جمعه , ۶ اسفند , ۱۳۹۵


نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه نان شکری / شیرینی نایینی برای عید 

روش پخت نان شکری یا شیرینی شکری نایینی برای عید نوروز

 

نان شکری هم از اون شیرینی نائینی های  خوش عطر و خوش طعمه که یه عصرونه مقوی و مناسب برای همه افراده. این شیرینی ها ماندگاری حدود ۶ ماه دارند.

 

مواد لازم برای ۶ کیلو آرد (تقریباً ۱۲ کیلو شیرینی):
آرد برنج مرغوب و خیلی نرم ۳ کیلو
آرد گندم مرغوب و الک شده ۳ کیلو
روغن جامد مخصوص (روغن کاملا جامد و ریز دانه باشد) ۳ کیلو
پودر قند (یا شکر سائیده) ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۳۰ عدد
پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری (البته میزان آن را می توانید به دلخواه کم یا زیاد نمائید)
جوهر میوه ۳ قاشق مرباخوری پر
جوهر جوش ۳ قاشق چایخوری سر پر
گلاب به مقدار لازم
آب نیمگرم
نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه نان شکری / شیرینی نایینی برای عید

نمای قالب چوبی نان شکری یا شیرینی شکری از پهلو 

 

طرز تهیه نان شکری : 
آردها را در ظرف مناسبی می ریزیم. (هم ظرف و آرد ولرم باشند به عبارتی جایشان خیلی سرد نباشد.) هل و جوهر میوه و جوهر جوش را اضافه می کنیم. خوب با آرد مخلوط می کنیم.
روغن را کمی روی حرارت می گذاریم (نباید داغ باشد) وسط آردها را باز کرده و تمام روغن را به یکباره به آن اضافه و خوب خوب روغن مالی می کنیم. دقت کنید که هیچوقت مواد را مشت نزنید فقط مخلوط کردن مواد با چنگ زدن انجام شود چون در غیر اینصورت به روغن می افتد و شیرینی سفت می شود. آنقدر مالش می دهیم که روغن کاملا با آرد مخلوط شده و مخلوط بسیار نرمی بدست آید.
شکر سائیده یا پودر قند ا ضافه کرده و مجددا خوب خوب مالش می دهیم. هرچه بیشتر مالش بخورد شیرینی نرم تر و تردتر می شود.
زرده تخم مرغ و گلاب را با همزن مخلوط کرده به مواد افزوده و مجدداً با مالش کاملا مخلوط می کنیم. هر چقدر خمیر سفت بود آب نیمگرم وگلاب اضافه می کنیم. خمیر نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل که به دست بچسبد. به اندازه ای که بتوان به راحتی آن را گلوله کرد و بدون شکاف خوردن قالب زد. خمیر را حدود ۱۲ ساعت در جای معتدل قرار می دهیم.
از خمیر گلوله هایی درست کرده در سینی می چینیم. روی آن قالب می زنیم.(برای تزیین روی آن می توان قبل از داخل شدن در فر با تخم غرفه یا خلال پسته و بعد از بیرون آمدن از فر باقطره چکان آن را با یک قطره زعفران تزیین کرد.)
سپس در فر متوسط داغ قرار می دهیم. بهتر است بعد از پخت نان شیرمال نان شکری ها در فر قرار گیرند وقتی پخت میگذاریم خوب سرد شود. سپس آنها را در ظرف مناسب می چینیم.

 

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه نان شکری / شیرینی نایینی برای عید

قالب چوبی نان شکری یا شیرینی شکری (شیرینی مخصوص عید نوروز)

 

نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:

برای آرد برنج و گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.

روغن جامد و ریزدانه باشد.در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.

آرد برنج را خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.

خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.

در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.

مواد باید همگی تازه باشند.

 

تهیه آرد برنج:

برنج را ۲ روز خیس کرده و هر روز آبش را عوض می کنیم. روز سوم از آب کشیده و کوبیده و الک می کنیم. سپس آن را در محل دور از رفت و آمد و آفتاب خوب پهن می کنیم تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن بار دیگر از الک ریز رد می کنیم.

