دوشنبه , ۷ فروردین , ۱۳۹۶


نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی

طرز تهیه نان شیرمال / شیرینی نوروزی نایین

نان شیرمال شیرینی خوشمزه ایه که هم به عنوان عصرانه میشه خورد هم برای صبحانه و چاشت نیمروز مناسبه. اگه با دقت ومطابق دستور  و با مواد اولیه مرغوب درست بشه بسیار ترد و خوش طعم خواهد شد.

 

مواد لازم برای ۶ کیلو آرد (تقریباً ۱۲ کیلو نان شیرمال ):

آرد گندم خوب ۶ کیلو
روغن جامد مخصوص (روغن کاملا جامد و ریز دانه باشد) ۳ کیلو یک قاشق بزرگ کسر شود
پودر قند (یا شکر سائیده) ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱۸ عدد
جوهر میوه ۳ قاشق مرباخوری پر
جوهر جوش ۳ قاشق چایخوری
پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری (البته میزان آن را می توانید به دلخواه کم یا زیاد نمائید)
گلاب به مقدار لازم
آب نیم گرم به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

آرد الک شده را در ظرف مناسبی که خیلی یخ نباشد می ریزیم. جوهر میوه، جوهر جوش و هل را با آرد کاملاً مخلوط می کنیم.
روغن را گرم نموده (داغ نشود، نیمگرم باشد) وسط آرد را خالی و گود کرده روغن را در آن ریخته و به خوبی آرد را روغن مالی می کنیم. (خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا شیرینی سفت نشود)
وقتی آرد و روغن کاملا با هم مخلوط شد شیرینی را اضافه و مجدداً مالش می دهیم تا مخلوط شوند.
زرده تخم مرغ را با همزن می زنیم تا کف کرده و سفید رنگ شود سپس کمی گلاب و آب نیمگرم افزوده و هم زده و به مواد می افزائیم و مالش می دهیم. تا بدست آمدن خمیر نرم آب و گلاب نیمگرم اضافه می کنیم. خمیر نه خیلی سفت باشد که ترک بردارد و نه خیلی شل که به سینی بچسبد. خمیر را چند ساعت در جای معتدل میگذاریم.
از خمیر گلوله های کوچک برداشته، کنجد زده و روی سینی می چینیم. با قالب مخصوص نقش می گذاریم. پس از پرشدن سینی آن را در فر داغ قرار داده و مرتب سر می زنیم. وقتی زیرش قرمز شد از فر در می آوریم. تا نیم گرم است با کاردک از سینی جدا کرده یا به اصطلاح لق می کنیم و می گذاریم سرد شود. سپس در ظرف مناسب می چینیم.
توجه:

اگر آرد مرغوب نباشد خمیر حالت کشی پیدا کرده و یا پشت آن گود می شود. اگر روغن هم مرغوب نباشد از خمیر جدا شده و روی خمیر لایه ای روغن می ایستد و شیرینی سفت می شود.

 

نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی

قالب نان شیرمال

(کار با این قالب کمی سخته چون باید شیرینی را بعد از قالب زدن به سینی پخت منتقل کرد.)

نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی

قالب نان شیرمال

(کار با این قالب بسیار راحته چون شیرینی را داخل سینی میشه قالب زد)

نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:

آرد گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.

روغن جامد و ریزدانه باشد. در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.

آرد برنج را خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.

خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.

در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.

مواد باید همگی تازه باشند.

 

 

اختصاصی مجله تصویر زندگی 

کپی برداری با ذکر منبع و لینک به این موضوع بلامانع است 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه لوز بادام هندی , شیرینی عید طرز تهیه لوز بادام هندی شیرینی مجلسی برای عید نوروز

    طرز تهیه لوز بادام هندی در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه لوز بادام هندی را می بینید. این شیرینی مقوی برای سفره افطار و هم چنین پذیرایی عید نوروز هم مناسبه.   مواد …

  • نوروز به کجا سفر کنیم ؟ (۵)

    عید ۹۴ به کجای ایران سفر کنیم ؟ (۵) نزدیک نوروز که می شود همه دوست دارند برای تعطیلات برنامه سفر داشته باشند و از مکان های تازه دیدن کنند. برخی توان مالی زیادی دارند …

  • میمون کنفی سال میمون , تزیین سفره هفت سین ساخت میمون کنفی / تزیین هفت سین ۹۵ سال میمون

    آموزش تصویری ساخت میمون کنفی تزیینی   این میمون کنفی بامزه رو می تونین به عنوان دیوارکوب به کار ببرین یا برای تزیین سفره هفت سین سال میمون استفاده کنین. برای ساخت این میمون کنفی به …

  • تخم مرغ کهکشانی , تزئین تخم مرغ, تزیین تخم مرغ تزیین تخم مرغ به شکل کهکشان

    تزیین تخم مرغ به شکل کهکشان    در تصاویر زیر روش تزیین تخم مرغ با رنگ کردن را به صورت مرحله به مرحله خواهید آموخت. امیدواریم از این مدل رنگ کردن تخم مرغ سفره هفت سین که بسیار ساده …

  • مدل سفره هفت سین تصاویر مدل سفره هفت سین جدید

    نمونه های زیبای مدل سفره  هفت سین عکس مدل سفره هفت سین , چیدمان سفره هفت سین , تزیین سفره هفت سین , جدیدترین مدل های چیدن سفره هفت سین , تصاویر هفت سین های زیبا  …

  • طرز تهیه شیرینی نارگیلی عید طرز تهیه شیرینی نارگیلی خوشمزه و مجلسی برای عید نوروز

