چهارشنبه , ۴ اسفند , ۱۳۹۵


 

کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی ساده

کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی , طرز تهیه کیک اسفنجی , کیک اسفنجی ساده , نحوه درست کردن کیک اسفنجی و تزیین آن , نکته های  تهیه کیک اسفنجی 

 

تاریخچه کیک اسفنجی :

کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌ دهد. در کیک اسفنجی با استفاده از خاصیت کف کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌ شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری کیک اسفنجی این است که هنگامی که کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌ های هوایی تشکیل شده‌است.

 

خواص کیک اسفنجی :

کیک اسفنجی یکی از غنی‌ ترین کیک‌ ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌ های اصلی و پایه در شیرینی‌ پزی آمریکایی – اروپایی به شمار می‌آید. کیک‌ های غیر چرب یا کیک‌ های فوم به نام کیک‌ های اسفنجی نیز خوانده می‌ شوند.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی :

تخم مرغ  ۴ عدد
آرد  ۱ و ۲/۱ فنجان یا ۱۸۰ گرم
شکر   ۴/۳ فنجان + ۴/۱ فنجان، مجموعا ۱۵۰ گرم
روغن  ۵ قاشق غذاخوری
وانیل   ۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر   ۱ قاشق چایخوری
نمک   ۱/۴ قاشق چایخوری
شیر   ۵ قاشق غذاخوری

 
طرز تهیه کیک اسفنجی :

 

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از کیک های اصلی در شیرینی‌ پزی آمریکایی به شمار می‌آید

 

قبل از هر چیز فرتان را روشن کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را نیم ساعتی بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط بشوند و سرد نباشند. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را در آب ولرم بذارید تا کمی از سرمای آنها کاسته شود.

آرد و بکینگ پودر و نمک را باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک شوند خیلی بهتر است. معمولا آرد را روی مایع کیک مستقیم الک می کنیم. برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتوانیم  بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدهیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشوند. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها را از سفیده جدا می کنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشوند و با سفیده مخلوط نشوند. در ابتدای کار سفیده ها را کنار بگذارید و سراغ زرده های تخم مرغ بروید.

زرده ها را حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کند. حالا وانیل و ۴/۳ فنجان شکر را به آن اضافه کنید و آن قدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشود. بعد هم روغن و شیر را اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید. در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک را که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید.

بهتره این کار رو در سه مرحله انجام بدید .

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای می پزد.

 

مقداری از آرد را بریزید و با دور آروم همزن بزنید ( می توانید در این مرحله همزن را بگذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن را ادامه بدید ) تا کاملا آردها به خورد مایع بروند. بعد مقداری دیگه از آرد را اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند و باز این کار را تکرار کنید تا آرد تمام شود. همانطور که بالا گفتم خیلی بهتر می شود اگه در این مرحله آرد را مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک می کند.

حالا میرویم سراغ سفیده ها. سفیده ها را در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن آن قدر بزنید تا کاملا پف کند و سفید رنگ بشود. بعد یک قاشق از شکر را هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنید تا رنگش براق شود.

سفیده را روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق( ترجیحا فلزی نباشد) به یک سمت هم می زنیم. حتی اگه اینکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتان را تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرامی به یک سمت مواد را هم بزنید (این مهمترین قسمت کیک اسفنجی است).

بعد هم کف قالب ۲۵ سانتی را چرب کنید و یا اگر خواستید کاغذ روغنی بگذارید و مایع را در قالب بریزید. نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک این که حواستان باشد مایع کیک را در یک نقطه نریزید و در تمام سطح قالب پخشش کنید تا بعد از پخت گنبدی نشود.

بگذارید در فر در دمای  ۱۷۰ – ۱۸۰ دجه سانتی گراد تا کاملا بپزد. کیک اسفنجی تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای می پزد ولی باز بسته به فرتان ممکن است متفاوت باشد.

 

تزیین کیک اسفنجی :

معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌ شود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا  انواع میوه ترکیب می‌ شود.

 

منابع : ویکی پدیا / دونفره / بیتوته 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • تزیین کیک روز پدر , مدل کیک روز مرد مدل تزیین کیک روز پدر / کیک روز مرد

    مدل تزیین کیک روز پدر / عکس کیک روز مرد تزیین کیک روز پدر, نحوه تزیین کردن کیک برای روز پدر, تزیین کیک ویژه روز پدر, مدل های کیک به مناسبت روز پدر, کیک های روز پدر, …

  • طرز تهیه تارت چیز کیک سیب

    آموزش تصویری پخت تارت چیز کیک سیب   تارت چیز کیک سیب دسری خوشمزه است. اما تارت چیست ؟ تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده می‌شود. روی تارت‌ها …

  • تزیین کیک به شکل قوری

      آموزش تصویری تزیین کیک به شکل قوری   مواد اولیه : شکلات یا ترافل های رنگی به مقدار دلخواه کیک کاسه ای ۲ عدد خامه فرم گرفته به مقدار لازم رنگ خوراکی آبی،قرمز،سبز مقدار …

  • طرز تهیه کیک سیب‌ زمینی و سوسیس

    طرز تهیه کیک سیب‌ زمینی و سوسیس کیک سیب زمینی و سوسیس غذای بسیار لذیذی است که امتحان کردن آن را به شما پیشنهاد می کنم. اکثر افراد به خوردن سوسیس علاقه مندند ولی به دلیل بعضی …

