چهارشنبه , ۲۹ دی , ۱۳۹۵


دستور پخت نان چاودار یا روگن

نان چاودار یا نان روگن سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده با آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری است. استفاده اندکی از نان چاودار باعث احساس سیری می شود بدون اینکه شخص احساس سنگینی کند.

 

نان چاودار , نان روگن

 

روگن چیست ؟

روگن (Roggen) در زبان آلمانی به معنی “چاودار” است و نان روگن همان طور که از نامش پیداست برای نخستین بار در آلمان تهیه شده حاوی آرد چاودار می باشد.

رنگ آن نیز در مقایسه با بسیاری نان­های دیگر نظیر باگت، تیره تر بوده از این رو در طبقۀ نان­های تیره قرار می­گیرد.

نان روگن به جهت دارا بودن آرد چاودار منبع خوبی از مواد معدنی (خصوصاً منیزیم) و ویتامینهای گروهB، از جمله اسید فولیک (ویتامین B9)،تیامین(ویتامین B1) و نیاسین (ویتامین B3) می­باشد.

نان چاودار محرک تولید انسولین می باشد و ازطرف دیگر استفاده از این نان باعث می شود قند خون به کندی بالا رود که برای بیماران دیابتی بسیار حائز اهمیت است.

استفاده از نان های چاودار باعث تسکین دردهای مفصلی می شود.

یکی دیگر از مزایای نان چاودار استفاده از خمیر ترش می باشد و به هیچ وجه از جوش شیرین در آن استفاده نمی شود.

 

مواد لازم برای تهیه نان چاودار :

شیر ولرم ۲۰۰میلی لیتر
شکر ۱قاشق غذا خوری
بهبود دهنده ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱/۵قاشق چایخوری
روگن ۲ قاشق غذاخوری سرصاف
خمیر مایه ۱/۵قاشق غذاخوری
روغن مایع یا زیتون ۴ — ۶ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱عدد
آرد به اندازه ای که خمیر بدست نچسبه ۳تا ۴ لیوان

 

نان چاودار , نان روگن

طرز تهیه نان روگن :

شیر ولرم رو باشکر مخلوط کنین و خمیرمایه رو روی اون بپاشین و روشو بپوشونین تا عمل بیاد حدودا ده دقیقه تا یک ربع کافیه.

تخم مرغ و روغن رو داخل یک کاسه ی بزرگ باهم مخلوط کنین و مخلوط شیر و خمیر مایه رو که حالا دیگه کاملا پف کرده رو بهش اضافه کنین.

آرد و بهبوددهنده و نمک و روگن رو دوبار الک کنین و کم کم به موادتون اضافه کنین و با دست ورز بدین تا جایی آرد اضافه کنین که خمیر بدستتون نچسبه.

بیشتر اضافه نکنین چون لطافت خمیر رو از بین میبره.

خمیر رو ده دقیقه ورز بدین من صد بار خمیر رو روی میز کار میکوبم اینجوری راحت تر .

حالا اون رو توی یه کاسه که خوب چربش کردین قراربدین و روشو کاملا بپوشونین وحدود یک ساعت و نیم یه جای گرم قرار بدین تا حجمش دوبرابر بشه من فر رو دو دقیقه با ۲۰۰ درجه گرم میکنم بعد روی کاسه رو میپوشونم و اونو توی فر خاموش میذارم .

بعد از استراحت پف خمیر رو با انگشتاتون بگیرین و روی میز یکمی آرد بپاشین و خمیر رو با وردنه باز کنین و اونو رول کنین و داخل قالب لوف قرار بدین.

قالب رو یا کاغذ روغنی بندازین ویا از روغن جداکننده استفاده کنین و کف و دیواره ها رو کاملا چرب کنین تا نونتون به قالب نچسبه و دوباره روی خمیر رو با پارچه ی نمدار بپوشونین و نیم ساعت بهش استراحت بدین.

فر رو با درجه ی ۱۸۰ گرم کنین و سطح نونتون رو با شیر و روغن مایع بوسیله ی قلم مو چرب کنین و روشو کنجد بپاشین و فویل بکشین روی فویل رو با چاقو چند تا سوراخ بزنینو قالب رو داخل فر قرار بدین و حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با همون دمای ۱۸۰ درجه بپزین.

بعد از پخت نون رو به آرومی از قالب بیرون بیارین و روی توری خنک کننده قراربدین و اجازه بدین تا کاملا خنک بشه و بعد بُرِش بزنین.
نوش جانتون.

نکته:

من برای تهیه ی این نان از یک لیوان آرد ستاره و دولیوان و نیم آرد سنگک استفاده کردم که به نظرم میشه کلا از آرد سنگک استفاده کرد.

