شنبه , ۲ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه مربای زردآلو

طرز تهیه مربای زردآلو خوش عطر و خوشمزه 

مربای زردآلو علاوه بر رنگ و ظاهر زیبا، عطر و طعم زردآلوی تازه را میهمان سفره های صبحانه حتی سفره های زمستانی ما می نماید. این مربا همچنین مزه ای شبیه “مربای قیسی زردآلو” دارد. البته ماندگاری این مربا کمتر از آن بوده و همچنین از لحاظ قیمت نیز ارزان تر از آن می باشد.

توجه: مقادیر را می توانید نصف و یا کمتر نمائید.

طرز تهیه مربای زردآلو

 

مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو :

زردآلو با هسته: ۵ کیلو

شکر: دو و نیم کیلو (چون زردآلوی ما شیرین بود)

جوهر لیمو: مقداری (حدود نصف قاشق چایخوری)

 

طرز تهیه مربای زردآلو

 

طرز تهیه مربای زردآلو :

ابتدا زردآلوها را داخل کاسه ای ریخته و رویش آب میریزیم و با آب روان خوب می شوئیم. سپس آبکش کرده و اجازه می دهیم تا آبش برود.

سپس همراه با هسته در ته قابلمه ای بزرگ می چینیم. به طوریکه خیلی روی هم قرار نگیرند.

سپس حدود یک لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در قابلمه بهتر است تا به هنگام جوش آمدن نیمه بسته باشد، سپس سایر مراحل بدون درب می باشد.

زردآلوها خوب آب خواهند انداخت. وقتی زردآلوها درون آب خودشان شروع به جوشیدن و کمی نرم شدن بکنند (البته زردآلو ها آنقدر نپزند و آنقدر نرم نشوند که شکلشان را از دست بدهند و وا بروند) شکر را به آن اضافه می کنیم.

اجازه می دهیم شربت خوب قوام بیاید. یعنی شربت کمی غلیظ شده و حباب بزند.

 

طرز تهیه مربای زردآلو

 

سپس جوهر لیمو را درون چند قاشق آب ریخته و خوب مخلوط می کنیم تا جوهر لیمو حل شود و سپس به قابلمه می افزائیم قابلمه را بارها به این طرف و آنطرف تکان می دهیم تا جوهر لیمو به همه جای آن برسد.

چند جوش که زد، حرارت را خاموش می کنیم.

اکنون اجازه می دهیم مربا درون قابلمه با دم کنی یک روز بماند (محیط خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد). سپس میوه ها احتمالاً آب پس خواهد داد. این آب هم سبب رقیق شدن شیره مربا می شود و در ضمن باعت افزایش احتمال کپک زدگی آن نیز می گردد. لذا بهتر است تا شیره مربا را دوباره بجوشانیم. در این حالت میوه ها را خارج کرده و درون آب کش میریزیم. شربت را دوباره می جوشانیم تا آب اضافی آن تبخیر شده و قوامش مناسب باشد. در انتها میوه را مجدداً و با دقت در ته قابلمه می چینیم. یکی دو جوش که زد حرارت را خاموش می کنیم. اجازه می دهیم کاملاً خنک شود و سپس به ظرف شیشه ای دردار تمیز و خشک منتقل می کنیم.

بافت این مربا نرم است لذا حین برداشتن آن دقت شود. هنگام میل کردن هسته آن را خارج می کنیم و با نان و کره یا نان و خامه میل می کنیم.

نوش جانتان.

 

طرز تهیه مربای زردآلو

 

نکات:

میزان شکر بستگی به میزان شیرینی زردآلوها دارد.

زردآلو ها آنقدر نپزند و آنقدر نرم نشوند که شکلشان را از دست بدهند و وا بروند.

