سه شنبه , ۲۸ دی , ۱۳۹۵


 

طرز تهیه ژله شیر عسلی

طرز تهیه ژله شیر عسلی

 

مواد لازم:

شیرعسلی تغلیظ شده ی صنعتی حدود ۴۰۰ گرم
آب گرم یک پیمانه
آب سرد یک پیمانه
پودر ژلاتین دو و نیم قاشق سوپخوری
اسانس وانیل مایع یک قاشق چایخوری
قهوه فوری یا پودر کاکائو به میزان لازم ، در صورت تمایل

 

طرز تهیه :

جهت تهیه ژله شیر عسلی ، ابتدا آب سرد را در ظرف مناسبی ریخته و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید تمام ذرات پودر ژلاتین با آب مرطوب گردند، آن را هم نزنید. سپس ظرف را روی بخار آب قرار دهید تا ذرات ژلاتین کاملا حل شوند و گه گاه آن را هم بزنید.

آب گرم را کم کم به شیر عسلی افزوده و هم بزنید. اسانس وانیل را نیز به ژلاتین اضافه کرده و محلول ژلاتین را به شیر عسلی اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید. قالب مناسب را کمی با روغن مایع چرب کرده و چربی اضافه را با دستمال پاک کنید. مخلوط شیر عسلی را در قالب ریخته و به مدت حدود ۴ ساعت در یخچال قرار دهید . پس از این که ژله بسته شد آن را با پوشش نایلونی در یخچال نگهداری کنید. برای خوشمزه تر شدن این دسر ، آب گرم را با شیر گرم جایگزین کرده و ۱۰۰ گرم خامه نیز به شیر عسلی اضافه کنید(شیر عسلی را کم کم با خامه مخلوط کنید تا خامه نبرد).
می توانید مواد ژله شیر عسلی را به چند قسمت تقسیم کرده ، بخشی را ساده و به بخش های دیگر کمی پودر کاکائو یا قهوه حل شده اضافه کنید و به صورت لایه لایه تهیه کنید.

طرز تهیه ژله شیر عسلی

برای تهیه ی طرح مثلثی ، از قالب های ناودانی (به شکل مثلث) به طول ۳۶ و ارتفاع۵ سانتی متر استفاده شده است . به این صورت که ابتدا حدود سه چهارم پیمانه از مواد ساده را در قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا ببندد ، سپس آن را از قالب جدا کنید و کنار بگذارید . به ما بقی مواد پودر قهوه ی حل شده اضافه کرده و حدود سه چهارم پیمانه از مواد قهوه ای را در قالب ریخته و پس از نیم بند شدنی ، مثلث سفید کنار گذاشته را روی آن قرار دهید به طوری که قاعده ی دو مثلث مماس بر هم باشند.در آخر مابقی مواد قهوه ای را در قالب بریزید. پس از حدود ۴ ساعت دسر را از قالب جدا کرده و برش بزنید.
برای تهیه ی طرح گلدار ژله شیر عسلی ، کمی از مواد قهوه ای را در قالب مسطحی ریخته و پس از سفت شدن با کاترهای شیرینی های ریز (نان نخودچی) به شکل گل برش زده و در صورت تمایل مرکز آن ها را نیز در آورید، گل ها را کف قالب گرد مناسبی چیده و چند قاشق از ژله سفید را رویشان بریزید و در یخچال قرار دهید تا ببندد و گل ها شناور نشوند، سپس به صورت لایه لایه و یا به دلخواه قالب را از مواد سفید و قهوه ای پر کنید و با پروانه هایی که از شکلات تهیه کرده اید تزئین نمائید.