روگن رو بیشتر نریزین چون نونتون تلخ میشه. تخم مرغ رو هم میتونین کاملا حذف کنین، ولی اگر باشه، نونتون کیفیت خیلی بهتری پیدا میکنه.

روگن یه پودر قهوه ای رنگ هستش که تقریبا بوی قهوه میده و معمولا از نان فانتزی ها میتونین تهیه کنین.

 

منبع:پیج اینستا درسا کلانتری



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه نان اهری آذربایجان شرقی طرز تهیه نان اهری نان سنتی آذربایجان شرقی

    طرز تهیه نان اهری   شهر اهر در استان آذربایجان شرقی نوعی نان سنتی به نام نان اهری (یتی قات) دارد که جز سوغات این شهرستان محسوب می شود. در بخش آشپزی ، طرز تهیه …

  • نان شکلاتی رولی طرز تهیه نان شکلاتی مناسب افطار ماه رمضان

    دستور پخت نان شکلاتی برای افطار نان شکلاتی ، نانی کم شیرین بوده و یکی از بهترین نان ها برای یک افطاری سبک به همراه چای است. طرز تهیه این نان بسیار ساده است.   …

  • طرز تهیه نان گاتا طرز تهیه نان گاتا با مغز گردو مناسب عصرانه و صبحانه 🍞

    دستور پخت نان گاتا نان گاتا بیشتر در ارمنستان و امریکا طبخ میشود. بعضی ها این نان را کاتا هم می نامند. این نان بسیار خوش طعم است. امیدوارم شما هم نان گاتا را درست کنید …

  • طرز تهیه نان فنجانی با پنیر بری و رزماری

    آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : نمک ۱ قاشق سوپخوری رزماری ۲ قاشق سوپخوری (ریز خرد شده) جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری بکینگ …

  • طرز تهیه نان بربری خانگی

    طرز تهیه نان بربری در منزل مواد اولیه : خمیر مایه ۲ قاشق غذا خوری آرد ۴ پیمانه آب۱ پیمانه شکر ۱ قاشق چای خوری نمک ۱ قاشق چای خوری کره آب شده ۱/۴ پیمانه …

  • خمیر مایه و روش استفاده از آن

        خمیر مایه و روش استفاده از آن در پخت نان   خیلی ها در مورد خمیر مایه یا همون مخمر سوالاتی تو ذهنشون هست و برای عمل اومدنش کمی استرس دارن . با …

  • نان مخصوص ترکیه ای , نان Dökmesi طرز تهیه نان مخصوص ترکیه ای / نان Dökmesi

    طرز تهیه نان مخصوص ترکیه Dökmesi نان مخصوص Dökmesi یکی دیگر از نان های خوشمزه ترکیه است. این نان خوشمزه را می توانید برای صبحانه و عصرانه صرف کنید. دستور تهیه نان Dökmesi را به شما عزیزان و …

  • طرز تهیه خمیر فیلو (یوفکا)

    طرز تهیه خمیر فیلو (یوفکا)   آماده سازی: ۲ ساعت مواد اولیه : زرده تخم مرغ ۲عدد ماست ۲قاشق غذاخوری نمک ۱هشتم قاشق چایخوری وانیل ۱چهارم قاشق چایخوری آرد ذرت به میزان لازم روغن ۳قاشق …

  • طرز تهیه نان تورتیلا خانگی

    طرز تهیه نان تورتیلای خانگی   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه : آب گرم ۱ فنجان روغن زیتون یا روغن کانولا ۱/۳ فنجان بیکینگ‌ پودر (در صورتی که می‌خواهید …

  • نان همبرگر پلنگی , نان پلنگی طرز تهیه نان همبرگر پلنگی / نان پلنگی

    دو روش تهیه نان همبرگر پلنگی نان همبرگر پلنگی با به اختصار نان پلنگی برای صبحانه و عصرانه و انواع ساندویچ مناسب است.  این نان دارای رویه ای کرپسپی و ترد است و داخلش بافتی نرم و …

مطالب قبلی این بخش
  • دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی طرز تهیه شیرینی چیپس شکلاتی

    دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی     شیرینی چیپس شکلاتی شیرینی خوشمزه ایه با ظاهری شبیه به شیرینی نخودچی که برای سفره هفت سین و پذیرایی عید بسیار مناسب هست. این شیرینی های خوش طعم را …

    • کیک بادامی بدون آرد و روغن طرز تهیه کیک بادامی بدون آرد و روغن | دستور پخت کیک بادامی با ایرمیک | کیک رژیمی

