سه شنبه , ۸ فروردین , ۱۳۹۶


شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

دستور پخت شیرینی کعک العید / شیرینی مصری مناسب عید

شیرینی کعک العید یک نوع شیرینی مصری مخصوص عید ها (بویژه عید فطر ) هستش. البته ورژن های عربی و ترکی هم داره که نوع مصری از معروفیت بیشتری برخورداره.

این شیرینی در مصر اولین بار در قرن دهم میلادی بجای استفاده از آجیل و سایر مغزها با سکه های طلا پخته و بین فقرا توزیع شد.

روشهای مختلفی برای پخت این شیرینی وجود داره اما بیس همه ورژن ها یکی هستش.

 

آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت انتظار: ۳۰ دقیقه
مجموعاً: ۱ ساعت

مواد اولیه برای ۳۰ نفر :

کره (ذوب شده) ۲ و ا/۲ پیمانه (۶۰۰گرم)
آرد ۸ پیمانه(۱ کیلو گرم)
پودرقند ۱ پیمانه
وانیل ۱ ق چ
بیکینگ پودر ۱ و۱/۲ ق چ
گلاب ۱ ق س
شیر ۲/۳ پیمانه(۱۶۰ گرم)
نمک ۱/۸ ق چ

فیلینگ ها :

مغز پسته به مقدار لازم

مغز گردو به مقدار لازم

فیلینگ عسلی (agameya) (ساده یا گردویی/ طرز تهیه در دستور ذکر شده) به مقدار لازم

خرما (پوره شده) به مقدار لازم

راحت القوم به مقدار لازم

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

در تصویر دوتا از مواد میانی agameya نوشته شده که با با ترکیب آرد / کره / عسل به همراه گردو یا کنجد درست شده در طرز تهیه اموزش داده خواهد شد.

 شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

فیلینگ عسلی (agameya) :

گردو (درشت خورد شده/ جهت نوع گردویی/اختیاری) ۱ پیمانه(۱۱۳ گرم)

کره ۳ ق س
کنجد (تست شده) ۱ ق س
آرد ۲ ق س
عسل ۱ پیمانه( ۳۴۰ گرم)

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی کعک العید یا کحک العید

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

ابتدا مواد میانی را آماده میکنیم.

 

فیلینگ عسلی را نیز آماده نموده ( دستور در انتهای رسپی) و کنار میگذاریم.

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (یا ۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم میکنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

 

در ظرفی آرد + پودر قند + نمک+ بیکینگ پودر+ گلاب + وانیل را باهم ترکیب میکنیم.

سپس کره اب شده یا روغن را نیز اضافه نموده با همزن با سرعت متوسط میزنیم تا خمیری شکل شود.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

بعداز خمیری و نرم شدن مواد سرعت را کم کرده شیر را اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

کمی که مخلوط شد بوسیله لیسک خمیرر را جمع میکنیم.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

سپس به اندازه اسکوپ از خمیر برداشته و داخل سینی یا ظرف دلخواه میچینیم.

با این مقدار شما ۱۳۵ اسکوپ (شیرینی) خواهید داشت.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

مطابق شکل داخل هر اسکوپ را با مواد میانی پر میکنیم.

روش پر کردن شیرینی کعک العید :

هر اسکوپ را داخل دست گرد میکنیم با انگشت حفره ای ایجاد کرده مواد میانی دلخواه را گذاشته دوباره داخل دست گرد میکنیم وروی آن مهر میزنیم.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

مدل اصلی و سنتی این شیرینی مثل تصویر زیر هستش

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

که با این ابزار درست شده

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

اما الزاما نباید به این شکل باشه هر مهری که در دسترس دارید میتونید استفاده کنید

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

ویا حتی میتونید با چنگال روی شیرینی هاتون طرح بندازید.

