سه شنبه , ۸ فروردین , ۱۳۹۶


طرز تهیه نان برنجی قزوینی

طرز تهیه نان برنجی قزوینی 

نکته بسیار مهم در طرز تهیه نان برنجی قزوینی انتخاب آرد برنج هست. آرد برنج باید بسیار “حریر” باشد و چندین بار الک شده، بدون نم، و بسیار نرم باشد.

بدون درشته. در غیر این صورت نتیجه نهایی ترد نخواهد بود.

 

طرز تهیه نان برنجی قزوینی, شیرینی عید

 

مواد لازم برای تهیه نان برنجی قزوینی :

آرد برنج نرم ۲ و ۱/۲ پیمانه

پودر شکر ۱/۲ پیمانه + ۱ قاشق چای خوری

پودر هل تازه ۱/۳ قاشق چای خوری

گلاب ۱/۲ پیمانه

روغن جامد  ۱۲۵ گرم

زعفران غلیظ ۱-۲ قاشق غذا خوری

تخم مرغ یک عدد

تخم خرفه  یا خلال پسته

 

طرز تهیه نان برنجی قزوینی :

روغن رو آب کنید و بگذارید خنک بشه نه کامل (دست را که نسوزاند) . بعد با پودر شکر داخل همزن برقی بزنید.

بهش هل رو اضافه کنید و هم بزنید  تا پودر شکر و روغن خوب یکدست بشه.

یک عدد تخم مرغ داشتیم می شکنیم زرده رو جدا میکنیم و سفیده رو به دو قسمت تقسیم می کنیم ( فقط نصف سفیده + زرده رو برای داخل شیرینی نیاز داریم)

تخم مرغ و گلاب رو کمی هم زده و به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حالا آرد برنج رو بریزید و خوب مخلوط کنید.

طرز تهیه نان برنجی قزوینی

حالا زعفرون آب شده غلیظ رو اضافه میکنیم اگر خواستید نان برنجی قزوینی ها تون زیاد زرد بشه میتونید کمی زعفرون بیشتری بهش اضافه کنید.

اگر خواستید شیرینی هاتون دو رنگ بشه قبل از اضافه کردن زعفران نصف خمیر رو جدا کنید .

همزن رو خاموش کنید و با دست سعی کنید خمیر رو یک دست جمع کنید . اگر خمیر خشک بود یعنی به ورز دادن بیشتری نیاز داره.

اگر شل بود اشکالی نداره بعد استراحت نرم میشه.

یک تکه کوچولو از خمیر جدا کنید و تو دستتون گرد کنید اگر به راحتی گرد شد و ترک نخورد خمیرتون آماده هست.

اگر نه به خمیر ۱-۲ قاشق روغن مایع اضافه و دوباره ورز بدید. به هیچ عنوان به خمیر نان برنجی قزوینی گلاب بیشتری اضافه نکنید چون باعث میشه شیرینی هاتون سفت بشه.

طرز تهیه نان برنجی قزوینی, شیرینی عید

حالا خمیر رو خوب گرد کنید و داخل یک پلاستیک بپیچید و بزارید یه جای خنک ( نیازی به یخچال نیست) به مدت ۱۲ ساعت تا خمیر استراحت کنه.

اگر بعد از دوازده ساعت نتونستید خمیر رو درست کنید، می تونید اون رو داخل یخچال منتقل کنید و به مدت یک هفته نگهداری کنید  خمیر رو بعد از در اوردن از یخچال کمی  ورز بدید و بعد بپزید.

 

روش درست کردن شییرینی نان برنجی قزوینی

بعد از استراحت  خمیر رو بیارید و ازش گوله هایی کوچکتر از گردو جدا کنید.

داخل دستتون گرد کنید و پهن کنید و با یک شی گرد روش شکل بندازید و یا اگر مهر مخصوص این شیرینی رو دارید روش مهر بزنید.

طرز تهیه نان برنجی قزوینی, شیرینی عید

بعد روشون تخم خرفه بپاشید یا یک عدد خلال پسته رو دقیقا مرکز شیرینی فرو کنید.

من چون دسترسی به تخم خرفه نداشتم روش از دانه خشخاش استفاده کردم .

نان برنجی قزوینی ها رو بچینید داخل سینی بزارید داخل فر روی ۳۲۵ درجه فارنهایت به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه
شیرینی ها رو داخل ظرف در بسته نگهداری کنید .

نوش جان

 

طرز تهیه نان برنجی قزوینی

 

نکات مهم در تهیه نان برنجی قزوینی

* بعد از پخت، رنگ زعفرونی شیرینی برنجی قزوینی کم رنگ میشه بنابراین اگر دوست دارید شیرینی هاتون رنگش تند باشه باید زعفرون غلیظ تری استفاده کنید.

