دوشنبه , ۹ اسفند , ۱۳۹۵


طرز تهیه کوس کوس مراکشی

کوس کوس  (Couscous) از نظر غذایی جزو سالم‌ترین محصولات غله‌ای است. کوسکوس سنتی برای آماده‌سازی نیاز به زمان زیادی دارد و معمولاً بخارپز می‌شود.

چربی موجود در هر ۱۰۰ کالری آن از هردوی برنج و پاستا کمتر است.

کوسکوس دو برابر پاستا ویتامین ب۶، نیاسین، ریبوفلاوین و اسید فولیک داشته و به ازای هر ۱۰۰ کالری، ۳.۶ گرم پروتئین دارد.

 

دستور پخت غذا  , طرز تهیه کوس کوس مراکشی

 

مواد اولیه برای تهیه کوس کوس مراکشی :

کدو و هویج (از هرکدام) ۱ عدد درشت
شلغم (۴ نیم شده) ۱ عدد
فلفل سبز بلند تند ۱ الی ۲ عدد
مرغ (اختیاری) ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگی (پوره شده) گوجه فرنگی ۲ عدد
پودر زنجبیل ۱٫۲ ق.چ
پودر فلفل سیاه ۱٫۲ ق.چ
نخود ۱ قوطی کنسرو
زردچوبه ۱٫۴ ق.چ
زعفران (آسیاب شده) ۱٫۵ ق.چ
پودر فلفل قرمز ۱٫۲ ق.چ
آب ۱ پیمانه جوشیده
سیب زمینی (ریز دونیم شده) سیب زمینی ۴ عدد
کره (۱ قاشق چای خوری + ۱ قاشق برای داخل کوس کوس) میزان معین
گشنیز ۱ دسته کوچک
کوسکوس ۲۵۰ گرم
سیر (له شده) سیر ۲ حبه
پیاز (ریز) پیاز ۵ الی ۸ عدد

 

دستور پخت غذا  , طرز تهیه کوس کوس مراکشی

کوس کوس مراکشی

 

دستور پخت کوس کوس مراکشی 

برای پخت این غذای خوشمزه نیاز داریم به یک ظرف مخصوص کوس کوس که از دو بخش تشکیل شده.

یک قسمت پایین که قابلمش هست و توش خورشت کوس کوس پخته میشه و قسمت بالایی سبد کوس کوس که توش کوس کوس رو دم می کنن.

پیشنهاد من :

حرص نخورید قابلمه ندارم _ کوس کوس رو به حالت بخار پز درست کنید و مراحل دنبال کنید و خورش هم بصورت جدا درست کنید.

این قابلمه ها حین پخت خورش با بخار خورش،کوس کوس بخار پز می شود.

دستور پخت غذا  , طرز تهیه کوس کوس مراکشی

داخل قابلمه کره رو بزارید اب بشود.پیازهای پوست گرفته شده رو همراه با مرغ بریزید و تفت بدید.
تا وقتی که روی پیازها کمی سرخ بشه فلفل رو دونیم کنید و همراه سیر اضافه کنید یه تفت بدید.
حالا همه ادویه ها رو اضافه کنید و مخلوط کنید و پوره گوجه فرنگی ها رو اضافه کنید.
یک تفت کوچیک بدید و مقداری اب بریزید.گشنیز رو درشت خورد کنید و اضافه کنید.
بزارید تا اب خورشت به جوش بیاد.چون من مرغ گیاهی استفاده کردم نیازی به پخت نداره برای همین بلافاصله بعد از جوش اومدن سیب زمینی ها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا سیب زمینی ها کمی نیم پز بشه.
برای این دستور حتما از کوسکوس ریز استفاده کنید چون کوس کوس سایزهای متفاوتی داره که برای این دستور ریزترینش استفاده میشه.
کوسکوس رو داخل ظرفی بریزید و روش ۱/۴ پیمانه از اب جوش رو بریزید و با کمک هر دو دست کوس کوس رو هم بزنید و بین دو تا دست ورز بدید اگر دونه ای به هم چسبیده باشه جدا کنید.
سبد روی قابلمه رو حاضر کنید و کوسکوس رو داخل سبد بریزید و بزارید روی قالبمه زیر حرارت رو کم کنید.
درش روبزارید تا وقتی که سیب زمینی ها نیم پز بشن. بعد کوسکوس رو بردارید دوباره داخل ظرفی بریزید و دوباره با کمک دو دست اون رو بین دوتا دستتون ماساژ بدید تا اینکه دونه های چسبیده از هم جدا بشه.
کوسکوس باید مثل برنج هر یک دونش جدا باشه و به هم نچسبه.حالا نیم پیمانه اب باقی مانده رو می ریزیم داخل کوس کوس و دوباره با دستهامون ماساژ می دیم.
بعد هویج ها و شلغم رو به درون قابلمه اضافه می کنیم.
سبد حاوی کوس کوس رو دوباره میزاریم روی قابلمه درش رو می بندیم تا باز دم بکشه.
در مرحله اخر بعد از پخت هویج و شلغم و سیب زمینی کدوها رو اضافه می کنیم و می زاریم تا بپزن.
چون من نخود کنسروی استفاده کردم اخر از همه اضافش می کنم تا نخودهام له نشن.
کوسکوس وقتی دم میکشه حجمش کمی زیاد میشه و نرمتر میشه.موقع سرو کوسکوس رو داخل ظرفی می ریزیم و ۱ قاشق کره و کمی نمک بهش اضافه می کنیم و با دست خوب ماساژ می دیدم تا همه دونه ها از هم جدا بشن و کره به خوردشون بره.
حالا یک ظرف بزرگی رو حاضر می کنیم و کوسکوس رو به شکل تپه ای می ریزیم مرکز ظرفمون و وسطش رو با کمک دست خالی می کنیم .حالا کمی از سس خورشت (منظور آب خورش ) می ریزیم روی کوس کوس خیلی کم و بعد مواد سبزیجاتمون رو می ریزیم مرکز ظرف.
مابقی سس خورشت رو می ریزیم داخل یک ظرف جدا و می زاریم رو میز تا هر کی دوست داشت استفاده کنه.

