سه شنبه , ۱۰ اسفند , ۱۳۹۵


دستور پخت نان چاودار یا روگن

نان چاودار یا نان روگن سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده با آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری است. استفاده اندکی از نان چاودار باعث احساس سیری می شود بدون اینکه شخص احساس سنگینی کند.

 

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه نان چاودار / دستور پخت نان روگن

 

روگن چیست ؟

روگن (Roggen) در زبان آلمانی به معنی “چاودار” است و نان روگن همان طور که از نامش پیداست برای نخستین بار در آلمان تهیه شده حاوی آرد چاودار می باشد.

رنگ آن نیز در مقایسه با بسیاری نان­های دیگر نظیر باگت، تیره تر بوده از این رو در طبقۀ نان­های تیره قرار می­گیرد.

نان روگن به جهت دارا بودن آرد چاودار منبع خوبی از مواد معدنی (خصوصاً منیزیم) و ویتامینهای گروهB، از جمله اسید فولیک (ویتامین B9)،تیامین(ویتامین B1) و نیاسین (ویتامین B3) می­باشد.

نان چاودار محرک تولید انسولین می باشد و ازطرف دیگر استفاده از این نان باعث می شود قند خون به کندی بالا رود که برای بیماران دیابتی بسیار حائز اهمیت است.

استفاده از نان های چاودار باعث تسکین دردهای مفصلی می شود.

یکی دیگر از مزایای نان چاودار استفاده از خمیر ترش می باشد و به هیچ وجه از جوش شیرین در آن استفاده نمی شود.

 

مواد لازم برای تهیه نان چاودار :

شیر ولرم ۲۰۰میلی لیتر
شکر ۱قاشق غذا خوری
بهبود دهنده ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱/۵قاشق چایخوری
روگن ۲ قاشق غذاخوری سرصاف
خمیر مایه ۱/۵قاشق غذاخوری
روغن مایع یا زیتون ۴ — ۶ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱عدد
آرد به اندازه ای که خمیر بدست نچسبه ۳تا ۴ لیوان

 

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه نان چاودار / دستور پخت نان روگن

طرز تهیه نان روگن :

شیر ولرم رو باشکر مخلوط کنین و خمیرمایه رو روی اون بپاشین و روشو بپوشونین تا عمل بیاد حدودا ده دقیقه تا یک ربع کافیه.

تخم مرغ و روغن رو داخل یک کاسه ی بزرگ باهم مخلوط کنین و مخلوط شیر و خمیر مایه رو که حالا دیگه کاملا پف کرده رو بهش اضافه کنین.

آرد و بهبوددهنده و نمک و روگن رو دوبار الک کنین و کم کم به موادتون اضافه کنین و با دست ورز بدین تا جایی آرد اضافه کنین که خمیر بدستتون نچسبه.

بیشتر اضافه نکنین چون لطافت خمیر رو از بین میبره.

خمیر رو ده دقیقه ورز بدین من صد بار خمیر رو روی میز کار میکوبم اینجوری راحت تر .

حالا اون رو توی یه کاسه که خوب چربش کردین قراربدین و روشو کاملا بپوشونین وحدود یک ساعت و نیم یه جای گرم قرار بدین تا حجمش دوبرابر بشه من فر رو دو دقیقه با ۲۰۰ درجه گرم میکنم بعد روی کاسه رو میپوشونم و اونو توی فر خاموش میذارم .

بعد از استراحت پف خمیر رو با انگشتاتون بگیرین و روی میز یکمی آرد بپاشین و خمیر رو با وردنه باز کنین و اونو رول کنین و داخل قالب لوف قرار بدین.

قالب رو یا کاغذ روغنی بندازین ویا از روغن جداکننده استفاده کنین و کف و دیواره ها رو کاملا چرب کنین تا نونتون به قالب نچسبه و دوباره روی خمیر رو با پارچه ی نمدار بپوشونین و نیم ساعت بهش استراحت بدین.

فر رو با درجه ی ۱۸۰ گرم کنین و سطح نونتون رو با شیر و روغن مایع بوسیله ی قلم مو چرب کنین و روشو کنجد بپاشین و فویل بکشین روی فویل رو با چاقو چند تا سوراخ بزنینو قالب رو داخل فر قرار بدین و حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با همون دمای ۱۸۰ درجه بپزین.

