چهارشنبه , ۶ اردیبهشت , ۱۳۹۶

طرز تهیه کله پاچه

آماده سازی: ۲ ساعت
مدت انتظار: ۱۲ ساعت
مجموعاً: ۱۴ ساعت

 

مواد اولیه برای ۵ نفر :

کله پاچه ۱دست

سیرابی ۱عدد

شیردان ۱عدد

پیاز  ۵عدد

سیر  ۱بوته

زعفران ۱قاشق چایخوری (ساییده شده)

چوب دارچین ۶عدد (بلند)

دارچین نصف قاشق چایخوری

زردچوبه به میزان لازم

فلفل قرمز ۱قاشق چایخوری

برگ بو ۱۰عدد (هم برای طبخ هم برای مزه دار کردن قبل از غذا)

زنجبیل ۱قطعه

لیمو عمانی ۴عدد

هل ۸عدد (پودر شده)

تخم گشنیز ۱قاشق مرباخوری (پودر شده)

شوید ۱۵شاخه

نخود به میزان لازم

آبلیمو به میزان لازم

 

کله پاچه یک غذای سنتی است که در خاورمیانه و قفقاز جنوبی متداول است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف کمابیش مشابه بوده و در ایران و ترکیه کله پاچه، در کشورهای عربی بلغارستان پاچه، و در جنوب قفقاز یعنی ارمنستان، آذربایجان و گرجستان خاش نامیده می‌شود.
این غذا بسیار چرب و پرانرژی است. کله پاچه از پختن سر و دست و پای گوسفند و در جنوب قفقاز گوساله تهیه می‌گردد. اجزای این غذا شامل: بناگوش – زبان – مغز – چشم – گوشت صورت و پاچه می‌باشد. واحد شمارش کله پاچه دست بوده و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه می‌باشد. آب این غذا نیز به عنوان پیش غذا به همراه نان خورده می‌شود.(ویکی پدیا)

 

طرز تهیه:

با اینکه کله پاچه جزو ۲۰ غذای منفور و چندش آور جهانی قرار گرفته اما میشه گفت طرفدارانش نه تنها کم نیست بلکه شامل بیشتر افراد ایرانی هم میشه.این غذا رو هر کس به شکل مختلفی طبخ میکنه و من با جستجو در کتب آشپزی و سایتهای ایرانی و خارجی متاسفانه چیز تاپی پیدا نکردم و تصمیم گرفتم طرز تهیه رو کاملا طبق نظر مادرم بنویسم چون همه از طرز پخت کله پاچه ایشون تعریف میکنن و به نظر من بوش نسبت به نوع بیرون و پخت بقیه افراد بسییییییییییار کمتره.

 

آماده سازی:

