چهارشنبه , ۹ فروردین , ۱۳۹۶


طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک لنگرود

طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک شرق گیلان (لنگرود همیشه سبز)

 

ماهی شکم پر یکی از غذاهای اصیل و محلی گیلانه که نوع سنتی اون به ماهی فویج یا ماهی فبیج یا ماهی گرگه شهرت داره. مواد ماهی فبیج ساده را ماهی سفید، گلپر و نمک و فلفل تشکیل می‌ده.

در گیلان بطور سنتی معمول بوده که ماهی شکم پر داخل گمج (ظرف گلی لعاب دار) پخته بشه اما امروزه این ماهی رو میشه داخل فر با درجه حرارت ملایم پخت.

 

مواد اولیه :
نمک، فلفل و زردچوبه بمیزان لازم
روغن (برای سرخ کردن) بمیزان لازم
پیاز متوسط رنده شده ۱ عدد
رب انار (کم ترش یا زیاد ترش بودنش به ذائقه شما) بمیزان لازم
گردو سائیده ۲۵۰ گرم
سبزی معطر خرد شده ((پونه، گشنیز، چوچاق، نعناع، خالواش یا همان کوت کوتو، برگ سیر)) ۳ قاشق غذا خوری
ماهی سفید (هر نوع ماهی به دلخواه) (اگه سفید باشه بهتره) ۱ عدد
پیاز (حلقه شده برای کف تابه) پیاز ۱ عدد
طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک لنگرود

 

طرز تهیه :
برای تهیه ماهی شکم پر ابتدا ماهی را تمیز می کنیم. بعد برای اینکه بهتر پخته بشه چند برش سطحی روی ماهی انجام می دیم.

سپس داخلش رو با نمک و فلفل مزه دار می کنیم و همچنین مقداری نمک و فلفل هم روی پوست ماهی میمالیم .
سپس پیاز رنده شده که آبش رو گرفته ایم رو با گردو، رب انار، سبزی معطر و نمک و فلفل مخلوط می کنیم.
مواد مخلوط شده رو داخل شکم ماهی میریزیم و با نخ و سوزن یا خلال دندان لبه های شکم ماهی رو روی هم میاریم .
بعد تو تابه کمی روغن میریزیم و یک ردیف پیاز حلقه شده ته تابه می چینیم (بخاطر اینکه ماهیمون نسوزه) ماهی رو روی پیازها قرار میدیم، در تابه رو میذاریم و شلعه گاز رو ۲-۳ دقیقه زیاد میزاریم تا به اصطلاح تف بیفته و بعد شعله گاز رو کم میکنیم و با حرارت ملایم میزاریم تا هم پخته بشه و سرخ بشه .
و در آخر هم طبق سلیقه تویه ظرف مخصوص سرو میکنیم و نوش جان میکنیم .
به همین راحتی

نکته :
چوچاق و خالواش از گیاهان محلی منطقه گیلانه مخصوصا چوچاق که اگه نتونستین گیر بیارین دیگه شرمنده!
ماهی هم نیاز به برگردوندن نداره یه طرفش سرخ میشه و طرف دیگه پخته میشه
اگه هم دوست داشته باشین ۱ قاشق رب انار رو با کمی نمک و فلفل و آب نارنج مخلوط میکنین و بصورت سس غلیظ در آخر بعد سرخ و پختن ماهی شکم پر روی ماهی میریزیم و بمدت ۵ دقیقه میزارین روی حرارت بمونه تا بخوردش بره

 

نوش جان

طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک لنگرود

 

 

منبع : سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه فیش اند چیپس (fish and chips)

      طرز تهیه فیش اند چیپس (fish and chips)   فیش اند چیپس fish and chips یا ماهی و سیب زمینی سرخ شده یکی از غذاهای محبوب در کشورهای بریتانیایی است که در مطلب امروز  …

  • طرز تهیه کتلت تن ماهی

    طرز تهیه کتلت تن ماهی زمان لازم برای تهیه کتلت تن ماهی : آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر: سیب زمینی (بزرگ) ۴ عدد تن ماهی ۱ …

  • سوفله ماهی طرز تهیه سوفله ماهی

    دستور پخت سوفله ماهی سوفله ماهی را با هر نوع فیله ماهی می توانید درست کنید. انتخاب نوع ماهی به سلیقه و ذائقه خودتان بستگی دارد. اما آنچه مهم است، فیله ها نباید خیلی ضخیم یا …

  • مزه دار کردن ماهی قبل از پخت (مرینیت)

    شاید تا حالا شما هم اصطلاح مرینیت کردن رو از زبان آشپزا شنیده باشید و خیلی هم براتون جالب باشه که مرینیت کردن چیه که اینقدر برای آشپزا مهمه و خیلی سفارش میکنن که حتما …

  • طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

        آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه طرز تهیه سبزی پلو با ماهی (بدون نیاز به فر)   مواد اولیه برای ۵ نفر : آبلیمو به …

  • طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر

        آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت مواد اولیه برای ۲ نفر : آبلیمو به میزان لازم سیر  ۱تا۲حبه انار ۳قاشق غذاخوری (جنگلی و ساییده شده (از رب انار …

  • طرز تهیه ماهی شکم پر با روکش خمیر

    طرز تهیه ماهی شکم پر با روکش خمیر   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت   مواد اولیه برای ۲ نفر : ماهی (حدودا ۳۰۰گرم) ۱عدد پیاز ۱عدد سیر ۲حبه …