لازم به ذکر است این شیرینی ها را می توان تا ۶ ماه در دمای مناسب نگهداری کرد.

 

 

اختصاصی مجله تصویر زندگی 

کپی برداری با ذکر منبع و لینک به این موضوع بلامانع است 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • توصیه های ایمنی در خانه تکانی

    :: توصیه‌های ایمنی برای انجام خانه تکانی ::   گاهی دلیل بروز برخی حوادث برای افراد هنگام خانه تکانی، بی‌دقتی آنهاست. بالا رفتن از نردبانی که سطح اتکای آن پایدار و محکم نشده، استفاده از …

  • طرز تهیه شکلات پشمکی , پشمک حاج عبدالله طرز تهیه پشمک حاج عبدالله / شکلات پشمکی

    پشمک حاج عبدالله خانگی / شکلات پشمکی   طرفدار پشمک حاج عبدالله هستید؟ ما به شما یاد می دیم که چطور این شکلات پشمکی های خوشمزه رو خودتون توی منزل یه رنگ و شکل دلخواهتون درست کنین …

  • ایده هایی برای تزیین تخم مرغ هفت سین (۲)

      ایدﻩهایی ساده و زیبا برای تزیین تخم مرغ هفت سین   روزهای پایانی زمستونه و صدای قدم های بهار زیبا شنیده میشه . این روزا همه به فکر خونه تکونی و تهیه لوازم و …

  • نوروز به کجا سفر کنیم ؟ (۷)

      عید ۹۴ به کجای ایران سفر کنیم ؟ (۷)   نزدیک نوروز که می شود همه دوست دارند برای تعطیلات برنامه سفر داشته باشند و از مکان های تازه دیدن کنند. برخی توان مالی …

  • شیرینی مادلن , مدلن , مادلین طرز تهیه شیرینی مادلن + فیلم

    طرز تهیه شیرینی مادلن همراه + فیلم آموزشی زیر نویس دار   شیرینی مادلن یا مادلین کیک های (کوکی های) کوچک فرانسوی هستن که خوردنشون با یک فنجان چای یا قهوه بسیار دلچسب و لذت بخشه. مشخصه …

  • نوروز به کجا سفر کنیم ؟ (۱۲)

    عید ۹۴ به کجای ایران سفر کنیم ؟ (۱۲) سفر ، یکی از جذابترین و پرطرفدارترین رسوم و برنامه های ایام نوروز است که خانواده های ایرانی همواره به آن توجه ویژه دارند. اما پیش …

  • میمون نمدی , سال میمون ایده هایی برای هفت سین سال میمون

    ایده های جالب برای هفت سین سال ۹۵ (سال میمون) سال ۹۵ سال میمون است. می توانید نمادی از حیوان سال را در کنار سفره هفت سین قرار دهید تا سفره زیباتری داشته باشید.   عروسک …

  • ساخت ظرف تزیینی کنفی,ظروف هفت سین کنفی ساخت ظرف تزیینی کنفی / ظروف هفت سین ملیله کنفی

    آموزش تصویری ساخت ظرف تزیینی کنفی / ملیله کنفی درست کردن این ظرف تزیینی کنفی زیبا کار سختی نیست. قبلا هم آموزش هایی در زمینه هنر ملیله کنفی تقدیمتون شده. با ما همراه باشید تا …

  • تعطیلات عید اصفهان بریم یا فارس ؟

    سَرِ دوراهی ایرانگردی تعطیلات عید سفر به اصفهان بهتره یا فارس؟ هرچند هرگوشه این مرزپرگهر سرشار از زیبایی و دیدنی است اما آمار نشان می‌دهد  که استان‌های گیلان و مازندران و همین‌طور اصفهان و فارس …

  • از مسافرت نوروزی خود لذت ببرید

    با رعایت این نکات مسافرت نوروزی خوبی داشته باشید   نوروز در راه است و عید نوروز فرصتی مناسب برای مسافرت نوروزی است. اگر به هر دلیلی، تصمیم به مسافرت نوروزی گرفته اید و یا …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نان کلانه طرز تهیه نان کلانه کردستان غذایی کامل و قدیمی ترین فست فود جهان

