پنج شنبه , ۵ اسفند , ۱۳۹۵


طرز تهیه نان روغنی سنتی

طرز تهیه نان روغنی سنتی در منزل 

طرز تهیه نان روغنی سنتی آذری را در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی بیاموزید. این نان روغنی های خوشمزه و لذیذ را بپزین و از طعمش لذت ببرید. با این مقدار خمیر سه نان به قطر بیست سانت بدست میاد.

 

مواد لازم برای تهیه نان روغنی :

  • شیر یا مخلوط شیر با آب : ۳ لیوان
  • خمیر مایع فوری: ۱ قاشق سوپ خوری سرصاف
  • نمک:۲ قاشق چایخوری
  • آرد : حدود ۸ لیوان
  • تورتا نصف پیمانه و دو قاشق ساری یاغ یا کره یا روغن مایع ۱/۳ پیمانه
  • ۳ قاشق روغن مایع برای چرب کردن دست
  • شکر: ۱ قاشق سوپخوری(در صورت استفاده از خمیرمایع معمولی)
  • زنجبیل: یک و نیم قاشق سوپخوری (میزان زنجبیل بسته به ذائقه میتونید کم و زیاد کنید)

 

برای زرینه کردن نان روغنی :

  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • شیر: ۱ قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپخوری
  • کنجد

طرز تهیه نان روغنی سنتی , نان روغنی آذزی

طرز تهیه نان روغنی سنتی , نان روغنی آذزی

 

طرز تهیه نان روغنی :

شیر را گرم کنید نمک رو توی شیر بریزید و بگذارید تا شیر ولرم بشه.

مایع خمیر رو داخل شیر بریزید. زنجبیل رو هم اضافه بکنید، بعد آرد رو کم کم اضافه بکنید و ورز میدهیم.

یکبار دست را به آرد میزنیم و خمیر را ورز میدهیم و یک بار دستمان را با روغن چرب بکنید و خمیر را ورز میدهیم. این کار رو چند بار تکرار کنید تا خمیر یکدست بشه و چسبندگی نداشته باشه.

سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید اضافه کردن زیاد آرد باعث میشه خمیرتون سفت بشه و بعد از پخت نون تردی نداشته باشید.

در آخرین مرحله هم دستتون رو با روغن چرب کنید و خمیر رو به شکل توپ در بیارید داخل یه کاسه بگذارید و روش یک پارچه تمیز بکشید،پارچه نباید با خمیر تماس داشته باشه.

خمیر رو تابستون در محیط آشپزخونه و در زمستون بهتره نزدیک منبع گرما مثل شوفاژ یا بخاری حدود دوساعت قرار بدید تا خمیر ور بیاد و حجمش دو برابر بشه.

بعد خمیر رو با دست کمی ورز بدید تا حبابهای خمیر گرفته بشه.

داخل تابه یا قالب مورد نظر رو چرب کنید و خمیر رو داخل تابه باز کنید روی ظرف را بپوشونید دوباره بیست دقیقه خمیر را استراحت بدید.

بعد از این مدت روی نان روغنی را هر جور دوست داشتید شکل بندازید. شیر و زرده تخم مرغ و زعفران رو مخلوط کرده و روی نان ها بمالید و روش کنجد بپاشید.

 

نکاتی در مورد تهیه نان روغنی آذری :

با این مقدار خمیر سه نان روغنی به قطر بیست سانت بدست میاد. یا اینکه میتونید مقدار خمیرها رو به اندازه نارنگی بردارید و نانها رو در اندازه کوچیک درست کنید.

بعد از پخت نان روغنی سنتی را توی یه پارچه تمیز بپیچید تا نرم بمونه.

من معمولا برای خمیر از مایع خمیر فوری استفاده میکنم که استفادش راحت تره. اما اگه شما از مایع خمیر معمولی استفاده می کنید مقدارش رو ۱٫۵ برابر کنید.

خمیر مایع و یک قاشق شکر و نصف فنجان آب گرم رو مخلوط کنید و ده دقیقه بگذارید تا خمیر مایع فعال بشه و پف کنه.

بعد بقیه مراحل رو ادامه بدید، این مقدار آب رو از آب یا شیری که برای تهیه خمیر استفاده می کنید، کم کنید.

حتما از تازه بودن خمیر مایع مطمئن باشید تا زحماتتون به هدر نره.