  • ماهی سوخاری , سس لیمویی طرز تهیه ماهی سوخاری با سس لیمویی خوشمزه

    روش پخت ماهی سوخاری با سس لیمویی  ماهی سوخاری غذایی لذیذ و خوشمزه و مناسب وعده شام و ناهار است. این غذای شیک و مجلسی خیلی سریع آماده میشود و مورد علاقه اکثر افراد بخصوص بچه هائی …

  • طرز تهیه کتلت ماهی قزل آلا طرز تهیه کتلت ماهی قزل آلا غذایی سالم ، سریع و خوشمزه برای شام و ناهار و سحری

    طرز تهیه کتلت ماهی قزل آلا کتلت ماهی قزل آلا غذایی خوشمزه و سالم است که می توانید در وعده های نهار و شام سرو کنید. همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری میل کرد. …

  • طرز تهیه ماهی سالمون گریل شده با شلیل

    طرز تهیه ماهی سالمون گریل شده با شلیل   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۲ نفر: ماهی سالمون ۲ عدد فیله ی ۱۸۰ گرمی (به قطر …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه کیک سیب زمینی

      چند روش تهیه کیک سیب زمینی  کیک سیب زمینی غذایی بسیار خوشمزه و ساده است که می تونید اون رو براحتی تزیین و سرو کنید . مواد بین کیک بسته به ذائقتون می تونید انواع …

    • طرز تهیه پاستای میگو با سس پستو

      طرز تهیه پاستای میگو با سس پستو   طرز تهیه سس پستو: ریحان تازه : ۲فنجان پنیر پارمسان : ۲/۱ فنجان روغن زیتون :  ۲/۱ فنجان سیر : ۳حبه همه مواد رو میریزیم تو غذاساز تا خوب …

      • طرز تهیه خمیر پیتزا , خمیر پیراشکی طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی عالی

        طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی عالی و ساده    این خمیر پیتزا بسیار ترد و عالی میشه و برای تهیه انواع پیتزا و پیراشکی کاربرد داره. در این مطلب سعی شده روش تهیه خمیر پیتزا به کمک تصاویر …

        • طرز تهیه املت فرانسوی

          املت فرانسوی (صبحانه فرانسوی)   املت فرانسوی یک وعده غذایی مناسبT مقوی و شیک تر و متفاوت از املت ساده است. یک روز خوب برای فرانسوی‌ها روزی است که با یک فنجان قهوه خوب و …

          • طرز تهیه کیک گل کلم

              بالاخره با یه ترفندی باید خانواده مفید کلم رو وارد چرخه تغذیه کرد! نظرتون در مورد کیک گل کلم چیه؟!حواستون باشه که این نه گراتنه و نه سوفله! گفته باشم! گل کلم رو با …

            • پاستا با خامه و سوسیس

              پاستا با خامه و سوسیس   پاستا از غذاهای خوش طعمه که اکثرا اونو دوس دارن خصوصا بچه ها. در ادامه دستور تهیه پاستا با خامه و سوسیس تقدیم شما عزیزان میشه .   زمان …

              • طرز تهیه آش دوغ تبریز و خواص آش

                آش دوغ ، غذای کامل و مغذی   برای بعضی‌ها، آش دوغ یادآور سفر به گردنه حیران، سرعین و تبریز است؛ مخصوصا در پاییز و زمستان که هوا حسابی سرد است، خوردن ‌آش دوغ داغ …

                • خوراک ایرلندی جیمی الیور طرز تهیه خوراک ایرلندی با دستور جیمی الیور

                  دستور پخت خوراک ایرلندی خوراک ایرلندی از مجموعه دستورهای غذایی جیمی الیور است که ما طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم. شبیه آن را در ایران زیاد درست کرده ایم، ولی نه …

                  • تزیین کیک مرغ و سالاد الویه

                      تزیین کیک مرغ و سالاد الویه (کیک الویه )   این مطلب شامل عکس‌هایی هست که در تزیین کیک مرغ، سالاد الویه ، کیک الویه و سایر غذاهای کیک به شما ایده خواهد داد. …

                    • طرز تهیه آش میوه

                      مواد لازم : لوبیا قرمز: یک پیمانه نخود: یک پیمانه عدس: ۲ پیمانه برنج: نیم پیمانه گندم پوست کننده: یک پیمانه رشته آش: ۳۵۰ گرم گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم آلو خورشی: ۲۰۰ گرم برگه …

                      • طرز تهیه آلبالو پلو + عکس

                        دستور پخت آلبالو پلو   فصل تابستونه و گرمی بازار آلبالو ، برای همین امروز براتون روش پخت آلبالو پلو رو درنظر گرفتیم. آلبالو پلو  از غذاهایی هست که در تابستون بیشتر از هر وقتی …

                        • طرز تهیه تخم مرغ آب پز مخلوط

                          تخم مرغ آب پز مخلوط (همه رو غافلگیر کنید!)   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه   این عنوان شاید خیلی عجیب به نظر برسه و خیلیا با خوندنش فکر کنن نیاز به …

                          • طرز تهیه خمیر پای طرز تهیه خمیر پای پفکی و روش پهن کردن آن

                            طرز تهیه خمیر پای پفکی   این دستور تهیه خمیر پای ، خمیری یکدست با درجه غلظت مناسب به دست می دهد که پهن کردن آن به یک کار رؤیایی تبدیل می شود. استفاده از یک …

                            • پای اسفناج پنیری طرز تهیه پای اسفناج پنیری

                              طرز تهیه پای اسفناج پنیری   در این مطلب طرز تهیه پای اسفناج پنیری را خواهید دید.  پای، یک ظرف غذا پخته شده‌است که معمولاً با لایه خمیر شیرینی پوشش داده می‌شود و یا به …