سپس داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی گذاشته شده میچینیم وبه مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار می دهیم تا روی ان ها کمی طلایی شود.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

بعداز پخت از فر خارج نموده واجازه میدیم کاملا خنک شود سپس روی کوکی ها را پودر قند الک میکنیم.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

طرز تهیه agameya

در تابه کوچکی روغن یا کره آب شده را ریخته هم میزنیم سپس آرد را اضافه نموده مدام هم میزنیم تا طلایی رنگ شود سپس عسل را اضافه نموده ۱ دقیقه هم میزنیم سپس از روی حرارت برداشته کنجد و در صورت تمایل گردو را اضافه میکنیم.

 

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

سپس به ظرف دیگری انتقال داده تا خنک شود. سپس استفاده کنید یا در صورت استفاده برای موارد بعدی در یخچال قرار دهید. برای این شیرینی هم میتوانید اماده کنید کمی که خنک شد به شکل توپی درآورده در یخچال قرار دهید سپس در زمان آماده سازی شیرینی خارج کنید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

نکات مهم:

بعداز اضافه شدن عسل باید موادتون سفت و کشسانی داشته باشد برای امتحان میتونید یه تکه کوچک در داخل آب سرد انداخته و تست کنید اگر سفت بود و تغییر شکل نداد و به دندون نجسبید موادتون آماده هستش.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

نکته مهم در مورد فیلینگ agameya

اگر از این مواد میانی استفاده میکنید دما باید ۲۶۰ درجه سانتیگراد (۵۰۰ درجه فارنهایت) به مدت ۸ دقیقه باشد در غیر اینصورت مثل تصویر زیر از داخل کوکی ها به بیرون تراوش خواهد نمود.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

گلابی که در دستور ذکر شده اختیاریه و جایگزین شده ادویه مخصوص این شیرینی هستش میتونید کاملا حذف کنید یا مقدار گلابی که ذکر شده به موادتون اضافه کنید.

شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان

پوره خرما بعنوان مواد میانی از قدیم مرسوم بوده . افزودن کمی پودر هل یا دارچین به پوره خرما باعث خوشمزه تر شدن شیرینی خواهد شد.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

اگر اسکوپ در دسترس ندارید به اندازه گردو از خمیر بردارید و در دست شکل بدید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

حتما بعداز پخت کوکی ها باید کاملا خنک شود چون اگر گرما داشته باشند پودر قند در اثر گرما روی شیرینی ها را مرطوب خواهد نمود و ظاهر و بافت نامطلوبی به شیرینی ها خواهد داد.

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

این شیرینی یک ابزار سنتی (مهر سنتی) هم دارد مثل شکل زیر

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

<h2>شیرینی مصری (کعک العید)**مناسب عید فطر</h2>

 

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

اما شما هر مهری که در دسترس دارید میتونید استفاده کنید و همونطور که در دستور هم ذکر کردم با چنگال براحتی میتونید طرح بندازید.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

در شکل های مختلف دیگر هم میشه درست کرد.

شیرینی عربی,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

 

شیرینی مصری ,شیرینی کعک العید, دسر ماه رمضان

نوش جان

 

منبع:sooran.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه حلوای موز ( دسر هندی)

    طرز تهیه حلوای موز ( دسر هندی)   حلوای موز شیرینیش از حلواهای معمولی کمتره و ترکیبش با شیرینی موز طعم مطلوبی رو میده به همین دلیل برای افطار بسیار مناسبه . در آموزش آشپزی …

  • طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین شیرینی حلقه سیب،حلقه سیب و دارچین،شیرینی دارچینی طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین

    طرز تهیه شیرینی حلقه سیب و دارچین مواد لازم : سیب بزرگ : ۴ عدد آرد : یک پیمانه شیر : یک پیمانه تخم مرغ : یک عدد بزرگ نمک : یک چهارم قاشق چایخوری …

  • اس ام اس ماه مبارک رمضان

    اس ام اس ماه مبارک رمضان   مارا به دعا کاش نسازند فراموش رندان سحرخیز که صاحب نفسانند فرا رسیدن ماه مبارک رمضان بر شما مبارک   ◊◊◊◊◊◊◊ اس ام اس ماه مبارک رمضان ◊◊◊◊◊◊◊ …