اگه تورتا در دسترستون هست تورت نیست میتونید به جاش از کره یا روغن هم استفاده کنید، اما با تورتا یه چیز دیگه میشه.

قدیمها برای زرینه کردن نان روغنی از گلرنگ و به قول ما ترکها تاغلار گلی به جای زعفران استفاده میشده، منم از اون استفاده کردم و نتیجه رضایت بخش بود و خوشمان آمد.

 

اگر خواستید نان روغنی در فر بپزید:

به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد. مدت زمان بسته به میزان حرارت فر و اندازه نونهاتون داره.

 

اگه خواستید نان روغنی را روی اجاق بپزید:

اگه نان رو روی اجاق می پزید باید مراقب باشید که حرارت کم باشه تا نان روغنی در حین اینکه طلایی میشه مغز پخت هم بشه، در غیر این صورت روش طلایی میشه ولی مغزش خمیر می مونه.

روی اجاق شعله پخش کن بگذارید و حرارت رو کم کنید. تابه رو روی حرارت بگذارید و روی دربش رو دم کنی بکشید و در تابه رو بگذارد به مدت یک ربع.

وقتی یک طرفش طلایی شد برگردونید طرف دیگه نون هم پخته بشه. اگر یک کاسه آب در زمان پخت نان داخل فر قرار دهید، نانتان خشک نخواهد شد.

 

طرز تهیه نان روغنی سنتی آذربایجان بدون نیاز به فر 

 

منبع:دنیای اسراء



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه نان اهری آذربایجان شرقی طرز تهیه نان اهری نان سنتی آذربایجان شرقی

    طرز تهیه نان اهری   شهر اهر در استان آذربایجان شرقی نوعی نان سنتی به نام نان اهری (یتی قات) دارد که جز سوغات این شهرستان محسوب می شود. در بخش آشپزی ، طرز تهیه …

  • طرز تهیه نان پر شده با قارچ و خامه ترش

    نان پر شده با قارچ و خامه ترش   نان پر شده با قارچ و خامه ترش از مجموعه دستورهای غذایی مارتا استوارت است. این غذا یک وعده غذایی عالی بدون گوشت را برای شما …

  • طرز تهیه نان کروسان طرز تهیه نان کروسان خوشمزه ترین نان فرانسوی نان صبحانه و نان عصرانه نرم

    طرز تهیه نان کروسان فرانسوی نان کروسان مدت زیادی نرم و تازه می ماند. بسیار انعطاف پذیر بوده و شکل ظاهری آن حفظ می شود. در بخش آموزش آشپزی طرز تهیه نان کروسان نرم و خوشمزه …

  • نان همبرگر خانگی , نان همبرگر بدون روغن طرز تهیه نان همبرگر خانگی بدون روغن

    طرز تهیه نان همبرگر خانگی ترکیه ای ( بدون روغن ) نان همبرگر بدون روغن که دستور پخت اون در ادامه تقدیمتون میشه بافتی بسیار ترد داره و خوشرنگ و خوش طعمه. این دستور تست شده …

  • نان چاودار , نان روگن طرز تهیه نان چاودار / دستور پخت نان روگن

    دستور پخت نان چاودار یا روگن نان چاودار یا نان روگن سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده با آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری است. استفاده اندکی از نان چاودار باعث احساس …

  • نان بستنی , بستنی قیفی طرز تهیه نان بستنی خانگی | نان بستنی قیفی خانگی بسازید

    دستور پخت نان بستنی خانگی بالاخره دستور تهیه نان بستنی هم کشف شد :) اگر مایلید بستنی قیفی های خوشگل خونگی درست کنین با ما همراه باشین تا روش پخت اون رو به شما یاد بدیم. …

  • نان جیبی طرز تهیه نان جیبی

    روش پخت نان جیبی  نان جیبی پیش غذای خوشمزه و شیک برای سفره افطار و هم چنین عصرانه و جشن تولدهاست. این نون زیبا و دلربا برای پذیرایی بسیار مناسبه.   مواد لازم برای تهیه …

  • طرز تهیه نان سیر و ریحان پنیری

    طرز تهیه نان سیر و ریحان پنیری نان سیر و ریحان پنیری خوش عطر و خوشمزه استو تهیه آن وقت زیادی نبرده، به راحتی تهیه می شود . این نان سیر خوشمزه را می توان کنار هر نوع …

