چهارشنبه , ۶ اردیبهشت , ۱۳۹۶

 

طرز تهیه ژله شیر عسلی

طرز تهیه ژله شیر عسلی

 

مواد لازم:

شیرعسلی تغلیظ شده ی صنعتی حدود ۴۰۰ گرم
آب گرم یک پیمانه
آب سرد یک پیمانه
پودر ژلاتین دو و نیم قاشق سوپخوری
اسانس وانیل مایع یک قاشق چایخوری
قهوه فوری یا پودر کاکائو به میزان لازم ، در صورت تمایل

 

طرز تهیه :

جهت تهیه ژله شیر عسلی ، ابتدا آب سرد را در ظرف مناسبی ریخته و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید تمام ذرات پودر ژلاتین با آب مرطوب گردند، آن را هم نزنید. سپس ظرف را روی بخار آب قرار دهید تا ذرات ژلاتین کاملا حل شوند و گه گاه آن را هم بزنید.

آب گرم را کم کم به شیر عسلی افزوده و هم بزنید. اسانس وانیل را نیز به ژلاتین اضافه کرده و محلول ژلاتین را به شیر عسلی اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید. قالب مناسب را کمی با روغن مایع چرب کرده و چربی اضافه را با دستمال پاک کنید. مخلوط شیر عسلی را در قالب ریخته و به مدت حدود ۴ ساعت در یخچال قرار دهید . پس از این که ژله بسته شد آن را با پوشش نایلونی در یخچال نگهداری کنید. برای خوشمزه تر شدن این دسر ، آب گرم را با شیر گرم جایگزین کرده و ۱۰۰ گرم خامه نیز به شیر عسلی اضافه کنید(شیر عسلی را کم کم با خامه مخلوط کنید تا خامه نبرد).
می توانید مواد ژله شیر عسلی را به چند قسمت تقسیم کرده ، بخشی را ساده و به بخش های دیگر کمی پودر کاکائو یا قهوه حل شده اضافه کنید و به صورت لایه لایه تهیه کنید.

طرز تهیه ژله شیر عسلی

برای تهیه ی طرح مثلثی ، از قالب های ناودانی (به شکل مثلث) به طول ۳۶ و ارتفاع۵ سانتی متر استفاده شده است . به این صورت که ابتدا حدود سه چهارم پیمانه از مواد ساده را در قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا ببندد ، سپس آن را از قالب جدا کنید و کنار بگذارید . به ما بقی مواد پودر قهوه ی حل شده اضافه کرده و حدود سه چهارم پیمانه از مواد قهوه ای را در قالب ریخته و پس از نیم بند شدنی ، مثلث سفید کنار گذاشته را روی آن قرار دهید به طوری که قاعده ی دو مثلث مماس بر هم باشند.در آخر مابقی مواد قهوه ای را در قالب بریزید. پس از حدود ۴ ساعت دسر را از قالب جدا کرده و برش بزنید.
برای تهیه ی طرح گلدار ژله شیر عسلی ، کمی از مواد قهوه ای را در قالب مسطحی ریخته و پس از سفت شدن با کاترهای شیرینی های ریز (نان نخودچی) به شکل گل برش زده و در صورت تمایل مرکز آن ها را نیز در آورید، گل ها را کف قالب گرد مناسبی چیده و چند قاشق از ژله سفید را رویشان بریزید و در یخچال قرار دهید تا ببندد و گل ها شناور نشوند، سپس به صورت لایه لایه و یا به دلخواه قالب را از مواد سفید و قهوه ای پر کنید و با پروانه هایی که از شکلات تهیه کرده اید تزئین نمائید.

طرز تهیه ژله شیر عسلی

نکته :
۱ ـ ژله شیر عسلی معمولا در ترکیب با پودر ژله های میوه ای موجود در بازار و یا با طعم دهنده های مختلف استفاده می شود و در هر دستوری که به یک ژله سفید ساده نیاز باشد نیز قابل استفاده است .
۲ ـ استفاده از اسانس وانیل توصیه می شود ولی در صورت عدم دسترسی ، یک چهارم قاشق مرباخوری پودر وانیل خالص را به آب یا شیر گرم اضافه کنید.
۳ ـ کرم شیرعسلی با جایگزینی آب گرم با شیر گرم و افزودن ۱۰۰ گرم خامه ساده به شیر عسلی تهیه می شود که از ژله شیر عسلی خوشمزه تر و خوش رنگ تر است .
۴ ـ در کلیه ی دسرهای ژلاتینه برای حل کردن ژلاتین از ظرفی با سطح مقطع مناسب استفاده کنید تا ذرات پودر ژلاتین روی هم انباشته نشوند.
۵ـ در تهیه ی کلیه ی دسرهای ژلاتینه که باید به صورت لایه لایه تهیه شوند هر گاه لایه زیرین نیم بند شد، لایه ی بعدی را که کاملا خنک شده است به آرامی روی آن بریزید و دقت کنید که فشار به یک نقطه وارد نگردد تا ژله زیرین سوراخ نشود. اگر هر لایه کاملا ببندد و سپس لایه بعدی را اضافه کنید ، هنگام سرو لایه ها از هم جدا می گردند.
۶ ـ در کلیه دسرهای ژلاتینه ظرف سرو را با آب مرطوب کنید تا در هنگام خارج کردن دسر از قالب ، اگر دسر دقیقا در جای مناسب در ظرف قرار نگرفت ، بتوانید آن را جابجا کنید.
۷ ـ‌ میزان غلظت ژله ها معمولا به کاربرد آن ها بستگی داشته و در صورت نیاز یک قاشق چایخوری از ژلاتین دستور را می توانید کم کنید.
۸ ـ در طرح مثلثی ، دقت کنید ارتفاع مواد قهوه ای نباید بیشتر از ارتفاع مثلث سفید باشد و گرنه زیبایی کار از بین می رود.