می توان به جای جوهر لیمو از مقداری آب میوه بالنگ تازه که هنگام درست کردن مربای بالنگ برداشته بودیم استفاده کردیم. اگر آب میوه بالنگ را درون یک بطری بریزید و درش را ببندید. اصلاً خراب نمی شود و می توانید به عنوان جوهر لیمو برای مرباها استفاده کنید. ضمناً عطر خوبی دارد.

موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن زیاد تغییر نکند.

هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید. صبر کنید تا خنک شود. شیشه حتماً بایستی تمیز و خشک باشد.

بهتر است مربا درون قابلمه با دم کنی یک روز بماند (محیط خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد). سپس میوه ها احتمالاً آب پس خواهد داد. این آب هم سبب رقیق شدن شیره مربا می شود و در ضمن باعت افزایش احتمال کپک زدگی آن نیز می گردد. لذا بهتر است تا شیره مربا را دوباره بجوشانیم. تا آب اضافی آن تبخیر شده و قوامش مناسب باشد.

احتمال کپک زدن این مربا کمی زیاد است، لذا برای نگهداری طولانی مدت بهتر است آن را فریز نمائیم.

 

منبع : آشپزی لیدی الهام

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • مربای انجیر طرز تهیه مربای انجیر با عطر وانیل در منزل

    چگونه مربای انجیر درست کنیم ؟ انجیر یکی از میوه های مقوی و پر خاصیت و مربای انجیر مربایی پر کاربرد و بسیار خوشمزه است. مربای انجیر را می توان با نان و کره یا خامه …

  • طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

    دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

  • طرز تهیه مربای هویج

    طرز تهیه مربای هویج   از اجزای مملو از قند ساده میز صبحانه، مربا است که هر قاشق مرباخوری اون یک واحد قند محاسبه میشه. گرچه مصرف مربا و کره در وعده صبحانه چندان مناسب …

  • طرز تهیه مربای گل گاوزبان

      طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …

  • طرز تهیه مربای قارچ

      آماده سازی: ۴ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۶ ساعت   مواد اولیه : زعفران ۲قاشق غذاخوری سرپر (آب شده) قارچ  ۵۰۰گرم شکر ۷۵۰گرم پودر هل سبز ۱قاشق مرباخوری آبلیمو ۱قاشق چایخوری   …

  • طرز تهیه مربای هلو

    مواد لازم جهت تهیه مربای هلو : شکر : ۱ کیلو آب : ۳ پیمانه بادکا : ¼ پیمانه هلو : ۱ کیلو خلال بادام : ¼ پیمانه وانیل شکری : ¼  قاشق چایخوری آب …

  • طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی

     طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی   توت فرنگی میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذیه و خواص و فواید درمانی زیادی داره. بنابراین تصمیم گرفتم طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی …

  • مربای پوست هندوانه , مربای هندوانه طرز تهیه مربای پوست هندوانه به دو روش

      دستور پخت مربای پوست هندوانه  مربای پوست هندوانه را می تونین با آهک یا بدون آهک درست کنین. در این پست دو روش تهیه این مربا بدون آهک تقدیم شما عزیزان میشه و در پست …

  • مربای انجیر زرد طرز تهیه مربای انجیر خانگی مقوی و خوشمزه

    طرز تهیه مربای انجیر با عطر گلاب مربای انجیر یکی از مرباهای مقوی و بسیار خوشمزه هست که برای صبحانه ، سحری یا افطاری سرو میشه. بعضی ها مربای انجیر را به عنوان دسر بعد …

  • طرز تهیه مربای زرشک

    طرز تهیه مربای زرشک مواد لازم : زرشک قرمز تازه  ۱ کیلو گرم شکر ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم وانیل ½ قاشق چایخوری   طرز تهیه : زرشک را پاک کنید، چند بار با آب …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی

     طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی   توت فرنگی میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذیه و خواص و فواید درمانی زیادی داره. بنابراین تصمیم گرفتم طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی …

    • طرز تهیه مربای آلبالو

      طرز تهیه مربای آلبالو   مرباها از اجزای جدا نشدنی سفره های صبحونه و گاها عصرونه هستن. خوبیشون هم در تنوعشونه و اینکه متناسب با میوه های هر فصل میشه مربای همون ها رو تهیه …

      • طرز تهیه مربای کامکوات

           طرز تهیه مربای کامکوات   مربای کامکوات بسیار خوشمزه، زیبا و مجلسی است که وجود آب پرتقال طعم و عطر آن را عالی کرده است. این مربا را هم به عنوان صبحانه و هم همراه …

        • طرز تهیه مربای گل گاوزبان

            طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …

          • ادویه کاری , پودر کاری طرز تهیه ادویه کاری / خواص پودر کاری

            روش تهیه ادویه کاری یا پودر کاری    ادویه کاری ، ادویه‌ای است که در آشپزی شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان از آن استفاده می‌شود، ولی امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه …

            • طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

              دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

              • طرز تهیه ترشی بامیه جنوبی با طعم آلبالو طرز تهیه ترشی بامیه جنوبی با طعم آلبالو

                دستور تهیه ترشی بامیه جنوبی خوشمزه با طعم آلبالو امروز براتون روش درست کردن ترشی بامیه جنوبی که خیلی خوشمزه و پرطرفداره را آماده کردم. من که خودم این ترشی را خیلی دوست دارم ، امیدواریم …

                • سس ووستشیر , سس ورچستر طرز تهیه سس ووستشیر خانگی / سس ورچستر

                  طرز تهیه سس ووستشیر در خانه (سس ورچستر) سس ووستشیر  Worcestershire sauce یک سس معروف در دنیاست که معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاهای گوشتی یا دریایی ازش استفاده میشه. سس ووستشیر رو “ووستشایر” یا …

                  • طرز تهیه لواشک تمشک با طعم لیمو و نعنا

                    لواشک تمشک با طعم نعنا و لیمو مواد اولیه برای تهیه لواشک تمشک : تمشک (سیاه) ۳ فنجان برگ نعنا ربع فنجان عسل ربع فنجان آب لیمو ۲ ق.غ تراشه های پوست لیمو ۲ ق.غ …

                    • سس مارینارا ایتالیایی, سس گوجه فرنگی طرز تهیه سس مارینارا ایتالیایی به سه روش

                      سه روش تهیه سس مارینارا ایتالیایی سس مارینارا ، نوعی سس گوجه فرنگی ایتالیایی است که برای انواع غذاها مانند کوکو و کتلت ، پاستا ، پیتزا و … کاربرد دارد. می توانید انواع چاشنی و ادویه را طبق ذائقه خود …

                      • طرز تهیه سس آلفردو

                         طرز تهیه سس آلفردو   سس آلفردو یه سس ایتالیایی و شامل ترکیبی از کره، پنیر پارمسان و خامه پر چرب هست. این سس رو می تونید خیلی راحت و سریع و با مواد اولیه …

                        • طرز تهیه مربای هویج مجلسی

                            طرز تهیه مربای هویج مجلسی به شکل رزهای زیبا   امروز براتون طرز تهیه مربای هویج مجلسی خوشگل رو آماده کردیم . این مربا برای جهیزیه عروس خانومای گل خیلی شیک و عالیه . …

                          • ترشی – طرز تهیه ترشی لیمو ترش

                            طرز تهیه ترشی لیمو ترش   در این مطلب دو روش تهیه ترشی لیمو ترش تقدیم شما عزیزان می شود . ترشی لیمو ترش ترش ترین دستور غذایی است که می توانید در وب سایت …

                            • طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی

                              طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی مواد اولیه : پودر زیره سبز ۲قاشق چایخوری گلپر (پودر) ۱۰قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز ۵قاشق چایخوری دارچین ۱قاشق چایخوری جوز هندی ۱قاشق چایخوری فلفل سیاه ۱قاشق چایخوری فلفل قرمز …