جمعه , ۴ فروردین , ۱۳۹۶


 

کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی ساده

کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی , طرز تهیه کیک اسفنجی , کیک اسفنجی ساده , نحوه درست کردن کیک اسفنجی و تزیین آن , نکته های  تهیه کیک اسفنجی 

 

تاریخچه کیک اسفنجی :

کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌ دهد. در کیک اسفنجی با استفاده از خاصیت کف کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌ شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری کیک اسفنجی این است که هنگامی که کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌ های هوایی تشکیل شده‌است.

 

خواص کیک اسفنجی :

کیک اسفنجی یکی از غنی‌ ترین کیک‌ ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌ های اصلی و پایه در شیرینی‌ پزی آمریکایی – اروپایی به شمار می‌آید. کیک‌ های غیر چرب یا کیک‌ های فوم به نام کیک‌ های اسفنجی نیز خوانده می‌ شوند.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی :

تخم مرغ  ۴ عدد
آرد  ۱ و ۲/۱ فنجان یا ۱۸۰ گرم
شکر   ۴/۳ فنجان + ۴/۱ فنجان، مجموعا ۱۵۰ گرم
روغن  ۵ قاشق غذاخوری
وانیل   ۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر   ۱ قاشق چایخوری
نمک   ۱/۴ قاشق چایخوری
شیر   ۵ قاشق غذاخوری

 
طرز تهیه کیک اسفنجی :

 

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از کیک های اصلی در شیرینی‌ پزی آمریکایی به شمار می‌آید

 

قبل از هر چیز فرتان را روشن کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را نیم ساعتی بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط بشوند و سرد نباشند. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را در آب ولرم بذارید تا کمی از سرمای آنها کاسته شود.

آرد و بکینگ پودر و نمک را باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک شوند خیلی بهتر است. معمولا آرد را روی مایع کیک مستقیم الک می کنیم. برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتوانیم  بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدهیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشوند. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها را از سفیده جدا می کنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشوند و با سفیده مخلوط نشوند. در ابتدای کار سفیده ها را کنار بگذارید و سراغ زرده های تخم مرغ بروید.

زرده ها را حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کند. حالا وانیل و ۴/۳ فنجان شکر را به آن اضافه کنید و آن قدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشود. بعد هم روغن و شیر را اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید. در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک را که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید.

بهتره این کار رو در سه مرحله انجام بدید .

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای می پزد.

 

مقداری از آرد را بریزید و با دور آروم همزن بزنید ( می توانید در این مرحله همزن را بگذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن را ادامه بدید ) تا کاملا آردها به خورد مایع بروند. بعد مقداری دیگه از آرد را اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند و باز این کار را تکرار کنید تا آرد تمام شود. همانطور که بالا گفتم خیلی بهتر می شود اگه در این مرحله آرد را مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک می کند.

حالا میرویم سراغ سفیده ها. سفیده ها را در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن آن قدر بزنید تا کاملا پف کند و سفید رنگ بشود. بعد یک قاشق از شکر را هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنید تا رنگش براق شود.

سفیده را روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق( ترجیحا فلزی نباشد) به یک سمت هم می زنیم. حتی اگه اینکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتان را تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرامی به یک سمت مواد را هم بزنید (این مهمترین قسمت کیک اسفنجی است).

بعد هم کف قالب ۲۵ سانتی را چرب کنید و یا اگر خواستید کاغذ روغنی بگذارید و مایع را در قالب بریزید. نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک این که حواستان باشد مایع کیک را در یک نقطه نریزید و در تمام سطح قالب پخشش کنید تا بعد از پخت گنبدی نشود.

بگذارید در فر در دمای  ۱۷۰ – ۱۸۰ دجه سانتی گراد تا کاملا بپزد. کیک اسفنجی تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای می پزد ولی باز بسته به فرتان ممکن است متفاوت باشد.

 

تزیین کیک اسفنجی :

معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌ شود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا  انواع میوه ترکیب می‌ شود.

 

منابع : ویکی پدیا / دونفره / بیتوته 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه پودینگ نشاسته زعفرانی

    طرز تهیه پودینگ نشاسته زعفرانی   دسر پودینگ نشاسته زعفرانی علاوه بر اینکه خوش طعم و مقویه، درست کردنش هم راحته. این دسر برای مراسم افطار بسیار مناسبه. حتما مهمانان ازش استقبال می کنن.   …

    • ترایفل موزی و نوتلا طرز تهیه ترایفل موزی و نوتلا دسر مجلسی و خوش طعم

      دستور تهیه ترایفل موزی و نوتلا ترایفل موزی دسری شیک و مجلسی و بسیار خوشمزه است. برای درست کردن تزایفل موزی نیازی نیست خیلی از آشپزی سررشته داشته باشید یا لوازم حرفه ای شیرینی پزی داشته باشید. فقط …

      • طرز تهیه ژله چشم نظر + عکس

          دستور تهیه ژله چشم نظر + عکس   روش اول برای تهیه ژله چشم نظر: مواد لازم ژله بلوبری: ابسته ژله آلوئه ورا : ۱ بسته بستنی وانیلی : یک لیوان (یا ۱ لیوان شیر …

        • طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری طرز تهیه دونات توپی با رویه کرم شیری

             طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری   دونات توپی یکی از اشکال دونات است. دونات یکی از دوست داشتنی ترین و پرطرفدارترین نان های شیرین دنیاست که با طعم و روشی تقریبا یکسان …

          • طرز تهیه خاگینه سیگارتی طرز تهیه خاگینه سیگارتی دسری سنتی مناسب برای سفره افطار

            طرز تهیه خاگینه سیگارتی  خاگینه یکی از دسرهای سنتی ایران است که به شکل های مختلف طبخ می شود. امروز در بخش آشپزی با طرز تهیه خاگینه سیگارتی در خدمت شما هستیم. خاگینه ها برای افطار مناسبند. مواد …

            • طرز تهیه خمیر پای میوه ای

                 طرز تهیه خمیر پای مخصوص انواع پای میوه ای   آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱۳ ساعت   مواد اولیه : نمک ۱قاشق چایخوری آبلیمو ۲قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ ۲عدد …

              • طرز تهیه شکلات پشمکی , پشمک حاج عبدالله طرز تهیه پشمک حاج عبدالله / شکلات پشمکی

                پشمک حاج عبدالله خانگی / شکلات پشمکی   طرفدار پشمک حاج عبدالله هستید؟ ما به شما یاد می دیم که چطور این شکلات پشمکی های خوشمزه رو خودتون توی منزل یه رنگ و شکل دلخواهتون درست کنین …