دوشنبه , ۴ اردیبهشت , ۱۳۹۶

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

دستور پخت شیرینی کعک العید / شیرینی مصری مناسب عید

شیرینی کعک العید یک نوع شیرینی مصری مخصوص عید ها (بویژه عید فطر ) هستش. البته ورژن های عربی و ترکی هم داره که نوع مصری از معروفیت بیشتری برخورداره.

این شیرینی در مصر اولین بار در قرن دهم میلادی بجای استفاده از آجیل و سایر مغزها با سکه های طلا پخته و بین فقرا توزیع شد.

روشهای مختلفی برای پخت این شیرینی وجود داره اما بیس همه ورژن ها یکی هستش.

 

آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت انتظار: ۳۰ دقیقه
مجموعاً: ۱ ساعت

مواد اولیه برای ۳۰ نفر :

کره (ذوب شده) ۲ و ا/۲ پیمانه (۶۰۰گرم)
آرد ۸ پیمانه(۱ کیلو گرم)
پودرقند ۱ پیمانه
وانیل ۱ ق چ
بیکینگ پودر ۱ و۱/۲ ق چ
گلاب ۱ ق س
شیر ۲/۳ پیمانه(۱۶۰ گرم)
نمک ۱/۸ ق چ

فیلینگ ها :

مغز پسته به مقدار لازم

مغز گردو به مقدار لازم

فیلینگ عسلی (agameya) (ساده یا گردویی/ طرز تهیه در دستور ذکر شده) به مقدار لازم

خرما (پوره شده) به مقدار لازم

راحت القوم به مقدار لازم

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

در تصویر دوتا از مواد میانی agameya نوشته شده که با با ترکیب آرد / کره / عسل به همراه گردو یا کنجد درست شده در طرز تهیه اموزش داده خواهد شد.

 شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

فیلینگ عسلی (agameya) :

گردو (درشت خورد شده/ جهت نوع گردویی/اختیاری) ۱ پیمانه(۱۱۳ گرم)

کره ۳ ق س
کنجد (تست شده) ۱ ق س
آرد ۲ ق س
عسل ۱ پیمانه( ۳۴۰ گرم)

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی کعک العید یا کحک العید

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

ابتدا مواد میانی را آماده میکنیم.

 

فیلینگ عسلی را نیز آماده نموده ( دستور در انتهای رسپی) و کنار میگذاریم.

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (یا ۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم میکنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان 

در ظرفی آرد + پودر قند + نمک+ بیکینگ پودر+ گلاب + وانیل را باهم ترکیب میکنیم.

سپس کره اب شده یا روغن را نیز اضافه نموده با همزن با سرعت متوسط میزنیم تا خمیری شکل شود.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضانبعداز خمیری و نرم شدن مواد سرعت را کم کرده شیر را اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضانکمی که مخلوط شد بوسیله لیسک خمیرر را جمع میکنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضانسپس به اندازه اسکوپ از خمیر برداشته و داخل سینی یا ظرف دلخواه میچینیم.

با این مقدار شما ۱۳۵ اسکوپ (شیرینی) خواهید داشت.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

مطابق شکل داخل هر اسکوپ را با مواد میانی پر میکنیم.

روش پر کردن شیرینی کعک العید :

هر اسکوپ را داخل دست گرد میکنیم با انگشت حفره ای ایجاد کرده مواد میانی دلخواه را گذاشته دوباره داخل دست گرد میکنیم وروی آن مهر میزنیم.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضانمدل اصلی و سنتی این شیرینی مثل تصویر زیر هستش

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

که با این ابزار درست شده

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

اما الزاما نباید به این شکل باشه هر مهری که در دسترس دارید میتونید استفاده کنید

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

ویا حتی میتونید با چنگال روی شیرینی هاتون طرح بندازید.

