چهارشنبه , ۶ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه نان برنجی یا شیرینی برنجی نایینی برای عید نوروز

 

نان برنجی نایینی شیرینی ترد و خوش عطری است که مورد علاقه اکثر افراد در هر سنی می باشد. اگر می خواهید از مهمانهای نوروزی تان با بهترین شیرینی ها پذیرایی کنید این شیرینی نائینی خوشمزه را هم درست کنید.

 

شیرینی برنجی , نان برنجی , شیرینی نائینی

 

مواد لازم برای ۶ کیلو آرد (تقریباً ۱۲ کیلو شیرینی) :
آرد برنج مرغوب و خیلی نرم ۶ کیلو
روغن جامد مخصوص (روغن کاملا جامد و ریز دانه باشد) ۳ کیلو
پودر قند (یا شکر سائیده) ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۴۲ عدد
جوهر میوه ۲ قاشق مرباخوری
پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری (البته میزان آن را می توانید به دلخواه کم یا زیاد نمائید)
گلاب به مقدار لازم

 

طرز تهیه نان برنجی نایینی :
آرد را در ظرف مناسبی می ریزیم. (هم ظرف و آرد ولرم باشند به عبارتی جایشان خیلی سرد نباشد.) هل را اضافه می کنیم. خوب با آرد مخلوط می کنیم.
روغن را کمی روی حرارت می گذاریم (نباید داغ باشد) وسط آرد را باز کرده و تمام روغن را به یکباره به آن اضافه و خوب خوب روغن مالی می کنیم. دقت کنید که مواد را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید آن را مالش داد. آنقدر مالش می دهیم که روغن کاملا با آرد مخلوط شده و مخلوط بسیار نرمی بدست آید.
شکر سائیده یا پودر قند را اضافه کرده و مجددا خوب خوب مالش می دهیم. هرچه بیشتر مالش بخورد شیرینی نرم تر و تردتر می شود.
زرده تخم مرغ و گلاب را با همزن مخلوط کرده به مواد افزوده و مجدداً با مالش کاملا مخلوط می کنیم. هر چقدر خمیر سفت بود گلاب اضافه می کنیم. خمیر نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل که به دست بچسبد. به اندازه ای که بتوان به راحتی آن را گلوله کرد و بدون شکاف خوردن قالب زد. خمیر را حدود ۱۲ ساعت در جای معتدل قرار می دهیم.
از خمیر گلوله هایی درست کرده در سینی می چینیم. روی آن قالب می زنیم.

سپس در فر متوسط داغ قرار می دهیم. (درجه حرارت پخت این شیرینی نسبت به نان شیرمال و نان شکری باید کمتر باشد.)

(برای تزیین روی آن می توان قبل از داخل شدن در فر با تخم خرفه یا خلال پسته و بعد از بیرون آمدن از فر با قطره چکان آن را با یک قطره زعفران تزیین کرد.)
وقتی پخت میگذاریم خوب سرد شود. سپس آنها را در ظرف مناسب می چینیم.

 

شیرینی برنجی , نان برنجی , شیرینی نائینی

نمونه قالب شیرینی برنجی یا نان برنجی نایینی

 

نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:

برای آرد برنج و گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.

روغن جامد و ریزدانه باشد.در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.

آرد برنج را خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.

خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.

در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.

مواد باید همگی تازه باشند.

 

تهیه آرد برنج مرغوب :

برنج را ۲ روز خیس کرده و هر روز آبش را عوض می کنیم. روز سوم از آب کشیده و کوبیده و الک می کنیم. سپس آن را در محل دور از رفت و آمد و آفتاب خوب پهن می کنیم تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن بار دیگر از الک ریز رد می کنیم.

لازم به ذکر است این شیرینی ها را می توان تا ۶ ماه در دمای مناسب نگهداری کرد.

