دوشنبه , ۲ اسفند , ۱۳۹۵


طرز تهیه نان برنجی قزوین + فیلم آموزشی

نان برنجی یکی از شیرینی های سنتی ترد و خوشمزه ایرانی و از سوغات های کرمانشاه و قزوین است. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه نان برنجی قزوین در خدمت شما هستیم.

 

طرز تهیه نان برنجی قزوین

مواد لازم برای تهیه نان برنجی قزوین

روغن کاملا جامد   ۲۰۰ گرم

روغن کرمانشاهی  ۵۰ گرم

آرد برنج  ۵۰۰ گرم
پودر شکر ۱۲۰ گرم
زرده تخم مرغ  ۲ عدد
سفیده تخم مرغ   ۱٫۲عدد
گلاب  ۱٫۲ پیمانه
پودر هل سبز…….۱ ق م
خلال پسته ودونه هل جهت تزئین به اندازه لازم

 

طرز تهیه‌ نان برنجی قزوین

روغن جامد را به همراه روغن نیمه جامد روی حرارت ملایم میگذاریم تا کمی ذوب بشه. پودر قند را اضافه می کنیم و با همزن دستی میزنیم.

حالا پودر هل را اضافه می کنیم و با همزن فقط در حد مخلوط شدن می زنیم.  یک عدد تخم مرغ کامل را به همراه یک عدد زرده تخم مرغ اضافه می کنیم و مجددا با همزن برقی میزنیم.

اگر بخواهیم نان برنجی قزوین ما زعفرانی بشه در اینجا زعفران دم کرده را اضافه میکنیم و بعد گلاب را هم اضافه می کنیم. سپس آرد برنج را اضافه کرده و با قاشق مخلوط می کنیم.

با نوک انگشتان خمیر را ورز می دهیم طوری که به روغن نیفتد و بعد حالا خمیر را در کیسه فریزر می‌گذاریم.

بعد کیسه فریزر را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال می گذاریم تا استراحت کند.  حالا از خمیر به اندازه یک گردوی کوچیک بر میداریم و در دست کمی ماساژ میدیم تا خمیر نرم بشه.

بعد خمیر را در دست گرد میکنیم و کمی در دست پهن میکنیم و داخل سینی با فاصله می‌گذاریم و رویش را مهر میزنیم. (مهر را باید طوری بزنید که اطراف خمیر ترک بر ندارد و در آخر سر روی خمیر شیرینی های مهر زده را خلال پسته و یا دونه هل می گذاریم.

مدل دیگه باز از خمیر به اندازه یک گردو بر می‌داریم و در دست گرد می کنیم و بعد در سینی می چینیم. با ماسوره روی خمیر نان برنجی قزوین را بصورت لوزی طرح انداخته و در مرکز این خمیر را خلال پسته می‌گذاریم.

 

نکات مهم در تهیه نان برنجی قزوین :

من برای اینکه شیرینی برنجی قزوین به یک اندازه باشه با قاشق چایخوری (پیمانه) کاملا سر پر بر میدارم تا همه شیرینیها به یک اندازه باشه.

حالا سینی را داخل فر ۱۷۵ درجه به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه می‌گذاریم تا بپزد. من خودم به مدت ۲۰ دقیقه گذاشتم پخت، چون هرکس قلق فر خودش را باید خودش بداند،چون فرها با هم فرق میکند.

اگر دوست نداشتی شیرینی شما زعفرانی بشه اصلا میتونی زعفران اضافه نکنید و همان سفید باشه.

نان برنجی قزوین بعد از پخت رنگش زیاد تغییر نمیکند فقط یک هاله قهوه ای کوچولو میشه فقط باید حواستون بهش باشد.

بعد از پخت به هیچ وجه به شیرینیهای پخته شده دست نزنید چون پودر میشه، بگذارید به مدت ۲۴ ساعت داخل همان سینی در هوای آزاد بمونه تا کاملا خنک بشه.

بعد با نوک انگشتان شیرینی های پخته شده را به آرامی عقب و جلو حرکت میدیم و بر می‌داریم و در ظرفی می چینیم.

همیشه نصفش گلاب را بزنین نصف نگه دارید آخر کار اگه ورز دادید و نیاز داشت باز کمی اضافه کنید.

فراموش نشه که تمام مواد خشک خصوصا ارد سه بار باید از الک حریر رد بشه.

برای دو رنگ شدن نان برنجی قزوین ، اول گلوله هایی به اندازه دونه ذرت برمیداریم بعد وسط روی خمیر زیرینش قرار میدیم و با سر انگشت روش فشار میاریم و صافش میکنیم و قالب میزنیم.

