یکشنبه , ۳ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه مربای خیار

دستور پخت مربای خیار + آموزش تصویری سخت گل رز با خیار

مربای خیار مربایی خوشمزه و مجلسیه که بیشتر به صورت گل رزهای کوچک زیبا درست میشه. در ادامه با دو روش تهیه این مربای خوشمزه و شکیل آشنا خواهید شد.

 

مواد لازم مربای خیار :

خیار ریز           ۱ کیلو             ۱۰۰ گرم / ۱۵ کالری
شکر              ۱ کیلو             ۱۰۰ گرم / ۴۰۰ کالری
آب                ۳ پیمانه           ۱۰۰ گرم / ۰ کالری
گلاب             کمی
هل درسته      کمی              ۱۰۰ گرم / ۳۲۰ کالری
آب آهک          به مقدار لازم

جوهر لیمو        کمی

 

طرز پخت مربای خیار :

خیارها رو با پوست کن نازک برش میدیم (با پوست) و اونها رو به شکل رز در میاریم و با خلال دندون از چند جهت فیکس می کنیم. 

در تصاویر زیر روش ساخت گل رز با خیار را می بینید:

اول خیارها را از قد با پوست برشهای نازک بدین.

یکی از برشها را برداشته و لوله کنین.

تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

برش دیگه ای برداشته و به حالت گلبرگ به دور لوله خبار بپیچین.

تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

به این شکل

 تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

گلبرگهای بعدی را هم به هین ترتیب قرار بدین.

تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

وقتی گل کامل شد با خلال دندون ثابت نگه دارین.

 تصاویر : تزیین سالاد کالباس با خیار

آهک را توی آب حل و با پارچه ای نازک صاف کنید

رزها را داخل آهک بریزین و بذارین به مدت ۱۲ ساعت بمونه. بعد از این مدت از آب آهک بیرون آورده و چندین بار آبش رو عوض کنید.

مثل همه مرباها شیره درست کنید (شیره تون باید غلیظ باشه چون مدت زمان پختن این مربا کمه ).

رزها را داخل شیره بندازید تا بپزه و رنگش که شفاف شد کمی جوهر لیمو و گلاب اضافه کنید.

می تونید برای خوش عطر شدنش چند دانه هل یا کمی وانیل هم اضافه کنید.

از روی حرارت بردارید و بعد از این که سرد شد خلالها رو جدا کرده وداخل شیشه بریزید و تو یخچال نگهداری کنید.

 

روشی دیگر برای تهیه مربای خیار :

خیارها را شسته و در آب و نمک قرار می دهیم تا نرم شوند.سپس آنها را می شوییم تا نمکشان برود.

بعد آنها را مدت ۴ ساعت در آب آهک قرار داده و ۴ ساعت دیگر در آب سرد قرار می دهیم.

سپس چند بار آب آن را عوض می کنیم. خیارها را ۱۰دقیقه در آب داغ می جوشانیم.

۱۰ دقیقه درآب سرد قرار می دهیم. سپس آنها را داخل شربت شکری که چند جوش زده.

حدود ۲۰ دقیقه می جوشانیم تا قوام بیابد. بعد گلاب و هل را اضافه می کنیم.

 

 

نکاتی در مورد نگهداری مرباها :

تمام میوه‌ها و سبزی‌ها بعد از برش و بازشدن بافت، در معرض اکسیژن هوا به دلیل برخی تغییرات آنزیمی، قهوه‌ای رنگ می‌شوند.

در حقیقت، در مواجهه با اکسیژن، رنگ ترکیب‌های موجود در مواد غذایی مانند کاروتنوییدها و آنتوسیانین‌ها و سایر ترکیب‌های رنگی دچار تغییر ماهیت می‌شوند و البته این تغییر رنگ نشانه فساد نیست و مشکلی را برای مصرف کننده ایجاد نخواهد کرد اما به هر حال از ارزش غذایی میوه کاسته خواهد شد.

از آنجا که مربا نیز از میوه تهیه شده پس در معرض اکسیژن هوا و اکسیداسیون تغییر رنگ می‌دهد و این افت مواد مغذی موجود، در مربا نیز بروز می‌کند.

