شنبه , ۲ بهمن , ۱۳۹۵


شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

طرز تهیه شیرینی مادلن همراه + فیلم آموزشی زیر نویس دار

 

شیرینی مادلن یا مادلین کیک های (کوکی های) کوچک فرانسوی هستن که خوردنشون با یک فنجان چای یا قهوه بسیار دلچسب و لذت بخشه. مشخصه ظاهری مدلین اینه که تو قالب هایی به شکل صدف درست میشه و همچنین روی مدلین ها برآمدگی زیبایی داره.

تو سایت های ایرانی دیدم که اسم این کیک رو مادلین یا مادلن می نویسن ولی خب تلفظ صحیحش اینه : مَدلِن.

مدلن غیر از ویژگی های ظاهری خاصش که متمایزش کرده چیز خاص دیگه ای نداره. خمیرش دراصل خمیر یه نوع کیک اسفنجیه که بهش میگن جنواز (ژنواز).

رسپی های زیادی برای شیرینی مادلن هست و از اونجایی که این کیک یه کیک فرانسویه و مشخصه خاص کیک های فرانسوی هم داشتن پودر بادامه؛ داخل بعضی از رسپی های این کیک پودر بادام و یا پودر آجیل های دیگه استفاده میشه.

بهتره حتما بعد از اینکه این کیک ها رو از قالب خارج می کنید روش پودر قند بپاشید تا هم زیباتر بشن و هم خوردنشون دلچسب تر بشه. البته میشه از گلیز لیمو یا حتی شکلات ذوب شده هم برای تزئین و خوشمزه تر کردنشون استفاده کرد. برای گلیز لیمو نصف پیمانه پودر قند و دو تا قاشق غذاخوری آب لیموی تازه رو با هم مخلوط کنید و وقتی مدلن ها هنوز داغ هستند و تازه از قالب خارج شدن با قلمو گلیز رو روشون بمالید.

 

شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

 

گفتم که یکی از مشخصه های ظاهری شیرینی مدلن برآمدگی روی کیک هاست. خمیر مدلن باید و باید بعد از درست شدن برای حداقل یک تا دو ساعت سرد بشه و همین سرد کردن خمیر و استراحتشه که این شکم تپل رو روی کیک ها درست میکنه. حالا نکته جالب اینجاست که این حداقل میتونه به حداکثر سه روز هم برسه. یعنی با خیال راحت میتونید خمیر مدلن رو درست کنید و روشو بپوشونید و تا سه روز تو یخچال نگه دارید و هروقت که دوست داشتید فر رو روشن کنید و بپزیدشون. اما خب شیرینی مدلن رو وقتی میپزید بهتره که تازه مصرف کنید و زیاد نمونه چون کیفیت و خوشمزگی اولش رو از دست میده.

مشخصه ظاهری بعدی شیرینی مدلن این بود که شکل صدفن. من پیشنهاد میکنم اگه قالب مدلن ندارید از درست کردنش صرف نظر کنید. چون اوج لذت این کیک ها اینه که شکل صدف باشن و بخوریدشون؛ ولی اگه همچنان علاقه مند بودید که مدلن درست کنید و قالبش رو هم نداشتید میتونید تو قالب مینی مافین هم درستشون کنید. فقط دقت کنید که قالبتون باید اینقدر کوچیک باشه که یه قاشق غذاخوری خمیر بیشتر نیاز نداشته باشید.

نکته آخر اینکه چون این کیک یه نوع کیک اسفنجیه پس مشخصا به قالب میچسبه. پس باید به دقت قالب رو آردپاشی کنید. این ویدئو شیوه صحیح آردپاشی کردن قالب رو بهتون نشون داده میشه که میتونید ازش برای آردپاشی هرنوع قالب دیگه ای که نمیشه داخلش کاغذ روغنی انداخت (البته که کاغذ روغنی ارحج تر و مطمئن تره) هم استفاده کنید و اگه دقیق و صحیح این کارو انجام بدید مطمئن باشید که هیچوقت کیک هاتون به قالب نمی چسبن.