    طرز تهیه شیرینی نارگیلی یکی از شیرینی های محبوب و خوشمزه که برای تمامی مراسم ها و همینطور عید نوروز مناسبه شیرینی نارگیلی هست. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه شیرینی نارگیلی با ما …

  • طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma

      طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma دستور پخت کیک فاتیح سارما مواد لازم برای تهیه فاتیح سارما : تخم مرغ ۴ عدد  شکر یک و نیم لیوان  آرد ۲ لیوان  کره ۲ ق غ  …

  • خاگینه قالبی ,دسر ماه رمضان طرز تهیه کیک خاگینه قالبی

    دستور پخت خاگینه قالبی ویژه ماه رمضان خاگینه قالبی دسری شیک و خوشمزه برای سفره افطار روزه داران عزیزه. با این مقدار مواد که در دستور ذکر شده ، ١٢ عدد کیک خاگینه در قالب مینى …

  • تزیین جام هفت سین , شفق دوزی , عثمان دوزی تزیین جام هفت سین با هنر شفق دوزی

    تزیین جام هفت سین با هنر شفق دوزی (عثمان دوزی)   در آموزش شفق دوزی (عثمان دوزی) امروز طریقه برجسته و سه بعدی کردن گلبرگ ها و برگ ها را برای تزیین جام هفت سین تقدیم شما علاقمندان …

  • تاریخچه پیدایش جشن نوروز تاریخچه پیدایش جشن نوروز

    تاریخچه پیدایش جشن نوروز در ادبیات فارسی جشن نوروز را به نخستین پادشاهان نسبت می دهند   پیدایش جشن نوروز در ادبیات فارسی جشن نوروز را مانند بسیاری از آیین های دیگر، رسم ها، فرهنگ ها …

مطالب قبلی این بخش
  • شیرینی قرابیه بادام تبریز طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام تبریز

      دستور پخت شیرینی قرابیه بادام تبریز شیرینی قرابیه از شیرینی های سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان ، هم چنین در جمهوری آذربایجان …

    • طررز تهیه شیرینی دانه قهوه طرز تهیه شیرینی دانه قهوه خوشمزه و مجلسی برای عید نوروز و عصرانه

      طرز تهیه شیرینی دانه قهوه این شیرینی ترد و خوشمزه ظاهر جالبی داره و برای پذیرایی عید مناسبه. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه شیرینی دانه قهوه با ما همراه باشید.   مواد لازم …

      • طرز تهیه حلوای باقلوا برای افطار

          روش تهیه حلوای باقلوا برای افطار   در ایام ماه رمضان، ایرانی ها برای سفره افطاری، دسرهای شیرین و خوشمزه ای تهیه می کنند که باب طبع افراد روزه دار است. یکی از این …

        • طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو

          طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو این نان خرمایی های خوشمزه برای ماه رمضان بسیار مناسب هستند. آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت مواد اولیه برای ۶ نفر : زرده تخم مرغ ۲ عدد …

          • آموزش تزیین کیک به شکل گربه

            آموزش تزیین کیک به شکل گربه به صورت تصویری   از خمیر کیک مورد علاقه ی خود استفاده کنید. دو کیک گرد بزرگ و کوچک می خواهیم. کیک بزرگ برای گربه و کیک کوچک برای …

            • باقلوا ترکیه ای , شیرینی نوروزی طرز تهیه باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا یا فیلو

              دستور تهیه باقلوا ترکیه ای  باقلوا گردویی چروکی با خمیر فیلو ( یوفکا)    مواد لازم برای تهیه باقلوا ترکیه ای  : خمیر فیلو (یوفکا) ۱۱ تا ۱۲ ورق کره ۱۷۰ گرم گردو خرد شده …

              • آموزش تزئین کیک به شکل سر اسب

                آموزش تصویری تزئین کیک به شکل سر اسب    در این مطلب تصاویری از مراحل تزئین کیک به صورت سر اسب را مشاهده می فرمائید . با روی هم چیدن تکه های کیک و برش دادن …

                • طرز تهیه کیک فرشته لیمویی

                  طرز تهیه کیک فرشته لیمویی آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه مواد اولیه برای ۸ نفر : پوست لیمو ترش ۱ و نیم قاشق چایخوری پوست ۲ لیمو (رنده شده) …

                  • طرز تهیه بیسکوئیت کاج برای کریسمس

                    می توانید از این بیسکوئیت کاج برای جشن کریسمس تان هم استفاده کنید.   این بیسکوئیت ها اگرچه خیلی ساده درست میشوند ولی پروژه خوبی هست تا بچه ها را با شیرینی پزی آشنا کند. …

                    • دو روش تهیه کاسه شکلاتی

                      طرز تهیه کاسه شکلاتی       در این مطلب دو روش ساخت کاسه شکلاتی به شما عزیزان آموزش داده می شود. این ظروف شکلاتی بسیار زیبا و مجلسی هستند که از آنها برای سرو …

                      • فرنی پرتقالی , انواع دسر طرز تهیه فرنی پرتقالی / دسر ماه رمضان

                        دستور تهیه فرنی پرتقالی فرنی پرتقالی یکی از انواع فرنی و دسری خوشمزه با عطر پرتقاله. فرنی فرنی دسری اصیل و خیلی قدیمیه. یعنی از آن زمان که دسر خوردن مد نبود و مردم اصلا نمی …

                        • طرز تهیه کازان دیبی Kazandibi دسر ترکیه ای

                          طرز تهیه دسر کازان دیبی  Kazandibi کازان دیبی ( Kazandibi ) در لغت به معنای ته دیگ بوده و از دسرهای معروف ترکیه و مشابه کرم کارامل  می باشد. این دسر برای ماه رمضان هم مناسب …