  • حلوای سه آرد , حلوا مجلسی طرز تهیه حلوای سه آرد مجلسی

      دستور پخت حلوای سه آرد مجلسی  حلوای سه آرد یکی از حلواهای مجلسی و بسیار خوش طعم و یکی از دسرهای پرطرفدار ماه رمضانه. مرغوب بودن آردها مخصوصا آرد برنج و نخودچی خیلی توی …

  • رفع عطش در ماه رمضان با گیاه خرفه

    رفع عطش و تشنگی با مصرف گیاه خرفه در ماه رمضان   گیاه خرفه برای رفع عطش و پیشگیری از تشنگی در ماه رمضان بسیار مفید است.   گیاه خرفه با اسم علمی Portulaca Oleracea …

  • خمیر جادویی , خمیر پیتزا , خمیر پیراشکی خمیر جادویی ، ترد و همه کاره / پیتزا / پیراشکی

    روش تهیه خمیر جادویی مناسب انواع پیتزا و پیراشکی خمیر جادویی خمیری ترد و عالی و مناسب برای انواع غذاها ، پیراشکی ، کلوچه ، نان صبحانه ، نان شکم پر ، پیتزا و … است …

  • طرز تهیه شیرینی مغزدار طرز تهیه شیرینی مغزدار مجلسی و خوشمزه برای عید نوروز

    طرز تهیه شیرینی مغزدار در این مطلب طرز تهیه شیرینی مغزدار خوشمزه برای عید نوروز را آموزش می دهیم. در دید و بازدیدهای نوروزی از مهمانانتان با شیرینی های دست پخت خودتان پذیرایی کنید. شیرینی مغزدار …

  • کوکیز دو رنگ فرفره ای طرز تهیه کوکیز دو رنگ فرفره ای برای عید نوروز

    طرز پخت کوکیز دو رنگ فرفره ای   کوکیز دو رنگ فرفره ای شیرینی خوشمزه ایه که هم به عنوان عصرانه می تونه سرو بشه و هم به خاظر ظاهر زیباش برای پذیرایی عید نوروز و …

  • طرز تهیه حلوا

       طرز تهیه حلوا برای مجالس   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۱۲ نفر : زعفران ۲قاشق چایخوری (ساییده) شکر ۲پیمانه آرد …

  • طرز تهیه شیرینی گل رویایی طرز تهیه شیرینی گل رویایی برای پذیرایی عید نوروز همراه با فیلم آموزشی

    طرز تهیه شیرینی گل رویایی همراه با فیلم آموزشی  امروز براتون یک شیرینی زیبا و خوشمزه برای پذیرایی از مهمانان عید انتخاب کردیم. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه شیرینی گل رویایی با ما …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه شکلات پشمکی , پشمک حاج عبدالله طرز تهیه پشمک حاج عبدالله / شکلات پشمکی

    پشمک حاج عبدالله خانگی / شکلات پشمکی   طرفدار پشمک حاج عبدالله هستید؟ ما به شما یاد می دیم که چطور این شکلات پشمکی های خوشمزه رو خودتون توی منزل یه رنگ و شکل دلخواهتون درست کنین …

    • طرز تهیه بیسکویت دو رنگ

      طرز تهیه بیسکویت دو رنگ آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۸ نفر : وانیل نصف قاشق چایخوری تخم مرغ ۱ عدد بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری شکر …

      • طرز تهیه ژله شیر عسلی

          طرز تهیه ژله شیر عسلی   مواد لازم: شیرعسلی تغلیظ شده ی صنعتی حدود ۴۰۰ گرم آب گرم یک پیمانه آب سرد یک پیمانه پودر ژلاتین دو و نیم قاشق سوپخوری اسانس وانیل مایع …

        • شکلات مکعبی, شکلات بدون پخت شکلات مکعبی بدون پخت | شکلات یخچالی

          طرز تهیه شکلات مکعبی بدون پخت  شکلات مکعبی یا چهارگوش شکلاتی بدون پخت را می توان در یخچال نگهداری نمود و در زمان رسیدن مهمان ناخوانده از آن برای پذیرایی استفاده نمود. در ضمن بچه …

