سه شنبه , ۸ فروردین , ۱۳۹۶


شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

طرز تهیه شیرینی مادلن همراه + فیلم آموزشی زیر نویس دار

 

شیرینی مادلن یا مادلین کیک های (کوکی های) کوچک فرانسوی هستن که خوردنشون با یک فنجان چای یا قهوه بسیار دلچسب و لذت بخشه. مشخصه ظاهری مدلین اینه که تو قالب هایی به شکل صدف درست میشه و همچنین روی مدلین ها برآمدگی زیبایی داره.

تو سایت های ایرانی دیدم که اسم این کیک رو مادلین یا مادلن می نویسن ولی خب تلفظ صحیحش اینه : مَدلِن.

مدلن غیر از ویژگی های ظاهری خاصش که متمایزش کرده چیز خاص دیگه ای نداره. خمیرش دراصل خمیر یه نوع کیک اسفنجیه که بهش میگن جنواز (ژنواز).

رسپی های زیادی برای شیرینی مادلن هست و از اونجایی که این کیک یه کیک فرانسویه و مشخصه خاص کیک های فرانسوی هم داشتن پودر بادامه؛ داخل بعضی از رسپی های این کیک پودر بادام و یا پودر آجیل های دیگه استفاده میشه.

بهتره حتما بعد از اینکه این کیک ها رو از قالب خارج می کنید روش پودر قند بپاشید تا هم زیباتر بشن و هم خوردنشون دلچسب تر بشه. البته میشه از گلیز لیمو یا حتی شکلات ذوب شده هم برای تزئین و خوشمزه تر کردنشون استفاده کرد. برای گلیز لیمو نصف پیمانه پودر قند و دو تا قاشق غذاخوری آب لیموی تازه رو با هم مخلوط کنید و وقتی مدلن ها هنوز داغ هستند و تازه از قالب خارج شدن با قلمو گلیز رو روشون بمالید.

 

شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

 

گفتم که یکی از مشخصه های ظاهری شیرینی مدلن برآمدگی روی کیک هاست. خمیر مدلن باید و باید بعد از درست شدن برای حداقل یک تا دو ساعت سرد بشه و همین سرد کردن خمیر و استراحتشه که این شکم تپل رو روی کیک ها درست میکنه. حالا نکته جالب اینجاست که این حداقل میتونه به حداکثر سه روز هم برسه. یعنی با خیال راحت میتونید خمیر مدلن رو درست کنید و روشو بپوشونید و تا سه روز تو یخچال نگه دارید و هروقت که دوست داشتید فر رو روشن کنید و بپزیدشون. اما خب شیرینی مدلن رو وقتی میپزید بهتره که تازه مصرف کنید و زیاد نمونه چون کیفیت و خوشمزگی اولش رو از دست میده.

مشخصه ظاهری بعدی شیرینی مدلن این بود که شکل صدفن. من پیشنهاد میکنم اگه قالب مدلن ندارید از درست کردنش صرف نظر کنید. چون اوج لذت این کیک ها اینه که شکل صدف باشن و بخوریدشون؛ ولی اگه همچنان علاقه مند بودید که مدلن درست کنید و قالبش رو هم نداشتید میتونید تو قالب مینی مافین هم درستشون کنید. فقط دقت کنید که قالبتون باید اینقدر کوچیک باشه که یه قاشق غذاخوری خمیر بیشتر نیاز نداشته باشید.

نکته آخر اینکه چون این کیک یه نوع کیک اسفنجیه پس مشخصا به قالب میچسبه. پس باید به دقت قالب رو آردپاشی کنید. این ویدئو شیوه صحیح آردپاشی کردن قالب رو بهتون نشون داده میشه که میتونید ازش برای آردپاشی هرنوع قالب دیگه ای که نمیشه داخلش کاغذ روغنی انداخت (البته که کاغذ روغنی ارحج تر و مطمئن تره) هم استفاده کنید و اگه دقیق و صحیح این کارو انجام بدید مطمئن باشید که هیچوقت کیک هاتون به قالب نمی چسبن.

 

شیرینی مادلن , مدلن , مادلین

 

مواد لازم برای شیرینی مادلن :

۱/۲ پیمانه (۱۱۳ گرم) کره

۱ پیمانه (۱۳۰ گرم) آرد همه منظوره

۱/۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر

۱/۴ قاشق چای خوری نمک

۳ تا تخم مرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده باشه

۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم) شکر سفید

۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) شکر قهوه ای روشن

۱ قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص

۱ قاشق چای خوری پوست لیموی رنده شده

 

 

دستور سریع شیرینی مادلن :

داخل یه قابلمه کوچیک کره رو ذوب کنید و بذارید کنار تا از حرارت بیفته. کره ذوب شده نباید خیلی سرد بشه و باید خیلی کم گرم باشه.

