چهارشنبه , ۴ اسفند , ۱۳۹۵


قهوه اسپرسو ایتالیایی

دستور تهیه قهوه اسپرسو با قوری موکا

قهوه اسپرسو قهوه ای غلیظ است که بعد از یک غذای خوب ، بهترین نوشیدنی گرم محصوب می شود. اسپرسو یک قهوه‌ی اصیل ایتالیایی است که دو تا سه برابر قهوه‌های دیگه کافئین دارد و حالا در همه دنیا جزء پرطرفدارترینهاست.

شاید دیده باشید بعضی از کافه‌ها و یا حرفه‌ای‌ها قبل از نوشیدن اسپرسو یه شات آبِ خنک می‌خورند؟ دلیلش اینِ است که می‌خواهند مزه‌ی دهنشان عوض شود و مزه‌ی اسپرسو رو با همه‌ی دل و جان حس کنند.
معمولا اسپرسو را مانند بسیاری از قهوه های دیگر بدون شکر و در صورت تمایل با یک شکلات کوچک می خورند.

 

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

 

برای درست کردن یک فنجان اسپرسو باید دستگاه قهوه‌ساز مخصوص داشته باشید. اصول کار دستگاه اسپرسو ساز این است که آبِ جوش را با فشار خیلی زیاد از بین دانه‌های قهوه‌های آسیاب شده ریز می‌گذراند. در بعضی مدلهای دستگاه، دانه‌های قهوه را به صورت درشت در دستگاه می‌ریزید و دستگاه عملیات آسیاب کردن را هم خودش برایتان انجام می‌دهد.

موکا یک دستگاه اسپرسو یاز خانگی است. لازم به توضیح نیست که کیفیت دستگاه اسپرسو ساز در تهیه قهوه بسیار موثر است، پس پیشنهاد می کنیم از یک نمونه خوب استفاده کنید و سراغ دستگاههای اسپرسو ساز چینی نروید!

 

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

آموزش تصویری طرز تهیه اسپرسو

مواد لازم :

قهوه اسپرسو به میزان لازم (تقریبا ۱/۲ قاشق غدا خوری)

 

 

روش تهیه اسپرسو با موکا

مرحله ۱

چون از قوری موکا برا تهیه اسپرسو استفاده می کنیم میزان قهوه و آب بستگی به حجم این قوری دارد که داری اندازه مناسب برای یک نفر تا ۱۲ نفر می باشد. برای استفاده از این ماشین به یک وسیله حرارتی مثل اجاق گازی یا برقی نیاز است که مراحل تولید قهوه با استفاده از انرژی حرارتی این وسایل حرارتی تولید می‌گردد.

مرحله ۲

یک قوری قهوه‌ساز اسپرسو از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

سه قسمت قوری موکا

۱- محفظه نگهدارنده آب: این محفظه که در بخش زیرین قرار دارد، وظیفه نگهداری آب را بر عهده دارد. آب در این ظرف داغ شده و با فشار به سمت سبد قهوه رانده می‌شود.

۲- سبد قهوه: این محفظه دارای دو بخش می‌باشد، یکی محفظه دایره‌ای شکل که قهوه آسیاب شده را درون آن می‌ریزند و دوم لوله‌ای متصل به محفظه سبد که در زیر آن جای دارد. این لوله در هنگام بسته شدن کامل قهوه‌ساز، درون آب درون محفظه نگهدارنده آب فرو می‌رود.

۳٫ ظرف فراورده این ظرف که در بالای سیستم جای می‌گیرد و دارای یک دسته نیز می‌باشد وظیفه نگهداری نوشیدنی قهوه تولید شده را بر عهده دارد. در کف این ظرف فیلتری موجود است که دقیقا” در بالای سبد قهوه قرار می‌گیرد. میانه این ظرف لوله‌ای است که نوشیدنی تولید شده از آن گذر کرده و نهایتا” درون ظرف سر ریز می‌شود

مرحله ۳

ابتدا محفظه نگهدارنده آب را با آب پر می کنیم.

 

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

محفظه نگهدارنده آب را با آب پر می کنیم

بعد داخل سبد قهوه را با اسپرسو پر می کنیم.

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

قهوه را داخل سبد قهوه می ریزیم برای هر شات ۷ گرم

با انتهای قاشق آن را فشار می دهیم ، که برای هر شات اسپرسو حدود ۷ گرم یا ۱/۲ قاشق غذا خوری قهوه لازم است.

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

با پشت قاشق قهوه ها را بهم فشرده می کنیم

مرحله ۴

سپس سه قسمت قوری را روی هم سوار می کنیم.