 

 

منبع:سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه کوفته سوئدی + عکس

    روش پخت کوفته سوئدی آموزش تصویری و مرحله به مرحله طرز پخت کوفته سوئدی آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر : گوشت چرخ کرده۱ کیلو فلفل دلمه …

  • طرز تهیه سان چوی بو ( غذای چینی )

    طرز تهیه سان چوی بو San Choy Bau ( غذای چینی )   آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : گوشت مرغ چرخ شده ۵۰۰ گرم زنجبیل تازه (رنده …

  • طرز تهیه کازان دیبی Kazandibi دسر ترکیه ای

    طرز تهیه دسر کازان دیبی  Kazandibi کازان دیبی ( Kazandibi ) در لغت به معنای ته دیگ بوده و از دسرهای معروف ترکیه و مشابه کرم کارامل  می باشد. این دسر برای ماه رمضان هم مناسب …

  • طرز تهیه انواع گزلمه gözleme

      طرز تهیه انواع گزلمه غذای ترکیه ای gözleme   گزلمه یک غذای بسیار ساده و لذیذ است که به صورت عصرانه هم استفاده می شود، از نقاط قوت این غذا این است که در …

  • دسر کشکول طرز تهیه دسر کشکول برای افطار

    دستور پخت دسر کشکول دسر کشکول دسری خوشمزه است که اصالتی ایرانی دارد و از زمان عثمانی به عنوان یک دسر کلاسیک برای پادشاهان سرو می شد. طرز تهیه دسر کشکول آسان بوده و برای افطار روزه …

  • طرز تهیه لاه ماجون (پیتزا ترکیه ای)

    طرز تهیه لاه ماجون (پیتزا ترکیه ای)   مواد اولیه :   مواد لازم برای خمیر لاه ماجون : آرد ۵ فنجان شیر (یا آب) یک و نیم فنجان روغن نباتی یک چهارم فنجان نمک …

  • کباب ترکی ,غذای ترکیه ای طرز تهیه کباب ترکی با سس مخصوص

    دستور پخت کباب ترکی با گوشت چرخ کرده و سس مخصوص کباب ترکی که در این مطلب آموزش میدیم با گوشت چرخ کرده درست میشه. اگه از غذاهای سنتی خسته شدین این کباب خوشمزه را …

  • طرز تهیه فیش اند چیپس (fish and chips)

      طرز تهیه فیش اند چیپس (fish and chips)   فیش اند چیپس fish and chips یا ماهی و سیب زمینی سرخ شده یکی از غذاهای محبوب در کشورهای بریتانیایی است که در مطلب امروز  …

  • طرز تهیه پیده (غذای ترکی)

    آموزش روش پخت پیده (غذای ترکی) در این مطلب برای شما عزیزان طرز تهیه پیتزای ترکی یا همون پیده را آماده کرده ایم. این پیتزا یکی از خوشمزه ترین پیتزاهای ایرانی و بی نهایت سالم ،کم …

  • طرز تهیه خورشت ماست هندی

        طرز تهیه خورشت ماست هندی   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت   مواد اولیه : مرغ پاک کرده ۱ عدد ماست کیسه آب گرفته ۱ کیلو گرم پیاز سرخ کرده …

