شنبه , ۲ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه کوس کوس مراکشی

کوس کوس  (Couscous) از نظر غذایی جزو سالم‌ترین محصولات غله‌ای است. کوسکوس سنتی برای آماده‌سازی نیاز به زمان زیادی دارد و معمولاً بخارپز می‌شود.

چربی موجود در هر ۱۰۰ کالری آن از هردوی برنج و پاستا کمتر است.

کوسکوس دو برابر پاستا ویتامین ب۶، نیاسین، ریبوفلاوین و اسید فولیک داشته و به ازای هر ۱۰۰ کالری، ۳.۶ گرم پروتئین دارد.

 

کوس کوس مراکشی

 

مواد اولیه برای تهیه کوس کوس مراکشی :

کدو و هویج (از هرکدام) ۱ عدد درشت
شلغم (۴ نیم شده) ۱ عدد
فلفل سبز بلند تند ۱ الی ۲ عدد
مرغ (اختیاری) ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی (پوره شده) گوجه فرنگی ۲ عدد
پودر زنجبیل ۱٫۲ ق.چ
پودر فلفل سیاه ۱٫۲ ق.چ
نخود ۱ قوطی کنسرو
زردچوبه ۱٫۴ ق.چ
زعفران (آسیاب شده) ۱٫۵ ق.چ
پودر فلفل قرمز ۱٫۲ ق.چ
آب ۱ پیمانه جوشیده
سیب زمینی (ریز دونیم شده) سیب زمینی ۴ عدد
کره (۱ قاشق چای خوری + ۱ قاشق برای داخل کوس کوس) میزان معین
گشنیز ۱ دسته کوچک
کوسکوس ۲۵۰ گرم
سیر (له شده) سیر ۲ حبه
پیاز (ریز) پیاز ۵ الی ۸ عدد

 

کوس کوس مراکشی

کوس کوس مراکشی

 

دستور پخت کوس کوس مراکشی 

برای پخت این غذای خوشمزه نیاز داریم به یک ظرف مخصوص کوس کوس که از دو بخش تشکیل شده.

یک قسمت پایین که قابلمش هست و توش خورشت کوس کوس پخته میشه و قسمت بالایی سبد کوس کوس که توش کوس کوس رو دم می کنن.

پیشنهاد من :

حرص نخورید قابلمه ندارم _ کوس کوس رو به حالت بخار پز درست کنید و مراحل دنبال کنید و خورش هم بصورت جدا درست کنید.

این قابلمه ها حین پخت خورش با بخار خورش،کوس کوس بخار پز می شود.

کوس کوس مراکشی

داخل قابلمه کره رو بزارید اب بشود.پیازهای پوست گرفته شده رو همراه با مرغ بریزید و تفت بدید.
تا وقتی که روی پیازها کمی سرخ بشه فلفل رو دونیم کنید و همراه سیر اضافه کنید یه تفت بدید.
حالا همه ادویه ها رو اضافه کنید و مخلوط کنید و پوره گوجه فرنگی ها رو اضافه کنید.
یک تفت کوچیک بدید و مقداری اب بریزید.گشنیز رو درشت خورد کنید و اضافه کنید.
بزارید تا اب خورشت به جوش بیاد.چون من مرغ گیاهی استفاده کردم نیازی به پخت نداره برای همین بلافاصله بعد از جوش اومدن سیب زمینی ها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا سیب زمینی ها کمی نیم پز بشه.
برای این دستور حتما از کوسکوس ریز استفاده کنید چون کوس کوس سایزهای متفاوتی داره که برای این دستور ریزترینش استفاده میشه.
کوسکوس رو داخل ظرفی بریزید و روش ۱/۴ پیمانه از اب جوش رو بریزید و با کمک هر دو دست کوس کوس رو هم بزنید و بین دو تا دست ورز بدید اگر دونه ای به هم چسبیده باشه جدا کنید.
سبد روی قابلمه رو حاضر کنید و کوسکوس رو داخل سبد بریزید و بزارید روی قالبمه زیر حرارت رو کم کنید.
درش روبزارید تا وقتی که سیب زمینی ها نیم پز بشن. بعد کوسکوس رو بردارید دوباره داخل ظرفی بریزید و دوباره با کمک دو دست اون رو بین دوتا دستتون ماساژ بدید تا اینکه دونه های چسبیده از هم جدا بشه.
کوسکوس باید مثل برنج هر یک دونش جدا باشه و به هم نچسبه.حالا نیم پیمانه اب باقی مانده رو می ریزیم داخل کوس کوس و دوباره با دستهامون ماساژ می دیم.
بعد هویج ها و شلغم رو به درون قابلمه اضافه می کنیم.
سبد حاوی کوس کوس رو دوباره میزاریم روی قابلمه درش رو می بندیم تا باز دم بکشه.
در مرحله اخر بعد از پخت هویج و شلغم و سیب زمینی کدوها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا بپزن.
چون من نخود کنسروی استفاده کردم اخر از همه اضافش می کنم تا نخودهام له نشن.
کوسکوس وقتی دم میکشه حجمش کمی زیاد میشه و نرمتر میشه.موقع سرو کوسکوس رو داخل ظرفی می ریزیم و ۱ قاشق کره و کمی نمک بهش اضافه می کنیم و با دست خوب ماساژ می دیدم تا همه دونه ها از هم جدا بشن و کره به خوردشون بره.
حالا یک ظرف بزرگی رو حاضر می کنیم و کوسکوس رو به شکل تپه ای می ریزیم مرکز ظرفمون و وسطش رو با کمک دست خالی می کنیم .حالا کمی از سس خورشت (منظور آب خورش ) می ریزیم روی کوس کوس خیلی کم و بعد مواد سبزیجاتمون رو می ریزیم مرکز ظرف.
مابقی سس خورشت رو می ریزیم داخل یک ظرف جدا و می زاریم رو میز تا هر کی دوست داشت استفاده کنه.

