طرز تهیه عرایس نان گوشتی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده : ۴۰۰ گرم
پیاز رنده شده : نصف پیمانه
ارده ۱ قاشق : غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه :۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده : نصف پیمانه
گوجهفرنگی خرد شده : ۲ عدد
روغن زیتون : یک سوم پیمانه (برای داخل مواد)
سیر کوبیده : ۱ قاشق چایخوری
نان تافتون : ۴ عدد (یا نان لبنانی برکات ۱ بسته)
روغن زیتون : برای نان به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده، پیاز، ارده، نمک، فلفل، زردچوبه، جعفری، گوجهفرنگی و یک سوم روغن زیتون و سیر را با هم مخلوط کنید و با دست کاملاً ورز دهید تا مایه گوشت نرم و یکدست شود. سپس آن را ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. نان لبنانی را به چهار قسمت تقسیم کنید و یک لایه نازک از مواد گوشتی را روی یک طرف از یک چهارم از برش نان قرار دهید یا اینکه نان تافتون را به دو قسمت تقسیم کنید و مواد گوشتی را در یک طرف نان قرار دهید و لایه دیگر را روی آن بگذارید. روغن زیتون را روی نانها بمالید.
در این مرحله میتوان با ۳ روش این نانها را پخت:
۱ـ نانها را در ساندویچساز قرار دهید و ۷ دقیقه با فشار دست در آن نگه دارید.
۲ـ در توریهای مخصوص بگذارید و ۱۰ دقیقه روی ذغال قرار دهید و پشت و رو کنید. (روش عربی)
۳ـ نانها را در فویل بپیچید و با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر بپزید.
نکته:
نان لبنانیِ «برکات» نوعی نان دو لایه است.
منبع : هنر آشپزی