طرز تهیه ژله شیر عسلی

نکته :
۱ ـ ژله شیر عسلی معمولا در ترکیب با پودر ژله های میوه ای موجود در بازار و یا با طعم دهنده های مختلف استفاده می شود و در هر دستوری که به یک ژله سفید ساده نیاز باشد نیز قابل استفاده است .
۲ ـ استفاده از اسانس وانیل توصیه می شود ولی در صورت عدم دسترسی ، یک چهارم قاشق مرباخوری پودر وانیل خالص را به آب یا شیر گرم اضافه کنید.
۳ ـ کرم شیرعسلی با جایگزینی آب گرم با شیر گرم و افزودن ۱۰۰ گرم خامه ساده به شیر عسلی تهیه می شود که از ژله شیر عسلی خوشمزه تر و خوش رنگ تر است .
۴ ـ در کلیه ی دسرهای ژلاتینه برای حل کردن ژلاتین از ظرفی با سطح مقطع مناسب استفاده کنید تا ذرات پودر ژلاتین روی هم انباشته نشوند.
۵ـ در تهیه ی کلیه ی دسرهای ژلاتینه که باید به صورت لایه لایه تهیه شوند هر گاه لایه زیرین نیم بند شد، لایه ی بعدی را که کاملا خنک شده است به آرامی روی آن بریزید و دقت کنید که فشار به یک نقطه وارد نگردد تا ژله زیرین سوراخ نشود. اگر هر لایه کاملا ببندد و سپس لایه بعدی را اضافه کنید ، هنگام سرو لایه ها از هم جدا می گردند.
۶ ـ در کلیه دسرهای ژلاتینه ظرف سرو را با آب مرطوب کنید تا در هنگام خارج کردن دسر از قالب ، اگر دسر دقیقا در جای مناسب در ظرف قرار نگرفت ، بتوانید آن را جابجا کنید.
۷ ـ‌ میزان غلظت ژله ها معمولا به کاربرد آن ها بستگی داشته و در صورت نیاز یک قاشق چایخوری از ژلاتین دستور را می توانید کم کنید.
۸ ـ در طرح مثلثی ، دقت کنید ارتفاع مواد قهوه ای نباید بیشتر از ارتفاع مثلث سفید باشد و گرنه زیبایی کار از بین می رود.

 

منبع: هنر آشپزی شماره ۷۵

 

rasekhoon.net

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه ژله رنگین کمان

    طرز تهیه ژله رنگین کمان    مواد اولیه : بستنی وانیلی ۲عدد (لیوانی) پودر ژله به میزان لازم (۵رنگ)   طرز تهیه : توجه داشته باشید که برای زیباتر شدن ژله بهتره از ۶رنگ حتما …

  • طرز تهیه فالوده شیرازی

    طرز تهیه فالوده شیرازی   مواد اولیه : نشاسته ۲۵۰ گرم آب ۲ لیوان گلاب یک سوم لیوان   طرز تهیه : آب و نشاسته را مخلوط کرده، در قابلمه نچسب ریخته، روی حرارت اجاق …

  • طرز تهیه ژله خاکشیر و تخم شربتی

    طرز تهیه ژله خاکشیر و تخم شربتی   تخم شربتی و خاکشیر از از شربت های سنتی هستن که برای رفع تشنگی موثرند. در این مطلب با آموزش روش تهیه ژله خاکشیر و تخم شربتی …

  • طرز تهیه ژله میوه ، مجلسی و زیبا

    روش تهیه ژله میوه روش تهیه ژله میوه بسیار آسونه. این ژله خیلی شیکه، من که هر وقت درستش می کنم خودم لذت می برم .چون بسیار زیباست و به میز غذا جلوه میده.   …

  • فرنی سه رنگ, دسر ماه رمضان طرز تهیه فرنی سه رنگ مجلسی / دسر ماه رمضان

    آموزش روش پخت فرنی سه رنگ مجلسی  فرنی سه رنگ یک دسر مجلسی خوشمزس که به شکل های مختلفی می تونین تزیین و سرو کنین. فرنی را بیشتر سر سفره های افطار ماه رمضان میشه دید. …

  • طرز تهیه شارلوت آناناس طرز تهیه دسر شارلوت آناناس دسر مجلسی و شیک

    طرز تهیه دسر شارلوت آناناس در این بخش از آموزش آشپزی طرز تهیه دسر شارلوت آناناس تقدیمتون میشه که دسری خوشمزه و شیک و مجلسیه. این دسر زیبا نیاز به قالب خاصی نداره و در …

  • دسر آب هویج بستنی طرز تهیه دسر آب هویج بستنی

      دستور تهیه دسر آب هویج بستنی دسر مجلسی و خوشمزه   دسر آب هویج بستنی دسری خوش طعم و خوشرنگ است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این دسر خوش طعم را یا بگیرید. …

  • طرز تهیه ژله رولتی رنگین کمانی

      روش تهیه ژله رولتی رنگین کمانی   ژله رولتی رنگین کمانی در قالب رولت شکل و با چند نوع ژله در رنگ و طعم مختلف درست می شود و به همین دلیل نام رولت …

  • خاگینه ماستی قاشقی طرز تهیه خاگینه ماستی قاشقی

    دستور پخت خاگینه ماستی قاشقی دسری خوشمزه و آسان خاگینه ماستی قاشقی یا سکه ای خیلی ساده، خوشمزه، آسان، ترد و سبکه. همونطور که از اسمش پیداست ماده اصلی این خاگینه ماست هستش و به …

