دوشس سیب زمینی یا سیب زمینی بامیه ای غذایی فرانسوی و بسیار خوش طعم است که میتوانید آن را به عنوان پیش غذا، چاشنی، و یا در کنار پروتئینهای گوشتی و یا دریایی میل نمایید.
دوشس با سیب زمینی، کره، تخم مرغ تهیه میشود و در فر طلایی میشود. طعم ویژهی دوشس از جوز هندی میاید که اضافه کردن آن ضروری است.
دستور پخت دوشس سیب زمینی یا سیب زمینی بامیه ای
دوشس سیب زمینی غذایی فرانسوی است که با سیب زمینی، کره و تخم مرغ تهیه می شود. شکل زیبای این غذا و طعم و عطر جوز هندی آن را متفاوت می کند. دوشس را می توانید در کنار پروتئینهای گوشتی و یا دریایی و یا به عنوان پیش غذا یا چاشنی میل نمایید.
مواد لازم
۲۵۰ گرم سیب زمینی
۵۰ گرم کره
۳ عدد تخم مرغ یک سفیده و دو زرده برای داخل دوشس. یک زرده برای مالیدن روی دوشس ها
یک چهارم قاشق چای خوری پودر جوز هندی
به میزان لازم نمک، فلفل و روغن
۱ قاشق غذاخوری زعفران آب کرده غلیظ دلخواه
طرز تهیه
سیب زمینی را با پوست آب پز کنید.
پس از مغزپخت شدن، پوست سیب زمینیها را بگیرید و در حالی که هنوز گرم است پوره (یا چرخ) کنید. سپس نیمی از کره را روی سیب زمینیها بمالید و بگذارید سرد شود.
نیمی دیگر از کره را به همراه یک سفیده تخم مرغ و دو زرده تخم مرغ و نمک و فلفل و پودر جوز هندی با هم مخلوط کنید. با همزن دستی یا برقی بزنید تا مواد با هم کاملا مخلوط شوند.
یک زرده تخم مرغ را همراه با ۱ قاشق زعفران آب کرده (در صورت تمایل) بزنید.
فر را با درجه حرارت ۲۰۰ سانتیگراد یا ۴۰۰ فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.
مخلوط سیب زمینی را با مخلوط تخم مرغ مخلوط کنید. هم بزنید تا کاملا یک دست شود. این مخلوط را داخل یک کیسه ماسوره دار بریزید و از مواد با فاصله روی قالب (که کمی چرب کرده اید) قرار دهید.
از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران با فرچه روی دوشسها بمالید.
قالب را داخل فر در طبقه بالا قرار دهید تا سطح دوشسها طلایی شود و در کنار غذاهای گوشتی یا ماهی میل نمایید.
نوش جان!
با انتخاب ماسوره های مناسب می توانید دوسش های زیبایی تهیه کنید
طرز تهیه دوشس را می توانید از ویدئوی زیر مشاهده فرمایید.
فیلم طرز تهیه سیب زمینی دوشس
طرز تهیه سیب زمینی بامیه ای (سیب زمینی دوشس)
ماه رمضان نزدیکه ، فکر کنم بتونید با این سیب زمینی بامیه ای های خوشگل مهمونهاتون رو غافلگیر کنید .
این سیب زمینی ها دقیقا شبیه بامیه پخته میشن و بسیار پوک و خوب میشن ، فقط موادش با اون متفاوته، پیشنهاد می کنم امتحان کنید.
مواد اولیه برای ۴ نفر:
بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
کره ۱۵ گرم
آب ۲/۳ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
آرد سفید ۲/۳ پیمانه
سیب زمینی متوسط آب پز شده ۲ عدد
طرز تهیه :
سیب زمینی ها را آب پز می کنیم و همانطور داغ رنده می کنیم.
آب و کره رو روی حرارت ملایم میگذاریم تا جوش بیان بعد همه آرد رو یک مرتبه میریزیم تو قابلمه و هم میزنیم تا خمیر منسجم شه و مثل توپ وسط ظرف جمع شه و دیگه نشه با قاشق هم زد.
خمیر رو داخل ظرفی میریزیم و تخم مرغ رو بهش اضافه میکنیم و ورز میدیم تا تخم مرغ به خورد خمیر بره.
بعد پکینگ پودر ، نمک و سیب زمینی رو اضافه میکنیم و خوب ورز میدیم.مایه بدست اومده نباید شل باشه .
یک ظرف گود را روغن میریزیم و صبر می کنیم تا خوب داغ بشه.
مواد را داخل ماسوره بریزید.از هر ماسوره که دوست دارید می تونید استفاده کنید.فقط ماسوره باید محکم باشه.مواد را به هر شکلی که دوست داریم داخل روغن می ریزیم و صبر میکنیم تا حسابی سرخ بشه.
بعد در صافی قرار میدیم تا روغن اضافیش بره و با هر سسی که دوست دارید سرو کنید.
این ترکیب برای بچه ها هم عالی میشه و خیلی دوستش دارن.
خواص سیب زمینی “
منابع: نوش جان/سوران/simplyrecipes