 

 

اختصاصی مجله تصویر زندگی 

کپی برداری با ذکر منبع و لینک به این موضوع بلامانع است 

 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • خمیر جادویی , خمیر پیتزا , خمیر پیراشکی خمیر جادویی ، ترد و همه کاره / پیتزا / پیراشکی

    روش تهیه خمیر جادویی مناسب انواع پیتزا و پیراشکی خمیر جادویی خمیری ترد و عالی و مناسب برای انواع غذاها ، پیراشکی ، کلوچه ، نان صبحانه ، نان شکم پر ، پیتزا و … است …

  • طرز تهیه دونات خانگی + فیلم

      طرز تهیه دونات خانگی + فیلم   دونات یا پیراشکی یک نوع شیرینی لذیذ آمریکاییه که به سبک های مختلفی تهیه میشه. این میان وعده شیرین و خوشمزه خیلی سیرکنندس و چند ساعتی پاسخگوی …

  • برای خانه تکانی برنامه ریزی کنید

      برای خانه تکانی از کجا باید شروع کرد؟   خانه تکانی همراه با برنامه‌ریزی صحیح و همیاری، این کار را به یک محصول مشترک و تفریحی دلپذیر تبدیل می‌کند و از استرس آن می‌کاهد. …

  • طرز تهیه شیرینی بهشتی

     طرز تهیه شیرینی بهشتی آسان و خوشمزه   در تهیه شیرینی بهشتی از سه عنصر اصلی شیرینی پزی استفاده شده که شامل : ” آرد ، روغن ، پودر قند ” است و در واقع …

  • کتایف کلاسیک با فیلینگ آجیل, دسر عربی کتایف کلاسیک پرشده با آجیل ویژه ماه رمضان

    روش پخت کتایف (Qatayef) کلاسیک با فیلینگ آجیل کتایف نوعی دسر مخصوص ماه رمضان هست که متشکل از پنکیک و فیلینگ آجیلی که در روغن سرخ میشه و با لایه ضخیمی از شیره پوشانده میشه. این پنکیک …

  • شیرینی عید نوروز , قلب شکلاتی , شیرینی ولنتاین طرز تهیه قلب شکلاتی / شیرینی عید نوروز

    قلب های شیرین شکلاتی یکی از شیرینی های مخصوص عید نوروز می باشد   طرز تهیه قلب شکلاتی شیرین / شیرینی مخصوص عید نوروز قلب شکلاتی شیرین از مجموعه دستورهای غذایی عید مارتا استوارت است که مجله …

  • شیرینی کنجدی , کلوچه کنجدی , نان کنجدی طرز تهیه شیرینی کنجدی خانگی خوشمزه

    دستور پخت شیرینی کنجدی در منزل    شیرینی کنجدی یا کلوچه کنجدی را می تونید سر میز صبحانه یا به عنوان یک عصرونه مقوی و خوشمزه در کنار عزیزانتون با شیر یا چای میل کنید.   …

  • طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا

    طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا   باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراکه و باسلوق هندوانه ای یکی از شیرینی ها یا بهتر بگم تنقلاتیه که بیشتر در شب یلدا …

  • شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان طرز تهیه شیرینی کعک العید / شیرینی مصری برای عید

    دستور پخت شیرینی کعک العید / شیرینی مصری مناسب عید شیرینی کعک العید یک نوع شیرینی مصری مخصوص عید ها (بویژه عید فطر ) هستش. البته ورژن های عربی و ترکی هم داره که نوع مصری از معروفیت …

  • شیر آب جادویی , تزیین سفره هفت سین شیر آب جادویی برای سفره هفت سین

    تزیین سفره هفت سین با شیر آب جادویی شیر آب جادویی خلاقیتی دیگه از بانوی هنرمند هموطنمون در کانال دور نریز هست که تقدیم حضور شما عزیزان میشه. در قبال این آموزش جالب برای سلامتی این …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه دست پیچ خرما