 

 

منبع:سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه بورک پیچ با گوشت و سبزیجات

    طرز تهیه بورک پیچ با گوشت و سبزیجات   بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف …

  • طرز تهیه انواع گزلمه gözleme

      طرز تهیه انواع گزلمه غذای ترکیه ای gözleme   گزلمه یک غذای بسیار ساده و لذیذ است که به صورت عصرانه هم استفاده می شود، از نقاط قوت این غذا این است که در …

  • کباب ترکی ,غذای ترکیه ای طرز تهیه کباب ترکی با سس مخصوص

    دستور پخت کباب ترکی با گوشت چرخ کرده و سس مخصوص کباب ترکی که در این مطلب آموزش میدیم با گوشت چرخ کرده درست میشه. اگه از غذاهای سنتی خسته شدین این کباب خوشمزه را …

  • طرز تهیه خورشت ماست هندی

        طرز تهیه خورشت ماست هندی   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت   مواد اولیه : مرغ پاک کرده ۱ عدد ماست کیسه آب گرفته ۱ کیلو گرم پیاز سرخ کرده …

  • طرز تهیه سان چوی بو ( غذای چینی )

    طرز تهیه سان چوی بو San Choy Bau ( غذای چینی )   آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : گوشت مرغ چرخ شده ۵۰۰ گرم زنجبیل تازه (رنده …

  • طرز تهیه شاتو بریان (خوراک فرانسوی)

      طرز تهیه شاتو بریان (خوراک فرانسوی)   شاتو بریان (Chateaubriand steak یا بطور خلاصه Chateaubriand ) یک خوراک فرانسوی است .این غذا یکی از درس هایی است که در استانداردهای مهارت های فنی و …

  • طرز تهیه کازان دیبی Kazandibi دسر ترکیه ای

    طرز تهیه دسر کازان دیبی  Kazandibi کازان دیبی ( Kazandibi ) در لغت به معنای ته دیگ بوده و از دسرهای معروف ترکیه و مشابه کرم کارامل  می باشد. این دسر برای ماه رمضان هم مناسب …

  • طرز تهیه پیده (غذای ترکی)

    آموزش روش پخت پیده (غذای ترکی) در این مطلب برای شما عزیزان طرز تهیه پیتزای ترکی یا همون پیده را آماده کرده ایم. این پیتزا یکی از خوشمزه ترین پیتزاهای ایرانی و بی نهایت سالم ،کم …

  • طرز تهیه لاه ماجون (پیتزا ترکیه ای)

    طرز تهیه لاه ماجون (پیتزا ترکیه ای)   مواد اولیه :   مواد لازم برای خمیر لاه ماجون : آرد ۵ فنجان شیر (یا آب) یک و نیم فنجان روغن نباتی یک چهارم فنجان نمک …

  • کرپ بیف استراگانف, بیف استراگانوف فرانسوی طرز تهیه کرپ بیف استراگانف / بیف استراگانف فرانسوی

    روش پخت کرپ بیف استراگانف فرانسوی کرپ بیف استراگانف نسخه فرانسوی بیف استراگانف روسی است. بر خلاف اسمش درست کردن آن ساده است. گرچه بیف استراگانف یک غذای روسی است ولی ملیت های مختلف در آن …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه سمبوسه با سیب زمینی

