پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
×

طرز تهیه کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی

 

کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی ساده

کیک اسفنجی ۴ تخم مرغی , طرز تهیه کیک اسفنجی , کیک اسفنجی ساده , نحوه درست کردن کیک اسفنجی و تزیین آن , نکته های  تهیه کیک اسفنجی 

 

تاریخچه کیک اسفنجی :

کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌ دهد. در کیک اسفنجی با استفاده از خاصیت کف کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌ شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری کیک اسفنجی این است که هنگامی که کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌ های هوایی تشکیل شده‌است.

 

خواص کیک اسفنجی :

کیک اسفنجی یکی از غنی‌ ترین کیک‌ ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌ های اصلی و پایه در شیرینی‌ پزی آمریکایی – اروپایی به شمار می‌آید. کیک‌ های غیر چرب یا کیک‌ های فوم به نام کیک‌ های اسفنجی نیز خوانده می‌ شوند.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی :

تخم مرغ  ۴ عدد
آرد  ۱ و ۲/۱ فنجان یا ۱۸۰ گرم
شکر   ۴/۳ فنجان + ۴/۱ فنجان، مجموعا ۱۵۰ گرم
روغن  ۵ قاشق غذاخوری
وانیل   ۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر   ۱ قاشق چایخوری
نمک   ۱/۴ قاشق چایخوری
شیر   ۵ قاشق غذاخوری

 
طرز تهیه کیک اسفنجی :

 

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از کیک های اصلی در شیرینی‌ پزی آمریکایی به شمار می‌آید

 

قبل از هر چیز فرتان را روشن کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را نیم ساعتی بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط بشوند و سرد نباشند. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را در آب ولرم بذارید تا کمی از سرمای آنها کاسته شود.

آرد و بکینگ پودر و نمک را باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک شوند خیلی بهتر است. معمولا آرد را روی مایع کیک مستقیم الک می کنیم. برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتوانیم  بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدهیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشوند. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها را از سفیده جدا می کنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشوند و با سفیده مخلوط نشوند. در ابتدای کار سفیده ها را کنار بگذارید و سراغ زرده های تخم مرغ بروید.

زرده ها را حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کند. حالا وانیل و ۴/۳ فنجان شکر را به آن اضافه کنید و آن قدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشود. بعد هم روغن و شیر را اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید. در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک را که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید.

بهتره این کار رو در سه مرحله انجام بدید .

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای می پزد.

 

مقداری از آرد را بریزید و با دور آروم همزن بزنید ( می توانید در این مرحله همزن را بگذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن را ادامه بدید ) تا کاملا آردها به خورد مایع بروند. بعد مقداری دیگه از آرد را اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند و باز این کار را تکرار کنید تا آرد تمام شود. همانطور که بالا گفتم خیلی بهتر می شود اگه در این مرحله آرد را مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک می کند.

حالا میرویم سراغ سفیده ها. سفیده ها را در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن آن قدر بزنید تا کاملا پف کند و سفید رنگ بشود. بعد یک قاشق از شکر را هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنید تا رنگش براق شود.

سفیده را روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق( ترجیحا فلزی نباشد) به یک سمت هم می زنیم. حتی اگه اینکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتان را تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرامی به یک سمت مواد را هم بزنید (این مهمترین قسمت کیک اسفنجی است).

بعد هم کف قالب ۲۵ سانتی را چرب کنید و یا اگر خواستید کاغذ روغنی بگذارید و مایع را در قالب بریزید. نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک این که حواستان باشد مایع کیک را در یک نقطه نریزید و در تمام سطح قالب پخشش کنید تا بعد از پخت گنبدی نشود.

بگذارید در فر در دمای  ۱۷۰ – ۱۸۰ دجه سانتی گراد تا کاملا بپزد. کیک اسفنجی تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای می پزد ولی باز بسته به فرتان ممکن است متفاوت باشد.

 

تزیین کیک اسفنجی :

معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌ شود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا  انواع میوه ترکیب می‌ شود.

 

منابع : ویکی پدیا / دونفره / بیتوته 

 

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 69, میانگین امتیاز: 4,28 از 5)
Loading...