    طرز تهیه دست پیچ خرما   مواد اولیه : خرما ۱۲۵ گرم آرد ۱/۵ پیمانه کره ۱/۲ پیمانه پودر قند ۱/۴ پیمانه زرده تخم مرغ ۱ عدد شیر ۱/۴ پیمانه گردو ۱/۴ پیمانه   طرز …

    • طرز تهیه کلوچه فومن

        آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۵ نفر : کنجد به میزان لازم آرد سفید گندم نیم کیلو کره ۱۲۰گرم زرده تخم …

      • فرنی قالبی با رویه شکلات طرز تهیه فرنی قالبی با رویه شکلات

        روش پخت فرنی قالبی با کاور شکلاتی  فرنی دسری راحت و بسیار خوشمزه و شیک برای بچه ها و البته بزرگترهاست. ایرانیان فرنی را بیشتر بر سر سفره های افطار ماه مبارک رمضان جای می دهند. اما پیش …

        • طرز تهیه نان شیرین صبحانه و عصرانه

            طرز تهیه نان شیرین صبحانه و عصرانه   این نان شیرین و خوشمزه را می توانید به عنوان صبحانه یا عصرانه میل کنید.   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ …

          • شیرینی ماکارون پسته , شیرینی نوروزی طرز تهیه شیرینی ماکارون پسته ای

            طرز تهیه شیرینی ماکارون پسته ای  PISTACHIO MACARONS (مناسب برای عید و مهمانی ها)   شیرینی ماکارون شیرینی ای فانتزی و بامزه و همه پسنده ولی چون درست کردنش سخته باعث میشه خیلی ها از تهیه اون منصرف …

            • طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین شیرینی حلقه سیب،حلقه سیب و دارچین،شیرینی دارچینی طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین

              طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین مواد لازم : سیب بزرگ : ۴ عدد آرد : یک پیمانه شیر : یک پیمانه تخم مرغ : یک عدد بزرگ نمک : یک چهارم قاشق چایخوری …

              • نان تافتون خانگی, نان خانگی طرز تهیه نان تافتون خانگی | پخت نان در منزل

                دستور پخت نان تافتون خانگی   تهیه نان تافتون خانگی کار  سختی نیست. در این مطلب روش پخت نان تافتون در منزل را خواهید آموخت. به یاد نان درست کردن های مادر بزرگ های مهربان، …

                • طرز تهیه پاناکوتای شکلاتی

                  طرز تهیه پاناکوتای شکلاتی   امروز میخوایم روش تهیه دسر پاناکوتای شکلاتی رو برای شما عزیزان آموزش بدیم که یکی از خوشمزه ترین دسرها برای مهمانی ها و جشن هاست. پاناکوتا به تازگی در ایران …

                  • بیسکویت پسته ای طرز تهیه بیسکویت پسته ای برای عید نوروز

                    روش پخت بیسکویت پسته ای   بیسکویت پسته ای شیرینی خوشمزه و مقوی ای هست که برای مهمانی های عید نوروز هم مناسبه . ظاهر این شیرینی هم زیباست.   مواد لازم : آرد ۱۸۵گرم …

                    • کیک مخملی قرمز , کیک قلبی ولنتاین طرز تهیه کیک مخملی قرمز ویژه ولنتاین

                        طرز تهیه کیک مخملی قرمز مخصوص ولنتاین   کیک مخملی قرمز را در قالب قلبی شکل بپزید یا به فرم قلب ببرید . این کیک خوشرنگ و خوشمزه دسری زیبا برای جشن ولنتاین و سالگرد ازدواج …

                      • خاگینه ماستی قاشقی طرز تهیه خاگینه ماستی قاشقی

                        دستور پخت خاگینه ماستی قاشقی دسری خوشمزه و آسان خاگینه ماستی قاشقی یا سکه ای خیلی ساده، خوشمزه، آسان، ترد و سبکه. همونطور که از اسمش پیداست ماده اصلی این خاگینه ماست هستش و به …