یکشنبه , ۶ فروردین , ۱۳۹۶


طرز تهیه نان روغنی سنتی

طرز تهیه نان روغنی سنتی در منزل 

طرز تهیه نان روغنی سنتی آذری را در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی بیاموزید. این نان روغنی های خوشمزه و لذیذ را بپزین و از طعمش لذت ببرید. با این مقدار خمیر سه نان به قطر بیست سانت بدست میاد.

 

مواد لازم برای تهیه نان روغنی :

  • شیر یا مخلوط شیر با آب : ۳ لیوان
  • خمیر مایع فوری: ۱ قاشق سوپ خوری سرصاف
  • نمک:۲ قاشق چایخوری
  • آرد : حدود ۸ لیوان
  • تورتا نصف پیمانه و دو قاشق ساری یاغ یا کره یا روغن مایع ۱/۳ پیمانه
  • ۳ قاشق روغن مایع برای چرب کردن دست
  • شکر: ۱ قاشق سوپخوری(در صورت استفاده از خمیرمایع معمولی)
  • زنجبیل: یک و نیم قاشق سوپخوری (میزان زنجبیل بسته به ذائقه میتونید کم و زیاد کنید)

 

برای زرینه کردن نان روغنی :

  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • شیر: ۱ قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده: ۱ قاشق سوپخوری
  • کنجد

طرز تهیه نان روغنی سنتی , نان روغنی آذزی

طرز تهیه نان روغنی سنتی , نان روغنی آذزی

 

طرز تهیه نان روغنی :

شیر را گرم کنید نمک رو توی شیر بریزید و بگذارید تا شیر ولرم بشه.

مایع خمیر رو داخل شیر بریزید. زنجبیل رو هم اضافه بکنید، بعد آرد رو کم کم اضافه بکنید و ورز میدهیم.

یکبار دست را به آرد میزنیم و خمیر را ورز میدهیم و یک بار دستمان را با روغن چرب بکنید و خمیر را ورز میدهیم. این کار رو چند بار تکرار کنید تا خمیر یکدست بشه و چسبندگی نداشته باشه.

سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید اضافه کردن زیاد آرد باعث میشه خمیرتون سفت بشه و بعد از پخت نون تردی نداشته باشید.

در آخرین مرحله هم دستتون رو با روغن چرب کنید و خمیر رو به شکل توپ در بیارید داخل یه کاسه بگذارید و روش یک پارچه تمیز بکشید،پارچه نباید با خمیر تماس داشته باشه.

خمیر رو تابستون در محیط آشپزخونه و در زمستون بهتره نزدیک منبع گرما مثل شوفاژ یا بخاری حدود دوساعت قرار بدید تا خمیر ور بیاد و حجمش دو برابر بشه.

بعد خمیر رو با دست کمی ورز بدید تا حبابهای خمیر گرفته بشه.

داخل تابه یا قالب مورد نظر رو چرب کنید و خمیر رو داخل تابه باز کنید روی ظرف را بپوشونید دوباره بیست دقیقه خمیر را استراحت بدید.

بعد از این مدت روی نان روغنی را هر جور دوست داشتید شکل بندازید. شیر و زرده تخم مرغ و زعفران رو مخلوط کرده و روی نان ها بمالید و روش کنجد بپاشید.

 

نکاتی در مورد تهیه نان روغنی آذری :

با این مقدار خمیر سه نان روغنی به قطر بیست سانت بدست میاد. یا اینکه میتونید مقدار خمیرها رو به اندازه نارنگی بردارید و نانها رو در اندازه کوچیک درست کنید.

بعد از پخت نان روغنی سنتی را توی یه پارچه تمیز بپیچید تا نرم بمونه.

من معمولا برای خمیر از مایع خمیر فوری استفاده میکنم که استفادش راحت تره. اما اگه شما از مایع خمیر معمولی استفاده می کنید مقدارش رو ۱٫۵ برابر کنید.

خمیر مایع و یک قاشق شکر و نصف فنجان آب گرم رو مخلوط کنید و ده دقیقه بگذارید تا خمیر مایع فعال بشه و پف کنه.

بعد بقیه مراحل رو ادامه بدید، این مقدار آب رو از آب یا شیری که برای تهیه خمیر استفاده می کنید، کم کنید.

حتما از تازه بودن خمیر مایع مطمئن باشید تا زحماتتون به هدر نره.

اگه تورتا در دسترستون هست تورت نیست میتونید به جاش از کره یا روغن هم استفاده کنید، اما با تورتا یه چیز دیگه میشه.

قدیمها برای زرینه کردن نان روغنی از گلرنگ و به قول ما ترکها تاغلار گلی به جای زعفران استفاده میشده، منم از اون استفاده کردم و نتیجه رضایت بخش بود و خوشمان آمد.