 

منبع: هنر آشپزی شماره ۷۵

 

rasekhoon.net

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • شیرینی ساق عروس شیرینی ساق عروس نواری رولی

    دستور پخت شیرینی ساق عروس خوشمزه و ترد به سبکی جدید شیرینی ساق عروس جزو شیرینی های سنتی خوشمزه و خوشگل ایرانه که بسیار هم برای پذیرایی در ایام نوروز مناسبه. یه مزیت دیگه ش هم …

  • تزیین کیک تولد شکل کلبه یخی

      آموزش تصویری تزیین کیک تولد شکل کلبه یخی   کیک کاسه ای و کیک شیفون را به صورت زیر روی هم قرار میدهیم و داخل لایه های آن را با هر کرم و خامه …

  • طرز تهیه سوهان کنجدی فوری

        سوهان فوری تافی کنجدی   مواد لازم : کنجد : ۱/۴   پیمانه تافی : ۳ عدد بزرگ   طرز تهیه: کنجد ها را بمدت ۵ دقیقه مایکروویو کنید،تا بو داده وبرشته شود.در حین …

  • کیک های براق, مدل تزیین کیک کیک های براق و مخملی اولگا + عکس و روش تهیه

    تصاویری از کیک های براق و زیبای اولگا شیرینی پز روسی اولگا شیرینی پز حرفه ای روس می تواند کیک های براق و مخملی و شیرینی هایی بسیار زیبا مثل سنگ مرمر درست کند. کیک هایی که …

  • طرز تهیه حلوای هویج به شکل هویج

    طرز تهیه حلوای هویج به شکل هویج   حلوای هویج یکی از خوشمزه ترین انواع حلواست ، البته به نظر من خوشمزه ترین! همینطور رنگ و ظاهر زیبایی داره . اگه تا به حال امتحانش …

  • ایده های جالب در تزیین کیک تولد

    مدل کیک تولد های جدید شیک و باحال قشنگ   در مجموعه تصاویر زیر نمونه های جالبی از طراحی و تزیین خلاقانه و زیبای کیک تولد را مشاهده می فرمائید.   مدل های جالب تزیین …

  • شیرینی شکر پاره , شیرینی عید طرز تهیه شیرینی شکر پاره / شیرینی خانگی برای عید نوروز / شکرپاره ترکیه ای

    آموزش آشپزی و طرز تهیه شیرینی شکر پاره شیرینی شکر پاره یکی از انواع شیرینی ترکیه ای و بسیار خوشمزه هست. این شیرینی را با روشهای مختلفی میشه تهیه کرد. در ادامه یکی از روش های …

  • طرز تهیه فالوده شیرازی

    طرز تهیه فالوده شیرازی   مواد اولیه : نشاسته ۲۵۰ گرم آب ۲ لیوان گلاب یک سوم لیوان   طرز تهیه : آب و نشاسته را مخلوط کرده، در قابلمه نچسب ریخته، روی حرارت اجاق …

  • acmasi ,نان آچما , نان مخصوص ترکیه, açma نان آچما ، نان مخصوص ترکیه / açma

    آموزش تصویری روش پخت نان آچما نان مخصوص ترکیه (açma) نان آچما از نان های مخصوص کشور ترکیه است. در ادامه روش تهیه خمیر ، پیچیدن خمیر و پخت آن را به صورت تصویری به …

  • طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی

    طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی   مواد لازم: آرد : ۱ و ۱/۳ پیمانه بکینگ پودر : ۲ قاشق چایخوری پودر کاکائو : ۴ قاشق چایخوری+۱/۴ پیمانه شکر : ۱ پیمانه نمک : ۱/۲ قاشق …

  • کیک آلو سیاه, کیک میوه ای طرز تهیه کیک آلو سیاه / کیک تابستانی و خوشمزه

    دستور پخت کیک آلو سیاه  کیک آلو سیاه یا تارت ترش و شیرین آلو سیاه با آلوهای تابستانی آماده می‌شود. این کیک خوشمزه سریع و ساده و کم‌خرج است و درست کردنش زمان زیادی نمی‌برد. نوش …

  • طرز تهیه کیک بالرین

    در این مطلب دو  روش تهیه کیک بالرین تقدیم شما همراهان مجله تصویر زندگی می شود. این کیک نیاز به پخت ندارد و نوعی کیک یخچالی است.   روش اول تهیه کیک بالرین مواد لازم …

  • مدل کیک تولد با طرح خرس پو

      بچه ها دوست دارن مدل کیک تولد شون به شکل شخصیت های کارتونی مورد علاقشون باشه . تم زیبای خرس پو یک تم شاد و رنگارنگه برای تولد بچه های شماست که مشترک برای …

  • تزیین زیبای کیک تولد به شکل توتورو

    تزیین زیبای کیک تولد به شکل توتورو   تزیین زیبای کیک تولد به شکل انیمیشین ژاپنی توتورو. توتورو، روح جنگلی دوست داشتنی و یک شخصیت مورد علاقه همه و یکی از بهترین و خوشمزه ترین …