دوشنبه , ۴ اردیبهشت , ۱۳۹۶

طرز تهیه کوس کوس مراکشی

کوس کوس  (Couscous) از نظر غذایی جزو سالم‌ترین محصولات غله‌ای است. کوسکوس سنتی برای آماده‌سازی نیاز به زمان زیادی دارد و معمولاً بخارپز می‌شود.

چربی موجود در هر ۱۰۰ کالری آن از هردوی برنج و پاستا کمتر است.

کوسکوس دو برابر پاستا ویتامین ب۶، نیاسین، ریبوفلاوین و اسید فولیک داشته و به ازای هر ۱۰۰ کالری، ۳.۶ گرم پروتئین دارد.

 

کوس کوس مراکشی

 

مواد اولیه برای تهیه کوس کوس مراکشی :

کدو و هویج (از هرکدام) ۱ عدد درشت
شلغم (۴ نیم شده) ۱ عدد
فلفل سبز بلند تند ۱ الی ۲ عدد
مرغ (اختیاری) ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی (پوره شده) گوجه فرنگی ۲ عدد
پودر زنجبیل ۱٫۲ ق.چ
پودر فلفل سیاه ۱٫۲ ق.چ
نخود ۱ قوطی کنسرو
زردچوبه ۱٫۴ ق.چ
زعفران (آسیاب شده) ۱٫۵ ق.چ
پودر فلفل قرمز ۱٫۲ ق.چ
آب ۱ پیمانه جوشیده
سیب زمینی (ریز دونیم شده) سیب زمینی ۴ عدد
کره (۱ قاشق چای خوری + ۱ قاشق برای داخل کوس کوس) میزان معین
گشنیز ۱ دسته کوچک
کوسکوس ۲۵۰ گرم
سیر (له شده) سیر ۲ حبه
پیاز (ریز) پیاز ۵ الی ۸ عدد

 

کوس کوس مراکشی

کوس کوس مراکشی

 

دستور پخت کوس کوس مراکشی 

برای پخت این غذای خوشمزه نیاز داریم به یک ظرف مخصوص کوس کوس که از دو بخش تشکیل شده.

یک قسمت پایین که قابلمش هست و توش خورشت کوس کوس پخته میشه و قسمت بالایی سبد کوس کوس که توش کوس کوس رو دم می کنن.

پیشنهاد من :

حرص نخورید قابلمه ندارم _ کوس کوس رو به حالت بخار پز درست کنید و مراحل دنبال کنید و خورش هم بصورت جدا درست کنید.

این قابلمه ها حین پخت خورش با بخار خورش،کوس کوس بخار پز می شود.

کوس کوس مراکشی

داخل قابلمه کره رو بزارید اب بشود.پیازهای پوست گرفته شده رو همراه با مرغ بریزید و تفت بدید.
تا وقتی که روی پیازها کمی سرخ بشه فلفل رو دونیم کنید و همراه سیر اضافه کنید یه تفت بدید.
حالا همه ادویه ها رو اضافه کنید و مخلوط کنید و پوره گوجه فرنگی ها رو اضافه کنید.
یک تفت کوچیک بدید و مقداری اب بریزید.گشنیز رو درشت خورد کنید و اضافه کنید.
بزارید تا اب خورشت به جوش بیاد.چون من مرغ گیاهی استفاده کردم نیازی به پخت نداره برای همین بلافاصله بعد از جوش اومدن سیب زمینی ها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا سیب زمینی ها کمی نیم پز بشه.
برای این دستور حتما از کوسکوس ریز استفاده کنید چون کوس کوس سایزهای متفاوتی داره که برای این دستور ریزترینش استفاده میشه.
کوسکوس رو داخل ظرفی بریزید و روش ۱/۴ پیمانه از اب جوش رو بریزید و با کمک هر دو دست کوس کوس رو هم بزنید و بین دو تا دست ورز بدید اگر دونه ای به هم چسبیده باشه جدا کنید.
سبد روی قابلمه رو حاضر کنید و کوسکوس رو داخل سبد بریزید و بزارید روی قالبمه زیر حرارت رو کم کنید.
درش روبزارید تا وقتی که سیب زمینی ها نیم پز بشن. بعد کوسکوس رو بردارید دوباره داخل ظرفی بریزید و دوباره با کمک دو دست اون رو بین دوتا دستتون ماساژ بدید تا اینکه دونه های چسبیده از هم جدا بشه.
کوسکوس باید مثل برنج هر یک دونش جدا باشه و به هم نچسبه.حالا نیم پیمانه اب باقی مانده رو می ریزیم داخل کوس کوس و دوباره با دستهامون ماساژ می دیم.
بعد هویج ها و شلغم رو به درون قابلمه اضافه می کنیم.
سبد حاوی کوس کوس رو دوباره میزاریم روی قابلمه درش رو می بندیم تا باز دم بکشه.
در مرحله اخر بعد از پخت هویج و شلغم و سیب زمینی کدوها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا بپزن.
چون من نخود کنسروی استفاده کردم اخر از همه اضافش می کنم تا نخودهام له نشن.
کوسکوس وقتی دم میکشه حجمش کمی زیاد میشه و نرمتر میشه.موقع سرو کوسکوس رو داخل ظرفی می ریزیم و ۱ قاشق کره و کمی نمک بهش اضافه می کنیم و با دست خوب ماساژ می دیدم تا همه دونه ها از هم جدا بشن و کره به خوردشون بره.
حالا یک ظرف بزرگی رو حاضر می کنیم و کوسکوس رو به شکل تپه ای می ریزیم مرکز ظرفمون و وسطش رو با کمک دست خالی می کنیم .حالا کمی از سس خورشت (منظور آب خورش ) می ریزیم روی کوس کوس خیلی کم و بعد مواد سبزیجاتمون رو می ریزیم مرکز ظرف.
مابقی سس خورشت رو می ریزیم داخل یک ظرف جدا و می زاریم رو میز تا هر کی دوست داشت استفاده کنه.