  • طرز تهیه عرایس نان گوشتی

    طرز تهیه عرایس نان گوشتی     مواد لازم: گوشت چرخ کرده : ۴۰۰ گرم پیاز رنده شده : نصف پیمانه ارده ۱ قاشق : غذاخوری نمک، فلفل و زردچوبه  :۱ قاشق چایخوری جعفری خرد …

  • طرز تهیه نان فنجانی با پنیر بری و رزماری

    آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : نمک ۱ قاشق سوپخوری رزماری ۲ قاشق سوپخوری (ریز خرد شده) جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری بکینگ …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه کیک رولتی طرح دار

    تو این آموزش قصد داریم طرز تهیه کیک رولتی طرح دار رو بهتون نشون بدیم. کل کار طراحی قبل از پختن انجام میگیره و در صورت نیاز بعد از پختن هم تزیین اضافه روش انجام …

    • طرز تهیه مافین سیب طرز تهیه مافین سیب عصرانه آمریکایی مقوی

      طرز تهیه مافین سیب مافین سیب نوعی مافین آمریکایی سریع و سالمه که برای وعده عصرانه بسیار مناسبه. این مافین ، در واقع نان سریعه که در قالب های تک نفره درست شده. نان های سریع (Quick bread) …

      • طرز تهیه مارشمالو

              آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۲۴ نفر : آب ۳/۴ فنچان آب سرد ۳/۴ فنجان روغن گیاهی به مقدار …

        • کیک کره ای , کیک دو رنگ طرز تهیه کیک کره ای

          دستور پخت کیک کره ای خوش عطر و خوشمزه کیک کره ای میتونه بیس خیلی کیکها باشه. مثلا کیکهای میوه ای. یعنی میتونید توش از میوه ها استفاده کنید و کیکتون رو خراب نمیکنه. میتونید با …

          • طرز تهیه کیک رژیمی طرز تهیه کیک رژیمی بدون روغن و کره خوشمزه برای صبحانه و عصرانه

            طرز تهیه کیک رژیمی بدون کره یا روغن در بخش آموزش آشپزی امروز ، روش تهیه کیک رژیمی بدون روغن را براتون آماده کردیم. اگه از یه دستور دیگه زرده تخم مرغ اضافه آوردید میتونید باهاش این …

            • طرز تهیه ژله میوه ، مجلسی و زیبا

              روش تهیه ژله میوه روش تهیه ژله میوه بسیار آسونه. این ژله خیلی شیکه، من که هر وقت درستش می کنم خودم لذت می برم .چون بسیار زیباست و به میز غذا جلوه میده.   …

              • دسر عیش السریا , دسر عیش السرایا طرز تهیه عیش السرایا دسر عربی لذیذ و ساده

                طرز تهیه عیش السرایا دسر عربی بسیار ساده و لذیذ! + عکس عیش السرایا دسری ساده و خوشمزه متعلق به کشورهای عربیه ، پخت اون کار خاصی نداره همون فرنی خودمونه با یک لایه از نان تست شیرین …

                • حلوای اوماج طرز تهیه حلوای اوماج ویژه افطار

                  دستور پخت حلوای اوماج برای ماه رمضان  حلوای اوماج از حلواهای محلی آذربایجان شرقیه که به زبون آذری اوماج حالواسی گفته میشه.  حلوای اوماج در سرتاسر آذربایجان تهیه و در مراسم عزاداری یا به عنوان نذری جهت پذیرایی از مهمانان سرو میشه. …

                  • طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی

                      دستور پخت بیسکویت دارچینی رولی    بیسکویت دارچینی رولی خیلی خوشمزه هست و با دو خمیر متفاوت درست میشه یکی خمیر بیسکویت کره ای و دیگری خمیر بیسکویت دارچینی که به نظر من میتونید همون بیسکویت …

                    • عکس مدل تزیین کیک تولد کودک

                      تصاویری از مدل های زیبای تزیین کیک تولد کودک   برای تزیین کیک تولد کودک معمولا از رنگ های شاد و شخصیت های کارتونی استفاده میشه که بچه ها به اونها علاقه دارن. برای ایجاد …

                      • طرز تهیه و تزئین خمیر پای ترد

                        چطور خمیر پای ترد و عالی درست کنیم؟ در این مطلب به نقل از یک آشپز و قناد مشهور آمریکایی به نام «آلن کارتر»، ترفندهای تهیه خمیر پای را برایتان نوشته ایم. البته پیش از …