داخل یه کاسه دیگه آرد، نمک و بیکینگ پودر رو با هم ویسک کنید یا با هم الکشون کنید.

داخل کاسه استند میکسر با سر پدلش (یا با همزن دستی) تخم مرغ ها و شکرها (اگه شکر قهوه ای نداشتید جاش سفید بریزید) رو با سرعت بالا هم بزنید تا مخلوط کاملاغلیظ و روشن بشه و به مرحله روبان برسه. زمانش بستگی داره به همزنتون و ممکنه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول بکشه.

وانیل و رنده پوست لیمو یا پوست پرتقال (اختیاری) رو هم بهش اضافه کنید و هم بزنید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مخلوط آرد رو تو سه مرحله روی مخلوط تخم مرغ الک کنید و آرد رو داخل مواد به آرومی فولد کنید. این مرحله رو با دقت و حساسیت انجام بدید. زیاد فولد کردن و یا بد فولد کردن میتونه رو پف مدلن های نهایی تاثیر بذاره.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

حدود یک پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر) از خمیر رو بردارید و داخل کره که کمی گرمه فولد کنید تا کره سبک تر بشه و راحت تر داخل بقیه مواد مخلوط بشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

به کمک اسپچلا یا قاشق چوبی کره رو تو دو مرحله داخل خمیر کیک فولد کنید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین
بعد از اینکه کره هم کاملا با بقیه مواد مخلوط شد روی ظرف رو با یه تکه سلفون بپوشونید و برای حداقل یک تا دو ساعت بذارید داخل یخچال تا خمیر استراحت کنه و خنک و کمی سفت بشه. میتونید خمیر رو تا سه روز هم داخل یخچال نگه دارید.

فرتون رو با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت که میشه ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. حداقل یک ربع قبل از پختن مدلن ها فر رو روشن کنید.

حالا باید قالب مدلن رو به دقت آردپاشی کنید. مقداری کره ذوب کنید و با کمک قلمو داخل صدف ها رو چرب کنید. دقت کنید همه جای شیارهای صدف ها چرب شده باشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

داخل هرکدوم از صدف ها رو مقدار کمی آرد بریزید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

حالا قالب رو تکون بدید تا همه جای قالبتون با آرد پوشیده بشه.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

بعد قالب رو برگردونید و روی میزکارتون به آرومی بکوبید تا آردهای اضافی بیرون بریزه.

اگه به این صورت قالب رو آماده کنید مطمئن باشید که مدلن ها به هیچ وجه به قالب نمی چسبن و به راحتی جدا میشن.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

قالب آردپاشی شده رو برای ۱۰ دقیقه بذارید داخل یخچال تا سفت بشه.

داخل هر کدوم از صدف ها به کمک قاشق یا اسکوپ بستنی کوچیک به اندازه یک قاشق غذاخوری از خمیر سرد شده رو بذارید. خمیر رو همین قسمتی که داخل تصویر می بینید بذارید؛ چون قراره قسمت برآمده مدلن همینجا باشه و این کار به زیباترشدن کارمون کمک میکنه.

میتونید خمیر رو به کمک قیف هم داخل قالب ها بریزید.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مدلن ها رو برای ۹ تا ۱۱ دقیقه داخل فر بپزید تا وقتی که حاشیه های مدلن ها طلایی بشه و روشون پف کنه و اگه به آرومی لمسشون کنید کاملا حالت ارتجاعی داشته باشن. زیاد نپزیدشون چون خشک میشن.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

قالب رو از فر خارج کنید و به آرومی روی میزکارتون برگردونید؛ اگه قالب درست آردپاشی شده باشه به راحتی همه مدلن ها از قالب خارج میشن ولی اگه چسبیده بودن به کمک یه چاقو یا اسپچلا کوچیک از قالب جدا کنیدشون.

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

 

مدلن بهتره تازه مصرف بشه ولی میتونید تا چند روز داخل ظرف دربسته تو دمای اتاق نگهشون دارید و یا برای بیشتر از یک ماه فریزشون کنید. مدلن ها وقتی میمونن ممکنه رویه بیرونیشون کمی چسبناک بشه و این کاملا عادیه.

با این مقدار مواد حدود ۲۴ تا مدلن ۸٫۵ سانتی متری خواهید داشت.