سپس داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی گذاشته شده میچینیم وبه مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار می دهیم تا روی ان ها کمی طلایی شود.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضانبعداز پخت از فر خارج نموده واجازه میدیم کاملا خنک شود سپس روی کوکی ها را پودر قند الک میکنیم.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان 

طرز تهیه agameya

در تابه کوچکی روغن یا کره آب شده را ریخته هم میزنیم سپس آرد را اضافه نموده مدام هم میزنیم تا طلایی رنگ شود سپس عسل را اضافه نموده ۱ دقیقه هم میزنیم سپس از روی حرارت برداشته کنجد و در صورت تمایل گردو را اضافه میکنیم.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضانسپس به ظرف دیگری انتقال داده تا خنک شود. سپس استفاده کنید یا در صورت استفاده برای موارد بعدی در یخچال قرار دهید. برای این شیرینی هم میتوانید اماده کنید کمی که خنک شد به شکل توپی درآورده در یخچال قرار دهید سپس در زمان آماده سازی شیرینی خارج کنید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان 

نکات مهم:

بعداز اضافه شدن عسل باید موادتون سفت و کشسانی داشته باشد برای امتحان میتونید یه تکه کوچک در داخل آب سرد انداخته و تست کنید اگر سفت بود و تغییر شکل نداد و به دندون نجسبید موادتون آماده هستش.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان 

نکته مهم در مورد فیلینگ agameya

اگر از این مواد میانی استفاده میکنید دما باید ۲۶۰ درجه سانتیگراد (۵۰۰ درجه فارنهایت) به مدت ۸ دقیقه باشد در غیر اینصورت مثل تصویر زیر از داخل کوکی ها به بیرون تراوش خواهد نمود.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضانگلابی که در دستور ذکر شده اختیاریه و جایگزین شده ادویه مخصوص این شیرینی هستش میتونید کاملا حذف کنید یا مقدار گلابی که ذکر شده به موادتون اضافه کنید.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

پوره خرما بعنوان مواد میانی از قدیم مرسوم بوده . افزودن کمی پودر هل یا دارچین به پوره خرما باعث خوشمزه تر شدن شیرینی خواهد شد.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

اگر اسکوپ در دسترس ندارید به اندازه گردو از خمیر بردارید و در دست شکل بدید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

حتما بعداز پخت کوکی ها باید کاملا خنک شود چون اگر گرما داشته باشند پودر قند در اثر گرما روی شیرینی ها را مرطوب خواهد نمود و ظاهر و بافت نامطلوبی به شیرینی ها خواهد داد.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضاناین شیرینی یک ابزار سنتی (مهر سنتی) هم دارد مثل شکل زیر

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

اما شما هر مهری که در دسترس دارید میتونید استفاده کنید و همونطور که در دستور هم ذکر کردم با چنگال براحتی میتونید طرح بندازید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

در شکل های مختلف دیگر هم میشه درست کرد.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی مصری ,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

نوش جان

 

منبع:sooran.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • کیک آلو سیاه, کیک میوه ای طرز تهیه کیک آلو سیاه / کیک تابستانی و خوشمزه

    دستور پخت کیک آلو سیاه  کیک آلو سیاه یا تارت ترش و شیرین آلو سیاه با آلوهای تابستانی آماده می‌شود. این کیک خوشمزه سریع و ساده و کم‌خرج است و درست کردنش زمان زیادی نمی‌برد. نوش …

  • نان رول شیری,افطار ماه رمضان نان رول شیری مناسب سحر و افطار ماه رمضان

    دستور پخت نان رول شیری برای افطار  و سحر  نان رول شیری بسیار خوش طعم با بافتی فوق العاده لطیف سبک و پنبه ایه که هم ظاهرش و هم طعمش نظر هر کسی را به خودش جلب …

  • طرز تهیه کیک ژله هندوانه ای

        طرز تهیه کیک ژله هندوانه ای کیک ژله هندوانه ای دسر مناسبی برای پذیرایی از مهمانان شب یلداست. یک دسر ژلاتینی سرخ رنگ در مرکز و بافت کیک در اطراف آن، ترکیب لطیف و …

  • طرز تهیه اسنک خرما قالبی طرز تهیه اسنک خرما قالبی مناسب سفره افطار و مراسم مذهبی