بنابراین، برای آنکه مربا تازه بماند، بهتر است آن را در ظرف شیشه‌ای دردار بریزید و در دمای معمولی نگه‌دارید. از این رو، دمای ۲۵ درجه به دور از نورآفتاب، مکان مناسبی برای نگهداری شیشه مربا ست و نیازی به گذاشتن آن در یخچال نخواهد بود.

البته گاهی مربا کپک می‌زند و دلیل آن نگهداری مربا در خارج از یخچال و در قفسه‌های آشپزخانه نیست بلکه علت اصلی به وجود آب اضافی و شل بودن مربا برمی‌گردد.

در این موارد، اگر کپک مربا سطحی باشد، می‌توان آن را به دقت جدا کرد اما اگر کپک‌زدگی زیاد باشد، بهتر است مربا را دور ریخت.

البته توصیه می‌شود بعد از برداشتن کپک سطحی، بقیه آن را بجوشانید تا هم مربا ضدعفونی شده و هم غلظت آن افزایش پیدا کند.

 

منابع:تبیان/فودکلاب/پورتال رهتا



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • مربای انجیر زرد طرز تهیه مربای انجیر خانگی مقوی و خوشمزه

    طرز تهیه مربای انجیر با عطر گلاب مربای انجیر یکی از مرباهای مقوی و بسیار خوشمزه هست که برای صبحانه ، سحری یا افطاری سرو میشه. بعضی ها مربای انجیر را به عنوان دسر بعد …

  • طرز تهیه مربای زردآلو طرز تهیه مربای زردآلو خوش عطر و طعم

    طرز تهیه مربای زردآلو خوش عطر و خوشمزه  مربای زردآلو علاوه بر رنگ و ظاهر زیبا، عطر و طعم زردآلوی تازه را میهمان سفره های صبحانه حتی سفره های زمستانی ما می نماید. این مربا همچنین مزه …

  • طرز تهیه مربای کامکوات

       طرز تهیه مربای کامکوات   مربای کامکوات بسیار خوشمزه، زیبا و مجلسی است که وجود آب پرتقال طعم و عطر آن را عالی کرده است. این مربا را هم به عنوان صبحانه و هم همراه …

  • طرز تهیه مربای گل گاوزبان

      طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …

  • سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان

      طرز تهیه سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان   اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای سفره سحری و افطارتان چند کاسه مربای خوش طعم خانگی داشته باشید، ما دستور تهیه سه …

  • طرز تهیه مربای زرشک

    طرز تهیه مربای زرشک مواد لازم : زرشک قرمز تازه  ۱ کیلو گرم شکر ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم وانیل ½ قاشق چایخوری   طرز تهیه : زرشک را پاک کنید، چند بار با آب …

  • طرز تهیه مربای قارچ

      آماده سازی: ۴ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۶ ساعت   مواد اولیه : زعفران ۲قاشق غذاخوری سرپر (آب شده) قارچ  ۵۰۰گرم شکر ۷۵۰گرم پودر هل سبز ۱قاشق مرباخوری آبلیمو ۱قاشق چایخوری   …

  • طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

    دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

  • Grape jam, مربای انگور طرز تهیه مربای انگور | مربای پاییزی پرخاصیت | مربای راحت و خوشمزه

    دستور پخت مربای انگور مربای انگور با طعمی به یاد ماندنی ، هم اهر خوبی داره و هم خیلی زود و راحت تهیه میشه. با توجه به اینکه الان فصل انگور هست و تو هر خونه‌ای …

  • طرز تهیه مربای آناناس

        روش پخت مربای آناناس   در این مقاله با روشی ساده برای تهیه یک مربای آناناس خوشمزه و ترش و شیرین آشنا می‌شوید. بنابراین آناناس خود را آماده کنید.   مواد لازم برای …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه چند نوع لواشک سیب

      طرز تهیه انواع لواشک میوه ای خانگی   لواشک میوه ای را می توانید از میوه های مختلف با ترکییب چند میوه درست کنید. در ادامه روش تهیه چند نوع لواشک سیب ذکر شده …

    • طرز تهیه ترشی پیاز بنفش

        طرز تهیه ترشی پیاز بنفش   ترشی پیاز بنفش هم برای انواع سالاد مناسبه و هم طعم خوبی به ساندویچها میده و به خاطره رنگش یه جورایی اشتها را تحریک میکنه . پیاز زرد …

      • طرز تهیه لواشک توت فرنگی

        لواشک توت فرنگی، خوش عطر و خوش طعم   توت فرنگی، میوه ای است سرشار از مواد مغذی که در آسیا که به عنوان ملکه میوه ها شناخته می شود، ولی آیا تا کنون لواشک …

        • طرز تهیه ترشی کلم فوری خوشرنگ

          ترشی کلم فوری / ترشی کلم بنفش   ترشی کلم فوری رو میتونید به تنهایی کنار غذاتون میل کنید و یا اینکه توی سالاد ازش استفاده کنید. این ترشی کلم به خاطر رنگ زیبایی که …

          • ترشی غوره, غوره غوره طرز تهیه ترشی غوره / درست کردن غوره غوره

            روش های مختلف تهیه ترشی غوره یا غوره غوره الان فصل غوره هست و زمان گرفتن آبغوره و تهیه ترشی غوره یا غوره غوره. در این مطلب چهار روش تهیه ترشی غوره تقدیم شما میشه. …

            • طرز تهیه مربای هویج مجلسی

                طرز تهیه مربای هویج مجلسی به شکل رزهای زیبا   امروز براتون طرز تهیه مربای هویج مجلسی خوشگل رو آماده کردیم . این مربا برای جهیزیه عروس خانومای گل خیلی شیک و عالیه . …

              • طرز تهیه مربای هویج

                طرز تهیه مربای هویج   از اجزای مملو از قند ساده میز صبحانه، مربا است که هر قاشق مرباخوری اون یک واحد قند محاسبه میشه. گرچه مصرف مربا و کره در وعده صبحانه چندان مناسب …

                • طرز تهیه مربای زرشک

                  طرز تهیه مربای زرشک مواد لازم : زرشک قرمز تازه  ۱ کیلو گرم شکر ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم وانیل ½ قاشق چایخوری   طرز تهیه : زرشک را پاک کنید، چند بار با آب …

                  • طرز تهیه خیار شور یک روزه (خیار شوری فوری)

                    طرز تهیه خیار شور یک روزه (خیار شوری فوری)   خیار شور یک روزه فوری شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون …

                    • ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب

                      طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب یکی از ترشی های خوشمزه  برای کنار غذا ، ترشی لوبیا سبز است. برخی برای نگهداری لوبیا سبز از آن ترشی درست می کنند. با ما همراه …

                      • استاک قهوه ای , استاک گوشت,brown stock طرز تهیه استاک گوشت | طرز تهیه استاک قهوه ای (brown stock)

                        طرز تهیه استاک گوشت (استاک قهوه ای) تهیه استاک گوشت یا استاک قهوه ای نسبت به سایر استاک ها کمی سخت تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد، ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در …

                        • مربای پرتقال درسته طرز تهیه مربای پرتقال درسته خوش عطر و خوشمزه

                            روش پخت مربای پرتقال درسته  مربای پرتقال درسته ظاهرش جالبه و طعم بی نظیری داره. این مربا درا درست کنید و باعث شگفتی میهمانان خود بشید. با ما همراه باشید تا روش تهیه این مربا …

                          • طرز تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم

                            روش تهیه انواع لواشک خانگی خوشمزه و سالم   لواشک یک خوراکی ایرانی است که از شیرهٔ غلیظ‌ شده و قوام‌آمدهٔ میوه‌هایی همچون آلوچه، زردآلو ،آلو، قیسی، کیوی و امثال آن تهیه می‌کنند و همچون …

                            • ترشی پوست هندوانه طرز تهیه ترشی پوست هندوانه

                              دستور تهیه ترشی پوست هندوانه ترد با آهک  در این مطلب روش تهیه ترشی پوست هندوانه را برای شما همراهان مجله تصویر زندگی شرح می دهیم.   مواد لازم برای تهیه ترشی پوست هندوانه : …