پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
×

طرز تهیه کوس کوس مراکشی

طرز تهیه کوس کوس مراکشی

کوس کوس  (Couscous) از نظر غذایی جزو سالم‌ترین محصولات غله‌ای است. کوسکوس سنتی برای آماده‌سازی نیاز به زمان زیادی دارد و معمولاً بخارپز می‌شود.

چربی موجود در هر ۱۰۰ کالری آن از هردوی برنج و پاستا کمتر است.

کوسکوس دو برابر پاستا ویتامین ب۶، نیاسین، ریبوفلاوین و اسید فولیک داشته و به ازای هر ۱۰۰ کالری، ۳.۶ گرم پروتئین دارد.

 

کوس کوس مراکشی

 

مواد اولیه برای تهیه کوس کوس مراکشی :

کدو و هویج (از هرکدام) ۱ عدد درشت
شلغم (۴ نیم شده) ۱ عدد
فلفل سبز بلند تند ۱ الی ۲ عدد
مرغ (اختیاری) ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی (پوره شده) گوجه فرنگی ۲ عدد
پودر زنجبیل ۱.۲ ق.چ
پودر فلفل سیاه ۱.۲ ق.چ
نخود ۱ قوطی کنسرو
زردچوبه ۱.۴ ق.چ
زعفران (آسیاب شده) ۱.۵ ق.چ
پودر فلفل قرمز ۱.۲ ق.چ
آب ۱ پیمانه جوشیده
سیب زمینی (ریز دونیم شده) سیب زمینی ۴ عدد
کره (۱ قاشق چای خوری + ۱ قاشق برای داخل کوس کوس) میزان معین
گشنیز ۱ دسته کوچک
کوسکوس ۲۵۰ گرم
سیر (له شده) سیر ۲ حبه
پیاز (ریز) پیاز ۵ الی ۸ عدد

 

کوس کوس مراکشی

کوس کوس مراکشی

 

دستور پخت کوس کوس مراکشی 

برای پخت این غذای خوشمزه نیاز داریم به یک ظرف مخصوص کوس کوس که از دو بخش تشکیل شده.

یک قسمت پایین که قابلمش هست و توش خورشت کوس کوس پخته میشه و قسمت بالایی سبد کوس کوس که توش کوس کوس رو دم می کنن.

پیشنهاد من :

حرص نخورید قابلمه ندارم _ کوس کوس رو به حالت بخار پز درست کنید و مراحل دنبال کنید و خورش هم بصورت جدا درست کنید.

این قابلمه ها حین پخت خورش با بخار خورش،کوس کوس بخار پز می شود.

کوس کوس مراکشی

داخل قابلمه کره رو بزارید اب بشود.پیازهای پوست گرفته شده رو همراه با مرغ بریزید و تفت بدید.
تا وقتی که روی پیازها کمی سرخ بشه فلفل رو دونیم کنید و همراه سیر اضافه کنید یه تفت بدید.
حالا همه ادویه ها رو اضافه کنید و مخلوط کنید و پوره گوجه فرنگی ها رو اضافه کنید.
یک تفت کوچیک بدید و مقداری اب بریزید.گشنیز رو درشت خورد کنید و اضافه کنید.
بزارید تا اب خورشت به جوش بیاد.چون من مرغ گیاهی استفاده کردم نیازی به پخت نداره برای همین بلافاصله بعد از جوش اومدن سیب زمینی ها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا سیب زمینی ها کمی نیم پز بشه.
برای این دستور حتما از کوسکوس ریز استفاده کنید چون کوس کوس سایزهای متفاوتی داره که برای این دستور ریزترینش استفاده میشه.
کوسکوس رو داخل ظرفی بریزید و روش ۱/۴ پیمانه از اب جوش رو بریزید و با کمک هر دو دست کوس کوس رو هم بزنید و بین دو تا دست ورز بدید اگر دونه ای به هم چسبیده باشه جدا کنید.
سبد روی قابلمه رو حاضر کنید و کوسکوس رو داخل سبد بریزید و بزارید روی قالبمه زیر حرارت رو کم کنید.
درش روبزارید تا وقتی که سیب زمینی ها نیم پز بشن. بعد کوسکوس رو بردارید دوباره داخل ظرفی بریزید و دوباره با کمک دو دست اون رو بین دوتا دستتون ماساژ بدید تا اینکه دونه های چسبیده از هم جدا بشه.
کوسکوس باید مثل برنج هر یک دونش جدا باشه و به هم نچسبه.حالا نیم پیمانه اب باقی مانده رو می ریزیم داخل کوس کوس و دوباره با دستهامون ماساژ می دیم.
بعد هویج ها و شلغم رو به درون قابلمه اضافه می کنیم.
سبد حاوی کوس کوس رو دوباره میزاریم روی قابلمه درش رو می بندیم تا باز دم بکشه.
در مرحله اخر بعد از پخت هویج و شلغم و سیب زمینی کدوها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا بپزن.
چون من نخود کنسروی استفاده کردم اخر از همه اضافش می کنم تا نخودهام له نشن.
کوسکوس وقتی دم میکشه حجمش کمی زیاد میشه و نرمتر میشه.موقع سرو کوسکوس رو داخل ظرفی می ریزیم و ۱ قاشق کره و کمی نمک بهش اضافه می کنیم و با دست خوب ماساژ می دیدم تا همه دونه ها از هم جدا بشن و کره به خوردشون بره.
حالا یک ظرف بزرگی رو حاضر می کنیم و کوسکوس رو به شکل تپه ای می ریزیم مرکز ظرفمون و وسطش رو با کمک دست خالی می کنیم .حالا کمی از سس خورشت (منظور آب خورش ) می ریزیم روی کوس کوس خیلی کم و بعد مواد سبزیجاتمون رو می ریزیم مرکز ظرف.
مابقی سس خورشت رو می ریزیم داخل یک ظرف جدا و می زاریم رو میز تا هر کی دوست داشت استفاده کنه.

 

 

منبع:سوران

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 22, میانگین امتیاز: 4,00 از 5)
Loading...