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

سه قسمت را روری هم سوار می کنیم

روی حرارت قرار می دهیم تا بعد از بجوش آمدن آب بخار آب از سبد قهوه عبور گرده و سپس اسپرسو در مرحل نهایی داخل محفظه نگهدارنده جمع می شود.

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

قوری مکا را روی گاز می گذاریم تا بجوش بیاید

مرحله ۵

در این مرحله اسپرسو آماده سرو می باشد.

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

بعد ار بجوش آمدن آب اسپرسو آماده داخل محفظه نگهدارنده جمع می شود

اسپرسو پایه ی برای نوشیدنی های دیگر مانند اسپرسو برج ، کاپوچینو ، قهوه مکا می باشد.

قهوه اسپرسو ایتالیایی, قوری موکا

اسپرسوی تهیه شده با قوری موکا

 

اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به دیگر قهوه ها دارد نوش جان

نوش جان

 

 

منابع: سه نشانه/ویکی درینک/مواد لازم



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • موکا جاوا / طرز تهیه موکا جاوا Mocha Java

    روش آماده کردن نوشیدنی  موکا جاوا مواد لازم برای تهیه موکا جاوا قهوه فوری : ۱ پیمانه شکر : ۲ قاشق سوپ‌خوری( برای آشنایی با واحد های اندازه گیری در آشپزی کلیک کنید ) شکلات …

  • cafe mocha ، قهوه موکا قهوه موکا / طرز تهیه قهوه موکا cafe mocha

    طرز تهیه قهوه موکا شکلاتی و خامه ای قهوه موکا از ترکیب قهوه‌ دم شده با شکلات به دست می‌آید ؛ مردم دنیا موکا را نوعی نوشیدنی میدانند که از مخلوط شکلات ( چه به …

  • دانستنی هایی درباره قهوه / طرز تهیه قهوه ترک

      دانستنی هایی درباره قهوه / طرز تهیه قهوه ترک   قهوه نام نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه‌های بو داده شده گیاه قهوه به دست می‌آید. قهوه عربی شده واژه «کفا» یا کافا …

  • طرز تهیه دمنوش پوست پرتقال

      طرز تهیه دمنوش پوست پرتقال   مواد اولیه : پوست پرتقال ۱ ق غ آب جوش به مقدار لازم عسل (به دلخواه) به مقدار لازم   طرز تهیه دمنوش پوست پرتقال شما می توانید …

  • خواص قهوه , مضرات قهوه خواص قهوه و مضرات قهوه

    آشنایی با مضرات و فواید و خواص قهوه   خواص قهوه از مواردی است که حتما از گوشه و کنار شنیده اید. تا به حال خواصی نظیر بهبود خستگی و افسردگی، افزایش متابولیسم بدن و کاهش حملات آسم …

  • قهوه ترک حرفه ای قهوه ترک خوشمزه : روش تهیه قهوه ترک حرفه‌ای و بی نقص

     چگونه قهوه ترک با طعمی خوشمزه دم کنیم قهوه ترک در واقع به روشی از دم کردن قهوه گفته می شود. برای دم کردن یک فنجان قهوه ترک باید خیلی حساس و با دقت باشید. …

  • تزیین قهوه با کف شیر به شکل قلب

      طرز تهیه کف شیر و تزیین قهوه به شکل قلب   آماده سازی: ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : شیر به میزان لازم خلال دندان ۱ تا ۲ عدد خامه به میزان دلخواه   برای …

  • طرز تهیه دمنوش به لیمو (ورون)

      طرز تهیه دمنوش به لیمو (ورون)   دمنوش به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که برای این …

  • ترفندهای دم کردن چای

      نکات جالب و کاربردی برای دم کردن چای    نکات: ۱) توجه داشته باشید که چای اصل رنگ بسیار ملایمی دارد و عطر آن به زیادی نوع صنعتی نیست پس بهتر است برای داشتن …

  • دمنوش های مفید و پرخاصیت ۲

      دمنوش های مفید برای سلامتی ۲   در قسمت اول این مطلب، در مورد چند دمنوش پرخاصیت صحبت کردیم که بدون تحمیل کالری به بدن باعث تسکین برخی از بیماری‌ها مانند آرتریت و گرفتگی …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نوشیدنی سرد با ژله

      تزیین نوشیدنی سرد توسط ژله   میتونیم با انجام چند مرحله ی ساده به نوشیدنی های سردمون یه ظاهر فوق العاده بدیم. فقط تاکید میکنم که نوشیدنی باید مثل میلک شیک و … سرد …

