یکشنبه , ۳ بهمن , ۱۳۹۵


قیمه نثار غذایی تشریفاتی و خوش عطر

قیمه نثار اصالتاً غذایی قزوینی است که در گویش عامیانه به غلط قیمه نساء خوانده می شود. در قزوین ادویه ای موجود است به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا در گذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شد.

 

طرز تهیه قیمه نثار قزوینی / قیمه نساء

 

مواد لازم قیمه نثار :

زرشک  ۳ قاشق سوپ خوری
شکر (نرم و دانه ریز)  ۱ قاشق چای خوری
کره  ۱۲۰ گرم
استاک گوشت  ۳ قاشق سوپ خوری
خلال بادام  ۳ قاشق سوپ خوری
خلال پسته (شسته و آبکش شده)  ۲ قاشق سوپ خوری
گلاب  ۱/۲ پیمانه
گوشت (قیمه ای خرد شده)  ۴۵۰ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن)به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی  ۲ قاشق سوپ خوری
پیازداغ  ۳ قاشق سوپ خوری
ادویه پلویی  ۱/۲ قاشق چای خوری
دارچین (پودر شده)  ۱ قاشق سوپ خوری
هل (پودر شده)  ۱ قاشق سوپ خوری
نمک  ۱ قاشق سوپ خوری
برنج   ۳ پیمانه
زعفران (ساییده و حل شده در آب)  ۱ قاشق چای خوری

 

قیمه نثار, قیمه نساء

 

طرز پخت قیمه نثار یا قیمه نساء :

زرشک خیس شده را آبکش کنید، سپس آن را به همراه شکر، ۵۰ گرم کره و استاک گوشت در ظرفی مناسب بریزید و بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه بماند. پس از این مدت، مخلوط زرشک را در تابه ای مناسب ریخته و بر روی حرارت ملایم تفت دهید؛
خلال بادام خیس و آبکش شده را به همراه خلال پسته، به مدت ۱۰ دقیقه در ظرفی حاوی گلاب قرار دهید. پس از این مدت، آن را آبکش کنید؛
گوشت را در قابلمه ای مناسب، حاوی روغن داغ بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود؛
رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا تغییررنگ دهد و خوش رنگ شود؛
سه پیمانه آب به گوشت بیافزایید (در حدی که آب روی گوشت را بگیرد)، سپس یک قاشق سوپ خوری از مخلوط خلال بادام و پسته را به آن افزوده و بگذارید بپزد؛
در اواسط پخت، نیمی از زرشک را به قابلمه گوشت بیفزایید؛
در ۱۵ دقیقه آخر پختِ گوشت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را به آن بیافزایید و بگذارید بپزد تا کاملاً جا بیفتد؛

بقیه ادویه را در تابه ای جداگانه و حاوی کمی روغن، تفت دهید و در اواخرِ پختِ گوشت، به همراه دارچین، هل و نمک نیز به آن بیفزایید، سپس مخلوط گوشت را کنار بگذارید؛
در قابلمه ای مناسب، مقداری آب ریخته و بر روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و برنج را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه، داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید؛

در قابلمه، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. مقداری از برنج را داخل آن بریزید، روی آن مخلوط گوشت و ادویه ریخته، به همین ترتیب مایه را لابه لای برنج بریزید، سپس درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
بقیه کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخـار برنج بلند شد، کره داغ شده را روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید، درِ ظرف را بگذارید و پس از ملایم کردنِ حرارت، صبر کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد؛
پس از این مدت، کمی از پلو را با بقیه مخلوط زرشک و خلال ها مخلوط کرده و کنار بگذارید، سپس قیمه نثار را در ظرف مورد نظر کشیده و خورش قیمه را وسط آن قرار دهید و بقیه برنج را روی آن بریزید و با لذت تمام سرو کنید.

 

طرز تهیه استاک مرغ یا گوشت

استاک به عصاره ی مرغ یا گوشت گفته می شه . فعلا همه از قرص های آماده ی موجود در بازار استفاده می کنند اما طرز تهیه ی استاک برای این که خودتون درست کنید :

برای استاک مرغ از بال ها و گردن مرغ و برای استاک گوشت از قلم استفاده کنید و با پیاز و هویج و کمی زردچوبه بپزید . اگر کرفس هم بریزید خوش طعم می شه .

بعد از این که مرغ یا گوشت کاملا پخت در ظرف رو بردارید و بگذارید کمی بجوشه تا آب مرغ یا گوشت کمی غلیظ بشه .