* برای این شیرینی حتما و حتما باید روغن جامد استفاده بشه.

* در روش سنتی پخت نان برنجی قزوینی از برنج ایرانی استفاده میشه که باعث میشه شیرینی عطر خاص و مزه بسیار خوشمزه ای داشته باشه.

* برای این شیرینی دو مدل قلم ( مهر) سنتی استفاده میشه.

* در نان برنجی قزوینی نکته بسیار بسیار مهم انتخاب آرد برنج هست. آرد برنج باید بسیار “حریر” باشد و چندین بار الک شده، بدون نم، وبسیار نرم باشد.

بدون درشته. در غیر این صورت نتیجه نهایی ترد نخواهد بود.

* خمیر قبل از استراحت. (بعد از اتمام خمیرگیری) بسیار شل تر از عکس باشد.

* زعفران باید بعد از استراحت خمیر به آن اضافه شود. زعفران نباید به هیچ عنوان شل و آبکی باشد و غلظتی در حد خمیر داشته باشد.

* قبل از شکل دادن و یا قالب زدن خمیر با کف دست ورز داده میشود و نرم میشود.

* تکنیک ترکیب روغن جامد و شکر بیشترین کاربرد را در کیک داد و نه تنها در این شیرینی بلکه در هیچکدام از شیرینی های سنتی قزوین مورد استفاده قرار نمیگیرد.

طرز تهیه نان برنجی قزوینی, شیرینی عید

 

آموزش کامل طرز تهیه نان برنجی قزوینی شیرینی عید نوروز خوشمزه و مجلسی

 

منبع:آشپزخانه کوچک من



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه قطاب خانگی + فیلم آموزشی

      آموزش تصویری طرز تهیه قطاب خانگی یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی یزدی قطاب هست که از طعم و مزه بی نظیری برخورداره و طرفدارای زیادی داره. امروز براتون طرز تهیه قطاب در …

  • کاشت سبزه هسته خرما روش کاشت سبزه هسته خرما

    آموزش کاشت سبزه هسته خرما     کاشت سبزه هسته خرما  ایده ای جدید و جالب برای تهیه سبزه عید است. به جای سبز کردن عدس و گندم که خوراکی هستند از هسته خرما برای سبزه عید …

  • شیرینی نوروزی : پادرازی

      عید نوروز کام مهمانان را با شیرینی پادرازی شیرین کنید این شیرینی مشهدی هست و طرفدارای خاص خودش رو داره و معمولا برای عید استفاده میشه.   مواد لازم: تخم مرغ:۲عدد آرد برنج:۱۲۵ گرم …

  • طررز تهیه شیرینی دانه قهوه طرز تهیه شیرینی دانه قهوه خوشمزه و مجلسی برای عید نوروز و عصرانه

    طرز تهیه شیرینی دانه قهوه این شیرینی ترد و خوشمزه ظاهر جالبی داره و برای پذیرایی عید مناسبه. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه شیرینی دانه قهوه با ما همراه باشید.   مواد لازم …

  • طرز تهیه اسنک خرما برای ماه رمضان

      طرز تهیه اسنک خرما ویژه ماه رمضان   اسنک خرما را می‌توان به عنوان چاشنی همراه با چای و همچنین مستقلاً به عنوان دسر خورد. برای ماه رمضان و مراسم افطاری هم بسیار مناسب …

  • تزیین تخم مرغ با الیاف نمد تزیین تخم مرغ با نمد / تخم مرغ رنگین کمانی

    تزیین تخم مرغ با نمد / تخم مرغ رنگین کمانی    در این مطلب دو روش تزیین تخم مرغ با نمد یا فوتر تقدیم شما عزیزان و همراهان مجله تصویر زندگی خواهد شد. بهتر است از …

  • طرز تهیه شیرینی اتابکی طرز تهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی شیرینی مخصوص عید نوروز

    طرز تهیه شیرینی اتابکی برای پذیرایی عید نوروز شیرینی اتابکی مدت ماندگاری طولانی دارد. میتوانید شیرینی را در ظرف دردار چیده و مدت یک ماه در جای خنک یا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید. …

  • سبزه عید مدل کلاه , سبز کردن سبزه , سبزه عید به شکل کلاه آموزش کاشت سبزه عید مدل کلاه

    روش سبز کردن سبزه عید مدل کلاه    برای درست کردن سبزه عید به شکل کلاه دو روش را براتون شرح می دیم. هر کدوم براتون راحت تره را انجام بدین.   روش اول ساخت سبزه …