بعد از پخت نون رو به آرومی از قالب بیرون بیارین و روی توری خنک کننده قراربدین و اجازه بدین تا کاملا خنک بشه و بعد بُرِش بزنین.
نوش جانتون.

نکته:

من برای تهیه ی این نان از یک لیوان آرد ستاره و دولیوان و نیم آرد سنگک استفاده کردم که به نظرم میشه کلا از آرد سنگک استفاده کرد.

روگن رو بیشتر نریزین چون نونتون تلخ میشه. تخم مرغ رو هم میتونین کاملا حذف کنین، ولی اگر باشه، نونتون کیفیت خیلی بهتری پیدا میکنه.

روگن یه پودر قهوه ای رنگ هستش که تقریبا بوی قهوه میده و معمولا از نان فانتزی ها میتونین تهیه کنین.

 

منبع:پیج اینستا درسا کلانتری



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • نان پنیر سبزی مجلسی نان پنیر سبزی مجلسی برای افطار

    طرز تهیه نان پنیر سبزی مجلسی و شیک برای ماه رمضان  نان پنیر سبزی یکی از اجزای اصلی سفره های افطاریه. اگه دنبال سرو نان پنیر سبزی به شکلی کاملا مجلسی و شیک هستید با ما همراه …

  • طرز تهبه نان پرتقالی طرز تهیه نان پرتقالی خانگی

    طرز تهیه نان پرتقالی در منزل  نان پرتقالی یک نان خوشمزه با عطر پرتقاله که با چای داغ خیلی می چسبه. در بخش آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی با طرز تهیه نان پرتقالی همراه ما باشید. …

  • طرز تهیه نان آچما با ارده و گردو طرز تهیه نان آچما با ارده و گردو • نان آچما ترکیه ای • آموزش پخت انواع نان

    دستور پخت نان آچما با ارده و گردو نان آچما یکی از انواع نان های مخصوص و خوشمزه کشور ترکیه است. قبلا در بخش آشپزی روش دیگری برای تهیه این نان تقدیم شما عزیزان شد و این …

  • نان تست نقاشی شده,نان با طرح حیوان نان تست نقاشی شده / هنرنمایی نانوای ژاپنی

    نان تست هایی با طرح های مختلف و زیبا  نان تست های زیبای نقاشی شده باعث می شوند به مصرف کربوهیدرات ها در رژیم غذائی تان فکر کنید. مادر نانوای اهل توکیو در نانوایی خود به …

  • آشنایی با انواع آرد و کاربرد آنها

      آشنایی با انواع آرد و کاربرد آنها   آبا انواع آرد را می شناسید ؟ آبا می دانید چند نوع آرد در پخت شیرینی ها و نان ها بکار می رود ؟ شاید فکرش …

  • طرز تهیه نان اهری آذربایجان شرقی طرز تهیه نان اهری نان سنتی آذربایجان شرقی

    طرز تهیه نان اهری   شهر اهر در استان آذربایجان شرقی نوعی نان سنتی به نام نان اهری (یتی قات) دارد که جز سوغات این شهرستان محسوب می شود. در بخش آشپزی ، طرز تهیه …

  • نان تافتون خانگی, نان خانگی طرز تهیه نان تافتون خانگی | پخت نان در منزل

    دستور پخت نان تافتون خانگی   تهیه نان تافتون خانگی کار  سختی نیست. در این مطلب روش پخت نان تافتون در منزل را خواهید آموخت. به یاد نان درست کردن های مادر بزرگ های مهربان، …

  • طرز تهیه نان گاتا طرز تهیه نان گاتا با مغز گردو مناسب عصرانه و صبحانه 🍞

    دستور پخت نان گاتا نان گاتا بیشتر در ارمنستان و امریکا طبخ میشود. بعضی ها این نان را کاتا هم می نامند. این نان بسیار خوش طعم است. امیدوارم شما هم نان گاتا را درست کنید …

  • طرز تهیه نان پنیری رنگارنگ

      طرز تهیه نان پنیری رنگارنگ (فوری،شیک و خوشمزه)     آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۱۰ نفر : جعفری به میزان لازم زرده تخم مرغ ۳ عدد ژامبون ۵ عدد …

  • طرز تهیه نان فرانسوی با پنیر چدار و جعفری

    آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پنیر چدار ۱۱۵ گرم (رنده شده) کره ۱۱۵ گرم (نرم شده) جعفری ۱/۴ فنجان (خرد شده) سیر  …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی

      دستور پخت بیسکویت دارچینی رولی    بیسکویت دارچینی رولی خیلی خوشمزه هست و با دو خمیر متفاوت درست میشه یکی خمیر بیسکویت کره ای و دیگری خمیر بیسکویت دارچینی که به نظر من میتونید همون بیسکویت …

    • شیرینی نان چای قزوین طرز تهیه شیرینی نان چای قزوین

      دستور پخت شیرینی نان چای قزوین   نان چای شیرینی سنتی قزوین , جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل پخت در منزل می باشد. شیرینی نان چای را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو …

      • باقلوا پرچمی قزوین , باقلوا سه رنگ طرز تهیه باقلوا پرچمی قزوین / باقلوا سه رنگ + فیلم

                دستور تهیه باقلوا پرچمی / باقلوا سه رنگ قزوین + فیلم آموزشی    باقلوا پرچمی قزوین مهم ترین سوغات این استان است. باقلوایی که در قزوین پخته می شود از باقلوای یزد و اصفهان …

        • طرز تهیه پودینگ زعفرانی

            درست کردن پودینگ زعفرانی بسیار راحته و طعمش هم یه جورایی یادآور طعم بستنی سنتیه! این پودینگ را می توانید به آسانی با کمی زعفران و پودر ژلاتین و شیر و گلاب تهیه کنید. …

          • کلوچه ژله ای طرز تهیه کلوچه ژله ای رنگی و خوشمزه

            روش پخت کلوچه ژله ای رنگی  کلوچه ژله ای با رنگ های زیبا بدون شک مورد علاقه بچه ها خواهد بود. این کلوچه ها برای پذیرایی مراسم جشن تولد هم مناسب هستن.   مواد لازم …

            • آموزش تصویری طرز تهیه شله زرد

                آموزش پخت شله زرد به صورت تصویری   شله زرد یکی از دسرهای سنتی و اصیل ایرانیست که خیلی طرفدار دارد و معمولا در رمضان و عزاداری ها طبخ میشود و به دلیل وجود …

              • شکلات شب یلدا ایده های جالب برای دسر شب یلدا

                پیشنهادهایی برای دسر شب یلدا  اگر به دنبال ایده هایی جدید برای دسر شب یلدا هستین که هم خوشمزه و اشتها برانگیز باشه و هم شیک و مجلسی این مطلب بخش آشپزی را دنبال کنید. …

                • طرز تهیه فروماژ گل سرخ

                  طرز تهیه فروماژ گل سرخ   مواد اولیه : تخم مرغ ۳ عدد شکر ۱۵۰ گرم خامه (فرم گرفته) ۱۵۰ گرم آب ۶۰ میلی لیتر پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری پودر گل سرخ ۲ قاشق …

                  • طرز تهیه کلوچه شکلاتی طرز تهیه کلوچه شکلاتی ترد و خوشمزه شیرینی عید نوروز و مجلسی

                    طرز تهیه کلوچه شکلاتی  اگه شما هم جزو علاقمندان به کاکائو هستین در بخش نان، شیرین، دسر با طرز تهیه کلوچه شکلاتی ما را همراهی کنید. این کلوچه خوشمزه میتونه یه عصرونه عالی و دلچسب …

                    • طرز تهیه ژله حلقه ای آناناس

                        طرز تهیه ژله حلقه ای آناناس مواد اولیه : کمپوت آناناس حلقه ای به تعداد دلخواه پودر ژله (با رنگ دلخواه) ۱ بسته برای هر قوطی کمپوت     طرز تهیه : این ژله …

                      • کیک یزدی طرز تهیه کیک یزدی به صورت تصویری

                        طرز تهیه کیک یزدی (آموزش تصویری مرحله به مرحله )   کیک یزدی کیکی بسیار خوش عطر و طعمه که طرفدارای زیادی داره. کیک یزدی نوعی شیرینی بومی استان یزد هست که در اونجا بیشتر برای پذیرایی در مراسمهای مذهبی …

                        • طرز تهیه کرم کارامل

                          طرز تهیه کرم کارامل   مواد اولیه : شیر نیم لیتر شکر ۱۵۰ گرم تخم مرغ ۵ عدد وانیل نصف قاشق چایخوری شکر ۷۰ گرم آب ۲ قاشق سوپخوری آب جوش نصف لیوان   طرز …