پنج شنبه , ۱۰ فروردین , ۱۳۹۶


طرز تهیه مربای زردآلو

طرز تهیه مربای زردآلو خوش عطر و خوشمزه 

مربای زردآلو علاوه بر رنگ و ظاهر زیبا، عطر و طعم زردآلوی تازه را میهمان سفره های صبحانه حتی سفره های زمستانی ما می نماید. این مربا همچنین مزه ای شبیه “مربای قیسی زردآلو” دارد. البته ماندگاری این مربا کمتر از آن بوده و همچنین از لحاظ قیمت نیز ارزان تر از آن می باشد.

توجه: مقادیر را می توانید نصف و یا کمتر نمائید.

طرز تهیه مربای زردآلو

 

مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو :

زردآلو با هسته: ۵ کیلو

شکر: دو و نیم کیلو (چون زردآلوی ما شیرین بود)

جوهر لیمو: مقداری (حدود نصف قاشق چایخوری)

 

طرز تهیه مربای زردآلو

 

طرز تهیه مربای زردآلو :

ابتدا زردآلوها را داخل کاسه ای ریخته و رویش آب میریزیم و با آب روان خوب می شوئیم. سپس آبکش کرده و اجازه می دهیم تا آبش برود.

سپس همراه با هسته در ته قابلمه ای بزرگ می چینیم. به طوریکه خیلی روی هم قرار نگیرند.

سپس حدود یک لیوان آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در قابلمه بهتر است تا به هنگام جوش آمدن نیمه بسته باشد، سپس سایر مراحل بدون درب می باشد.

زردآلوها خوب آب خواهند انداخت. وقتی زردآلوها درون آب خودشان شروع به جوشیدن و کمی نرم شدن بکنند (البته زردآلو ها آنقدر نپزند و آنقدر نرم نشوند که شکلشان را از دست بدهند و وا بروند) شکر را به آن اضافه می کنیم.

اجازه می دهیم شربت خوب قوام بیاید. یعنی شربت کمی غلیظ شده و حباب بزند.

 

طرز تهیه مربای زردآلو

 

سپس جوهر لیمو را درون چند قاشق آب ریخته و خوب مخلوط می کنیم تا جوهر لیمو حل شود و سپس به قابلمه می افزائیم قابلمه را بارها به این طرف و آنطرف تکان می دهیم تا جوهر لیمو به همه جای آن برسد.

چند جوش که زد، حرارت را خاموش می کنیم.

اکنون اجازه می دهیم مربا درون قابلمه با دم کنی یک روز بماند (محیط خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد). سپس میوه ها احتمالاً آب پس خواهد داد. این آب هم سبب رقیق شدن شیره مربا می شود و در ضمن باعت افزایش احتمال کپک زدگی آن نیز می گردد. لذا بهتر است تا شیره مربا را دوباره بجوشانیم. در این حالت میوه ها را خارج کرده و درون آب کش میریزیم. شربت را دوباره می جوشانیم تا آب اضافی آن تبخیر شده و قوامش مناسب باشد. در انتها میوه را مجدداً و با دقت در ته قابلمه می چینیم. یکی دو جوش که زد حرارت را خاموش می کنیم. اجازه می دهیم کاملاً خنک شود و سپس به ظرف شیشه ای دردار تمیز و خشک منتقل می کنیم.

بافت این مربا نرم است لذا حین برداشتن آن دقت شود. هنگام میل کردن هسته آن را خارج می کنیم و با نان و کره یا نان و خامه میل می کنیم.

نوش جانتان.

 

طرز تهیه مربای زردآلو

 

نکات:

میزان شکر بستگی به میزان شیرینی زردآلوها دارد.

زردآلو ها آنقدر نپزند و آنقدر نرم نشوند که شکلشان را از دست بدهند و وا بروند.

می توان به جای جوهر لیمو از مقداری آب میوه بالنگ تازه که هنگام درست کردن مربای بالنگ برداشته بودیم استفاده کردیم. اگر آب میوه بالنگ را درون یک بطری بریزید و درش را ببندید. اصلاً خراب نمی شود و می توانید به عنوان جوهر لیمو برای مرباها استفاده کنید. ضمناً عطر خوبی دارد.

موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن زیاد تغییر نکند.

هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید. صبر کنید تا خنک شود. شیشه حتماً بایستی تمیز و خشک باشد.

بهتر است مربا درون قابلمه با دم کنی یک روز بماند (محیط خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد). سپس میوه ها احتمالاً آب پس خواهد داد. این آب هم سبب رقیق شدن شیره مربا می شود و در ضمن باعت افزایش احتمال کپک زدگی آن نیز می گردد. لذا بهتر است تا شیره مربا را دوباره بجوشانیم. تا آب اضافی آن تبخیر شده و قوامش مناسب باشد.

احتمال کپک زدن این مربا کمی زیاد است، لذا برای نگهداری طولانی مدت بهتر است آن را فریز نمائیم.

 

منبع : آشپزی لیدی الهام

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه مربای هلو

    مواد لازم جهت تهیه مربای هلو : شکر : ۱ کیلو آب : ۳ پیمانه بادکا : ¼ پیمانه هلو : ۱ کیلو خلال بادام : ¼ پیمانه وانیل شکری : ¼  قاشق چایخوری آب …

  • طرز تهیه مربای هویج

    طرز تهیه مربای هویج   از اجزای مملو از قند ساده میز صبحانه، مربا است که هر قاشق مرباخوری اون یک واحد قند محاسبه میشه. گرچه مصرف مربا و کره در وعده صبحانه چندان مناسب …

  • مربای پوست هندوانه , مربای هندوانه طرز تهیه مربای پوست هندوانه به دو روش

      دستور پخت مربای پوست هندوانه  مربای پوست هندوانه را می تونین با آهک یا بدون آهک درست کنین. در این پست دو روش تهیه این مربا بدون آهک تقدیم شما عزیزان میشه و در پست …

  • طرز تهیه مربا توت فرنگی

        آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : توت فرنگی ۱کیلو شکر ۱کیلو آبلیمو ۲قاشق غذاخوری هل ۳عدد گلاب ۲قاشق غذاخوری   طرز …

  • مربای بادمجان طرز تهیه مربای بادمجان

    دستور پخت مربای بادمجان   مربای بادمجان ترد و شیشه ای است و از پیر و جوان دل می برد. برای فرم گرفتن و له نشدن بادمجان ها از آهک استفاده می شود. با این مربای جدید …

  • مربای سیب گلاب درسته طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته / مربای یونانی

    روش پخت مربای سیب گلاب درسته ، مربای یونانی در این مطلب دو دستور برای تهیه مربای سیب گلاب درسته تقدیمتون میشه. این مربای خوشمزه ظاهر زیبایی داره و برای صبحانه عالیه.   روش اول تهیه …

  • سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان

      طرز تهیه سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان   اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای سفره سحری و افطارتان چند کاسه مربای خوش طعم خانگی داشته باشید، ما دستور تهیه سه …

  • طرز تهیه مربای هویج مجلسی

      طرز تهیه مربای هویج مجلسی به شکل رزهای زیبا   امروز براتون طرز تهیه مربای هویج مجلسی خوشگل رو آماده کردیم . این مربا برای جهیزیه عروس خانومای گل خیلی شیک و عالیه . …

  • مربای انجیر زرد طرز تهیه مربای انجیر خانگی مقوی و خوشمزه

    طرز تهیه مربای انجیر با عطر گلاب مربای انجیر یکی از مرباهای مقوی و بسیار خوشمزه هست که برای صبحانه ، سحری یا افطاری سرو میشه. بعضی ها مربای انجیر را به عنوان دسر بعد …

  • طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی

     طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی   توت فرنگی میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذیه و خواص و فواید درمانی زیادی داره. بنابراین تصمیم گرفتم طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه انواع سس سینه مرغ

    هفت سس آسان و خوشمزه برای سینه‌ مرغ    طرز تهیه سس سینه مرغ برای طعم دار کردن آن   سینه‌ی مرغ بی استخوان یکی از آن خوراک‌های کم کالری و دم دستی است که …

    • استاک , استاک سفید استاک چیست ؟ | طرز تهیه استاک قهوه ای | استاک سفید | انواع استاک