 

فیلم آموزش تهیه شیرینی مادلن

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مادلن با روکش شکلات

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

مادلن شکلاتی

شیرینی مادلین , شیرینی مدلین

 

 

منبع آموزش : سرزمین کیک (cakeland)



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • اس ام اس انگلیسی تبریک سال نو (۲)

    اس ام اس انگلیسی تبریک سال نو  To your enemy, forgiveness To an opponent, tolerance To a friend, your heart To yourself, respect Happy New Year . پیشنهاد عیدی نوروز: برای دشمن خود: بخشش برای …

  • طرز تهیه شیرینی کورابیه

    طرز تهیه شیرینی کورابیه   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : کره ۱۰۰ گرم زرده تخم مرغ ۱ عدد وانیل نصف قاشق چایخوری پودر شکر نصف پیمانه بیکینگ پودر …

  • دانلود تقویم ۹۶ برای موبایل و کامپیوتر ( طبیعت،مذهبی،ماشین،pdf،اندروید،ios )

    دانلود مستقیم تقویم ۹۶ برای گوشی و ویندوز     تقویم سال ۱۳۹۶ با مناسبت ها شمسی (هجری شمسی، هجری قمری و میلادی) رو به همراه مناسبت ها و تعطیلات رسمی به صورت پی دی اف …

  • آداب تحویل سال نو

      آداب تحویل سال نو   وقت تحویل سال، همه اعضای خانواده در خانه های خود گرد هم می آیند و در کنار سفره نوروزی می نشینند. شمع ها یا چراغ های خانه را پیش …

  • طرز تهیه شیرینی تر شکلاتی فوری بدون پخت

    روش تهیه شیرینی تر شکلاتی فوری بدون پخت   شیرینی تر همیشه طرفدار داره پس چه بهتر که بشه اونو سریع و بدون پخت درست کرد. در مطلب امروز روش تهیه شیرینی تر شکلاتی بدون …

  • طرز تهیه شیرینی مغزدار طرز تهیه شیرینی مغزدار مجلسی و خوشمزه برای عید نوروز

    طرز تهیه شیرینی مغزدار در این مطلب طرز تهیه شیرینی مغزدار خوشمزه برای عید نوروز را آموزش می دهیم. در دید و بازدیدهای نوروزی از مهمانانتان با شیرینی های دست پخت خودتان پذیرایی کنید. شیرینی مغزدار …

  • دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی طرز تهیه شیرینی چیپس شکلاتی

    دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی     شیرینی چیپس شکلاتی شیرینی خوشمزه ایه با ظاهری شبیه به شیرینی نخودچی که برای سفره هفت سین و پذیرایی عید بسیار مناسب هست. این شیرینی های خوش طعم را …

  • تزیین تخم مرغ هفت سین , رنگ کردن تخم مرغ چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین

    چند ایده برای تزیین تخم مرغ هفت سین در این مطلب روش هایی ساده ولی جالب و زیبا برای تزیین تخم مرغ های سفره هفت سین تقدیم ما عزیزان میشه که پیشنهاداتی هستند از طرف بانوی هنرمند کانال …

  • شیرینی اتابکی , شیرینی نوروز طرز تهیه شیرینی اتابکی برای عید نوروز

    طرز پخت شیرینی اتابکی ویژه عید نوروز    شیرینی اتابکی یکی از شیرینی های خوشمزه و شیک برای پذیرایی از مهمانان نوروزی است. این شیرینی ها را می توانید در اشکال و طرح های مختلف درست …

  • ساخت ظرف تزیینی کنفی,ظروف هفت سین کنفی ساخت ظرف تزیینی کنفی / ظروف هفت سین ملیله کنفی

    آموزش تصویری ساخت ظرف تزیینی کنفی / ملیله کنفی درست کردن این ظرف تزیینی کنفی زیبا کار سختی نیست. قبلا هم آموزش هایی در زمینه هنر ملیله کنفی تقدیمتون شده. با ما همراه باشید تا …

مطالب قبلی این بخش
  • نان چلیپا, انواع نان, نان خانگی طرز تهیه نان چلیپا ترد و خوشمزه / پخت انواع نان

    دستور پخت نان چلیپا  نان چلیپا قابل استفاده برای وعده صبحانه و عصرانه است.   مواد لازم برای تهیه نان چلیپا : آرد ۵٠٠ گرم مایه خمیر ۴ ق م شکر ۶ گرم شیر گرم …

    • شیرینی مصری ,کعک العید, دسر ماه رمضان طرز تهیه شیرینی کعک العید / شیرینی مصری برای عید