 

شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

 

مواد لازم برای شیرینی مادلن :

۱/۲ پیمانه (۱۱۳ گرم) کره

۱ پیمانه (۱۳۰ گرم) آرد همه منظوره

۱/۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر

۱/۴ قاشق چای خوری نمک

۳ تا تخم مرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده باشه

۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم) شکر سفید

۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) شکر قهوه ای روشن

۱ قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص

۱ قاشق چای خوری پوست لیموی رنده شده

 

 

دستور سریع شیرینی مادلن :

داخل یه قابلمه کوچیک کره رو ذوب کنید و بذارید کنار تا از حرارت بیفته. کره ذوب شده نباید خیلی سرد بشه و باید خیلی کم گرم باشه.

داخل یه کاسه دیگه آرد، نمک و بیکینگ پودر رو با هم ویسک کنید یا با هم الکشون کنید.

داخل کاسه استند میکسر با سر پدلش (یا با همزن دستی) تخم مرغ ها و شکرها (اگه شکر قهوه ای نداشتید جاش سفید بریزید) رو با سرعت بالا هم بزنید تا مخلوط کاملاغلیظ و روشن بشه و به مرحله روبان برسه. زمانش بستگی داره به همزنتون و ممکنه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول بکشه.

وانیل و رنده پوست لیمو یا پوست پرتقال (اختیاری) رو هم بهش اضافه کنید و هم بزنید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مخلوط آرد رو تو سه مرحله روی مخلوط تخم مرغ الک کنید و آرد رو داخل مواد به آرومی فولد کنید. این مرحله رو با دقت و حساسیت انجام بدید. زیاد فولد کردن و یا بد فولد کردن میتونه رو پف مدلن های نهایی تاثیر بذاره.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

حدود یک پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر) از خمیر رو بردارید و داخل کره که کمی گرمه فولد کنید تا کره سبک تر بشه و راحت تر داخل بقیه مواد مخلوط بشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

به کمک اسپچلا یا قاشق چوبی کره رو تو دو مرحله داخل خمیر کیک فولد کنید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین
بعد از اینکه کره هم کاملا با بقیه مواد مخلوط شد روی ظرف رو با یه تکه سلفون بپوشونید و برای حداقل یک تا دو ساعت بذارید داخل یخچال تا خمیر استراحت کنه و خنک و کمی سفت بشه. میتونید خمیر رو تا سه روز هم داخل یخچال نگه دارید.

فرتون رو با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت که میشه ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. حداقل یک ربع قبل از پختن مدلن ها فر رو روشن کنید.

حالا باید قالب مدلن رو به دقت آردپاشی کنید. مقداری کره ذوب کنید و با کمک قلمو داخل صدف ها رو چرب کنید. دقت کنید همه جای شیارهای صدف ها چرب شده باشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

داخل هرکدوم از صدف ها رو مقدار کمی آرد بریزید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

حالا قالب رو تکون بدید تا همه جای قالبتون با آرد پوشیده بشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

بعد قالب رو برگردونید و روی میزکارتون به آرومی بکوبید تا آردهای اضافی بیرون بریزه.

اگه به این صورت قالب رو آماده کنید مطمئن باشید که مدلن ها به هیچ وجه به قالب نمی چسبن و به راحتی جدا میشن.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

قالب آردپاشی شده رو برای ۱۰ دقیقه بذارید داخل یخچال تا سفت بشه.

داخل هر کدوم از صدف ها به کمک قاشق یا اسکوپ بستنی کوچیک به اندازه یک قاشق غذاخوری از خمیر سرد شده رو بذارید. خمیر رو همین قسمتی که داخل تصویر می بینید بذارید؛ چون قراره قسمت برآمده مدلن همینجا باشه و این کار به زیباترشدن کارمون کمک میکنه.

میتونید خمیر رو به کمک قیف هم داخل قالب ها بریزید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مدلن ها رو برای ۹ تا ۱۱ دقیقه داخل فر بپزید تا وقتی که حاشیه های مدلن ها طلایی بشه و روشون پف کنه و اگه به آرومی لمسشون کنید کاملا حالت ارتجاعی داشته باشن. زیاد نپزیدشون چون خشک میشن.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

قالب رو از فر خارج کنید و به آرومی روی میزکارتون برگردونید؛ اگه قالب درست آردپاشی شده باشه به راحتی همه مدلن ها از قالب خارج میشن ولی اگه چسبیده بودن به کمک یه چاقو یا اسپچلا کوچیک از قالب جدا کنیدشون.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

 

مدلن بهتره تازه مصرف بشه ولی میتونید تا چند روز داخل ظرف دربسته تو دمای اتاق نگهشون دارید و یا برای بیشتر از یک ماه فریزشون کنید. مدلن ها وقتی میمونن ممکنه رویه بیرونیشون کمی چسبناک بشه و این کاملا عادیه.