      دستور درست کردن استاک قهوه ای و سفید در این پست با طرز تهیه استاک قهوه ای و استاک سفید آشنا می شوید. استاکها یکی از ارکان اصلی آشپزی هستند که به عنوان یک طعم دهنده بسیار …

      • ترشی بامیه طرز تهیه ترشی بامیه و نکات مهم در تهیه آن

        دستور تهیه ترشی بامیه  بهتون توصیه می کنم ترشی بامیه رو درست کنید تا از خواص سرشار بامیه بهره ببرید به خصوص خانمهای باردار که میلشون به ترشی میکشه و حتی کسایی که بامیه دوست ندارن چون …

        • سس ووستشایر , سس ووستشیر , سس ورچستر طرز تهیه سس ووستشایر / ووستشیر / ورچستر

          آموزش روش تهیه سس ووستشایر در منزل  (ووستشیر) سس ووستشایر (Worcestershire ) یک سس اصیل انگلیسیه که طعم ویژه ای به غذای شما میده و برای غذاهای گوشتی و کبابی و دریایی استفاده میشه. بعضی سسها توی خیلی از …

          • طرز تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم

            روش تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم   لواشک یک خوراکی ایرانی است که از شیرهٔ غلیظ‌ شده و قوام‌آمدهٔ میوه‌هایی همچون آلوچه، زردآلو ،آلو، قیسی، کیوی و امثال آن تهیه می‌کنند و همچون …

            • ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب

              طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب یکی از ترشی های خوشمزه  برای کنار غذا ، ترشی لوبیا سبز است. برخی برای نگهداری لوبیا سبز از آن ترشی درست می کنند. با ما همراه …

              • ترشی لیته کیوی طرز تهیه ترشی لیته کیوی

                روش درست کردن ترشی لیته کیوی   ترشی لیته کیوی به روش های مختلفی تهیه می شود. در ادامه روش تهیه ترشی لیته کیوی با خیار و هویج و سیب را خواهید دید. در پست های …

                • ترشی نارنگی و پرتقال طرز تهیه ترشی نارنگی و پرتقال | ترشی فصل پاییز | ترشی خانگی

                  دستور تهیه ترشی نارنگی و پرتقال  ترشی نارنگی و پرتقال ؟؟!! تا حالا مزشو تست نکردین ؟ پس در این مطلب از بخش  آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش پخت این ترشی خوش رنگ و خوش …

                  • طرز تهیه خامه ترش در منزل

                      برای تهیه بسیاری از کیک ها و شیرینی ها به خامه ترش نیاز دارید در صورتیکه ممکن است دسترسی به خامه ترش آماده نداشته باشید و از تهیه کیک یا شیرینی مورد علاقه خود …

                    • پنج روش تهیه سس سفید

                      طرز تهیه سس سفید (به ۵ روش مختلف) مواد اولیه : کره (یا مارگارین ) ۲ قاشق غذاخوری آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری نمک یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه یک هشتم قاشق مرباخوری شیر …

                      • طرز تهیه سس بشامل

                            مواد لازم: شیر : ۲۰۵ پیمانه پیازرنده شده : ۵۰ گرم قارچ خردشده : ۵۰ گرم آرد : ۲ قاشق غذاخوری کره : ۵۰ گرم نمک و فلفل : به میزان لازم   …

                        • طرز تهیه مربای آناناس

                              روش پخت مربای آناناس   در این مقاله با روشی ساده برای تهیه یک مربای آناناس خوشمزه و ترش و شیرین آشنا می‌شوید. بنابراین آناناس خود را آماده کنید.   مواد لازم برای …

                          • مربای پوسته هندوانه با آهک طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

                            دستور پخت مربای پوست هندوانه با آهک مربای پوست هندوانه از جمله مرباهایی است که در فصل تابستان آماده می شود و بسیار خوش طعم است. مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه پوست هندوانه …

                            • طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی

                              طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی    ترشی کلم قرمز مجلسی ظاهری شیک و اشتها برانگیز دارد. این تزشی خوشمزه و زیبا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. پس با ما همراه …