مطالب قبلی این بخش
  • سوپ های مقوی برای افطار

    اگر قصد دارید برای افطار، غذایی مقوی و منحصر به فرد برای میهمانانتان فراهم کنید، از این سوپ های مقوی و خوشمزه در منوی افطار قرار دهید. همانگونه که می دانید بهتر است برای افطار …

    • دانه کردن ذرت, تهیه کنسرو ذرت طرز تهیه کنسرو ذرت / روش دانه کردن ذرت

           راهنمای خرید، دانه کردن و تهیه کنسرو ذرت خانگی  کنسرو ذرت بهتره با بلال مکزیکی درست بشه. در این مطلب با روش خرید بلال برای کنسرو ، نحوه دانه کردن ذرت و کنسرو کردن آن …

      • طرز تهیه سالاد به شکل قارچ

          طرز تهیه سالاد به شکل قارچ های کوچک زیبا   ظاهر این سالاد خیلی زیباست . من وقتی می خوام تعجب مهمون های خودم رو موقع شام ببینم ، این سالاد رو درست می …

        • کباب چنجه,طرز تهیه کباب چنجه,دستور پخت کباب چنجه طرز تهیه کباب چنجه | دستور پخت کباب چنچه نرم و خوشمزه با گوشت گوساله و گوسفند

          آموزش طرز تهیه کباب چنجه نرم و خوشمزه با گوشت گوساله و گوسفند دستور آشپزی و طرز تهیه کباب چنجه خوشمزه و مجلسی در منزل مواد لازم برای کباب چنجه پیاز :•: ۲ عدد لیمو …

          • دو روش برای تهیه کیک مرغ

              کیک مرغ های بسیار لذیذ و خوشمزه     مواد لازم برای تهیه کیک مرغ و گردو نان تست ۱ بسته سینه مرغ ۲ عدد تخم مرغ پخته ۲ عدد سس مایونز ۱ لیوان …

            • طرز تهیه سالاد ذرت و کاهو

              طرز تهیه سالاد ذرت و کاهو   جهت تهیه سالاد ذرت و کاهو ابتدا ذرت را با مقداری آب، نمک و روغن خوب بپزید. برگ های کاهو را جدا کنید و خوب بشویید سپس خرد …

              • طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر

                  طرز تهیه بورک ترکی با اسفناج و پنیر   بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی …

                • طرز تهیه سوپر رولت مرغ و رول کدو بادمجان

                  طرز تهیه سوپر رولت مرغ با سس مخصوص و رول کدو بادمجان   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت     سوپر رولت مرغ با سس مخصوص و رول کدو …

                  • طرز تهیه ماهی سالمون گریل شده با شلیل

                    طرز تهیه ماهی سالمون گریل شده با شلیل   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۲ نفر: ماهی سالمون ۲ عدد فیله ی ۱۸۰ گرمی (به قطر …

                    • طرز تهیه شامی ازمیری

                        مواد لازم: گوشت بره چرخ کرده : نیم کیلو پیاز : یک عدد متوسط تخم مرغ : ۱ عدد جعفری ساطوری شده : ۲ قاشق غذاخوری نان تست : ۲ قطعه زیره : ½ …

                      • طرز تهیه سمبوسه خوزستان, نحوه پخت سمبوسه جنوب, مواد لازم برای پخت سمبوسه جنوب, طرز تهیه سس سمبوسه خوزستان, سس سمبوسه, طرز تهیه سس سمبوسه, طرز درست کردن سمبوسه خوزستان, طرز تهیه انواع سمبوسه طرز تهیه سمبوسه اصلی جنوب

                        طرز تهیه سمبوسه اصلی جنوب اول از همه دلیل اینکه نوشتم سمبوسه اصلی جنوب را براتون میگم. هیچ کدام از دستورهایی که در اینترنت هست را تایید نمی کنم. در واقع سمبوسه اصلی جنوب به …

                        • طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی طرز تهیه پیراشکی سیب زمینی

                          دستور پخت پیراشکی سیب زمینی   پیراشکی سیب زمینی غذایی ساده، خوشمزه و بدون گوشت هست که به راحتی درست میشه. پیراشکی سیب زمینی رو می تونید در مقدار زیاد تهیه کنید و بعد از پخت …

                          • طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی

                            طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی   تورتیلای اسپانیایی در حقیقت نوعی املت اسپانیایی است که مواد مختلفی با حسب ناحیه و ذائقه به آن اضافه می شود .   مواد اولیه برای ۶ نفر : سیب …

                            • طرز تهیه بورانی اسفناج قالبی

                              طرز تهیه بورانی اسفناج قالبی   بورانی اسفناج قالبی غذایی ساده و بسیار خوشمزه است. بورانی اسفناج اصالتا متعلق به نواحی شمالی کشور است اما کمتر کسی را میتوان یافت که آن را امتحان نکرده …