  • طرز تهیه کیک برنج با مرغ

    طرز تهیه کیک برنج با مرغ   کیک برنج با مرغ غذای خوشمزه و خوش رنگی است که به دلیل قالبی بودن برای مجالس بسیار مناسب و زیباست. این غذا را می توانید با انوع …

  • کیک پسته و انار ویژه شب یلدا و کریسمس

    طرز تهیه کیک پسته و انار با آیسینگ ماست (ویژه شب یلدا و کریسمس) Pistachio & pomegranate cake   کیک پسته و انار می تواند گزینه مناسبی برای مهمانی های شب یلدا و کریسمس باشد، …

  • طرز تهیه کیک سه دقیقه ای

       روش پخت کیکی سریع : کیک سه دقیقه ای   مواد لازم : شیر: ۳ قاشق غذا خوری روغن مایع: ۲ قاشق غذا خوری شکر: ۴ قاشق غذا خوری آرد سفید: ۵ قاشق سوپخوری …

  • طرز تهیه چیز کیک ژله ای

    طرز تهیه چیز کیک ژله ای   چیز کیک ژله ای دسری خوشمزه و شیک برای مجالس و مهمانی هاست . این دسر به دلیل وجود ژله های رنگی ظاهر زیبایی دارد بخصوص اگه با …

  • پای کیک پنیری | تغذیه مناسب دانش آموزان و میان وعده خوشمزه و لذیذ

    دستور پخت پای کیک پنیری مادرها با شروع سال تحصیلی و با دغدغه تغذیه دانش آموزان و میان وعده ها رو به رو هستن، به همین منظور ما این آموزش را برای رفع این مشکل …

  • آموزش ساخت گل رز پاستیلی / گل رز شکری

    آموزش تصویری ساخت گل رز پاستیلی یا شکری   گل رز پاستیلی علاوه بر اینکه برای تزیین کاپ کیک، شیرینی ها و کیک تولد مناسبه می تونه هدیه ای بسیار زیبا و خوشمزه برای بچه …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه کیک رنگین کمان

    طرز تهیه کیک رنگین کمان مواد اولیه : پودر کیک به میزان لازم رنگ خوراکی به میزان لازم خامه به میزان لازم (زده شده) ابتدا به میزانی که دوست دارید کیک شما رنگی باشه مایه …

    • طرز پخت کیک ساده

        در این آموزش طرز پخت کیک ساده را فرا می گیرید. پخت این کیک خیلی راحته و خیلی خوب هم پف می کنه. من که  هفته ای یه بار کیک خورون راه میندازم! از …

      • شیرینی رز سیب طرز تهیه شیرینی رز سیب

        دستور پخت شیرینی رز سیب   شیرینی رز سیب ، برش های سیب پیچیده شده در خمیر ترد به شکل گل رز است که جلوه بسیار زیبایی دارد. این رزهای بسیار زیبا و خوشمزه برای مهمانی ها ، …

        • طرز تهیه چیز کیک هندوانه ای دسر شب یلدا

          طرز تهیه چیز کیک هندوانه ای دسر ویژه شب یلدا چیز کیک هندوانه ای دسری بسیار خوشمزه و زیباست که  شب یلدای شما رو در کنار خانواده و دوستان به یادماندنی تر خواهد کرد. تقدیم به تمام همراهان …

          • شکلات نوتلا خانگی طرز تهیه نوتلا خانگی / تهیه شکلات صبحانه در منزل

            دستور تهیه نوتلا خانگی شکلات صبحانه نوتلا یکی از صبحانه های مقوی و پرخاصیت است که می توانید آن را در خانه و به سادگی تهیه کنید، دراین مطلب به شما می آموزیم چطور نوتلا خانگی تهیه کنید. …

            • طرز تهیه ژله قلبی + عکس

                آموزش تصویری روش تهیه ژله قلبی       مواد اولیه : ژله آلوورا ۲ بسته (بسته به اندازه قالبتون داره ) ژله توت فرنگی ۱بسته خامه صبحانه ۴۰۰ گرم شیر ولرم ۱ لیوان …

              • طرز تهیه شیرینی چنگالی طرز تهیه شیرینی چنگالی خوشمزه و مجلسی مناسب پذیرایی عید نوروز

                طرز تهیه شیرینی چنگالی با بافت لطیف و عالی این شیرینی بسیار ترد و نرم و خوشمزه هست. ظاهر زیبایی هم داره که مناسب پذیرایی عیده. اگر دنبال یک شیرینی راحت و عالی هستین در …

                • طرز تهیه ژله بستنی ویترینی

                    ژله بستنی ویترینی (فوق العاده شیک و مجلسی)   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۶ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری گلاب ۱ …

                  • طرز تهیه پنیر ماسکارپونه برای تزیین کیک

                      طرز تهیه پنیر ماسکارپونه (پنیر خامه ای مناسب تهیه و تزیین زیبای کیک)   پنیر ماسکارپونه یعنی آخر آخر پنیر خامه ای. این پنیر با خامه خالص تهیه میشه و به نظرم اگه میخواید …

                    • طرز تهیه کرم طالبی مجلسی

                        طرز تهیه کرم طالبی مجلسی   مواد اولیه : طالبی (متوسط) ۱ عدد شیر۱ پیمانه شکر به میزان لازم خامه ۲۵۰ گرم پودر ژلاتین (یا به ازای هر لیوان آب طالبی ۱ قاشق سر …

                      • طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری طرز تهیه دونات توپی با رویه کرم شیری

                           طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری   دونات توپی یکی از اشکال دونات است. دونات یکی از دوست داشتنی ترین و پرطرفدارترین نان های شیرین دنیاست که با طعم و روشی تقریبا یکسان …