      دستور پخت شیرینی کعک العید / شیرینی مصری مناسب عید شیرینی کعک العید یک نوع شیرینی مصری مخصوص عید ها (بویژه عید فطر ) هستش. البته ورژن های عربی و ترکی هم داره که نوع مصری از معروفیت …

      • آموزش تهیه ژله تصویری (نقاشی روی ژله) + فیلم

        آموزش تهیه ژله تصویری (نقاشی روی ژله) + فیلم   آموزش طرز تهیه ژله تصویری با تصویر و فیلم. اینی که می بینید کیک نیست ، ژله است! آره!!! نقاشی روی ژله! کنجکاو شدید؟ اصلا …

        • طرز تهیه پیراشکی پواچا

          طرز تهیه پیراشکی پواچا Flower Pogaca مواد اولیه : شیر۲۵۰ گرم شکر۱۰ گرم خمیر مایه۱۰ گرم آرد۷۰۰ گرم تخم مرغ۲ عدد روغن مایع۹۰ گرم نمک۲۰ گرم مارگارین (آب شده)۱۰۰ گرم     طرز تهیه : …

          • پاستیل زنجبیلی , پاستیل زنجفیلی طرز تهیه پاستیل زنجبیلی

            طرز تهیه پاستیل زنجبیلی پاستیل زنجبیلی درست کنید و از خواص بی نظیر زنجبیل بهره مند بشین. به ادامه مطلب توجه کنید تا روش تهیه پاستیل زنجبیلی را براتون توضیح بدم .   مواد لازم برای تهیه پاستیل …

            • طرز تهیه گلت گلابی طرز تهیه گلت گلابی کیک کرانچی خوشمزه فرانسوی

              طرز تهیه گلت گلابی دسر مجلسی  گلت گلابی یکی از انواع گلته که طرفدارای زیادی داره. گلت یک کیک کرانچی خوشمزه از کشور فرانسه هست. با آموزش طرز تهیه گلت گلابی در بخش نان، شیرینی، …

              • طرز تهیه باتر کرم شکلاتی فوری

                   طرز تهیه باتر کرم شکلاتی فوری و بدون پخت (مناسب تزیین کیک و کاپ کیک)   زمان لازم برای آماده سازی باتر کرم شکلاتی : ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : پودر شکر ۶۷۵ گرم …

                • طرز تهیه کیک طرز تهیه کیک با رویه مرمری

                  طرز تهیه کیک ساده و خوشمزه با رویه شبیه سنگ مرمر مواد لازم : آرد ۲ ییمانه بیکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری شکر ¾ پیمانه تخم مرغ ۴ عدد وانیل ۱ قاشق چایخوری ( …

                  • حلوای شکلاتی, حلوا شکلاتی طرز تهیه حلوای شکلاتی ترک

                    دستور پخت حلوای شکلاتی  حلوای شکلاتی از از حلواهای ترکیه ای است که هم مقوی بوده و هم ظاهری شیک و زیبا دارد. این حلوای خوشمزه گزینه مناسبی برای افطار است.   مواد لازم (برای …

                    • شیرینی نان چای قزوین طرز تهیه شیرینی نان چای قزوین

                      دستور پخت شیرینی نان چای قزوین   نان چای شیرینی سنتی قزوین , جزو شیرینی های خشک است که به سادگی قابل پخت در منزل می باشد. شیرینی نان چای را می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو …

                      • طرز تهیه شیرینی به شکل قو

                         طرز تهیه شیرینی به شکل قو   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت   مواد اولیه : تخم مرغ  ۲ عدد (زرده تخم مرغ دوم را کنار بگذارید) شکر ۲ …

                        • طرز تهیه شیرینی نان قندی قزوین

                          طرز تهیه شیرینی نان قندی قزوین   نان قندی یکی از شیرینی های سنتی شهر قزوین است. این شیرینی بسیار آسان تهیه میشود. از مهمانان خودتان بخصوص در ایام عید نوروز با شیرینی نان قندی …

                          • طرز تهیه شیرینی نان باگتی

                              طرز تهیه شیرینی نان باگتی   عرض شود خدمت دوستای گلم این شیرینی خوشمزه رو مامانم همیشه برای عصرونه برامون درست میکرد اسمی براش سراغ ندارم جز همون شیرینی نان باگتی. خیلی خوشمزس امیدوارم …

                            • طرز تهیه رولت خامه ای

                              طرز تهیه رولت خامه ای   در این مطلب روش تهیه رولت خامه ای خانگی تقدیم شما عزیزان علاقمند به هنر شیرینی سازی میشه .   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: …