بعد از اینکه بَبَیی مورد نظر رو سر بریدید بهتره همون موقع با آب خیلی جوش و چاقوی خیلی تیز موهای سر و پاچه هاش رو جدا کنید چون خیلی راحت تر کنده میشه.اگر آب شما کاملا جوش باشه حتی با بدون چاقو هم میتونید موها رو بکنید البته یادتون باشه که گوشهاش رو ببرید چون این قسمت خوشبختانه قابل خوردن نیست.بعضی افراد برای این کار از آهک استفاده میکنند که این کار رو باید زمانی انجام بدید که کله خیلی تازه نیست و موهاش سخت جدا میشه.حالا پاچه تمیز شده رو در دست بگیرید و با چاقو سُم رو ببرید کلا مثل کفش جدا میشه و نیازی به بریده شدن توسط چاقو نداره همین که چاقو را داخلش بندازید و فشار بدید خودش در میاد.حالا کله و سُم ها رو روی گاز بذارید و به اصطلاح کِز بدید تا اگر مویی هست جدا بشه و کمی هم کبابی بشه و بعد قسمتهای سوخته رو با چاقو تمیز کنید.بعد از این کار شما به چند تا ابزار نیاز دارید شامل چکش،اره و انبردست.ابتدا روی زمین سفتی نایلون یا سفره یکبار مصرف پهن کنید و بعد کله رو از قسمت پشت سر در دست بگیرید و بلند کنید و محکم از طرف بینی به زمین بکوبید تا کثیفی های داخل بینی خارج بشه و این کار رو چندین بار انجام بدین(مخصوصا اگر قبل از ذبح کردن آثار سرماخوردگی در بَبَیی وجود داشت^_^)بعد شلنگ آب رو تا آخر باز کنید و اون رو داخل مجرای نای که در پشت کله هست فشار بدید تا آب از بینی خارج بشه و این کار رو بهتره با آب داغ و فشار خیییییلی زیاد انجام بدید تا کاملا بینی تمیز بشه.حالا با اره کله رو از فاصله دوفک تا انتهای سر ببرید تا کاملا دو نیم بشه یعنی فک بالا و پایین جدا بشه(از گوشه لبها شروع به بریدن کنید)البته با دست هم قابل جدا شدنه یعنی یه کم که بریدید با دست فک رو پاره کنید.وقتی این کار رو انجام میدید دو تا استخوان ته سر دیده میشه یکی رو در دست راست و دیگری رو در دست چپ بگیرید و بکشید تا این قسمت هم جدا بشه و اسنخوانها رو دور بندازید.بعد از سر بینی تا کف سر رو با چاقو یه برش بدید و مغز رو قالبی با قاشق خارج کنید و پوسته نازک روی اون رو بردارید بعد اون قسمت رو دو تا کنید یعنی از یه کم بالای بینی نصف کنید تا جای مغز معلوم بشه چون اکثر گوسفندها در این قسمت سرشون کِرم وجود داره(قابل توجه عزیزانی که کله رو درسته میپزن!!!).بعد از این کار زبان و چشم رو خارج کنید و روی زبان رو با برس تمیز یا مسواک قشنگ پاک کنید و دندانها رو با انبردست بکنید(بعضی افراد دندان رو مسواک میزنن ولی به نظرم اصلا این کار تمیز نیست!) حالا برید سراغ سیرابی.اون رو با کمک یک نفر اول تمیز بشورید و بعد با چاقو کثیفی های روش رو بتراشید تا قشنگ تمیز و سفید بشه .خوب حالا همه چیز آماده شد برای پخت کله و پاچه!

 

مراحل پخت:

برای این کار اول بهتره کله و پاچه رو به همراه چند عدد برگ بو و پیاز خام و سیر خام چند ساعت داخل ظرف در بسته توی یخچال بذارید تا یه کم بوش گرفته بشه!بعد در داخل زودپز یا ظرف معمولی کمی پیاز رو تفت بدید(نیاز نیست خیلی روغن بریزید و پیازتون رو ریز کنید)و بعد ادویه و برگ بو و سیر و خلاصه همه مواد به جز لیمو عمانی و چوب دارچین و برگ بو رو اضافه کنید( الان اصلا نمک نزنید) و صبر کنید تا عطر ادویه در بیاد و بعد پاچه بَبَیی ها رو داخلش بریزید و تفت بدید و بعد ۴عدد پیاز رو پوست بکنید و وسطش یه بعلاوه با چاقو درست کنید که عمقش تا وسطای پیاز بره ولی پیاز رو باز نکنه و بعد ساقه های شوید رو بشورید و ۳دسته کنید و هر دسته رو چند بار گره بزنید تا گرد بشه و داخل ظرف بریزید و کله و برگ بو،چوب دارچین رو هم اضافه کنید و اگر دوست دارید نخود رو که چند بار جوشانده اید و آبش رو خالی کردید هم اضافه کنید و روی مواد آب بریزید تا کاملا پوشیده بشن و اجازه بدین مواد بجوشند و کف روی اونها رو بگیرید تا دیگه کفی باقی نمونه و بعد ۴عدد لیمو عمانی رو بشورید و سوراخ کنید و داخل غذا بریزید و دربش رو ببندید و زیرش شعله پخش کن قرار بدید و حدودا ۱۲تا ۱۴ساعت بپزید.در مرحله آخر پخت که حدودا ۱ساعت مانده به پخته شدن ،آبلیمو و زعفران آبکرده رو اضافه کنید البته یادتون باشه مغز رو باید نیم ساعت مانده به پایان پخت اضافه کنید چون زود میپزه و سیرابی و شیردان هم باید برش داده بشن و با نمک و پیاز و سیر و ادویه جداگانه پخته بشن و در آخر به کله پاچه اضافه بشن.

 

نکات:

۱)کله پاچه خیلی طبعش سرده یادتون باشه حتما بعدش چای دارچین بخورید.
۲)بهتره که نه یعنی هرگز این غذا رو در وعده شب نخورید چون واقعا سنگینه.
۳)این غذا رو با نان سنگک و آبلیمو فراوان میل کنید.
۴)برخی به جای نخود از کمی بلغور گندم یا گندم درسته در غذا استفاده میکنن که اختیاری هست.
۵)اگر دوست دارید مقداری ساقه کرفس هم به غذا اضافه کنید.
۶)یادتون باشه بعد از پخت سبزیها و چوب دارچین و لیمو عمانی رو از غذا جدا کنید.
نوش جان

 

فودسوران

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه آبگوشت تره شورباسی طرز تهیه تره شورباسی یا سوزی شورباسی • آبگوشت آذری

    دستور تهیه تره شورباسی آبگوشت آذری (تبریز و حومه) تره شورباسی یا سوزی شورباسی یا شوربای تره یکی از غذاهای سنتی آذریه که در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه این غذای خوشمزه را …

  • آبگوشت سالمون, سوپ ماهی سالمون,سوپ مجلسی طرز تهیه آبگوشت سالمون | دستور پخت سوپ ماهی سالمون

    دستور پخت آبگوشت سالمون (Salmon Chowder) در این قسمت از آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه آبگوشت سالمون را تقدیم شما می کنیم. این سوپ هم یکی از انتخاب های خیلی خوب برای زمستان است. …

  • طرز تهیه دیزی , آبگوشت طرز تهیه دیزی (آبگوشت) خوشمزه به صورت تصویری و قدم به قدم

      طرز تهیه آبگوشت (دیزی) به صورت تصویری  و همراه با جزئیات   من به شخصه  دیزی رو از هر نوع کبابی بیشتر دوست دارم و خیلی وقت بود که میخواستم  طرز تهیه آبگوشت ( …

  • طرز تهیه پیاز داغ مجلسی

      طرز تهیه پیاز داغ مجلسی پیاز که داغ می کنید نرم میشه ؟! خب این پیاز داغ ها برای داخل آش خوبه. ولی یه وقتهایی برای تزیین غذا به پیاز داغ های طلایی و …

  • طرز تهیه آش رشته خوشمزه

      یکی از غذاهای پرطرفدار و مناسب برای افطار آش رشته هست. بنابراین امروز براتون روش تهیه این آش خوشمزه رو درنظر گرفتیم .   طرز تهیه آش رشته   آماده سازی: ۱ ساعت مدت …

  • طرز تهیه آش رشته کرمانی

        طرز تهیه آش رشته کرمانی   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : پوست پرتقال (خلال شده) به میزان لازم خلال پسته …

  • طرز تهیه آش جو مخصوص ماه رمضان

      طرز تهیه آش جو مخصوص ماه مبارک رمضان   مواد اولیه : کشک ۲۵۰ گرم ادویه و نمک بi مقدار لازم پونه کوهی قاشق غذا خوری سیر دو تا سه حبه پیاز متوسط یک …

  • طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    طرز تهیه آش دوغ اصل اردبیل   آماده سازی: ۱ ساعت   مواد اولیه برای ۷ نفر : نخود (پخته شده) ۱.۵ پیمانه برنج (برنج ایرانی) ۱ پیمانه ماست (پرچرب) ۲ لیتر دوغ (دوغ محلی …

  • طرز تهیه آبگوشت دیزی خانگی

        در این مطلب یکی از سنتی ترین و خوشمزه ترین نوع آبگوشت یعنی همان آبگوشت دیزی برای شما دوستان قرار داده شده اکثر افراد فکر می کنند دیزی را نمیتوان در منزل پخت …

  • طرز تهیه آش دوغ تبریز و خواص آش

    آش دوغ ، غذای کامل و مغذی   برای بعضی‌ها، آش دوغ یادآور سفر به گردنه حیران، سرعین و تبریز است؛ مخصوصا در پاییز و زمستان که هوا حسابی سرد است، خوردن ‌آش دوغ داغ …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه سینی کباب ترکی

      طرز تهیه سینی کباب ترکی سینی کباب ترکی که به اون در ترکی Sini Kebabı یا Tava Kebabı می گن از غذاهای معروف انطاکیه هست و عبارت است از گوشت مخلوط شده با پیاز، …

  • طرز تهیه سمبوسه خوزستان, نحوه پخت سمبوسه جنوب, مواد لازم برای پخت سمبوسه جنوب, طرز تهیه سس سمبوسه خوزستان, سس سمبوسه, طرز تهیه سس سمبوسه, طرز درست کردن سمبوسه خوزستان, طرز تهیه انواع سمبوسه طرز تهیه سمبوسه اصلی جنوب