 

اگر خواستید نان روغنی در فر بپزید:

به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد. مدت زمان بسته به میزان حرارت فر و اندازه نونهاتون داره.

 

اگه خواستید نان روغنی را روی اجاق بپزید:

اگه نان رو روی اجاق می پزید باید مراقب باشید که حرارت کم باشه تا نان روغنی در حین اینکه طلایی میشه مغز پخت هم بشه، در غیر این صورت روش طلایی میشه ولی مغزش خمیر می مونه.

روی اجاق شعله پخش کن بگذارید و حرارت رو کم کنید. تابه رو روی حرارت بگذارید و روی دربش رو دم کنی بکشید و در تابه رو بگذارد به مدت یک ربع.

وقتی یک طرفش طلایی شد برگردونید طرف دیگه نون هم پخته بشه. اگر یک کاسه آب در زمان پخت نان داخل فر قرار دهید، نانتان خشک نخواهد شد.

 

طرز تهیه نان روغنی سنتی آذربایجان بدون نیاز به فر 

 

منبع:دنیای اسراء



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • نان چاودار , نان روگن طرز تهیه نان چاودار / دستور پخت نان روگن

    دستور پخت نان چاودار یا روگن نان چاودار یا نان روگن سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده با آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری است. استفاده اندکی از نان چاودار باعث احساس …

  • طرز تهیه نان زنجبیلی تبریز طرز تهیه نان روغنی مغزدار • ایشلی کوکه نان سنتی تبریز

    طرز تهیه نان روغنی مغزدار سنتی تبریز ایشلی کوکه یکی از نان های سنتی و خوشمزه تبریز ایشلی کوکه هست که در امروز بخش انواع نان مجله تصویر زندگی طرز تهیه این نان روغنی مغزدار …

  • نان شکلاتی حلزونی طرز تهیه نان شکلاتی حلزونی

    دستور پخت نان شکلاتی حلزونی   نان شکلاتی حلزونی نانی خوشمزه و مغذی است که می توانید برای صبحانه و عصرانه سرو نمایید. این نان ظاهر زیبایی داره وو به سادگی تهیه میشه.   مواد …

  • نان مثلثی , انواع نان طرز تهیه نان مثلثی

    دستور پخت نان مثلثی خوشمزه نان مثلثی نانی خوشمزه و مقوی، مناسب هر سه وعده و میان وعده ای خوش طعم است.   مواد لازم برای خمیر نان مثلثی : شیر. ٢٠٠ میلی لیتر شکر. …

  • طرز تهیه نان ترتیا در منزل (ترتیلای خانگی) + فیلم

    طرز تهیه نان ترتیا در منزل (ترتیلای خانگی) + فیلم   دستور پخت نان ترتیا (نان ترتیلا – نان تورتیلا) در منزل (ترتیای خانگی). ترتیا Tortilla یک کلمه اسپانیولی به معنی “کیک کوچک” است. “ال” …

  • طرز تهیه نان پوری هندی طرز تهیه نان پوری هندی ساده

    طرز تهیه نان پوری هنذی  نان پوری از نان های معروف هندوستان است. این نان در روغن سرخ و گرم خورده می شود. طرز تهیه نان پوری را در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی ببینید. …

  • طرز تهیه نان همبرگر کنجدی

    روش پخت نان همبرگر کنجدی   مواد اولیه : خمیر مایه ۲ قاشق چای خوری تخم مرغ ۱عدد کره نصف فنجان آرد سفید ۴ فنجان کنجد برای تزیین زرده تخم مرغ ۱عدد شیر ولرم ۱و …

  • نان همبرگر خانگی طرز تهیه نان همبرگر خانگی عالی و لطیف

    دستور پخت نان همبرگر خانگی خوشمزه و پفکی نان همبرگر یکی از نان های معروف و فانتزی با بافتی نرم و پفکیه که طرفدارای زیادی هم داره. با کمی حوصله می تونید نان همبرگر خانگی را تهیه …

  • طرز تهیه نان اهری آذربایجان شرقی طرز تهیه نان اهری نان سنتی آذربایجان شرقی

    طرز تهیه نان اهری   شهر اهر در استان آذربایجان شرقی نوعی نان سنتی به نام نان اهری (یتی قات) دارد که جز سوغات این شهرستان محسوب می شود. در بخش آشپزی ، طرز تهیه …

  • نان شکلاتی رولی طرز تهیه نان شکلاتی مناسب افطار ماه رمضان

    دستور پخت نان شکلاتی برای افطار نان شکلاتی ، نانی کم شیرین بوده و یکی از بهترین نان ها برای یک افطاری سبک به همراه چای است. طرز تهیه این نان بسیار ساده است.   …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه ژله بستنی پرتقالی

      طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی   امروز براتون طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی را آماده کردیم. این دسر مجلسی، ظاهری زیبا و طعمی به یادموندنی داره . درست کردنش هم راحته.   …

    • طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

      طرز تهیه برنجک برای شب یلدا / برنج پفی / سریل طرز تهیه برنجک در خانه برای شب یلدا برنجک که به برنج پفی یا سریل نیز معروف است به همراه گندمک و شاه دانه گزینه …

      • طرز تهیه نان کروسان طرز تهیه نان کروسان خوشمزه ترین نان فرانسوی نان صبحانه و نان عصرانه نرم

        طرز تهیه نان کروسان فرانسوی نان کروسان مدت زیادی نرم و تازه می ماند. بسیار انعطاف پذیر بوده و شکل ظاهری آن حفظ می شود. در بخش آموزش آشپزی طرز تهیه نان کروسان نرم و خوشمزه …

        • بیسکویت نسکافه طرز تهیه بیسکویت نسکافه برای عصرانه

          دستور پخت بیسکویت نسکافه برای عصرانه بیسکویت نسکافه عصرانه ای خوشمزه برای شما و مهمانانتان است. این کوکی ها را درست کنید و در کنار خانواده از خوردن آن ها لذت ببرید.   مواد لازم …

          • طرز تهیه مافین سیب طرز تهیه مافین سیب عصرانه آمریکایی مقوی

            طرز تهیه مافین سیب مافین سیب نوعی مافین آمریکایی سریع و سالمه که برای وعده عصرانه بسیار مناسبه. این مافین ، در واقع نان سریعه که در قالب های تک نفره درست شده. نان های سریع (Quick bread) …

            • خاگینه پاپیونی , دسر ماه رمضان طرز تهیه خاگینه پاپیونی برای افطار

              دستور پخت خاگینه پاپیونی برای افطار خاگینه پاپیونی دسری شیک و خوشمزه برای ماه رمضان است. این دسر خوش عطر و و خوش طعم با ظاهر زیبایی که دارد سفره افطار شما را شکیل تر می کند. …

              • طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای

                طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای ویژه یلدا   بیسکویت هندوانه ای یکی از بیسکویت های خوش طعم و خوشمزه ایه که برای مهمانی های شب یلدا بسیار مناسبه. امروز قصد داریم طرز تهیه این بیسکویت …

                • آموزش تصویری طرز تهیه شله زرد

                    آموزش پخت شله زرد به صورت تصویری   شله زرد یکی از دسرهای سنتی و اصیل ایرانیست که خیلی طرفدار دارد و معمولا در رمضان و عزاداری ها طبخ میشود و به دلیل وجود …

                  • cowberry - کرنبری طرز تهیه کوکی کرن بری و پرتقال شیرینی خوشمزه و مجلسی برای عید نوروز

                    طرز تهیه کوکی کرن بری و پرتقال به آغاز سال جدید نزدیک می شیم و کم کم باید دنبال درست کردن شیرینی عید باشیم. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه کوکی کرن بری و پرتقال که …

                    • شیرینی هلویی , شیرینی عید طرز تهیه شیرینی هلویی / شیرینی مجلسی

                      روش پخت شیرینی هلویی برای مهمانی های رسمی   شیرینى هلویی شیرینی شیک و خوشمزه ای است که مهمانی های رسمی بخصوص پذیرایی در عید نوروز بسیار مناسب می باشد. این شیرینی زیبا مناسب تمامی فصول سال است. …

                      • طرز تهیه پنکیک صبحانه سریع و خوشمزه

                          طرز تهیه پنکیک صبحانه سریع و خوشمزه   اگه از خوردن نان و پنیر برای صبحانه خسته شده‌اند و به دنبال صبحانه جدید و خوشمزه و متنوع هستید. این پنکیک رو که برای ۲ …

                        • رویال آیسینگ , تزیین بیسکویت دستور تهیه رویال آیسینگ برای تزیین شیرینی

                          روش تهیه رویال آیسینگ برای تزیین بیسکویت و شیرینی رویال آیسینگ (royal icing) که برای تزئین بیسکویت ، کیک ، شکلات و … استفاده میشه و بنظرم یکی از لذت بخش ترین تزئین هاست که …

                          • نمونه هایی از نقاشی روی کیک

                              تصاویری از طرح های زیبای نقاشی روی کیک   در پست های قبل طرز ساخت آبرنگ خوراکی و آموزش نقاشی روی کیک تقدیمتون شد و اما در ادامه تصاویری از نقاشی روی کیک رو …

                            • طرز تهیه شیرینی بهشتی

                               طرز تهیه شیرینی بهشتی آسان و خوشمزه   در تهیه شیرینی بهشتی از سه عنصر اصلی شیرینی پزی استفاده شده که شامل : ” آرد ، روغن ، پودر قند ” است و در واقع …