 

فیلم آموزش پخت نان برنجی قزوین 

طرز تهیه نان برنجی قزوین توسط خانم صرافا برنامه به خانه برمی گردیم از شبکه تهران

 

طرز تهیه نان برنجی قزوین شیرینی مخصوص عید نوروز + فیلم آموزشی

 

 

منبع:آشپزی سپیده-زهره سادات/تبیان

 

 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • میمون مقوایی تزیینی , دیوارکوب میمون , سال میمون آموزش ساخت دیوارکوب میمون مقوایی

    آموزش درست کردن دیوارکوب میمون برای سال میمون (سال ۹۵)   دیوارکوب میمون ایده ای جالب برای تزیین اتاق یا تخت کودک است. درست کردن این میمون های مقوایی کار ساده ایه و خیلی وقت نمی …

  • طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma

      طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma دستور پخت کیک فاتیح سارما مواد لازم برای تهیه فاتیح سارما : تخم مرغ ۴ عدد  شکر یک و نیم لیوان  آرد ۲ لیوان  کره ۲ ق غ  …

  • آموزش دوخت خروس نمدی هفت سین 96 آموزش دوخت خروس نمدی برای ظرف هفت سین ۹۶ سال خروس

    آموزش دوخت خروس نمدی هفت سین ۹۶ دوخت خروس نمدی بعنوان ظرف سفره هفت سین ایده ای ناب و عالی برای نوروز ۹۶ هست. چون سال آینده سال خروسه در بخش آموزش هنرهای دستی برای …

  • پیامک تبریک نوروز ۹۴

      پیامک تبریک نوروز ۹۴     اگر چه یادمان می رود که عشق تنها دلیل زندگی است اما خدا را شکر که نوروز هر سال این فکر را به یادمان می آورد.پس نوروزت مبارک …

  • تزیین شمع هفت سین با دکوپاژ

    تصاویری از مدل تزیین شمع هفت سین ۹۴ تزیین شمع هفت سین نوروز ۹۴ با بکارگیری تکنیک و هنر دکوپاژ   نمونه هایی زیبا از تزیینات روی شمع با هنر دکوپاژ برای سفره هفت سین …

  • تعطیلات عید اصفهان بریم یا فارس ؟

    سَرِ دوراهی ایرانگردی تعطیلات عید سفر به اصفهان بهتره یا فارس؟ هرچند هرگوشه این مرزپرگهر سرشار از زیبایی و دیدنی است اما آمار نشان می‌دهد  که استان‌های گیلان و مازندران و همین‌طور اصفهان و فارس …

  • شیر آب جادویی , تزیین سفره هفت سین شیر آب جادویی برای سفره هفت سین

    تزیین سفره هفت سین با شیر آب جادویی شیر آب جادویی خلاقیتی دیگه از بانوی هنرمند هموطنمون در کانال دور نریز هست که تقدیم حضور شما عزیزان میشه. در قبال این آموزش جالب برای سلامتی این …

  • طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی طرز تهیه بیسکویت دارچینی رولی

      دستور پخت بیسکویت دارچینی رولی    بیسکویت دارچینی رولی خیلی خوشمزه هست و با دو خمیر متفاوت درست میشه یکی خمیر بیسکویت کره ای و دیگری خمیر بیسکویت دارچینی که به نظر من میتونید همون بیسکویت …

  • شیرینی مربایی عصرانه خوشمزه

        روش پخت شیرینی مربایی   شیرینی مربایی عصرانه ای لذیذ و خوشمزه برای دورهمی های خانوادگی و دوستانه است . دستورهای مختلف شیرینی مربایی را امتحان کردم ولی هیچکدام را نپسندیدم به این خاطر …

  • جام هفت سین , مدل سفره هفت سین عکس مدل سفره هفت سین

    تصاویری از مدل های مختلف سفره هفت سین سفره هفت سین از جلوه‌های اصیل نوروز خصوصاً در میان خانواده‌های ایرانی است. در ادامه عکس هایی از چند مدل زیبای چیدمان و تزیین سفره هفت سین …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه پای سیب کیکی (مدل قنادی)

    طرز تهیه پای سیب کیکی (مدل قنادی)   مواد لازم و اولیه برای پای سیب : سیب زرد پوست کنده ۱ عدد وانیل به میزان دلخواه تخم مرغ ۲ عدد آرد ۱۵۰ گرم بیکینگ پودر یک چهارم قاشق …

    • طرز تهیه بیسکویت نمکی بیسکویت نمکی،طرز تهیه بیسکویت،نحوه تهیه بیسکویت طرز تهیه بیسکویت نمکی

