چهارشنبه , ۴ اسفند , ۱۳۹۵


 

طرز تهیه ژله شیر عسلی

طرز تهیه ژله شیر عسلی

 

مواد لازم:

شیرعسلی تغلیظ شده ی صنعتی حدود ۴۰۰ گرم
آب گرم یک پیمانه
آب سرد یک پیمانه
پودر ژلاتین دو و نیم قاشق سوپخوری
اسانس وانیل مایع یک قاشق چایخوری
قهوه فوری یا پودر کاکائو به میزان لازم ، در صورت تمایل

 

طرز تهیه :

جهت تهیه ژله شیر عسلی ، ابتدا آب سرد را در ظرف مناسبی ریخته و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید تمام ذرات پودر ژلاتین با آب مرطوب گردند، آن را هم نزنید. سپس ظرف را روی بخار آب قرار دهید تا ذرات ژلاتین کاملا حل شوند و گه گاه آن را هم بزنید.

آب گرم را کم کم به شیر عسلی افزوده و هم بزنید. اسانس وانیل را نیز به ژلاتین اضافه کرده و محلول ژلاتین را به شیر عسلی اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید. قالب مناسب را کمی با روغن مایع چرب کرده و چربی اضافه را با دستمال پاک کنید. مخلوط شیر عسلی را در قالب ریخته و به مدت حدود ۴ ساعت در یخچال قرار دهید . پس از این که ژله بسته شد آن را با پوشش نایلونی در یخچال نگهداری کنید. برای خوشمزه تر شدن این دسر ، آب گرم را با شیر گرم جایگزین کرده و ۱۰۰ گرم خامه نیز به شیر عسلی اضافه کنید(شیر عسلی را کم کم با خامه مخلوط کنید تا خامه نبرد).
می توانید مواد ژله شیر عسلی را به چند قسمت تقسیم کرده ، بخشی را ساده و به بخش های دیگر کمی پودر کاکائو یا قهوه حل شده اضافه کنید و به صورت لایه لایه تهیه کنید.

طرز تهیه ژله شیر عسلی

برای تهیه ی طرح مثلثی ، از قالب های ناودانی (به شکل مثلث) به طول ۳۶ و ارتفاع۵ سانتی متر استفاده شده است . به این صورت که ابتدا حدود سه چهارم پیمانه از مواد ساده را در قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا ببندد ، سپس آن را از قالب جدا کنید و کنار بگذارید . به ما بقی مواد پودر قهوه ی حل شده اضافه کرده و حدود سه چهارم پیمانه از مواد قهوه ای را در قالب ریخته و پس از نیم بند شدنی ، مثلث سفید کنار گذاشته را روی آن قرار دهید به طوری که قاعده ی دو مثلث مماس بر هم باشند.در آخر مابقی مواد قهوه ای را در قالب بریزید. پس از حدود ۴ ساعت دسر را از قالب جدا کرده و برش بزنید.
برای تهیه ی طرح گلدار ژله شیر عسلی ، کمی از مواد قهوه ای را در قالب مسطحی ریخته و پس از سفت شدن با کاترهای شیرینی های ریز (نان نخودچی) به شکل گل برش زده و در صورت تمایل مرکز آن ها را نیز در آورید، گل ها را کف قالب گرد مناسبی چیده و چند قاشق از ژله سفید را رویشان بریزید و در یخچال قرار دهید تا ببندد و گل ها شناور نشوند، سپس به صورت لایه لایه و یا به دلخواه قالب را از مواد سفید و قهوه ای پر کنید و با پروانه هایی که از شکلات تهیه کرده اید تزئین نمائید.

طرز تهیه ژله شیر عسلی

نکته :
۱ ـ ژله شیر عسلی معمولا در ترکیب با پودر ژله های میوه ای موجود در بازار و یا با طعم دهنده های مختلف استفاده می شود و در هر دستوری که به یک ژله سفید ساده نیاز باشد نیز قابل استفاده است .
۲ ـ استفاده از اسانس وانیل توصیه می شود ولی در صورت عدم دسترسی ، یک چهارم قاشق مرباخوری پودر وانیل خالص را به آب یا شیر گرم اضافه کنید.
۳ ـ کرم شیرعسلی با جایگزینی آب گرم با شیر گرم و افزودن ۱۰۰ گرم خامه ساده به شیر عسلی تهیه می شود که از ژله شیر عسلی خوشمزه تر و خوش رنگ تر است .
۴ ـ در کلیه ی دسرهای ژلاتینه برای حل کردن ژلاتین از ظرفی با سطح مقطع مناسب استفاده کنید تا ذرات پودر ژلاتین روی هم انباشته نشوند.
۵ـ در تهیه ی کلیه ی دسرهای ژلاتینه که باید به صورت لایه لایه تهیه شوند هر گاه لایه زیرین نیم بند شد، لایه ی بعدی را که کاملا خنک شده است به آرامی روی آن بریزید و دقت کنید که فشار به یک نقطه وارد نگردد تا ژله زیرین سوراخ نشود. اگر هر لایه کاملا ببندد و سپس لایه بعدی را اضافه کنید ، هنگام سرو لایه ها از هم جدا می گردند.
۶ ـ در کلیه دسرهای ژلاتینه ظرف سرو را با آب مرطوب کنید تا در هنگام خارج کردن دسر از قالب ، اگر دسر دقیقا در جای مناسب در ظرف قرار نگرفت ، بتوانید آن را جابجا کنید.
۷ ـ‌ میزان غلظت ژله ها معمولا به کاربرد آن ها بستگی داشته و در صورت نیاز یک قاشق چایخوری از ژلاتین دستور را می توانید کم کنید.
۸ ـ در طرح مثلثی ، دقت کنید ارتفاع مواد قهوه ای نباید بیشتر از ارتفاع مثلث سفید باشد و گرنه زیبایی کار از بین می رود.

