طرز تهیه کتلت میگو با سس تمرهندی
کتلت میگو را می توان با مقدار کمی میگو درست کرد. بافت وسط کتلت میگو یه بافت نرمه ولی خیلی خوش عطر و خوشمزست.
مواد لازم برای تهیه کتلت میگو :
میگو پاک شده: ۲۵۰ گرم
سیب زمینی خام متوسط : ۲ عدد
پیاز متوسط:۱ عدد
سیر سبز تازه : ۳ بوته
گشنیز خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
تخم مرغ :۲ عدد
آرد: ۲ قاشق غداخوری
بکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
زرد چوبه : ۱/۲قاشق چایخوری
ادویه کاری :۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه دارچین ونمک :به مقدار لازم
تخم گشنیز:۱/۲قاشق چایخوری
طرز تهیه کتلت میگو :
کمر میگو را گرفته و چرخ می کنید . سیب زمینی ها رو رنده کرده و به میگو اضافه می کنیم. من پیاز را رنده درشت زدم همراه با سیر و گشنیز خرد شده و تخم مرغ ، آرد و تمامی ادویه جاتی که بود به میگو و سیب زمینی اضافه کردم و خوب مخلوط می کنیم .
در یک قابلمه گود کوچک روغن ریخته و می گذاریم تا داغ شود بعد با قاشق غداخوری از مایع کتلت برداشته و در روغن سرخ می کنیم.
مواد لازم برای تهیه سس تمر هندی :
سس گوجه فرنگی (تند) ۵ قاشق سوپخوری
انبه (کوچک) ۱ عدد
آب جوش نیم پیمانه
تمر هندی نیم پیمانه
طرز تهیه سس تمر هندی :
تمرهندی را در آب جوش قرار داده و عصاره آن را صاف میکنیم. سپس در دستگاه غذاساز عصاره تمرهندی را با انبه یا کمپوت انبه و سس گوجهفرنگی مخلوط میکنیم تا صاف و یکدست شود.
خواص میگو :
میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است ،۱۰۰ گرم میگو ، حاوی ۷۷ میلی گرم آب ، ۹۹ کالری انرژی ۱/۱۸ گرم پروتئین ، ۸/۰ چربی ، ۱۶۳میلی گرم کلسترول و ۹۱ میلی گرم قند است .
از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو ، کالری کم تری دارند . پروتیئن موجود در میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسید آمینه های لازم جهت رشد می باشد .
پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت هم بند به راحتی هضم می شود . برای گروه هایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تامین پروتئین روزانه آنها است .
میگوها در کل دارای چربی کمی می باشند ، اسیدهای چرب امگا ـ ۳ که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند ، در میگو ها به وفور یافت می شوند . این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی موثر واقع شود.
اسیدهای چرب امگا ـ۳ هم چنین اجزای ضروری برای غشا سلول مغز و بافت چشم است . میگو منبع غنی از ویتامین های A، ، ۶ B ۱۲B ، C، D، E، و املاحی چون کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم ، روی ، مس ، منگنز ، و سلنیم است . علاوه بر این ؛ کلسیم ، آهن ، روی ، منیزیم ، و فسفر میگو نسبت به سایر آبریان بیش تر است .
منبع:تبیان/گب گو