    طرز تهیه اسنک خرما ویژه ماه رمضان  این اسنک خرما طعمی عالی داره و برای تمام اعضای خانواده بخصوص بچه ها بسیار مقویه. دسر مناسبی برای ماه رمضان چه در وعده سحر و چه افطار …

  • خاگینه پاپیونی , دسر ماه رمضان طرز تهیه خاگینه پاپیونی برای افطار

    دستور پخت خاگینه پاپیونی برای افطار خاگینه پاپیونی دسری شیک و خوشمزه برای ماه رمضان است. این دسر خوش عطر و و خوش طعم با ظاهر زیبایی که دارد سفره افطار شما را شکیل تر می کند. …

  • طرز تهیه کیک شطرنجی + فیلم + عکس

    آموزش تصویری روش تهیه انواع کیک شطرنجی   کیک شطرنجی می تونه با حداقل دو رنگ درست شه ، مثلا سفید و قهوه ای: یا سفید و صورتی یا رنگهای بیشتر: برای درست کردن نوع …

  • مدل کیک تولد با طرح خرس پو

      بچه ها دوست دارن مدل کیک تولد شون به شکل شخصیت های کارتونی مورد علاقشون باشه . تم زیبای خرس پو یک تم شاد و رنگارنگه برای تولد بچه های شماست که مشترک برای …

  • کیک هل و زعفران, طرز پخت کیک طرز تهیه کیک هل و زعفران / پخت کیک مجلسی

    دستور پخت کیک هل و زعفران کیک هل و زعفران را از دوران دبیرستان می پختم.  طعمش بی نظیره و بافت فوق العاده لطیفی داره. آخ که وقتی بوی هل و زعفران می پیچه تو خونه خاطره …

  • طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چاکلت طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چاکلت عصرانه ای خوشمزه

    طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چاکلت امروز در بخش نان، شیرینی، دسر طرز تهیه کیک شکلاتی دبل چالکت را برای شما عزیزان انتخاب کرده ایم. کیک شکلاتی یکی از انواع کیک پر طرفدار و خوشمزه اس …

  • دسر با لبو, دسر شب یلدا ,دسر فرانسوی طرز تهیه دسر شب یلدا با لبو • دسر شیک یلدایی عروس • دسر دلی بیتس فرانسوی

    طرز تهیه دسر شب یلدا با لبو ، دلی بیتس فرانسوی  دلی بیتس فرانسوی دسری خوشمزه و خوشرنگه که می تونین برای شب یلدا درست کنین. در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی با روش تهیه …

  • کیک فرنی و حلوا کیک فرنی و حلوا دسری شیک برای افطار

    دستور تهیه دسر کیک فرنی و حلوا   کیک فرنی و حلوا دسری شیک و مقوی برای ماه رمضان است. این دسر مخلوطی از فرنی و حلوای ساده است که با ایده ای جالب دیزاین …

  • طرز تهیه دسر پاولووا / شیک و مجلسی

     دسر شیک و مجلسی پاولووا   دسر پاولووا (Pavlova)، که به افتخار آنا پاولووا، بالرین روسی، نامگذاری شده، دسری است که از مرنگ، خامه و انواع میوه‌ها تهیه می شود. این دسر متعلق به منطقه …

  • طرز تهیه باقلوا پسته ای , باقلوا ترکی طرز تهیه باقلوا پسته ای بدون فر

    طرز تهیه باقلوا پسته ای بدون فر    باقلوا پسته ای یکی از انواع شیرینی باقلوا است که در این دستور با خمیر یوفکا تهیه می شود. باقلوا گونه‌ای شیرینی است که در کشورهای ایران، …

  • کیک ساده با سس گاناش طرز پخت کیک ساده با سس گاناش و کارامل

    دستور تهیه کیک ساده با سس گاناش و کارامل  این کیک ساده با سس های خوشمزه و خوش طعم گاناش و کارامل یه عصرونه بسیار لذیذه. در ادامه مطلب روش تهیه سس گاناش ، سس کارکامل و …