می توانید از بادام هندی، زمینی یا برزیلی هم استفاده کنید) یک دوم پیمانه
فندق بو داده یک سوم پیمانه
گردو یک دوم پیمانه
پسته یک چهارم پیمانه
عسل گرم و رقیق کمی برای سرو کردن

 

کیک جواهرنشان , شیرینی شب یلدا

 

طرز تهیه کیک جواهرنشان :

فر را روی ۱۶۰ درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید. کف و دیواره ی یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری با ارتفاع ۶ سانتی متر را روغن بمالید. سپس کف و دیواره ها را کاغذ روغنی بیندازید. یک تکه فویل (کاغذ آلومینیومی) به اندازه ی سطح روی قالب ببرید و کنار بگذارید.

آناناس، انبه، توت فرنگی ، گیلاس و هلوی خشک شده و خرد شده را به همراه آب پرتقال یا آب لیمو در کاسه ای با هم مخلوط کنید. شما می توانید هر میوه ی خشک دیگری را که دلخواهتان است جایگزین میوه های خشک این دستور اما با حفظ اندازه های ذکر شده نمایید. حتی میتوانید از یک یا دو نوع میوه ی خشک شده در تهیه این کیک استفاده نمایید.

در کاسه ای دیگر کره و شکر را با همزن برقی آنقدر هم بزنید تا سبک و نرم شود و رنگش روشن شود. سپس تخم مرغها را دانه دانه به مخلوط شکر و کره اضافه کنید به این صورت که بعد از هر یک دانه مخلوط را با همزن خوب بزنید. در انتهای این مرحله مخلوط دلمه دلمه یا گلوله گلوله می شود. این مخلوط را به مخلوط کاسه ی اول (میوه های خشک) اضافه کنید. سپس آرد الک شده را به آن اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و در قالب بریزید.

آجیل ها را با هم مخلوط کرده و روی مخلوط کیک پخش کنید یا بطور منظم با سلیقه ی خودتان روی سطح مواد بچینید. سپس با کمک سر انشگتان به آرامی روی آن فشار بیاورید تا کمی درون مایه کیک فرو رود و جا بگیرد. قالب را به مدت ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت در فر قرار دهید.

دقت کنید بعد از اتمام ۴۵ دقیقه در فر را باز کرده و آن تکه فویلی که از قبل بریده اید را روی سطح آجیل ها بکشید تا از سوختن آجیل ها جلوگیری کند. در فر را سریع ببندید و بعد از گذشت یک ساعت و ۴۵ دقیقه در فر را باز کنید و یک خلال چوبی در مرکز کیک فرو ببرید اگر تمیز بیرون آمد نشان می دهد که کیک پخته است.

بعد از اطمینان از پخته بودن کیک آنرا از فر در آورید و روی یک سطح یا قفسه سیمی، به همراه قالب به صورت وارونه قرار دهید . اگر برای سرو آن عجله دارید نیم ساعت تا یک ساعت بعد قالب را برداشته کیک را برگردانید و عسل گرم و رقیق را با قلم مو روی سطح آجیل ها بکشید. اما بهتر است اجازه دهید یک شب کیک به همین حالت وارونه به همراه قالب روی آن، در محیط بماند تا آرام آرام خنک شود.

روز بعد قالب را بردارید و کیک را روی ظرف سِرو برگردانید. زمان سِرو، عسل را روی بخار آب گرم و رقیق کرده و با قلم مو روی سطح آجیل ها بکشید. در نهایت دور کیک جواهرنشان را با یک روبان به پهنای ارتفاع کیک تزئین کنید.

می توانید از گیلاس کمپوتی یا شکری و همچنین انار هم برای تزئین روی کیک جواهرنشان استفاده کنید و یا اینکه مجددا یک لایه دیگر آجیل بو داده بدون نمک و آغشته به عسل گرم و رقیق روی سطح کیک بریزید.

 

نوش جان

 

کیک جواهرنشان , شیرینی شب یلدا

 

منبع : سوران 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه ژله قطبی , ژله مجلسی طرز تهیه ژله قطبی برای تولد بچه ها

    طرز تهیه ژله قطبی ( در حسرت بهار )   ژله قطبی ژله ای متفاوت و جالب بخصوص برای جشن تولد بچه هاست. حتما ازش خوششون میاد. اینجا فقط ایده کار به شما داده شده …

    • طرز تهیه ژله بستنی پرتقالی

        طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی   امروز براتون طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی را آماده کردیم. این دسر مجلسی، ظاهری زیبا و طعمی به یادموندنی داره . درست کردنش هم راحته.   …

      • طرز تهیه کیک شطرنجی + فیلم + عکس

        آموزش تصویری روش تهیه انواع کیک شطرنجی   کیک شطرنجی می تونه با حداقل دو رنگ درست شه ، مثلا سفید و قهوه ای: یا سفید و صورتی یا رنگهای بیشتر: برای درست کردن نوع …

        • طرز تهیه کاپ کیک رژیمی طرز تهیه کاپ کیک رژیمی مخصوص بیماران دیابتی با شکر قهوه ای رژیمی

          طرز تهیه کاپ کیک رژیمی با شکر قهوه ای رژیمی  کاپ کیک رژیمی تفاوتی با کاپ کیک معمولی ندارد و برای افرادی که رژیم لاغری هم دارد مناسب است. البته نباید در خوردن این شیرینی زیاده …

          • طرز تهیه ژله رز سیب

            روش تهیه ژله رز سیب   میخوام یه دسر خوشگل یادتون بدم اما قبلش لازمه روش ساخت رز سیب رو یاد بگیرین. رز سیب درست کردنش خیلی ساده است و برای روی دسر و یا …

            • طرز تهیه ژله خاکشیر

              طرز تهیه ژله خاکشیر   خاکشیر گیاهی است که به صورت خودرو در باغ‌ها و صحراها می‌روید و دارای برگ‌هایی با بریدگی زیاد و گل‌های زرد روشن از تیره شب‌بو می‌باشد. خاکشیر از نظر تنوع …

              • طرز تهیه ژله کیک یا کیک ژله ای

                  طرز تهیه ژله کیک (POK CAKE) یا کیک ژله ای   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۵ نفر : خامه (زده شده) به میزان لازم پودر …