یکشنبه , ۶ فروردین , ۱۳۹۶


  طرز تهیه نان کلانه

طرز تهیه نان کلانه کردی

نان کلانه (به کردی: که‌لانه Kelane) ، نان بسیار خوشمزه و بسیار نازکیه که در کردستان پخته میشه. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه نان کلانه محلی کردستان را ببینید.

این نان در کشورهای مختلف با اسمهای مختلفی شناخته شده، مثلا در ایران به اسم کلانه، در افغانستان به اسم بولانی، در ترکیه به اسم گزلمه و در آذربایجان به اسم سبزله گوتاب معروف هست.

نان کلانه از غذاهای سنتی و سوغات استان کردستان به ویژه شهرستان پاوه است که معمولاً در فصل بهار تهیه می شود.

این غذا به تا حد زیادی به پیتزای فرنگی شباهت دارد با این تفاوت که به روش سنتی روی ساج تهیه می شود.

درست کردن این غذا اغلب به صورت خانگی و در میهمانی های فامیلی رواج دارد که معمولاً آن را با روغن حیوانی و یا کره چرب می کنند و همراه با دوغ مصرف می کنند.

 

طرز تهیه نان کلانه

 

مواد لازم برای تهیه نان کلانه :

آرد : ۲ لیوان

اب : مقداری

نمک : نمک: ۱/۲ قاشق چای خوری

پیچک کوهی خرد شده یا پیازچه و تره : یک دسته درشت

کره : ۵۰ گرم

 

طرز تهیه نان کلانه

 

طرز تهیه نان کلانه کردی :

آماده کردن خمیر :

تره و یا پیازچه و یا پیچک رو بشورید و ریز خرد کنید و بزارید ابشون بره.

آرد رو با نمک مخلوط کنید و بهش اب ولرم اضافه کنید و هم بزنید اب رو کم کم بریزید تا خمیری یکدست و نرم بدست بیاد.

خمیر نباید چسبناک باشه ولی نباید خشک هم باشه این نون بدون خمیر مایه تهیه میشه اما چون خمیر خیلی نازک باز میشه در نتیجه نون لطیفی بدست میاد.

خمیر رو ورز بدید و بعد روش رو بپوشانید بزارید به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه استراحت کنه.

 

پیچیدن خمیر :

خمیر رو به ۸-۹ قسمت تقسیم کنید روی میز کار رو کمی ارد بپاشید و با کمک وردنه خمیر رو نازک باز کنید.

بعد خمیر رو با دست کمی بکشید تا خمیر نازکتر بشه این کارکمی مهارت و تجربه نیاز داره.

حالا خمیر رو روی میز پهن کنید و یک طرف خمیر پیازچه خرد شده بریزید و طرف دیگر خمیر رو روش برگردونید و کناره های خمیر رو با انگشت به هم بچسبونید.

 

پخت نان :

حالا تابه ای رو آماده کنید و بزارید روی حرارت تا داغ بشه حرارت باید روی متوسط باشه چون نون زود میسوزه و اگر هم کمتر باشه نونتون خشک و سفت میشه پس حواستون باشه.

خمیر رو بندارید داخل تابه بزارید تا کلانه بپزه وقتی یک طرف خمیر پخت و خالهای قهوه ای به خودش گرفت طرف دیگه خمیر رو برگردونید تا بپزه.

بعد از پخت نان کلانه اون رو داخل ظرف بزارید و روش رو کره بمالید و با دووغ نوش جان کنید.

 

نکته :
کلانه معمولا روی ساج پخته میشه اگر دسترسی به ساج داشتید که چه بهتر ، در غیر اینصورت می تونین از پشت سینی برای پخت نان کلانه استفاده کنید.

در صورت تمایل کمی سیر رنده شده و زعفران هم به خمیر اضافه کنید.