با این مقدار مواد حدود ۲۴ تا مدلن ۸٫۵ سانتی متری خواهید داشت.

 

فیلم آموزش تهیه شیرینی مادلن

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مادلن با روکش شکلات

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مادلن شکلاتی

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

 

 

منبع آموزش : سرزمین کیک (cakeland)



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • رنگ کردن تخم مرغ با رنگ های طبیعی

    روش رنگ کردن تخم مرغ هفت سین با مواد طبیعی؟   یکی از سنت‌های زیبای ایرانی ، رنگ کردن تخم مرغ برای سفره هفت سین است.   یکی از مهمترین تزیینات سفره هفت سین تخم مرغ …

  • تزیین جام هفت سین نمونه های زیبای تزیین جام هفت سین

    عکس های انواع مدل تزیین جام هفت سین    یکی از روش های چیدمان  سفره هفت سین استفاده از جام به عنوان ظرف هست که معمولا با ذوق و سلیقه خاصی تزیین می شن. برای …

  • شیرینی عید , شیرینی مارمالادی, بیسکویت دوقلو طرز تهیه شیرینی عید دوطبقه / بیسکویت دوقلو

    طرز تهیه بیسکویت دوقلو / شیرینی عید دو طبقه   کم کم به آغاز سال نو و عید نوروز نزدیک می شیم. زمان پخت شیرینی های خوشمزه برای پذیرایی از مهمانان نوروزیه. در این مطلب …

  • طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری طرز تهیه دونات توپی با رویه کرم شیری

       طرز تهیه دونات توپی با کرم شیری   دونات توپی یکی از اشکال دونات است. دونات یکی از دوست داشتنی ترین و پرطرفدارترین نان های شیرین دنیاست که با طعم و روشی تقریبا یکسان …

  • روش تمیز کردن ریموت کنترل

       با روش زیر به آسان ریموت کنترل ها را تمیز کنید.   یکی از کارهای خانه تکانی تمیز کردن اشیای کوچک خانه است. یکی از این شی ها ریموت کنترل های وسایل الکترونیکی هستند …

  • شیرینی دبلبر دوداغی , شیرینی لب دلبر شیرینی لب دلبر / شیرینی دیلبر دوداغی

    دستور پخت شیرینی لب دلبر ( شیرینی دیلبر دوداغی ) شیرینی لب دلبر یک شیرینی خانگی خیلی خوشمزه است که برای عید نوروز هم مناسب می باشد. این شیرینی مثل باقلوا خوش عطر و خوش طعمه.   …

  • طرز تهیه قطاب خانگی + فیلم آموزشی

      آموزش تصویری طرز تهیه قطاب خانگی یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی یزدی قطاب هست که از طعم و مزه بی نظیری برخورداره و طرفدارای زیادی داره. امروز براتون طرز تهیه قطاب در …

  • شیرینی هلویی , شیرینی عید طرز تهیه شیرینی هلویی / شیرینی مجلسی

    روش پخت شیرینی هلویی برای مهمانی های رسمی   شیرینى هلویی شیرینی شیک و خوشمزه ای است که مهمانی های رسمی بخصوص پذیرایی در عید نوروز بسیار مناسب می باشد. این شیرینی زیبا مناسب تمامی فصول سال است. …

  • تزیین سفره هفت سین مدل سفره هفت سین نوروز

    عکس مدل سفره هفت سین شیک و زیبا عکس مدل سفره هفت سین , چیدمان سفره هفت سین , تزیین سفره هفت سین , ایده هایی جالب برای چیدن هفت سین نوروزی , عکس هفت سین , …

  • تزیین تخم مرغ هفت سین , رنگ کردن تخم مرغ چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین

    چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین در این مطلب روش هایی ساده ولی جالب و زیبا برای تزیین تخم مرغ های سفره هفت سین تقدیم ما عزیزان میشه که پیشنهاداتی هستند از طرف بانوی هنرمند کانال …

مطالب قبلی این بخش
  • نان انجیری, پخت انواع نان طرز تهیه نان انجیری خوشمزه با خمیر جادویی