 

 

منبع:سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • کوسکوس,کوس کوس کوسکوس چیست و چگونه مصرف می‌شود ( Couscous )

    آشنایی با کوسکوس و موارد مصرف آن ( Couscous ) کوسکوس Cous Cous با تلفظ KOOS-koos قوت غالب مردم تونس و الجزایر و لیبی و مراکش و موریتانی و همچنین کشورهای عربی و سواحل غربی جزیره …

  • کرپ بیف استراگانف, بیف استراگانوف فرانسوی طرز تهیه کرپ بیف استراگانف / بیف استراگانف فرانسوی

    روش پخت کرپ بیف استراگانف فرانسوی کرپ بیف استراگانف نسخه فرانسوی بیف استراگانف روسی است. بر خلاف اسمش درست کردن آن ساده است. گرچه بیف استراگانف یک غذای روسی است ولی ملیت های مختلف در آن …

  • کباب ترکی ,غذای ترکیه ای طرز تهیه کباب ترکی با سس مخصوص

    دستور پخت کباب ترکی با گوشت چرخ کرده و سس مخصوص کباب ترکی که در این مطلب آموزش میدیم با گوشت چرخ کرده درست میشه. اگه از غذاهای سنتی خسته شدین این کباب خوشمزه را …

  • دسر کشکول طرز تهیه دسر کشکول برای افطار

    دستور پخت دسر کشکول دسر کشکول دسری خوشمزه است که اصالتی ایرانی دارد و از زمان عثمانی به عنوان یک دسر کلاسیک برای پادشاهان سرو می شد. طرز تهیه دسر کشکول آسان بوده و برای افطار روزه …

  • طرز تهیه کازان دیبی Kazandibi دسر ترکیه ای

    طرز تهیه دسر کازان دیبی  Kazandibi کازان دیبی ( Kazandibi ) در لغت به معنای ته دیگ بوده و از دسرهای معروف ترکیه و مشابه کرم کارامل  می باشد. این دسر برای ماه رمضان هم مناسب …

  • طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی

    طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی   تورتیلای اسپانیایی در حقیقت نوعی املت اسپانیایی است که مواد مختلفی با حسب ناحیه و ذائقه به آن اضافه می شود .   مواد اولیه برای ۶ نفر : سیب …

  • طرز تهیه امپاندا ، نان مغزدار اسپانیایی

    طرز تهیه امپاندا، نان مغزدار اسپانیایی   امپاندا یک نان مغزدار اسپانیایی است. خمیر امپاندا شباهت زیادی به خمیر پای دارد و مهمترین ویژگی آن خوشمزه بودن این خمیر است.   که در آن سرزمین …

  • طرز تهیه بورک پیچ با گوشت و سبزیجات

    طرز تهیه بورک پیچ با گوشت و سبزیجات   بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی (معروف …

  • طرز تهیه سینی کباب ترکی

      طرز تهیه سینی کباب ترکی سینی کباب ترکی که به اون در ترکی Sini Kebabı یا Tava Kebabı می گن از غذاهای معروف انطاکیه هست و عبارت است از گوشت مخلوط شده با پیاز، …

  • طرز تهیه کوفته سوئدی + عکس

    روش پخت کوفته سوئدی آموزش تصویری و مرحله به مرحله طرز پخت کوفته سوئدی آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر : گوشت چرخ کرده۱ کیلو فلفل دلمه …