 

منبع: هنر آشپزی شماره ۷۵

 

rasekhoon.net

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه کمپوت سیب , خواص سیب طرز تهیه کمپوت سیب در ماکروویو

    آموزش تصویری روش پخت کمپوت سیب در مابکروویو   سیب میوه‌ی پرخاصیتی است که علاوه بر این که یک میان وعده‌ی ایده آل محسوب می‌شود ، سرشار از مواد مغذی ضروری برای بهبود عملکرد بدن است. …

  • طرز تهیه حریره بادام مخصوص

    طرز تهیه حریره بادام مخصوص     مواد لازم : مغز بادام شیرین و خام :  ۵ عدد آب :  دو سوم لیوان آرد برنج قهوه ای : ۱ قاشق غذا خوری عصاره کشمش  :۲ …

  • طرز تهیه ژله هندوانه ای شب یلدا طرز تهیه ژله هندوانه ای شب یلدا

    طرز تهیه ژله هندوانه ای یا هندوانه ژله ای ژله هندوانه ای بسیار دلربا  و زیباست. با درست کردن این ژله در مناسبت های شاد مثل اعیاد مختلف، ولنتاین، شب یلدا، جشن تولد، سالگرد ازدواج …

  • ژله سورپرایز تخم شربتی , ژله سوپرایز طرز تهیه ژله سورپرایز تخمه شربتی

    طرز تهیه ژله سورپرایز تخم شربتی زیبا و مجلسی   ژله سورپرایز تخم شربتی ژله ای خوشرنگ و جالب و تقریبا جدید برای مجالس و مهمانی های شماست. این ژله خوشمزه و مقوی رو درست کنین …

  • طرز تهیه دسر گلابی داغ

    طرز تهیه دسر گلابی داغ    مواد لازم: گلابی : ۴ عدد گلاب  : ۲ قاشق غذاخوری زعفران آب شده : ۱ قاشق غذاخوری شکر :  نصف پیمانه برای تزیین از مغز خشکبار میتوانید استفاده کنید عسل …

  • طرز تهیه دسر کرم نارگیلی

      کرم نارگیلی دسری خوشمزه و مقویه که برای افطار بسیار مناسبه .   طرز تهیه کرم نارگیلی   مواد اولیه برای ۳ نفر : پنیر خامه ای ۳۰۰ گرم خامه فرم گرفته ۴۰۰ گرم …

  • طرز تهیه ژله به شکل کادو

    طرز تهیه ژله به شکل کادو   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : شیر ۱ لیوان عسل به میزان دلخواه پودر ژلاتین ۵ قاشق غذاخوری گلاب …

  • طرز تهیه دسر سوپانگل ترکی طرز تهیه کرم سوپانگل خانگی • عکس تزیین دسر سوپانگل ترکی

    آموزش طرز تهیه کرم سوپانگل دسر مجلسی ترکی  کرم سوپانگل یک دسر خیلی خیلی خوشمزه ترکی و یه گزینه مناسب واسه مهمونیاست، خصوصا که تو لیوان سرو میشه. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه کرم سوپانگل …

  • ژله عروسکی , ژله جشن تولد, دسر مجلسی طرز تهیه ژله عروسکی برای بچه ها / دسر جشن تولد

    ژله عروسکی ایده ای جالب برای تهیه دسر جشن تولد ژله عروسکی مورد پسند بچه ها بخصوص دختر کوچولوهاست. برای تهیه این ژله زیبا از کاغذ کادوهای طرح سیندرلا یا باربی استفاده کنین. کلا پرنسس …

  • طرز تهیه ژله بستنی

      در این مطلب روش تهیه یک دسر مجلسی خوش طعم با ظاهری زیبا و اشتها برانگیز به شما عزیزان آموزش داده می شود.   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو

    طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو این نان خرمایی های خوشمزه برای ماه رمضان بسیار مناسب هستند. آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت مواد اولیه برای ۶ نفر : زرده تخم مرغ ۲ عدد …

    • شیرینی هلویی , شیرینی عید طرز تهیه شیرینی هلویی / شیرینی مجلسی

      روش پخت شیرینی هلویی برای مهمانی های رسمی   شیرینى هلویی شیرینی شیک و خوشمزه ای است که مهمانی های رسمی بخصوص پذیرایی در عید نوروز بسیار مناسب می باشد. این شیرینی زیبا مناسب تمامی فصول سال است. …

      • کوکی مارمالادی طرز تهیه کوکی مارمالادی ترد و خوشمزه

        روش پخت کوکی مارمالادی برای عید نوروز     کوکی مارمالادی خوش طعم و ترد یکی از شیرینی های مناسب برای پذیرایی از مهمانان نوروزی است. برای یک بار هم شده این شیرینی های زیبا و خوشرنگ را …

        • کیک ژله ، کیک ژله ای میوه کیک ژله / طرز تهیه کیک ژله ای

          ژلو کیک – طرز تهیه کیک ژله ای میوه ای   مواد لازم برای تهیه کیک ژله ای : کره (خردشده) ۲۲۵ گرم شکر (نرم و دانه ریز) ۴۰۰ گرم وانیل شکری ۱ قاشق چای خوری …

          • طرز تهیه ژله سوپرایز قلبی , مخصوص ولنتاین طرز تهیه ژله سوپرایز قلبی / مخصوص ولنتاین

            طرز تهیه ژله سوپرایز قلبی (مخصوص ولنتاین) ژله سوپرایز قلبی رو برای روز ولنتاین یا سالگرد ازدواجتون درست کنید تا عشقتون از هنر شما شگفت زده بشه. از خوردن این ژله زیبا و خوشمزه در کنار …

            • طرز تهیه کیک برنجی, کیک برنجی کره ای طرز تهیه کیک برنجی با بادام هندی | دو دستور پخت کیک برنجی کره ای

              دستور تهیه کیک برنجی با بادام هندی  کیک برنجی با بادام هندی از کیک های مخصوص کره ای هاست. طرز تهیه آن سخت نیست. با ما همراه شوید تا در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی، دو روش …

              • طرز تهیه کیک ژله هندوانه ای

                    طرز تهیه کیک ژله هندوانه ای کیک ژله هندوانه ای دسر مناسبی برای پذیرایی از مهمانان شب یلداست. یک دسر ژلاتینی سرخ رنگ در مرکز و بافت کیک در اطراف آن، ترکیب لطیف و …

                • طرز تهیه چیز کیک آلبالو

                  طرز تهیه چیز کیک آلبالو (دسری خوشمزه و مجلسی)   چیز کیک آلبالو دسری مجلسی و زیبا و بسیار خوش عطر و طعم است. اگر دوست دارید مهمان هایتان راحت تر دسر را میل کنند …

                  • طرز تهیه کلوچه شکلاتی طرز تهیه کلوچه شکلاتی ترد و خوشمزه شیرینی عید نوروز و مجلسی

                    طرز تهیه کلوچه شکلاتی  اگه شما هم جزو علاقمندان به کاکائو هستین در بخش نان، شیرین، دسر با طرز تهیه کلوچه شکلاتی ما را همراهی کنید. این کلوچه خوشمزه میتونه یه عصرونه عالی و دلچسب …

                    • تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان

                        تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان     در این مطلب آموزش تصویری تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان های کوچک و زیبا تقدیم شما عزیزان میشه .        اسمارتیزهای قرمز …

                      • طرز تهیه کمپوت سیب , خواص سیب طرز تهیه کمپوت سیب در ماکروویو

                        آموزش تصویری روش پخت کمپوت سیب در مابکروویو   سیب میوه‌ی پرخاصیتی است که علاوه بر این که یک میان وعده‌ی ایده آل محسوب می‌شود ، سرشار از مواد مغذی ضروری برای بهبود عملکرد بدن است. …

                        • طرز تهیه شیرینی تر شکلاتی فوری بدون پخت

                          روش تهیه شیرینی تر شکلاتی فوری بدون پخت   شیرینی تر همیشه طرفدار داره پس چه بهتر که بشه اونو سریع و بدون پخت درست کرد. در مطلب امروز روش تهیه شیرینی تر شکلاتی بدون …

                          • طرز تهیه ژله به شکل کادو

                            طرز تهیه ژله به شکل کادو   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : شیر ۱ لیوان عسل به میزان دلخواه پودر ژلاتین ۵ قاشق غذاخوری گلاب …