    طرز تهیه سمبوسه اصلی جنوب اول از همه دلیل اینکه نوشتم سمبوسه اصلی جنوب را براتون میگم. هیچ کدام از دستورهایی که در اینترنت هست را تایید نمی کنم. در واقع سمبوسه اصلی جنوب به …

  • طرز تهیه کوکو سبزی لقمه ای (ساندویچ کوکوسبزی)

    طرز تهیه کوکو سبزی لقمه ای (ساندویچ کوکوسبزی)   کوکو سبزی غذایی بسیار پر طرفدار و خوشمزه است و معمولا غذای متداولی در سفره های ایرانیست. شیوه پختی که در این مطلب خواهید دید یکی …

  • تارت اسفناج طرز تهیه تارت اسفناج مجلسی و شیک | پای اسفناج

    چگونه تارت اسفناج مجلسی درست کنیم ؟ تارت اسفناج یکی از پیش غذاهای مجلسی و شیک برای مهمانی های رسمی است. این تارت گیاهی تلفیقی زیبا از اسفناج و پنیر فتا با پایه ای ترد است. ترکیب …

  • طرز تهیه آش جو مخصوص ماه رمضان

      طرز تهیه آش جو مخصوص ماه مبارک رمضان   مواد اولیه : کشک ۲۵۰ گرم ادویه و نمک بi مقدار لازم پونه کوهی قاشق غذا خوری سیر دو تا سه حبه پیاز متوسط یک …

  • طرز تهیه کیک سیب زمینی

      چند روش تهیه کیک سیب زمینی  کیک سیب زمینی غذایی بسیار خوشمزه و ساده است که می تونید اون رو براحتی تزیین و سرو کنید . مواد بین کیک بسته به ذائقتون می تونید انواع …

  • طرز تهیه سوپ ذرت

      مواد لازم جهت تهیه سوپ ذرت: روغن ذرت : ۲ قاشق سوپ خوری کنسرو ذرت : به مقدار لازم پیاز ریز شده : ۱ عدد فلفل قرمز : نصف قاشق چایخوری آب مرغ : …

  • طرز تهیه پاچانگای گوشت

      طرز تهیه پاچانگای گوشت (غذای ترکیه ای)   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : خمیر یوفکا ۳ ورق گوشت قرمز (چرخ کرده) ۵۰۰ گرم پیاز۱ عدد رب …

  • مافین صبحانه ای شیک

      این مافین، یک صبحانه شیک و خوشمزه است برای صبح‌های جمعه که همه دور هم هستید. هر تعداد که دوست دارید درست کنید و از طعم عالی آن در کنار خانواده لذت ببرید. – …

  • طرز تهیه پنکیک با سالاد مرغ

      طرز پخت پنکیک با سالاد مرغ   در این مطلب ضمن آموزش طرز تهیه سالاد مرغ و لواش پنکیک، روشی جدید برای تزیین و سرو سالاد مرغ تقدیم شما عزیزان میشه . مواد لازم …

  • طرز تهیه رول مرغ شکم پر غذا با مرغ : طرز تهیه رول مرغ شکم پر غذای شیک و مجلسی

    طرز تهیه رول مرغ شکم پر  رول مرغ شکم پر یک غذای فوق خوشمزه هست که پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید و از مزه بی نظیرش لذت ببرید. دربخش آموزش آشپزی با طرز تهیه رول مرغ شکم …

  • طرز تهیه کوکو سیب زمینی مکزیکی

    طرز تهیه کوکو سیب زمینی مکزیکی   کوکو سیب زمینی مکزیکی غذایی خوشمزه، تنده و خیلی خوش عطر و بو هست.   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت مواد اولیه …

  • لازانیا لقمه ای به شکل گل

    لازانیا لقمه ای به شکل گل غذایی ساده ولی شیک و مجلسیه، تقریبا مثه لازانیای معمولی درست میشه ، اما به خاطر لقمه ای بودن، خوردنش راحت تره .   طرز تهیه لازانیا لقمه ای …

  • دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا

    دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا دلمه کدو حلوایی، غذایی پاییزی و خوشمزه و مناسب برای مهمانی شب یلدا است. اگر هم کدو حلوایی علاقه دارید و هم دلمه ، با ما …