    دستور پخت نان انجیری خوشمزه با خمیر جادویی  نان انجیری نانی مقوی و خوشمزه است که هم در وعده صبحانه و هم به عنوان عصرانه می تونین میل کنید. میان این نان مربای انجیر قرار …

    • طرز تهیه پاستیل انار

      طرز تهیه پاستیل انار   این پاستیل ها رو با آبمیوه ی طبیعی درست کردم که طعمش خیلی عالی شد. شما میتونید همین دستور رو برای بقیه ی میوه ها هم استفاده کنید.   آماده …

      • طرز تهیه حلوای لبو دسر شب یلدا

        طرز تهیه حلوای لبو دسر شب یلدا حلوای لبو از دسرهای سنتی شب یلداست. چغندر قرمز هم خواص زیادی دارد که در انتهای مطلب به برخی از آن  ها اشاره خواهیم کرد.   حلوای لبو دسری …

        • طرز تهیه پارفیت میوه دسری مغذی

          طرز تهیه پارفیت میوه یک دسر مغذی (رژیمی)   اگر برای برنامه غذایی خود به دنبال یک میان وعده ی جدید و البته خوش طعم و پرخاصیت هستید پارفیت میوه را از دست ندهید. آماده …

          • شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی طرز تهیه شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی

            شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی   شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی یکی دیگر از انواع کوکی هایی است که می توانید برای پذیرایی مهمانان نوروزی خودتان در منزل درست کنید.  اگر به کره بادام زمینی حساسیتی …

            • طرز تهیه ژله بستنی پرتقالی

                طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی   امروز براتون طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی را آماده کردیم. این دسر مجلسی، ظاهری زیبا و طعمی به یادموندنی داره . درست کردنش هم راحته.   …

              • کیک هویج و سیب طرز تهیه کیک هویج و سیب مقوی و لذیذ

                دستور پخت کیک هویج و سیب  کیک هویج و سیب بسیار مقوی و خوشمزه هست. این کیک را می تونین تو قالب بزرگ به صورت یه تیکه درست کنین، می تونین هم تو قالب های …

                • طرز تهیه پفک هندی خانگی طرز تهیه پفک هندی خانگی / آموزش تصویری

                  آموزش تصویری روش تهیه پفک هندی خانگی    پفک هندی از تنقلات خوشمزه ایه که اکثر افراد اونو دوس دارن و می تونه جایگزین مناسبی برای آجیل عید باشه. البته به شرطی که اونو در منزل درست …

                  • طرز تهیه کیک موز و گردو طرز تهیه کیک موز و گردو کیکی مقوی مناسب صبحانه ، عصرانه و ماه رمضان

                      طرز تهیه کیک موز و گردو  کیک گردو و موز یکی از کیک های مقوی و خوشمزس که تو این روزای سرد با یک نوشیدنی داغ خیلی می چسبه. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه کیک …

                    • طرز تهیه شیرینی برگ بادامی

                        طرز تهیه شیرینی برگ بادامی (شیرینی فرانسوی)   شیرینی برگ بادامی یک شیرینی فرانسوی سبک، ترد و کرانچی است . آن را بصورت کاسه‌های برگ شکل درست کرده و بعنوان ظرفی خوشمزه برای سرو …

                      • طرز تهیه نان فرانسوی با پنیر چدار و جعفری

                        آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پنیر چدار ۱۱۵ گرم (رنده شده) کره ۱۱۵ گرم (نرم شده) جعفری ۱/۴ فنجان (خرد شده) سیر  …

                        • طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری

                              طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری   در ادامه آموزش های تهیه انواع ژله ، امروز روش تهیه ژله نارگیل و بلوبری تقدیم شما عزیزان میشه . لایه آبی ژله نارگیل و بلوبری …

                          • طرز تهیه اسلایس گردویی

                                روش تهیه اسلایس گردویی   اسلایس گردویی به خاطر داشتن خامه و عسل و گردو، دسری مقوی و خوش طعم برای روزهای روزه داری ماه رمضانه . با ما همراه باشین تا روش …

                            • کلوچه ژله ای طرز تهیه کلوچه ژله ای رنگی و خوشمزه

                              روش پخت کلوچه ژله ای رنگی  کلوچه ژله ای با رنگ های زیبا بدون شک مورد علاقه بچه ها خواهد بود. این کلوچه ها برای پذیرایی مراسم جشن تولد هم مناسب هستن.   مواد لازم …