 

طرز تهیه نان کلانه کردستان غذایی کامل و قدیمی ترین فست فود جهان

 

 

منبع:آشپزخانه سپیده



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه کیک عسل و زنجبیل طرز تهیه کیک عسل و زنجبیل با عطر و طعم بی نظیر

      دستور پخت کیک عسل و زنجبیل عصرانه پاییزی کیک عسل و زنجبیل مخصوص فصل پاییز است. زنجبیل تازه بو و طعم بسیار مطبوعی به این کیک می دهد. در بعد از ظهرهای پاییزی ، خوردن کیک …

    • طرز تهیه کوکی پسته و شکلات سفید طرز تهیه کوکی پسته و شکلات سفید

         کوکی پسته و شکلات سفید / شیرین نوروزی   در دستور اصل کوکی پسته و شکلات سفید از میوه کرنبری استفاده شده که شبیه زغالخته است. کرنبری ها ترش هستند و ممکن است ترشی بر شیرینی …

      • طرز تهیه شارلوت لاک پشت

          طرز تهیه شارلوت لاک پشت   قبلا روش تهیه دسر مجلسی  شارلوت توت فرنگی (سلطنتی) تقدیمتون شد، همینطور روش تهیه شارلوت سالاد الویه . امروز طرز تهیه شارلوت لاک پشت رو براتون در نظر …

        • طرز تهیه ژله میان تهی

          طرز تهیه ژله میان تهی   ژله میان تهی ژله ای زیبا و جالب برای مجالس و مهمونیهاس به خصوص اینکه برای هر نفر جداگانه سرو میشه. به نظر من خوردنش هم خیلی لذت بخشه …

          • تارت فلورنتینا طرز تهیه تارت فلورنتینا / شیرینی ملکه بادام

            دستور پخت تارت فلورنتینا   تارت فلورنتینا یا شیرینی ملکه بادام ، شیرینی خوشگل و خوشمزه ایه که درست کردن اون به نظر پر کار و سخت می‌آید. اما این طور نیست فقط کمی صبر و حوصله می‌خواهد. اگر …

            • خاگینه شیر عسلی طرز تهیه خاگینه شیر عسلی

              دستور پخت خاگینه شیر عسلی خاگینه شیر عسلی دسری خوشمزه و شیک برای سفره افطار و همینطور مناسب برای صبحانه است. این دسر مقوی و خوشمزه، بسیار ساده و سریع تهیه می شود.   مواد …

              • طرز تهیه دسر سوپانگل ترکی طرز تهیه کرم سوپانگل خانگی • عکس تزیین دسر سوپانگل ترکی

                آموزش طرز تهیه کرم سوپانگل دسر مجلسی ترکی  کرم سوپانگل یک دسر خیلی خیلی خوشمزه ترکی و یه گزینه مناسب واسه مهمونیاست، خصوصا که تو لیوان سرو میشه. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه کرم سوپانگل …

                • طرز تهیه کاپ کیک هندوانه برای شب یلدا

                    کاپ کیک هندوانه دسری مناسب و خوشمزه برای سرو در مهمانی‌های شب یلدا است . در شب یلدا که یکی از مهمانی‌های ایران باستان است همه‌ی افراد خانواده و گاهی فامیل دور هم جمع …

                  • طرز تهیه فروماژ کیوی (ژله دسر)

                    طرز تهیه فروماژ کیوی (ژله دسر شیک و خوشمزه)   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۵ ساعت مواد اولیه برای ۸ نفر : زرده تخم مرغ ۴عدد شکر ۸قاشق غذاخوری شیر …

                    • شیرینی نوروزی : پفک نارگیلی

                        طرز تهیه شیرینی پفک نارگیلی مواد لازم: شکر:۱و نیم لیوان پودر نارگیل:۲لیوان سفیده تخم مرغ بزرگ:۵عدد پودر هل:۱ قاشق چایخوری وانیل:۱چهارم قاشق چایخوری طرز تهیه: اول سفیده های تخم مرغ رو ۱۵ دقیقه به …

                      • طرز تهیه ژله ابر و باد (دسر مجلسی)

                        طرز تهیه ژله ابر و باد (دسر مجلسی) برای درست کردن ژله ابر و باد به ژله بلوبری و خامه نیاز داریم . مواد اولیه : خامه (زده شده) به میزان لازم ژله بلوبری به …

                        • مسقطی بیسکویتی طرز تهیه مسقطی بیسکویتی

                            دستور پخت مسقطی بیسکویتی خوشمزه  مسقطی بیسکویتی دسری خوشمزه و شیک برای سفره افطار ماه رمضان است. مسقطی یکی از انواع دسرها و شیرینی‌های ایرانی به شمار می‌آید و به عنوان سوغاتی اصلی لارستان محسوب می …