سه شنبه , ۵ اردیبهشت , ۱۳۹۶

 شیرینی قرابیه بادام تبریز

دستور پخت شیرینی قرابیه بادام تبریز

شیرینی قرابیه از شیرینی های سنتی تبریز است. این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریز و شهرستان قزوین و شهرستان زنجان ، هم چنین در جمهوری آذربایجان و ترکیه پخته می شود. قرابیه در تبریز از شیرینی های مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند. در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته می‌شود. این شیرینی از سوغاتی‌های مخصوص تبریز و زنجان به شمار می‌رود.

این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر وسفیده تخم مرغ و پسته درست می‌کنند. در قرابیهٔ پسته‌ای در تزیین روی شیرینی بجای بادام، مغزپسته به‌کار می‌برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که بجای بادام از پودر نارگیل استفاده می‌شود.

نکته :

شیرینی قرابیه به دلیل داشتن بادام و پسته، غنی از آهن گیاهی است، ولی در عوض کالری بالایی دارد، لذا از مصرف زیاد آن پرهیز کنید.

 

شیرینی قرابیه بادام تبریز

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه :

بادام پوست گرفته خام ۱۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
مخلوط مغز پسته و بادام و شکر به مقدار لازم

 

طرز تهیه شیرینی قرابیه :
بادام را به صورت پودر درآوردید و همراه با شکر و سفیده ی تخم مرغ دو بار، با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
اگر خمیر سفت بود، کمی سفیده ی تخم مرغ به آن اضافه کنید.
خمیر را ورز دهید تا سفید رنگ شود.
سپس داخل قیف پارچه ای با سر ماسوره ی ساده بریزید.
داخل سینی فر، کاغذ روغنی گذاشته و خمیر را توسط قیف به شکل دایره، با فاصله روی سینی بریزید.
سپس روی آن ها پسته و بادام و شکر بریزید.
شیرینی ها را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی آنها طلایی شود.
بعد از سرد شدن، شیرینی ها از کاغذ روغنی جدا کنید.
این شیرینی ها در مجاورت هوا زود خشک می شوند، لذا آنها را در ظرف دردار یا کیسه ی نایلونی دربسته ای نگه دارید.

 

شیرینی قرابیه بادام تبریز

 

طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام به روشی دیگر :

مواد لازم برای تهیه شیرینی قرابیه :
یک فنجان کره

یک فنجان شکر الک شده

دو فنجان آرد

نصف قاشق چای خوری پودر هل

۱۲ عدد بادام (به دلخواه)

زمان لازم: ۳۵ دقیقه

این مقدار مواد برای ۲۴ نفر کافی است.

 

شیرینی قرابیه بادام تبریز

 

طرز تهیه شرینی قرابیه :
اجاق را از قبل با ۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۵۰ درجه سانتی گراد) روشن کنید.
در یک کاسه متوسط، کره و شکر را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس آرد و پودر هل را به آن بیفزائید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.

کمی از خمیر را برداشته و در دست به شکل نواری باریک درآورید. سپس دو سر آن را به هم وصل کرده و روی سینی فر بگذارید.

تکه ای بادام روی محل اتصال دو سر خمیر گذاشته و کمی فشار دهید. سینی را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر بگذارید،

توجه داشته باشید که کلوچه ها باید سفید باقی بمانند و تنها شاید کناره های آن ها طلایی شود.

نکته :

می توانید برای تهیه این کلوچه ها از قالب نیز استفاده کنید.

 

 

منابع:تبیان/ویکی پدیا فارسی/سیتی پدیا



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • شیرینی رز سیب طرز تهیه شیرینی رز سیب

    دستور پخت شیرینی رز سیب   شیرینی رز سیب ، برش های سیب پیچیده شده در خمیر ترد به شکل گل رز است که جلوه بسیار زیبایی دارد. این رزهای بسیار زیبا و خوشمزه برای مهمانی ها ، …

  • طرز تهیه سس شکلاتی گرم

        آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۵ دقیقه مجموعاً: ۱۰ دقیقه۰   مواد اولیه : شکلات ۱۱۵ گرم (نیمه شیرین) – قطعه قطعه شده شکر ۱۱۵ گرم آب ۱/۲ فنجان پودر کاکائو ۳۰ …