  • ساخت گل سنبل با فوم آموزش ساخت گل سنبل با فوم

      آموزش ساخت گل سنبل بسیار ساده با فوم  در این مطلب آموزش تصویری روش ساخت گل سنبل با فوم را خواهید دید. سنبل گلی است زیبا که با بهار و آمدن بهار می‏ روید و …

  • جام هفت سین , مدل سفره هفت سین عکس مدل سفره هفت سین

    تصاویری از مدل های مختلف سفره هفت سین سفره هفت سین از جلوه‌های اصیل نوروز خصوصاً در میان خانواده‌های ایرانی است. در ادامه عکس هایی از چند مدل زیبای چیدمان و تزیین سفره هفت سین …

مطالب قبلی این بخش
  • تور گیپور خوراکی طرز تهیه گیپور خوراکی برای تزیین شیرینی و چای

    طرز تهیه گیپور خوراکی برای تزیین چای یا شیرینی     تور گیپور خوراکی برای تزیین انواع کیک و شیرینی و چایی بکار میرود و توسط میشله هستر Michele Hester ابداع شده است . این هنرمند …

    • طرز تهیه گندمک شب یلدا / شیرین گندمک خانگی

      طرز تهیه گندمک شب یلدا / گندمک شیرین خانگی گندمک همان دانه‌های گندم برشته شده و پف کرده خوشمزه‌ای است که این روزها در انواع شیرین، نمکی و برنجک توپی با روکش کاکائویی یا ساده به صورت بسته …

      • شیرینی مربایی عصرانه خوشمزه

            روش پخت شیرینی مربایی   شیرینی مربایی عصرانه ای لذیذ و خوشمزه برای دورهمی های خانوادگی و دوستانه است . دستورهای مختلف شیرینی مربایی را امتحان کردم ولی هیچکدام را نپسندیدم به این خاطر …

        • گل قندی, قندرنگی, قند به شکل گل طرز تهیه گل قندی / قندهایی به شکل گل

          روش درست کردن گل قندی / قند مجلسی به شکل گل این گلای خوشگل که میبینید قند خوراکیه. میتونید برای مهمونیها بین قندهای سفید بذارید تا کلی خودنمایی کنه قندونتون. حالا بریم سراغ اینکه این گل قندی …

          • دسر انار سه لایه , دسر شب یلدا طرز تهیه دسر انار شب یلدا دسر سه لایه مجلسی

            آموزش تهیه دسر انار شب یلدا   در این بخش از آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه دسر انار شب یلدا را خواهید دید که دسری شیک و مجلسی و مناسب سفره شب یلدا …

            • طرز تهیه حلوای لبو دسر شب یلدا

              طرز تهیه حلوای لبو دسر شب یلدا حلوای لبو از دسرهای سنتی شب یلداست. چغندر قرمز هم خواص زیادی دارد که در انتهای مطلب به برخی از آن  ها اشاره خواهیم کرد.   حلوای لبو دسری …

              • طرز تهیه کیک قلب رنگین کمانی

                کیک قلب رنگین کمانی (مناسب برای ولنتاین) این کیک از دسته کیک های غافلگیر کننده هستش (Surprise Inside) و اگه کسی این کیک رو براتون درست کرده بدونید خیلی دوستتون داره. چون خیییلی خیییییلی پر …

                • طرز تهیه حلوای پاستیلی با شیره طرز تهیه حلوا،حلوای پاستیلی،دسر مقوی طرز تهیه حلوای پاستیلی با شیره

                    طرز تهیه حلوای پاستیلی با شیره   مواد اولیه : گلاب : به میزان لازم دارچین : به میزان لازم آب : ۲ و نیم لیوان آرد : ۴ قاشق غذاخوری سرپر روغن : ۳ قاشق سوپ‌خوری شیره : یک لیوان     طرز تهیه : …

                  • کیک هویج و سیب طرز تهیه کیک هویج و سیب مقوی و لذیذ

                    دستور پخت کیک هویج و سیب  کیک هویج و سیب بسیار مقوی و خوشمزه هست. این کیک را می تونین تو قالب بزرگ به صورت یه تیکه درست کنین، می تونین هم تو قالب های …

                    • طرز تهیه یک دسر ساده

                      در این مطلب روش تهیه یک دسر ساده و خوش طعم به شما عزیزان آموزش داده می شود. مواد لازم: پودر ژلاتین : ۱ و نیم قاشق سوپخوری آب :  نصف پیمانه شکر  : ۱ …