      طرز تهیه کیک بادامی با ایرمیک در تهیه این کیک بادامی از ایرمیک استفاده شده و آرد و روغن ندارد. اگر رژیمی دارید که نمی توانید روغن و آرد مصرف کنید با ما در بخش …

      • شیرینی دو رنگ طرز تهیه شیرینی دو رنگ برای عید

        دستور پخت شیرینی دو رنگ برای مهمانی های رسمی شیرینی دو رنگ از شیرینی های خشک است که به اشکال مختلف تهیه می شود و برای مجالس و مهمانی های نوروزی مناسب است. این شیرینی …

        • دسر عیش السریا , دسر عیش السرایا طرز تهیه عیش السرایا دسر عربی لذیذ و ساده

          طرز تهیه عیش السرایا دسر عربی بسیار ساده و لذیذ! + عکس عیش السرایا دسری ساده و خوشمزه متعلق به کشورهای عربیه ، پخت اون کار خاصی نداره همون فرنی خودمونه با یک لایه از نان تست شیرین …

          • آموزش ساخت گل تزیینی کیک

            سه نوع گل تزیینی بسیار زیبا و شیک برای کیک و شیرینی   برای تهیه این گلهای زیبا برای تزیین انواع کیک و شیرینی ابتدا مقداری خمیر فوندانت تهیه کنید. تهیه این خمیر بسیار ساده …

            • مسقطی زعفرانی,دسر ماه رمضان ,دسر مجلسی طرز تهیه مسقطی زعفرانی برای افطار

              دستور پخت مسقطی زعفرانی مجلسی  مسقطی زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه ویژه ماه رمضانه. مسقطی یه نوع شیرینی بر پایه نشاسته است. معمولا بعد از پخت میگذارند سرد بشه و بعد برش میزنند ( لقمه …

              • کیک نوتلای پنبه ای , کیک پف کرده, کیک تولد طرز تهیه کیک نوتلای پنبه ای | آموزش تصویری روش پخت کیک پنبه ای

                دستور پخت کیک نوتلای پنبه ای خوشمزه این کیک نوتلای پنبه ای بافتی نرم و پنبه مانند داره و بسیار خوشمزه هست. توی یک بعد از ظهر پاییزی کنار خانواده ، خوردن کیک نوتلای عالی …

                • طرز تهیه محلبی توت فرنگی

                     طرز تهیه محلبی توت فرنگی   محلبی توت فرنگی یک محلبی ساده و خوشمزه میوه ای و می توان گفت کم کالریترین نوع دسر می باشد. پس در روزهای گرم می توان جایگزین بستنی …

                  • طرز تهیه انواع باسلوق

                    طرز تهیه انواع باسلوق، باسلوق ژله ای ،رنگی ،راحت الحلقوم و سجوق آماده سازی: ۱ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : نشاسته ۱فنجان شکر ۱ونیم فنجان جوهر لیمو ۱چهارم قاشق چایخوری آب ۳فنجان …

                    • نان شکلاتی حلزونی طرز تهیه نان شکلاتی حلزونی

                      دستور پخت نان شکلاتی حلزونی   نان شکلاتی حلزونی نانی خوشمزه و مغذی است که می توانید برای صبحانه و عصرانه سرو نمایید. این نان ظاهر زیبایی داره وو به سادگی تهیه میشه.   مواد …

                      • کیک آلو سیاه, کیک میوه ای طرز تهیه کیک آلو سیاه / کیک تابستانی و خوشمزه

                        دستور پخت کیک آلو سیاه  کیک آلو سیاه یا تارت ترش و شیرین آلو سیاه با آلوهای تابستانی آماده می‌شود. این کیک خوشمزه سریع و ساده و کم‌خرج است و درست کردنش زمان زیادی نمی‌برد. نوش …

                        • شیرینی نان چای قزوین طرز تهیه شیرینی نان چای قزوین

                          دستور پخت شیرینی نان چای قزوین   نان چای شیرینی سنتی قزوین , جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل پخت در منزل می باشد. شیرینی نان چای را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو …

                          • تزیین کیک تولد با شکل حیوانات

                            عکس مدل تزیین کیک تولد با شکل حیوانات مختلف   تصاویری از تزیینات زیبا و خلاقانه کیک تولد – عکس تزیین کیک تولد به شکل حیوانات عکس کیک های تولد تزیین شده با حیوانات بامزه …

                            • ژله سوپرایز گل و برگ زیبا و مجلسی ژله سوپرایز گل و برگ زیبا و مجلسی

                              ژله سوپرایز گل و برگ    ژله سوپرایز رو به شکل های مختلفی میشه درست کرد قبلا دو مدل از این نوع ژله ( ژله سوپرایز قلب و ژله سوپرایز قلبی) تقدیمتون شده. با ما همراه باشید …