  • کیک سه شیر سه شکلاتی طرز تهیه کیک سه شیر سه شکلاتی

    دستور پخت کیک سه شیر سه شکلاتی کیک سه شیر سه شکلاتی طعمی فراموش نشدنی داره. اگه دلتون لک زده واسه یه کیک شکلاتی پدر مادر دار… این کیک خودشه. اصل جنس. حتی میتونید کل کیک رو …

  • طرز تهیه ژله ابر و باد (دسر مجلسی)

    طرز تهیه ژله ابر و باد (دسر مجلسی) برای درست کردن ژله ابر و باد به ژله بلوبری و خامه نیاز داریم . مواد اولیه : خامه (زده شده) به میزان لازم ژله بلوبری به …

  • طرز تهیه پشمک قالبی شکلاتی طرز تهیه پشمک قالبی شکلاتی

    پشمک قالبی شکلاتی برای پذیرایی مهمانان نوروزی    پشمک قالبی راهی جالب و راحت برای سرو پشمک هنگام پذیرایی مهمانان نوروزیه. اگر مابل هستین پشمک کاملا با شکلات پوشیده بشه بهتره از روش تهیه پشمک حاج عبدالله استفاده کنین. …

  • طرز تهیه مافین موز و توت فرنگی

    طرز تهیه مافین موز و توت فرنگی   مافین ها جزو کیکهای ساده هستند که برای سرو یکنفره پخته میشن. تقریبا شبیه به کاپ کیک ها هستند ولی شیرینی مافین کمتر از کاپ کیک هست …

  • شیرینی کرکی , نان کرکی طرز تهیه شیرینی کرکی/ شیرینی نایینی برای عید

    دستور تهیه شیرینی کرکی یا نان کرکی شیرینی محلی نائین   شیرینی کرکی یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه و مقوی  نایین است که طرفدارانی بسیاری هم دارد. این شیرینی را به راحتی در فر …

  • طرز تهیه ژله ویترای / ژله مشبک

    طرز تهیه ژله ویترای / ژله مشبک / ژله جدید   ژله ویترای یا ژله مشبک ژله ای رنگارنگ و زیبا ، مجلسی و بسیار شیکه که می تونین به روشهای مختلف اونو تزیین و …

  • حلوای نارگیل , دسر ماه رمضان طرز تهیه حلوای نارگیل برای افطار

    دستور پخت حلوای نارگیل دسری خوشمزه برای سفره افطار  حلوای نارگیل بسیار خوش عطر و خوشمزه است. این دسر شیک و خوش طعم را برای مهمانی های افطار خود درست کنید و از خوردن آن …

  • طرز تهیه شارلوت توت فرنگی (سلطنتی)

      طرز تهیه شارلوت توت فرنگی (سلطنتی) دسری شیک ، مجلسی و خوشمزه   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت       مواد اولیه برای ۱۰ نفر : شیر ۱/۵ پیمانه کیک اسفنجی ۱ …

  • آموزش تصویری تزیین کیک به شکل رنگین کمان

    تزیین کیک رنگین کمانی دو کیک گرد ساده را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. مطابق شکل زیر دو قسمت وسط دو تا از کیک های نصف شده را برش دهید. با این …

  • طرز تهیه کیک فرشته لیمویی

    طرز تهیه کیک فرشته لیمویی آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه مواد اولیه برای ۸ نفر : پوست لیمو ترش ۱ و نیم قاشق چایخوری پوست ۲ لیمو (رنده شده) …

  • تارت فلورنتینا طرز تهیه تارت فلورنتینا / شیرینی ملکه بادام

    دستور پخت تارت فلورنتینا   تارت فلورنتینا یا شیرینی ملکه بادام ، شیرینی خوشگل و خوشمزه ایه که درست کردن اون به نظر پر کار و سخت می‌آید. اما این طور نیست فقط کمی صبر و حوصله می‌خواهد. اگر …

  • طرز تهیه شیرینی مونت کارلو طرز تهیه شیرینی مونت کارلو شیرینی نارگیلی برای عید نوروز

    طرز تهیه شیرینی مونت کارلو شیرینی مونته کارلو یک شیرینی نارگیلی ترد و خوشمزه اس که ظاهر زیبایی هم داره و برای پذیرایی عید نوروز بسیار مناسبه. در بخش نان، شیرینی، دسر با طرز تهیه …