          • طرز تهیه ژله هندوانه ای در پوست لیمو

                طرز تهیه ژله هندوانه در پوست لیمو   ژله هندوانه ای در پوست لیمو ی تازه بسیاز عالی و خوشمزه ان مخصوصا بعد از غذا در روزهای تابستانی. خیلی راحت و ساده هم …

            • دسر کشکول طرز تهیه دسر کشکول برای افطار

              دستور پخت دسر کشکول دسر کشکول دسری خوشمزه است که اصالتی ایرانی دارد و از زمان عثمانی به عنوان یک دسر کلاسیک برای پادشاهان سرو می شد. طرز تهیه دسر کشکول آسان بوده و برای افطار روزه …

              • طرز تهیه پف پفی , مارشمالو خانگی طرز تهیه پف پفی یا مارشمالو برای عید نوروز و شب یلدا

                طرز تهیه پف پفی یا مارشمالو  پف پفی یا مارشمالو یکی از تنقلات خوشمزه ایه که بچه ها علاقه خاصی بهش دارن. خصوصا اگه با طعم ها و رنگ های مختلف درست بشه. در بخش آموزش …

                • طرز تهیه دسر پاولووا / شیک و مجلسی

                   دسر شیک و مجلسی پاولووا   دسر پاولووا (Pavlova)، که به افتخار آنا پاولووا، بالرین روسی، نامگذاری شده، دسری است که از مرنگ، خامه و انواع میوه‌ها تهیه می شود. این دسر متعلق به منطقه …

                  • شیرینی کره ای پیچ,شیرینی با خمیر جادویی طرز تهیه شیرینی کره ای پیچ با خمیر جادویی

                    دستور پخت شیرینی کره ای پیچ با استفاده از خمیر جادویی شیرینی کره ای پیچ یک شیرینی خوشمزس که با خمیر جادویی درست میشه. این شیرینی را می تونین به عنوان میان وعدهف عصرانه و حتی …

                    • طرز تهیه گل رز شکلاتی

                      طرز تهیه گل رز شکلاتی     مواد اولیه : رنگ خوراکی(در صورت سفید بودن شکلات و اختیاری) عسل (یا شربت ذرت) ۱ پیمانه شکلات تخته ای ۴۵۰ گرم طرز تهیه : برای درست کردن …

                      • طرز تهیه ژله به شکل دست

                        بله…از این آشپزا هرچی بگید برمیاد! چند وقت پیش این دسر رو از طرف یه سایت دریافت کردم که به عنوان آفر جشن هالووین قرارش داده بود خیلی برام جالب بود و از طرفی کمی …

                        • کتایف کلاسیک با فیلینگ آجیل, دسر عربی کتایف کلاسیک پرشده با آجیل ویژه ماه رمضان

                          روش پخت کتایف (Qatayef) کلاسیک با فیلینگ آجیل کتایف نوعی دسر مخصوص ماه رمضان هست که متشکل از پنکیک و فیلینگ آجیلی که در روغن سرخ میشه و با لایه ضخیمی از شیره پوشانده میشه. این پنکیک …

                          • طرز تهیه سابله بادام شیرینی عید طرز تهیه سابله بادام شیرینی عید ترد و خوشمزه و مقوی

                            طرز تهیه سابله بادام شیرینی فرانسوی مجلسی  سابله بادام یکی از شیرینی های خوشمزه و مجلسی است. خمیر سابله ، خمیری است که از مخلوط شدن آرد، کره، پودر شکر، زرده تخم مرغ و مواد دیگر …

                            • طرز تهیه نان سیر و ریحان پنیری

                              طرز تهیه نان سیر و ریحان پنیری نان سیر و ریحان پنیری خوش عطر و خوشمزه استو تهیه آن وقت زیادی نبرده، به راحتی تهیه می شود . این نان سیر خوشمزه را می توان کنار هر نوع …