سه شنبه , ۵ اردیبهشت , ۱۳۹۶

نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی

طرز تهیه نان شیرمال / شیرینی نوروزی نایین

نان شیرمال شیرینی خوشمزه ایه که هم به عنوان عصرانه میشه خورد هم برای صبحانه و چاشت نیمروز مناسبه. اگه با دقت ومطابق دستور  و با مواد اولیه مرغوب درست بشه بسیار ترد و خوش طعم خواهد شد.

 

مواد لازم برای ۶ کیلو آرد (تقریباً ۱۲ کیلو نان شیرمال ):

آرد گندم خوب ۶ کیلو
روغن جامد مخصوص (روغن کاملا جامد و ریز دانه باشد) ۳ کیلو یک قاشق بزرگ کسر شود
پودر قند (یا شکر سائیده) ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱۸ عدد
جوهر میوه ۳ قاشق مرباخوری پر
جوهر جوش ۳ قاشق چایخوری
پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری (البته میزان آن را می توانید به دلخواه کم یا زیاد نمائید)
گلاب به مقدار لازم
آب نیم گرم به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

آرد الک شده را در ظرف مناسبی که خیلی یخ نباشد می ریزیم. جوهر میوه، جوهر جوش و هل را با آرد کاملاً مخلوط می کنیم.
روغن را گرم نموده (داغ نشود، نیمگرم باشد) وسط آرد را خالی و گود کرده روغن را در آن ریخته و به خوبی آرد را روغن مالی می کنیم. (خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا شیرینی سفت نشود)
وقتی آرد و روغن کاملا با هم مخلوط شد شیرینی را اضافه و مجدداً مالش می دهیم تا مخلوط شوند.
زرده تخم مرغ را با همزن می زنیم تا کف کرده و سفید رنگ شود سپس کمی گلاب و آب نیمگرم افزوده و هم زده و به مواد می افزائیم و مالش می دهیم. تا بدست آمدن خمیر نرم آب و گلاب نیمگرم اضافه می کنیم. خمیر نه خیلی سفت باشد که ترک بردارد و نه خیلی شل که به سینی بچسبد. خمیر را چند ساعت در جای معتدل میگذاریم.
از خمیر گلوله های کوچک برداشته، کنجد زده و روی سینی می چینیم. با قالب مخصوص نقش می گذاریم. پس از پرشدن سینی آن را در فر داغ قرار داده و مرتب سر می زنیم. وقتی زیرش قرمز شد از فر در می آوریم. تا نیم گرم است با کاردک از سینی جدا کرده یا به اصطلاح لق می کنیم و می گذاریم سرد شود. سپس در ظرف مناسب می چینیم.
توجه:

اگر آرد مرغوب نباشد خمیر حالت کشی پیدا کرده و یا پشت آن گود می شود. اگر روغن هم مرغوب نباشد از خمیر جدا شده و روی خمیر لایه ای روغن می ایستد و شیرینی سفت می شود.

 

نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی

قالب نان شیرمال

(کار با این قالب کمی سخته چون باید شیرینی را بعد از قالب زدن به سینی پخت منتقل کرد.)

نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی

قالب نان شیرمال

(کار با این قالب بسیار راحته چون شیرینی را داخل سینی میشه قالب زد)

نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:

آرد گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.

روغن جامد و ریزدانه باشد. در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.

آرد برنج را خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.

خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.

در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.

مواد باید همگی تازه باشند.

 

 

اختصاصی مجله تصویر زندگی 

کپی برداری با ذکر منبع و لینک به این موضوع بلامانع است 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • شیرینی کنجدی , کلوچه کنجدی , نان کنجدی طرز تهیه شیرینی کنجدی خانگی خوشمزه

    دستور پخت شیرینی کنجدی در منزل    شیرینی کنجدی یا کلوچه کنجدی را می تونید سر میز صبحانه یا به عنوان یک عصرونه مقوی و خوشمزه در کنار عزیزانتون با شیر یا چای میل کنید.   …

  • تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان

      تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان     در این مطلب آموزش تصویری تزیین کاپ کیک به شکل گل آفتابگردان های کوچک و زیبا تقدیم شما عزیزان میشه .       اسمارتیزهای قرمز را …

  • طرز تهیه حلوای پاستیلی با شیره طرز تهیه حلوا،حلوای پاستیلی،دسر مقوی طرز تهیه حلوای پاستیلی با شیره

      طرز تهیه حلوای پاستیلی با شیره   مواد اولیه : گلاب : به میزان لازم دارچین : به میزان لازم آب : ۲ و نیم لیوان آرد : ۴ قاشق غذاخوری سرپر روغن : ۳ قاشق سوپ‌خوری شیره : یک لیوان     طرز تهیه : …

  • کیک کره ای , کیک دو رنگ طرز تهیه کیک کره ای

    دستور پخت کیک کره ای خوش عطر و خوشمزه کیک کره ای میتونه بیس خیلی کیکها باشه. مثلا کیکهای میوه ای. یعنی میتونید توش از میوه ها استفاده کنید و کیکتون رو خراب نمیکنه. میتونید با …

  • کیک هویج و سیب طرز تهیه کیک هویج و سیب مقوی و لذیذ

    دستور پخت کیک هویج و سیب  کیک هویج و سیب بسیار مقوی و خوشمزه هست. این کیک را می تونین تو قالب بزرگ به صورت یه تیکه درست کنین، می تونین هم تو قالب های …

  • طرز تهیه دسر پاولووا / شیک و مجلسی

     دسر شیک و مجلسی پاولووا   دسر پاولووا (Pavlova)، که به افتخار آنا پاولووا، بالرین روسی، نامگذاری شده، دسری است که از مرنگ، خامه و انواع میوه‌ها تهیه می شود. این دسر متعلق به منطقه …

  • طرز تهیه شیرینی نان قندی قزوین

    طرز تهیه شیرینی نان قندی قزوین   نان قندی یکی از شیرینی های سنتی شهر قزوین است. این شیرینی بسیار آسان تهیه میشود. از مهمانان خودتان بخصوص در ایام عید نوروز با شیرینی نان قندی …

  • طرز تهیه نان فنجانی با پنیر بری و رزماری

    آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : نمک ۱ قاشق سوپخوری رزماری ۲ قاشق سوپخوری (ریز خرد شده) جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری بکینگ …

  • حلوا خرمایی طرز تهیه حلوا خرمایی ویژه ماه رمضان

    دستور پخت حلوا خرمایی برای ماه رمضان حلوا خرمایی را می توانید با دست به شکل های مختلف درآورید و بعد در ظرف مناسب بچینید.   مواد لازم برای تهیه حلوا خرمایی : آرد یک لیوان (آرد سفید …

  • خاگینه ماستی قاشقی طرز تهیه خاگینه ماستی قاشقی

    دستور پخت خاگینه ماستی قاشقی دسری خوشمزه و آسان خاگینه ماستی قاشقی یا سکه ای خیلی ساده، خوشمزه، آسان، ترد و سبکه. همونطور که از اسمش پیداست ماده اصلی این خاگینه ماست هستش و به …

  • طرز تهیه اسلایس گردویی

        روش تهیه اسلایس گردویی   اسلایس گردویی به خاطر داشتن خامه و عسل و گردو، دسری مقوی و خوش طعم برای روزهای روزه داری ماه رمضانه . با ما همراه باشین تا روش …

  • طرز تهیه کیک شیفون با رویه پرتقالی

      آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۸ نفر : پوست پرتقال ۱قاشق غذاخوری (پودر خشک شده) روغن ۱چهارم لیوان (مایع) آب ۱چهارم …

  • طرز تهیه ژله رنگین کمان

    طرز تهیه ژله رنگین کمان    مواد اولیه : بستنی وانیلی ۲عدد (لیوانی) پودر ژله به میزان لازم (۵رنگ)   طرز تهیه : توجه داشته باشید که برای زیباتر شدن ژله بهتره از ۶رنگ حتما …

  • طرز تهیه شارلوت آناناس طرز تهیه دسر شارلوت آناناس دسر مجلسی و شیک

    طرز تهیه دسر شارلوت آناناس در این بخش از آموزش آشپزی طرز تهیه دسر شارلوت آناناس تقدیمتون میشه که دسری خوشمزه و شیک و مجلسیه. این دسر زیبا نیاز به قالب خاصی نداره و در …