مطالب قبلی این بخش
  • کباب ضیافتی با خمیر یوفکا کباب ضیافتی با خمیر یوفکا

    کباب ضیافتی با خمیر یوفکا   کباب ضیافتی یه غذای ترکی هست. تو دستور قدیمیش ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده و ۲۰۰ گرم مرغ چرخ کرده استفاده شده ،ولی می تونید فقط گوشت قرم چرخ شده …

  • طرز تهیه کوکو سبزی رولتی

      اگر دوست دارین یک غذای ساده اما شیک درست کنین من بهتون پیشنهاد میکنم کوکو سبزی رولتی رو درست کنید که خیلی راحت و زیباست و همه از خوردن اون لذت خواهند برد.   …

  • خوراک سبزی پلو با ماهیچه به سبک پسران کریم طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه (سبک پسران کریم)

    طرز تهیه خوراک سبزی پلو با ماهیچه (به سبک پسران کریم)   این روش پخت سبزی پلو با ماهیچه که به روش پخت پسران کریم شهرت داره در سایت شف آرتیست منتشر شده. اولین بار طبق اون دستور …

  • طرز تهیه کوکوی مرغ طرز تهیه کوکوی مرغ + نکات

    دستور پخت کوکوی مرغ کوکوی مرغ غذای لذیذیه که خیلی آسون درست میشه. می تونین از مرغ های اضافه مونده برای پخت این کوکو استفاده کنین.   مواد لازم برای تهیه کوکوی مرغ سینه مرغ …

  • طرز پخت لبو ی خوشرنگ و خوش طعم

      چگونه لبویی خوش رنگ و خوش طعم بپزیم؟   در این بخش برایتان شیوه پخت لبو را آموزش می دهیم. چگونه لبو بپزیم تا خوش رنگ شود یعنی رنگ خود را بتواند حفظ کند. …

  • شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی

    شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی     مواد لازم: برنج : ۱ کیلو لوبیا چشم بلبلی : ۲ پیمانه شوید تازه : ۷۵۰ گرم زعفران آب زده : ۲ قاشق غذاخوری پودر دارچین : …

  • طرز تهیه کوکو سیب زمینی مکزیکی

    طرز تهیه کوکو سیب زمینی مکزیکی   کوکو سیب زمینی مکزیکی غذایی خوشمزه، تنده و خیلی خوش عطر و بو هست.   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت مواد اولیه …

  • سالاد ماکارونی مدیترانه ای طرز تهیه سالاد ماکارونی مدیترانه ای

    طرز تهیه سالاد ماکارونی مدیترانه ای   سالاد ماکارونی مدیترانه ای با پاستای فارفاله تهیه می شود اما می توانید از فرم های دیگر پاستا به سلیقه خود استفاده نمایید. در طعم آن اثری نخواهد داشت. …

  • فلفل دلمه شکم پر طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه

    طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه   این بار فلفل دلمه ای شکم پرتان را در فر درست کنید   مواد لازم برای فلفل دلمه شکم پر:  برنج سفید نپخته ۱ فنجان …

  • طرز تهیه پیراشکی پیتزایی با نان شویدی طرز تهیه پیراشکی پیتزایی با خمیر نان شویدی

    طرز تهیه پیراشکی پیتزایی با نان شویدی در آموزش آشپزی امروز طرز تهیه پیراشکی پیتزایی با خمیر نان شویدی را خواهید دید. این غذای خوشمزه ، مناسب جشن تولد، سفر ، پیک نیک ها و …

  • طرز تهیه لازانیا قالبی (تیمپانو)

    طرز تهیه تیمپانو لازانیا ( لازانیا قالبی )   تیمپانو لازانیا نوعی لازانیای ایتالیایی هست که به شکل لایه لایه و با انواع مختلف مواد درست میشه و به همین دلیل رنگارنگه و چند طعم …

  • طرز تهیه شامی مراغه ای طرز تهیه شامی مراغه ای

      مراغه‌ ای‌ ها در پخت کتلت و شامی مهارت خاصی دارند. اگر از طرفداران پرو پا قرص شامی هستید، حتماً این مدل مراغه‌ ای آن را می‌پسندید. غذایی خوشمزه و خوش‌ طعم که قطعاً …

  • طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

     طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی     مواد لازم : بادمجان  : ۲٫۵ کیلو برنج :  ۱۰۰ گرم (۱ پیمانه) ۵ تا ۶ پیمانه آب برای برنج گوشت گردن  : ۳۵۰ گرم پیاز :  ۳ عدد …

  • طرز تهیه خورش مسما بادمجان طرز تهیه خورش مسما بادمجان خوشمزه و مجلسی

    طرز تهیه خورش مسما بادمجان دربخش آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه خورش مسما بادمجان که یکی از خورش های اصیل و خوشمزه مجلسی است را تقدیمتان می کنیم. برای تهیه این خورش از …