  • طرز تهیه دسر کرم هلو خوشمزه و خوش عطر

    آموزش روش تهیه دسر کرم هلو     کرم هلو دسری خوش عطر و خوشمزه است که شما و مهمانانتون از خوردن آن لذت خواهند برد. در ادامه به دستور تهیه این دسر خوش طعم …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه ترحلوای شیرازی طرز تهیه ترحلوای شیرازی برای افطار

    دستور پخت ترحلوای شیرازی   ترحلوای شیرازی ، حلوای سنتی شیرازه که از قدیم خیلی مرسوم بوده تو  جشن ها و مهمانی ها عزاداری یا ایام رمضان زیاد استفاده میشده. فرق این حلوا با بقیه حلواهائی که نشاسته …

    • پاستیل زنجبیلی , پاستیل زنجفیلی طرز تهیه پاستیل زنجبیلی

      طرز تهیه پاستیل زنجبیلی پاستیل زنجبیلی درست کنید و از خواص بی نظیر زنجبیل بهره مند بشین. به ادامه مطلب توجه کنید تا روش تهیه پاستیل زنجبیلی را براتون توضیح بدم .   مواد لازم برای تهیه پاستیل …

      • کرم شیرعسلی , دسر شیر عسلی طرز تهیه کرم شیرعسلی سه رنگ

        طرز تهیه کرم شیرعسلی سه رنگ   طرز تهیه کرم شیرعسلی که در تصویر بالا می بینید مشابه ژله رنگین کمان است. می توانید مواد را در یه مرحله روی هم بریزید یا در مراحل …

        • طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای) طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای)

            طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نون خامه ای)   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه   مواد اولیه : عصاره‌ی وانیل یک قاشق چایخوری پودر شکر دو قاشق غذاخوری پودر شکر (برای خامه‌ی …

          • طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی پودینگ خامه ای،طرز تهیه پودینگ،پودینگ شکلاتی طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی

            طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی شیرینی پزی,طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی،چیپس شکلات را در شیر ذوب کنید و سپس هم بزنید تا نرم و یک دست شود.پنیر خامه ای، پودر قند، دارچین و …

            • طرز تهیه ترافل رنگی در منزل

              ترافل رنگی را خودتان در منزل بسازید   این سری قصد دارم طرز تهیه ترافل های رنگی (sprinkle) رو بهتون یاد بدم، بیشتر به درد کسایی میخوره که خوش ذوقن و وااااقعا حال و حوصله …

              • طرز تهیه ژله بستنی

                  در این مطلب روش تهیه یک دسر مجلسی خوش طعم با ظاهری زیبا و اشتها برانگیز به شما عزیزان آموزش داده می شود.   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ …

                • طرز تهیه ژله بستنی پرتقالی

                    طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی   امروز براتون طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی را آماده کردیم. این دسر مجلسی، ظاهری زیبا و طعمی به یادموندنی داره . درست کردنش هم راحته.   …

                  • تزیین کیک تولد شکل کلبه یخی

                      آموزش تصویری تزیین کیک تولد شکل کلبه یخی   کیک کاسه ای و کیک شیفون را به صورت زیر روی هم قرار میدهیم و داخل لایه های آن را با هر کرم و خامه …

                    • طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ

                      طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه مواد اولیه برای ۶ نفر : آرد ۳ پیمانه وانیل ۱چهارم قاشق چایخوری (شکری) شیر  ۲ …

                      • ژله بریلو یا ژله نرم برای تزیین کیک و شیرینی

                           طرز تهیه ژله بریلو یا ژله نرم برای تزیین کیک   ژله بریلو برای نقاشی روی کیک برای کاور کردن روی کیک، تزیینات کیک و شیرینی و برای مرطوب و براق نگه داشتن میوه …

                        • طرز تهیه بستنی تیرامیسو

                            طرز تهیه Tiramisu Ice- Cream بستنی تیرامیسو   آماده سازی: ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : یسکویت لیدی فینگر (شاید یکی دو تا کمتر یا بیشتر) ۱۶ عدد قهوه اسپرسو (دم کشیده و سرد شده) …

                          • طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری

                                طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری   در ادامه آموزش های تهیه انواع ژله ، امروز روش تهیه ژله نارگیل و بلوبری تقدیم شما عزیزان میشه . لایه آبی ژله نارگیل و بلوبری …

                            • طرز تهیه فروماژ کیوی (ژله دسر)

                              طرز تهیه فروماژ کیوی (ژله دسر شیک و خوشمزه)   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۵ ساعت مواد اولیه برای ۸ نفر : زرده تخم مرغ ۴عدد شکر ۸قاشق غذاخوری شیر …