    • تزیین قهوه با کف شیر به شکل قلب

        طرز تهیه کف شیر و تزیین قهوه به شکل قلب   آماده سازی: ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : شیر به میزان لازم خلال دندان ۱ تا ۲ عدد خامه به میزان دلخواه   برای …

      • لیموناد هندوانه طرز تهیه لیموناد هندوانه خنک

        لیموناد هندوانه نوشیدنی خنک و دلچسب  لیموناد هندوانه یک نوشیدنی گوارا و خوشمزه برای رفع عطش است. مقدار موادی که در این دستور ذکر شده برای ۴ نفر کافیست.   آماده سازی: ۵ دقیقه مدت …

        • طرز تهیه دمنوش پوست پرتقال

            طرز تهیه دمنوش پوست پرتقال   مواد اولیه : پوست پرتقال ۱ ق غ آب جوش به مقدار لازم عسل (به دلخواه) به مقدار لازم   طرز تهیه دمنوش پوست پرتقال شما می توانید …

          • طرز تهیه کوکتل هندوانه و خیار

            طرز تهیه کوکتل هندوانه و خیار آماده سازی: ۱۵ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر : هندوانه ۷۰۰ گرم خیار ۱ عدد (بزرگ) لیمو ترش ۲ عدد عسل ۲ قاشق غذاخوری یخ به مقدار لازم طرز …

            • طرز تهیه شربت به لیمو

               دستور تهیه شربت به لیمو   مواد لازم : به: دو کیلو شکر: دو کیلو آبلیمو : نصف استکان (۴ عدد) آب: ۴ لیوان (یک لیتر)   طرز تهیه: – به ها را شسته و …

              • ایده تزئین نوشیدنی سرد مدلهای زیبای تزیین نوشیدنی با میوه

                تصاویری زیبا از هنر تزیین نوشیدنی    دوستان گرامی در این پست ایده های جالب و زیبایی برای تزیین نوشیدنی با میوه تقدیمتون میشه. ترکیب رنگ ها در این نوشیدنی ها بسیار زیبا و چشمگیره. برای نوشیدنی …

                • طرز تهیه شکلات گرم وانیلی

                  طرز تهیه شکلات گرم وانیلی   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۲۴ نفر: مارشمالو به مقدار لازم (اختیاری) شیر  ۶ لیتر پودر کاکائو ۲۵۰ گرم(تلخ) شکلات …

                  • cafe mocha ، قهوه موکا قهوه موکا / طرز تهیه قهوه موکا cafe mocha

                    طرز تهیه قهوه موکا شکلاتی و خامه ای قهوه موکا از ترکیب قهوه‌ دم شده با شکلات به دست می‌آید ؛ مردم دنیا موکا را نوعی نوشیدنی میدانند که از مخلوط شکلات ( چه به …

                    • طرز تهیه نسکافه کلاسیک

                        طرز تهیه نسکافه کلاسیک   آماده سازی: ۱۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۱ نفر : بستنی وانیلی نصف لیوان نسکافه (درسته و نکوبیده (برای تزیین)) ۲قاشق چایخوری آب جوش ۱ چهارم فنجان یخ ۵ قطعه کوچک …

                      • طرز تهیه کاپوچینو

                          آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۳۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پودر کاکائو ۱قاشق چایخوری آب ۱قاشق غذاخوری (گرم) زعفران ۱چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه ۱چهارم قاشق …

                        • رفع عطش و تشنگی نوشیدنی های عالی برای رفع عطش و تشنگی

                          نوشیدنی هایی مفید برای رفع عطش در تابستان یکی از مهمترین روش های درمانی برای رفع عطش و تشنگی ، خوردن شربت های سنتی است. فصل گرما که فرا می ‌رسد مصرف نوشیدنی ‌های خنک نیز …

                          • طرز تهیه میلک شیک شکلاتی کلاسیک

                              طرز تهیه میلک شیک شکلاتی کلاسیک   آماده سازی: ۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۱ نفر : شیر۱/۲ پیمانه بستنی شکلاتی۱ پیمانه سس شکلاتی۳ یا ۴ قاشق غذاخوری   طرز تهیه :  تمامی مواد را باهم …

                            • شربت لیموناد

                              شربت لیموناد   مواد لازم : یخ :  ۵۰۰ گرم لیمو تازه :  ۱  عدد درشت و یا ۲ عدد ریز ( لیموی جنوب) آب لیمو تازه  : ۱۰۰ سی سی ( یک فنجان ) …