       طرز تهیه نان کلانه کردی نان کلانه (به کردی: که‌لانه Kelane) ، نان بسیار خوشمزه و بسیار نازکیه که در کردستان پخته میشه. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه نان کلانه محلی کردستان را ببینید. این …

    • طرز تهیه ژله فرفره ای یا رولتی

      طرز تهیه ژله فرفره ای یا رولتی (فوق العاده آسان و شیک)   مواد اولیه : پودر ژله ۱بسته (در رنگهای مختلف) بستنی وانیلی نصف لیوان   طرز تهیه : در ابتدای کار یک بسته …

      • کیک صبحانه کشمشی , کیک کشمشی طرز تهیه کیک صبحانه کشمشی خوشمزه و پف دار

        دستور پخت کیک صبحانه کشمشی آموزش آشپزی و طرز تهیه کیک صبحانه کشمشی ، در صورت تمایل می توانید از گردو هم استفاده کنید. در این بخش از نان، شیرینی، دسر مجله تصویر زندگی با ما …

        • طرز تهیه کاسه شیرینی با خمیر

            طرز تهیه کاسه شیرینی   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مواد اولیه : میوه هاى تابستانى (برای تزیین داخل ظرف شیرینی) دلخواه کره ١٢۵ گرم آرد ۲۵۰ گرم پودر قند ۸۵گرم تخم مرغ ۱ عدد …

          • طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چاکلت طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چاکلت عصرانه ای خوشمزه

            طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چاکلت امروز در بخش نان، شیرینی، دسر طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چالکت را برای شما عزیزان انتخاب کرده ایم. کیک شکلاتی یکی از انواع کیک پر طرفدار و خوشمزه اس …

            • طرز تهیه یک دسر ساده

              در این مطلب روش تهیه یک دسر ساده و خوش طعم به شما عزیزان آموزش داده می شود. مواد لازم: پودر ژلاتین : ۱ و نیم قاشق سوپخوری آب :  نصف پیمانه شکر  : ۱ …

              • طرز تهیه ژله فالوده شیک و مجلسی

                  طرز تهیه ژله فالوده   مواد اولیه : پودر ژله آلوئه ورا ۲ بسته ژله بلوبری ۱ بسته فالوده شیرازی نیم کیلو بستنی وانیلی ۱ لیوان آب داغ ۳ لیوان     طرز تهیه …

                • شیرینی نوروزی : نان پنجره ای

                  کام مهمانان نوروزی را با نان پنجره ای شیرین کنید   مواد لازم : گلاب:نصف پیمانه نشاسته:۷۵گرم تخم مرغ:۵عدد شیر سرد:۱پیمانه آرد سفید گندم:۷۵گرم پودر شکر و پودر هل و پودر پسته به میزان لازم …

                  • طرز تهیه پودینگ لیمو ترش طرز تهیه پودینگ لیمو ترش دسری با عطر لیمو

                    دستور پخت پودینگ لیمو ترش پودینگ لیمو ترش هم مثل سایر پودینگ ها نوعی دسراست. این پودینگ گرچه از نظر مواد تشکیل‌ دهنده شبیه کیک است ولی به اندازه کیک، بافتی سفت نداشته و همان‌طور با همان ظرف …

                    • طرز تهیه فروماژ کیوی (ژله دسر)

                      طرز تهیه فروماژ کیوی (ژله دسر شیک و خوشمزه)   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۵ ساعت مواد اولیه برای ۸ نفر : زرده تخم مرغ ۴عدد شکر ۸قاشق غذاخوری شیر …

                      • آموزش نقاشی روی کیک با روکش فوندانت

                          آموزش روش نقاشی روی کیک   نقاشی روی کیک و انتقال تصویر دلخواه روی آن روشی جالب برای تزیین کیک است. با این روش می توانید تصویر موردنظرتان را روی کیک منتقل کنید. انتقال …

                        • طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی

                            دستور پخت بیسکویت دارچینی رولی    بیسکویت دارچینی رولی خیلی خوشمزه هست و با دو خمیر متفاوت درست میشه یکی خمیر بیسکویت کره ای و دیگری خمیر بیسکویت دارچینی که به نظر من میتونید همون بیسکویت …