دوشنبه , ۹ اسفند , ۱۳۹۵


مربا، ترشی، سس  , طرز تهیه مربای انجیر با عطر وانیل در منزل

چگونه مربای انجیر درست کنیم ؟

انجیر یکی از میوه های مقوی و پر خاصیت و مربای انجیر مربایی پر کاربرد و بسیار خوشمزه است. مربای انجیر را می توان با نان و کره یا خامه برای صبحانه صرف کرد؛ یا بعد از نهار به عنوان دسر سرو کرد؛ حتی می توانید این مربا را به جای قند یا شکر کنار چای بخورید. این مربای خوشمزه برای تهیه نان انجیری هم میتوان بکار برد. تهیه مربای انجیر کار زیاد سختی نیست و فقط کمی علاقه و دقت نیاز دارد.

 

مواد لازم برای تهیه مربای انجیر :

انجیر    ۱ کیلوگرم
شکر    ۷۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم
وانیل    یک قاشق چایخوری
آبلیمو   یک قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه مربای انحیر :

انجیرها را پس از شستن کنار بگذارید تا آب شان برود. بهتر است دم انجیر را نگیرید تا هنگام پخت له نشوند و همچنین زیبایی بیشتری داشته باشد.

شکر را با یک تا یک ونیم لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آمده و کم کم غلیظ شود. اگر روی شکر کف جمع می شود کف ها را با کفگیر بگیرید و دور بریزید.

در صورتی که انجیر شما شیرین باشد ۷۰۰ گرم شکر کافی خواهد بود و در غیر این صورت تا یک کیلو گرم شکر نیاز خواهید داشت.

کمی که شربت غلیظ شد (حیود ۱۵ دقیقه بعد) انجیرها را به آرامی داخل شربت بریزید و صبر کنید تا بجوشد، حرارت را کم کنید تا شربت به خورد انجیرها برود و انجیرها بپزند.

شربت هم پس از سرد شدن مانند عسل غلیظ و کشدار خواهد شد.

۱۵ دقیقه قبل از برداشتن مربا از روی حرارت وانیل را در مربا بریزید. به جای وانیل می توانید از نصف استکان گلاب استفاده کنید یا با یک قاشق چایخوری زعفران دم کشیده هم مربا را خوشرنگ تر کنید و هم عطر خاصی به آن ببخشید.

دانه های هل هم به صورت درسته یا ساییده می توانند انتخاب شما باشند.

در پایان آبلیمو را داخل مربای انجیر بریزید و همی بزنید و چند دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.

 

مربا، ترشی، سس  , طرز تهیه مربای انجیر با عطر وانیل در منزل

 

روش دیگر تهیه مربای انجیر :

روش دیگری که برای تهیه مربای انجیر به کار می رود، پخت آن شبیه به مربای توت فرنگی است. به این صورت که شکر و انجیر را لابه لای هم در یک قبلمه بریزید و اگر عجله دارید ۶ تا ۷ ساعت و در غیر این صورت ۲۴ ساعت صبر کنید تا بماند و آب بیندازد.

نصف لیوان آب به قابلمه حاوی شکر و انجیر که خودش هم آب انداخته اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آمده و کم کم بپزد.

در ابتدای جوش آمدن هم کف روی مربا را بگیرید.

ادامه کار مانند روش اول است.

 

نکات و هشدارها :

سعی کنید انجیرهایی که برای مربا انتخاب می کنید کوچک و یکدست باشند و خیلی کال یا خیلی رسیده نباشند. مرسوم است که برای مربای انجیر از انجیر زرد استفاده می شود اما استفاده از انجیر قرمز هم اشکالی ندارد.
برای تست غلظت شربت مقداری از آن را در قاشقی کنار بگذارید تا خنک شود، اگر مثل عسل بود و انجیرها کاملا پخته بودند وقت خاموش کردن مربا است.
اگر احساس می کنید غلطت مربای انجیر شما بیش از حد است نصف استکان آب جوش به آن بیافزایید و مدتی صبر کنید تا کاملا با مربا مخلوط شود و غلظت آن به حد مطلوب برسد.
از آهک برای شیشه ای شدن انجیرها استفاده نکنید.

 

منبع:آموزش و چگونه ها درباره همه چیز 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه مربای قارچ

      آماده سازی: ۴ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۶ ساعت   مواد اولیه : زعفران ۲قاشق غذاخوری سرپر (آب شده) قارچ  ۵۰۰گرم شکر ۷۵۰گرم پودر هل سبز ۱قاشق مرباخوری آبلیمو ۱قاشق چایخوری   …

  • طرز تهیه مربای خیار طرز تهیه مربای خیار / ساخت گل رز با خیار

    دستور پخت مربای خیار + آموزش تصویری سخت گل رز با خیار مربای خیار مربایی خوشمزه و مجلسیه که بیشتر به صورت گل رزهای کوچک زیبا درست میشه. در ادامه با دو روش تهیه این مربای …

  • طرز تهیه مربای زرشک

    طرز تهیه مربای زرشک مواد لازم : زرشک قرمز تازه  ۱ کیلو گرم شکر ۱ کیلو و ۲۰۰ گرم وانیل ½ قاشق چایخوری   طرز تهیه : زرشک را پاک کنید، چند بار با آب …

  • طرز تهیه مربای هویج مجلسی

      طرز تهیه مربای هویج مجلسی به شکل رزهای زیبا   امروز براتون طرز تهیه مربای هویج مجلسی خوشگل رو آماده کردیم . این مربا برای جهیزیه عروس خانومای گل خیلی شیک و عالیه . …