صبر کنید تا کاملا خنک بشه و آب مرغ یا گوشت رو صاف کنید . توی قالب یخ بریزید و بگذارید توی فریزر . بعد از این که کاملا یخ زد ، از قالب دربیارید و مکعب های استاک رو توی نایلون فریزر بریزید و در فریزر نگه دارید .

نکته :

اگر سوپ های سفید رو هم می پزید بهتره به استاک زردچوبه نزنید .

 

گردآوری : گروه خانواده مجله تصویر زندگی 

منابع:سایت ساناز سانیا/وبلاگ خانه دار



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه آلبالو پلو + عکس

    دستور پخت آلبالو پلو   فصل تابستونه و گرمی بازار آلبالو ، برای همین امروز براتون روش پخت آلبالو پلو رو درنظر گرفتیم. آلبالو پلو  از غذاهایی هست که در تابستون بیشتر از هر وقتی …

  • نمونه های تزئین پلو و چلو – ۲

      تصاویری از تزئین پلو و چلو مجلسی (۲) پلو در آشپزی ایرانی به برنجی گفته می شود که با مواد دیگری مانند انواع گوشت، سبزیجات، حبوبات و خشکبار و حتی انواع ادویجات، طبخ می‌شود …

  • دمی پلو پوست کدو, نحوه پخت دمی پلو پوست کدو, طرز تهیه دمی پلو با کدو, طرز تهیه کدو پلو, نحوه پخت دمی پلو, طرز تهیه پلو با پوست کدو, طرز تهیه انواع پلو, آموزش آشپزی, سایت آشپزی طرز تهیه دمی پلو پوست کدو

    طرز تهیه دمی پلو پوست کدو   دمی پلو پوست کدو یک دستور جدید و متفاوت و خوشمزه است. دمی پلو پوست کدو کاملا گیاهی است که درست کردن آن وقت زیادی نمی برد. آماده …

  • طرز تهیه گل کلم پلو با سبزیجات

    طرز تهیه گل کلم پلو با سبزیجات   در این پست ابتدا طرز تهیه گل کلم پلو ساده را آموزش می دهیم و پس از اون روش تهیه گل کلم پلو با سبزیجات تقدیم شما …

  • هویج پلو شیرازی,غذای سنتی شیراز طرز تهیه هویج پلو اصیل شیرازی | هویج پلو شیرازی غذای سنتی و محلی شیراز

    دستور پخت هویج پلو غذای سنتی شیراز  هویج پلو از غذاهای سنتی شیراز و جزو پلوهای مخلوط قدیمی است. هویج پلو را معمولا با هویج فرنگی که رنگ تیره تری دارد درست می کنند تا پلو ظاهر …

  • طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

    آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۱۴ ساعت این دستور پخت زرشک پلو با مرغ واقعا فوق العاده است. مزش حتی از نوع رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش …

  • طرز تهیه ته چین گوشت و سبزیجات

        مواد لازم: گوشت : ۲۵۰ گرم برنج : ۳ پیمانه سبزی خردشده (تره،جعفری و شوید): ۳ پیمانه تخم مرغ : ۵ عدد ماست چکیده۱ : پیمانه زعفران : ۱ قاشق مرباخوری   طرز …

  • هویج پلو شیرازی , غذای محلی شیراز آموزش تصویری طرز پخت هویج پلو شیرازی | عذاهای سنتی و محلی ایران

    آموزش تصویری روش پخت هویج پلو شیرازی  قبلا یکی از روش های تهیه هویج پلو شیرازی را تقدیم شما عزیزان کردیم و در این مطلب روشی دیگر برای تهیه این غذای خوشمزه آموزش میدیم. در …

  • طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی

    لوبیا پلو شیرازی ، تقویت کننده معده شیرازی ها علاقه خاصی به این غذا دارند . عطر شوید تازه و طعم منحصر به فرد لوبیای چشم بلبلی نرم و خوشمزه این غذای خوش خوراک را …

  • طرز تهیه کلم پلو ی شیرازی

    طرز تهیه کلم پلو ی شیرازی     مواد لازم : سبزی( شوید،تره،ریحان،جعفری) :  نیم کیلو زردچوبه :۱ قاشق چایخوری نمک و فلفل و روغن :  به میزان لازم برنج : نیم کیلو کلم خرد …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه آش دوغ اردبیل

    طرز تهیه آش دوغ اصل اردبیل   آماده سازی: ۱ ساعت   مواد اولیه برای ۷ نفر : نخود (پخته شده) ۱.۵ پیمانه برنج (برنج ایرانی) ۱ پیمانه ماست (پرچرب) ۲ لیتر دوغ (دوغ محلی …

    • خوراک ایرلندی جیمی الیور طرز تهیه خوراک ایرلندی با دستور جیمی الیور

      دستور پخت خوراک ایرلندی خوراک ایرلندی از مجموعه دستورهای غذایی جیمی الیور است که ما طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم. شبیه آن را در ایران زیاد درست کرده ایم، ولی نه …

      • طرز تهیه لواشک آلبالو

          روش درست کردن لواشک آلبالو   تا همین چند سال پیش که انواع لواشک‌های آماده به بازار نیامده بودند، تابستان‌ها پشت‌بام خانه‌ها پر می‌شد از سینی‌هایی که لبریز بود از مایع‌هایی به رنگ زرد …

        • طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

          آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۱۴ ساعت این دستور پخت زرشک پلو با مرغ واقعا فوق العاده است. مزش حتی از نوع رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش …

          • طرز تهیه خوراک لوبیا سبز و قارچ

                مواد لازم: لوبیا سبز تازه خرد شده : ۵۰۰ گرم هویج خلال شده : ۲ عدد کره : ۱/۴ پیمانه پیاز خرد شده : ۱ عدد قارچ تازه حلقه شده : ۳۰۰ گرم …

            • طرز تهیه بابا قنوش

              روش تهیه بابا قنوش خوشمزه حتی افرادی که بادمجان دوست ندارند هم بابا قنوش را دوست خواهند داشت. باباقنوش یک دیپ یا پیش غذای خوشمزه با بادمجان کبابی است که نمی توان به راحتی از …

              • طرز تهیه کوفته بادمجان میت بال طرز تهیه کوفته بادمجان غذایی خوشمزه و لذیذ • میت بال Meatballs

                طرز تهیه کوفته بادمجان ( میت بال ) کوفته بادمجان یا میت بال را میتونید با برنج با پاستا سرو کنید و یا حتی باهاش ساندویچ درست کنید و با نون نوش جان کنید. طرز تهیه …

                • خورش انار و بادمجان شام شب یلدا

                     شام مخصوص شب یلدا : خورش انار و بادمجان خورش انار و بادمجان یا مسمای انار بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه ای است که از قدیم رسم بوده در این شب پخته و خورده …

                  • طرز تهیه آش رشته خوشمزه

                      یکی از غذاهای پرطرفدار و مناسب برای افطار آش رشته هست. بنابراین امروز براتون روش تهیه این آش خوشمزه رو درنظر گرفتیم .   طرز تهیه آش رشته   آماده سازی: ۱ ساعت مدت …

                    • طرز تهیه فلافل لبنانی

                      طرز تهیه فلافل لبنانی   اگر می‌خواهید فلافل‌ ها را با سس میل کنید، بهتر است که سستان، سس گوجه‌فرنگی خانگی باشد که از نمک کمی تهیه شده و گوجه‌فرنگی تازه در آن به کار …

                      • کتلت میگو , سس تمر هندی طرز تهیه کتلت میگو با سس تمر هندی

                        طرز تهیه کتلت میگو با سس تمرهندی کتلت میگو را می توان با مقدار کمی میگو درست کرد. بافت وسط کتلت میگو یه بافت نرمه ولی خیلی خوش عطر و خوشمزست.   مواد لازم برای تهیه …

                        • طرز تهیه لازانیا قالبی (تیمپانو)

                          طرز تهیه تیمپانو لازانیا ( لازانیا قالبی )   تیمپانو لازانیا نوعی لازانیای ایتالیایی هست که به شکل لایه لایه و با انواع مختلف مواد درست میشه و به همین دلیل رنگارنگه و چند طعم …

                          • طرز تهیه پنیر ریکوتا

                              زمان مورد نیاز جهت تهیه پنیر ریکوتا ساده آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه این پنیر ایتالیایی طعم بسیار فوق العاده ای داره و مناسب ترین …

                            • طرز تهیه سینه مرغ و پنیر در فر

                                 طرز تهیه سینه مرغ و پنیر در فر   می تونیم با استفاده از مواد مختلف به مرغ طعم خوبی بدیم و همچنین پختن غذا در فر رو تجربه کنیم که از مضرات سرخ …