    دستور پخت سمبوسه با سیب زمینی    مواد اولیه برای تهیه سمبوسه با سیب زمینی : سس سفید به میزان لازم تره دو قاشق غذاخوری روغن زیتون به میزان لازم ادویه به میزان لازم پیاز …

    • طرز تهیه رولت گوشت با خمیر یوفکا

        طرز تهیه رولت گوشت با خمیر یوفکا آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر: گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم فلفل دلمه اى ۱عدد (نگینی خرد …

      • طرز تهیه دلمه برگ مو

        طرز تهیه دلمه برگ مو   مواد لازم : برگ مو  : نیم کیلو گرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر …

        • سالاد کوس کوس با مرغ طرز تهیه سالاد کوس کوس با مرغ

          طرز تهیه سالاد کوس کوس با مرغ سالاد کوس کوس یک سالاد مدیترانه ای خوشمزه و سالم است که با ترکیبی عالی درست شده و در کنار انواع غذاهای گوشتی بسیار مناسب است. در صورتی که …

          • طرز تهیه سالاد نخود سبز

              مواد لازم: کاهو خرد شده : ۲۰۰ گرم سیب زمینی پخته و خرد شده : ۱ عدد تخم مرغ پخته و خرد شده : ۱ عدد سینه مرغ پخته و خرد شده : ۱ …

            • کوفته گردو و نخود طرز تهیه کوفته گردو و نخود غذای محلی اراک

              دستور پخت کوفته گردو و نخود غذایی اراکی   کوفته گردو و نخود از غذاهای محلی استان مرکزی است. در ادامه روش تهیه و پخت این غذای مقوی و خوش طعم را خواهید دید.   …

              • سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو طرز تهیه سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو / غذای رژیمی

                سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو سالاد مرغ کبابی با سس آووکادو را می تونین به عنوان یه وعده غذایی سالم و دلپذیر میل کنین. آووکادو کلسترول بد خون را کاهش میده بنابراین این سالاد به …

                • طرز تهیه سوپ سرد گوجه فرنگی اموزش پخت انواع سوپ طرز تهیه سوپ سرد گوجه فرنگی

                  سوپ سرد گوجه فرنگی در فصل تابستان بسیار مطبوع می باشد. مواد لازم برای ۶ نفر گوجه فرنگی رسیده قرمز – ۲ کیلو گرم ژامبون – ۱۵۰ گرم خیار کوچک – ۲ تا ۳ عدد لیمو …

                  • دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا

                    دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا دلمه کدو حلوایی، غذایی پاییزی و خوشمزه و مناسب برای مهمانی شب یلدا است. اگر هم کدو حلوایی علاقه دارید و هم دلمه ، با ما …

                    • طرز تهیه آش رشته خوشمزه

                        یکی از غذاهای پرطرفدار و مناسب برای افطار آش رشته هست. بنابراین امروز براتون روش تهیه این آش خوشمزه رو درنظر گرفتیم .   طرز تهیه آش رشته   آماده سازی: ۱ ساعت مدت …

                      • طرز تهیه مرغ ترش تنوری

                        طرز تهیه مرغ ترش تنوری   مواد اولیه برای ۴ نفر : مرغ (متوسط)۱عدد باتر میلک (یا دوغ ترش غلیظ)۲پیمانه پیاز۱عدد سیر (له شده یا رنده شده)۲قاشق غذاخوری نمک۱قاشق غذاخوری فلفل سیاه (تازه)۱ قاشق غذاخوری مواد سس …

                        • بورک سیب زمینی با سبزیجات معطر طرز تهیه بورک سیب زمینی و سبزیجات معطر

                          دستور پخت بورک سیب زمینی با سبزیجات معطر  بورک سیب زمینی از غذاهای خوشمزه ترکیه ای است.  مواد میانی بورک ها متفاوت هستند.   مواد لازم برای تهیه بورک سیب زمینی : ده ورق خمیر یوفکا …

                          • طرز تهیه میتلف لقمه ای

                              طرز تهیه میتلف لقمه ای   میتلف را همیشه بصورت بزرگ درست میکنن ولی میتلف لقمه ای هم شکیل تره هم خوردن و سروش آسونتر چون داخل قالب کاپ کیک درست میکنن و میشه …

                            • طرز تهیه کباب میگو

                                مواد لازم •    یک کیلوگرم میگوی بدون سر •    نصف استکان روغن مایع •    ۴ قاشق غذاخوری آب پیاز •    ۲ قاشق غذاخوری زعفران آب شده •    یک قاشق چای خوری فلفل •    نمک …