  • طرز تهیه مربای هویج

    طرز تهیه مربای هویج   از اجزای مملو از قند ساده میز صبحانه، مربا است که هر قاشق مرباخوری اون یک واحد قند محاسبه میشه. گرچه مصرف مربا و کره در وعده صبحانه چندان مناسب …

  • مربای پوسته هندوانه با آهک طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

    دستور پخت مربای پوست هندوانه با آهک مربای پوست هندوانه از جمله مرباهایی است که در فصل تابستان آماده می شود و بسیار خوش طعم است. مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه پوست هندوانه …

  • طرز تهیه مربای آناناس

        روش پخت مربای آناناس   در این مقاله با روشی ساده برای تهیه یک مربای آناناس خوشمزه و ترش و شیرین آشنا می‌شوید. بنابراین آناناس خود را آماده کنید.   مواد لازم برای …

  • طرز تهیه مربای گل گاوزبان

      طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …

  • مربای انجیر زرد طرز تهیه مربای انجیر خانگی مقوی و خوشمزه

    طرز تهیه مربای انجیر با عطر گلاب مربای انجیر یکی از مرباهای مقوی و بسیار خوشمزه هست که برای صبحانه ، سحری یا افطاری سرو میشه. بعضی ها مربای انجیر را به عنوان دسر بعد …

  • سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان

      طرز تهیه سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان   اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای سفره سحری و افطارتان چند کاسه مربای خوش طعم خانگی داشته باشید، ما دستور تهیه سه …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه ترشی کلم بنفش ماساژی

    طرز تهیه ترشی کلم بنفش ماساژی   تهیه ترشی کلم بنفش  بسیار آسان هستش و علاوه بر استفاده به عنوان ترشی، می تونین توی سالاد کاهو بریزین یا برای تزیین غذاهای دیگه مخصوصا کباب ها استفاده …

    • طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

      دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

      • طرز تهیه ترشی پیاز بنفش

          طرز تهیه ترشی پیاز بنفش   ترشی پیاز بنفش هم برای انواع سالاد مناسبه و هم طعم خوبی به ساندویچها میده و به خاطره رنگش یه جورایی اشتها را تحریک میکنه . پیاز زرد …

        • طرز تهیه ترشی خرمالو

            مواد لازم جهت تهیه ترشی خرمالو : خرمالو و هل سبز و فلفل بهار و خرمای زرد از هر کدام هشت عدد جوز هندی درسته   یک عدد سرکه سفید  و نمک   به میزان لازم …

          • ترشی لوبیا سبز طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

            دستور تهیه ترشی لوبیا سبز  کم کم پاییز میشه و فصل ترشی. بهتره از الان به فکر درست کردن ترشی های متنوع و خوشمره باشین. یکی از این ترشی های لذیذ ترشی لوبیا سبز هست که …

            • طرز تهیه مربای هلو

              مواد لازم جهت تهیه مربای هلو : شکر : ۱ کیلو آب : ۳ پیمانه بادکا : ¼ پیمانه هلو : ۱ کیلو خلال بادام : ¼ پیمانه وانیل شکری : ¼  قاشق چایخوری آب …

              • طرز تهیه سس کچاپ خانگی طرز تهیه سس کچاپ خانگی

                طرز تهیه سس کچاپ خانگی    سس کچاپ را می‌توانید از همه جا تهیه کنید اما ساخت آن در خانه علاوه بر این که بهداشتی تر خواهدبود، به شما کمک خواهد کرد تا آن را …

                • ترشی آلبالو طرز تهیه ترشی آلبالو / استریل کردن شیشه ترشی

                  چگونه ترشی آلبالو درست کنیم ؟ ترشی آلبالو از جمله ترشی های محبوب ایرانی است. این ترشی خوشرنگ در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلو ها طعم بی نظیری دارد. با فرا رسیدن فصل تابستان، بازار …

                  • طرز تهیه ترشی کلم فوری خوشرنگ

                    ترشی کلم فوری / ترشی کلم بنفش   ترشی کلم فوری رو میتونید به تنهایی کنار غذاتون میل کنید و یا اینکه توی سالاد ازش استفاده کنید. این ترشی کلم به خاطر رنگ زیبایی که …

                    • طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی

                      طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی    ترشی کلم قرمز مجلسی ظاهری شیک و اشتها برانگیز دارد. این تزشی خوشمزه و زیبا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. پس با ما همراه …

                      • لواشک آلو قرمز طرز تهیه لواشک آلو قرمز ترش و خوشمزه

                        دستور پخت لواشک آلو قرمز لواشکی مناسب برای ذائقه های ترش اگه دلتون یه لواشک ترش و خوشرنگ و خوشمزه می خواد این مطلب که روش تهیه لواشک آلو قرمز هست را دنبال کنید. آماده سازی: ۳۰ …

                        • طرز تهیه مربای گل گاوزبان

                            طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …

                          • طرز تهیه سس پستو

                             طرز تهیه سس پستو   پستو یه نوع سس ایتالیایی هست که فقط از چند ماده ی اولیه درست میشه و نیازی به پختن هم نداره؛ خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه!   مرحله ۱ …

                            • طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی

                               طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی   توت فرنگی میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذیه و خواص و فواید درمانی زیادی داره. بنابراین تصمیم گرفتم طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی …