یکشنبه , ۶ فروردین , ۱۳۹۶


قیمه نثار غذایی تشریفاتی و خوش عطر

قیمه نثار اصالتاً غذایی قزوینی است که در گویش عامیانه به غلط قیمه نساء خوانده می شود. در قزوین ادویه ای موجود است به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا در گذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شد.

 

طرز تهیه قیمه نثار قزوینی / قیمه نساء

 

مواد لازم قیمه نثار :

زرشک  ۳ قاشق سوپ خوری
شکر (نرم و دانه ریز)  ۱ قاشق چای خوری
کره  ۱۲۰ گرم
استاک گوشت  ۳ قاشق سوپ خوری
خلال بادام  ۳ قاشق سوپ خوری
خلال پسته (شسته و آبکش شده)  ۲ قاشق سوپ خوری
گلاب  ۱/۲ پیمانه
گوشت (قیمه ای خرد شده)  ۴۵۰ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن)به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی  ۲ قاشق سوپ خوری
پیازداغ  ۳ قاشق سوپ خوری
ادویه پلویی  ۱/۲ قاشق چای خوری
دارچین (پودر شده)  ۱ قاشق سوپ خوری
هل (پودر شده)  ۱ قاشق سوپ خوری
نمک  ۱ قاشق سوپ خوری
برنج   ۳ پیمانه
زعفران (ساییده و حل شده در آب)  ۱ قاشق چای خوری

 

قیمه نثار, قیمه نساء

 

طرز پخت قیمه نثار یا قیمه نساء :

زرشک خیس شده را آبکش کنید، سپس آن را به همراه شکر، ۵۰ گرم کره و استاک گوشت در ظرفی مناسب بریزید و بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه بماند. پس از این مدت، مخلوط زرشک را در تابه ای مناسب ریخته و بر روی حرارت ملایم تفت دهید؛
خلال بادام خیس و آبکش شده را به همراه خلال پسته، به مدت ۱۰ دقیقه در ظرفی حاوی گلاب قرار دهید. پس از این مدت، آن را آبکش کنید؛
گوشت را در قابلمه ای مناسب، حاوی روغن داغ بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود؛
رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا تغییررنگ دهد و خوش رنگ شود؛
سه پیمانه آب به گوشت بیافزایید (در حدی که آب روی گوشت را بگیرد)، سپس یک قاشق سوپ خوری از مخلوط خلال بادام و پسته را به آن افزوده و بگذارید بپزد؛
در اواسط پخت، نیمی از زرشک را به قابلمه گوشت بیفزایید؛
در ۱۵ دقیقه آخر پختِ گوشت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را به آن بیافزایید و بگذارید بپزد تا کاملاً جا بیفتد؛

بقیه ادویه را در تابه ای جداگانه و حاوی کمی روغن، تفت دهید و در اواخرِ پختِ گوشت، به همراه دارچین، هل و نمک نیز به آن بیفزایید، سپس مخلوط گوشت را کنار بگذارید؛
در قابلمه ای مناسب، مقداری آب ریخته و بر روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و برنج را به مدت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه، داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید؛

در قابلمه، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. مقداری از برنج را داخل آن بریزید، روی آن مخلوط گوشت و ادویه ریخته، به همین ترتیب مایه را لابه لای برنج بریزید، سپس درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
بقیه کره را با ۳ قاشق سوپ خوری روغن مایع بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخـار برنج بلند شد، کره داغ شده را روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید، درِ ظرف را بگذارید و پس از ملایم کردنِ حرارت، صبر کنید تا برنج به مدت ۲۵ دقیقه دم بکشد؛
پس از این مدت، کمی از پلو را با بقیه مخلوط زرشک و خلال ها مخلوط کرده و کنار بگذارید، سپس قیمه نثار را در ظرف مورد نظر کشیده و خورش قیمه را وسط آن قرار دهید و بقیه برنج را روی آن بریزید و با لذت تمام سرو کنید.

 

طرز تهیه استاک مرغ یا گوشت

استاک به عصاره ی مرغ یا گوشت گفته می شه . فعلا همه از قرص های آماده ی موجود در بازار استفاده می کنند اما طرز تهیه ی استاک برای این که خودتون درست کنید :

برای استاک مرغ از بال ها و گردن مرغ و برای استاک گوشت از قلم استفاده کنید و با پیاز و هویج و کمی زردچوبه بپزید . اگر کرفس هم بریزید خوش طعم می شه .

بعد از این که مرغ یا گوشت کاملا پخت در ظرف رو بردارید و بگذارید کمی بجوشه تا آب مرغ یا گوشت کمی غلیظ بشه .

صبر کنید تا کاملا خنک بشه و آب مرغ یا گوشت رو صاف کنید . توی قالب یخ بریزید و بگذارید توی فریزر . بعد از این که کاملا یخ زد ، از قالب دربیارید و مکعب های استاک رو توی نایلون فریزر بریزید و در فریزر نگه دارید .

نکته :

اگر سوپ های سفید رو هم می پزید بهتره به استاک زردچوبه نزنید .

 

گردآوری : گروه خانواده مجله تصویر زندگی 

منابع:سایت ساناز سانیا/وبلاگ خانه دار



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • خوراک سبزی پلو با ماهیچه به سبک پسران کریم طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه (سبک پسران کریم)

    طرز تهیه خوراک سبزی پلو با ماهیچه (به سبک پسران کریم)   این روش پخت سبزی پلو با ماهیچه که به روش پخت پسران کریم شهرت داره در سایت شف آرتیست منتشر شده. اولین بار طبق اون دستور …

  • نمونه های تزئین پلو و چلو – ۲

      تصاویری از تزئین پلو و چلو مجلسی (۲) پلو در آشپزی ایرانی به برنجی گفته می شود که با مواد دیگری مانند انواع گوشت، سبزیجات، حبوبات و خشکبار و حتی انواع ادویجات، طبخ می‌شود …

  • طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

    آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۱۴ ساعت این دستور پخت زرشک پلو با مرغ واقعا فوق العاده است. مزش حتی از نوع رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش …

  • طرز تهیه شور ماهی پلو بوشهری

    آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت مواد اولیه : برای ۴ نفر ماهی ۱عدد (شور) کشمش ۱تا۲پیمانه گرد لیمو ۱قاشق سوپخوری زردچوبه ۱قاشق چایخوری پیاز پیاز ۱قاشق سوپخوری (سرخ شده) …

  • نمونه های تزیین پلو مجلسی

    نمونه های تزیین پلو مجلسی   اگر به دنبال ایده های جالب برای تزیین پلو و چلو مهمانی خود هستید به ادامه مطلب توجه کنید. امیدواریم این تصاویر برایتان مفید باشد.   ایده هایی جالب …

  • طرز تهیه رشته پلو با مرغ طرز تهیه رشته پلو با مرغ نگینی شده غذایی مجلسی و سنتی

    طرز تهیه رشته پلو با مرغ رشته پلو یکی از غذاهای اصیل و قدیمی است که تهیه ی آن در سراسر ایران بخصوص همدان رواج داشته و دارد. رشته پلو در قدیم الایام جزء غذاهای …

  • طرز تهیه رولت ته چین مرغ

    رولت ته چین مرغ غذایی شیک و بسیار لذیذ است.   آماده سازی : ۱۲۰ دقیقه  پخت : ۱۲۰ دقیقه    مواد لازم جهت تهیه رولت ته چین مرغ برای ۵ نفر : مرغ متوسط۱ …

  • طرز تهیه ته دیگ مجلسی و زیبا

    آموزش روش تهیه ته دیگ مجلسی و هنرمندانه   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۵ نفر : پودر موسیر نصف قاشق چایخوری …

  • طرز تهیه والک و سیرک پلو

    » مواد لازم برنج ۴ پیمانه نمک به مقدار لازم گوشت ماهیچه ۱۵۰۰ گرم هویج (خردشده) ۱عدد (۱۰۰ گرم) کرفس (خردشده) ۱ ساقه زعفران ۱ قاشق سوپ خوری والک و سیرک (پاک و خردشده) ۴۰۰ …

  • شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی

    شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی     مواد لازم: برنج : ۱ کیلو لوبیا چشم بلبلی : ۲ پیمانه شوید تازه : ۷۵۰ گرم زعفران آب زده : ۲ قاشق غذاخوری پودر دارچین : …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه ماست موسیر خانگی

    روش تهیه ماست موسیر خوشمزه   تهیه ماست موسیر یا ماست و خیار کار سختی نیست. با کمی بازی با مزه ها میشه تنوع زیادی ایجاد کرد و ماست و موسیر بسیار خوشمزه ای درست …

    • طرز تهیه پای پاستا (پاستا قالبی)

      روش پخت پای پاستا (پاستا قالبی) آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۵ نفر : روغن زیتون به میزان لازم فلفل دلمه ای (ریز شده) ۴عدد فلفل قرمز نصف …

      • ماهی سالمون با سس خیار تزتیک طرز تهیه ماهی سالمون با سس خیار تزتیک سبک یونانی

        طرز تهیه ماهی سالمون با سس خیار تزتیک به سبک یونانی  ماهی سالمون با سس خیار تزتیک غذایی یونانی و بسیار لذیذ که طعم بی نظیرش تا مدتها در خاطرتون می مونه. آماده سازی: ۱۵ …

        • طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی

          طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی   تورتیلای اسپانیایی در حقیقت نوعی املت اسپانیایی است که مواد مختلفی با حسب ناحیه و ذائقه به آن اضافه می شود .   مواد اولیه برای ۶ نفر : سیب …

          • طرز تهیه پنیر ریکوتا

              زمان مورد نیاز جهت تهیه پنیر ریکوتا ساده آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه این پنیر ایتالیایی طعم بسیار فوق العاده ای داره و مناسب ترین …

            • ته چین کبابی مجلسی ,ته چین لقمه ای طرز تهیه ته چین کبابی مجلسی / ته چین لقمه ای

              دستور پخت ته چین کبابی مجلسی  ته چین کبابی غذایی شیک و مجلسی و بسیار خوشمزس که به دلیل لقمه ای بودن سرو راحتی داره. برای دور چین این غذا از انواع سبزیجات و گوجه …

              • طرز تهیه رولت مرغ چرخ کرده بدون فر طرز تهیه رولت مرغ چرخ کرده بدون فر با تصویر مرحله به مرحله

                آموزش تصویری طرز تهیه رولت مرغ چرخ کرده دوستان عزیز لذت چشیدن طعم این رولت مرغ بسیار خوشمزه رو از دست ندهید، پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید. در این بخش از آموزش آشپزی مجله تصویر …

                • طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی

                    طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی (ذرت آب‌پز )   برای تهیه کنسرو ذرت  در خانه از بلال هایی که تازه هستند استفاده کنید. بلال هایی که وقتی دونه اش رو بین دو تا انگشت فشار …

                  • طرز تهیه ورقه

                    طرز تهیه ورقه غذایی ساده با پخت سریع و آسان مواد لازم (چهار نفر) •    سه عدد بادنجان •    چهار تا پنج عدد تخم‌ مرغ •    یک قاشق چایخوری زردچوبه •    روغن محلی به میزان …

                    • طرز تهیه جوجه کباب با فیله

                      طرز تهیه جوجه کباب با فیله آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه  مواد اولیه برای ۴ نفر: سس ۱/۳ فنجان (+ مقدار بیشتر برای سرو) سس فلفل ۱ قاشق غذاخوری …

                      • طرز تهیه دیماج

                          دیماج عصرانه و صبحانه تبریز و قزوین آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۸ نفر : گردو به میزان لازم کره ۱۰۰گرم پنیر تبریزی ۲۰۰گرم …

                        • طرز تهیه کشک و بادمجان لقمه ای

                          طرز تهیه کشک و بادمجان لقمه ای   کشک و بادمجان از غذاهای مقوی و خوشمزه و پرطرفداره . در مطلب امروز طرز تهیه کشک و بادمجان لقمه ای را براتون آماده کردیم که برای …

                          • طرز تهیه چیز استیک کوردون پلو

                              چیز استیک کوردون پلو مواد لازم : فیله بودن چربی خوابانده از قبل                ۲۵۰ گرم پنیر پیتزا رنده شده                     …

                            • طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر

                              طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر   من با استفاده از گوجه فرنگی و کاهوی ترد و مایونز و گوشت، گوجه فرنگی شکم پر که یه پیش غذای عالی و خوشمزه هست رو درست کردم …