        طرز تهیه بیسکویت نمکی     مواد لازم :  آرد:۲۰۰ گرم پنیر رنده شده:۲۰۰ گرم کره فرانسوی با نمک:۱۸۰ گرم بیکینگ پودر:۱/۳ قاشق مرباخوری زرده تخم مرغ :۱ عدد طرز تهیه : آرد را …

      • طرز تهیه شیرینی بره مخصوص عید قربان

        طرز تهیه شیرینی بره مخصوص عید قربان   شیرینی بره های خوشگل و خوشمزه ای که می بینید هم مناسب عید قربان هستند و هم سمبل سال ۹۴٫ ضمنا به خاطر ظاهر زیباش برای بچه …

        • بستنی پلمبر طرز تهیه بستنی پلمبر

          آموزش تصویری روش تهیه بستنی پلمبر بستنی پلمبر با خامه درست میشه و بسیار خوشمزس. این بستنی که تهیه اش ساده هست را در منزل درست کنید و از طعم خویش لذت ببرین. بستنی پلمبر از …

          • طرز تهیه گل رز شکلاتی

            طرز تهیه گل رز شکلاتی     مواد اولیه : رنگ خوراکی(در صورت سفید بودن شکلات و اختیاری) عسل (یا شربت ذرت) ۱ پیمانه شکلات تخته ای ۴۵۰ گرم طرز تهیه : برای درست کردن …

            • طرز تهیه شیرینی برگ بادامی

                طرز تهیه شیرینی برگ بادامی (شیرینی فرانسوی)   شیرینی برگ بادامی یک شیرینی فرانسوی سبک، ترد و کرانچی است . آن را بصورت کاسه‌های برگ شکل درست کرده و بعنوان ظرفی خوشمزه برای سرو …

              • طرز تهیه خاگینه گل نیلوفر

                طرز تهیه خاگینه گل نیلوفر   مواد لازم : تخم‌ مرغ دو عدد وانیل ۱ قاشق مرباخوری ماست (۱۹۰ گرم) بیکینگ پودر ۱ قاشق سوپخوری (۱۰ گرم) روغن مایع ۱ پیمانه (۷۰ گرم) آرد به …

                • طرز تهیه رولت هندوانه ای ویژه شب یلدا

                  با این رولت هندوانه ای از عزیزان تان در شب یلدا پذیرایی کنید.   درست کردن این رولت هندوانه ای برای شب یلدا شاید در نگاه اول کمی سخت به نظر برسد، ولی با دستور …

                  • طرز تهیه ژله موزاییکی شیر و قهوه

                    دسر ژله موزاییکی شیر و قهوه گرچه ممکنه در نظر اول کمی سخت به نظر بیاد, ولی اصلا سخت نیست فقط کمی مراحل تهیه آون طولانیه!   مواد لازم برای ژله پایه‬ ‫شیر ۳ پیمانه‬ …

                    • آموزش تزئین شیرینی به شکل جغد

                      آموزش تزئین شیرینی به شکل جغدی زیبا برای جشن بچه ها من از رویه ی رویال و رنگ های ژله ای قهوه ای، سفید، لیمویی، طوسی و نارنجی استفاده می کنم. وقتی شیرینی را پختید …

                      • طرز تهیه کیک ساده با سس گاناش و کارامل طرز تهیه کیک ساده خانگی با سس گاناش و سس کارامل برای عصرانه و صبحانه

                        طرز تهیه کیک ساده خانگی پف دار و عالی امروز در بخش آشپزی طرز تهیه کیک ساده را تقدیمتون می کنیم. این کیک بسیار عالی و پف دار میشه. انواع کیک هایی که می بینید …

                        • طرز تهیه خمیر مارزیپان

                            طرز تهیه خمیر مارزیپان (بسیار زیبا مناسب تزیین کیک و شیرینی)     خمیر مارزیپان که بعضا اون رو با نام های خمیر مارسیپان یا مارسمان یا مارسپان یا مارزپان هم می شناسند یک …

                          • طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای) طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای)

                              طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نون خامه ای)   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه   مواد اولیه : عصاره‌ی وانیل یک قاشق چایخوری پودر شکر دو قاشق غذاخوری پودر شکر (برای خامه‌ی …

                            • دو روش تهیه کاسه شکلاتی

                              طرز تهیه کاسه شکلاتی       در این مطلب دو روش ساخت کاسه شکلاتی به شما عزیزان آموزش داده می شود. این ظروف شکلاتی بسیار زیبا و مجلسی هستند که از آنها برای سرو …