جمعه , ۱ بهمن , ۱۳۹۵


سس ووستشیر , سس ورچستر

طرز تهیه سس ووستشیر در خانه (سس ورچستر)

سس ووستشیر  Worcestershire sauce یک سس معروف در دنیاست که معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاهای گوشتی یا دریایی ازش استفاده میشه. سس ووستشیر رو “ووستشایر” یا “ووستشر” هم بهش میگن (در ایران ظاهرا برخی بهش میگن ورچستر)
در تهیه این سس از ماهی آنچوی (موتو) که در جنوب ایران صید میشه و معمولا به صورت خشک شده به فروش میرسه استفاده شده . این ماهی کنسروش (خارجیش البته) رو هم میشه (دقیقا مثل کنسرو تن ماهی) از بازار تهیه کرد که به صورت صنعتی در روغن یا آب نمک فراوری شده.

سس ووستشیر رو در تهیه غذاهای مختلف ازش استفاده میکنند. مثل انواع استروگانف و غذاهای گوشتی. این سس رو میتونید از فروشگاههای مواد غذایی لوکس خریداری کنید. ولی می تونید اون را در خانه تهیه کنید.

 

مواد اولیه :
سرکه سفید یک و نیم لیوان
پیاز پیاز ۱ عدد
سیر سیر ۳ حبه
ریشه زنجبیل ۳ سانتی متر
فلفل قرمز ۱ عدد
لیمو ۱ عدد
تمر هندی ۸۰ گرم
خرما ۸ عدد
ماهی آنچوی ۳ عدد
دانه های هل ۳ عدد
دانه های میخک ۴ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
دانه های تخم گشنیز ۱ ق غ
فلفل سیاه نصف ق چ
فلفل سفید نصف ق چ
پودر خردل ۱ ق چ
پودر زردچوبه ۱ ق چ
نمک نصف ق چ
سس سویا ۲ ق غ
روغن زیتون ۱ ق غ
آب دو و نیم لیوان
سس ووستشیر , سس ورچستر

 

روش تهیه سس ووستشیر یا ورچستر :

زنجبیل رو پوست گرفته و درشت خورد میکنیم. (اندازه ای که دادم حدودیه وسواس به خرج ندید)
سیر و پیاز رو هم درشت خورد میکنیم.
باید از فلفل تازه استفاده کنید ولی زیاد مهم نیست که قرمز باشه یا سبز. درشت خوردش کنید.
لیمو رو هم با پوست اسلایس کنید.
تمر هندی و خرما رو توی دو لیوان آب خیس میدیم.
ادویه های مختلف رو بدین صورت آماده میکنیم:
دانه های هل باید با چاقو برش داده بشن.
فلفل سفید و فلفل سیاه و خردل و زردچوبه به صورت پودری استفاده میشه.
دانه های میخک رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
چوب دارچین رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
دانه های تخم گشنیز رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
همه این مواد رو در دیگ بریزید و سرکه رو بهش اضافه کنید.
سس سویا رو نیز اضافه میکنیم.
ماهی های آنچوی رو شسته و در دیگ میریزیم.
مخلوط تمر هندی و خرما رو به خوبی چنگ میزنیم تا با آب مخلوط بشه.
و توی دیگ میریزیم. نصف لیوان آب باقی مونده رو توی کاسه ای که تمر و خرما توش بوده ریخته و به این ترتیب باقی مانده آب تمر رو هم (با هسته هاش) توی دیگ میریزیم.
در نهایت نمک رو هم اضافه میکنیم.
هم زده و زیر دیگ رو روشن کرده و اجازه میدیم تا با حرارت ملایم برای خودش بپزه و جا بیافته و غلیظ بشه.
سسهای صنعتی خیلی رقیق هستند که خب توجیه اقتصادی داره ولی ما در خونه سس رو غلیظ درست میکنیم چون اینطوری نگهداریش هم آسونتره.
میزان غلظتش دست خودتونه من معمولا اجازه میدم اینقدر غلیظ شه تا به اندازه یک تا یک و نیم لیوان سس برسم.

 

سس ووستشیر , سس ورچستر
توجه داشته باشید که حرارت باید ملایم باشه تا عطر و طعم مواد به خورد سس بره. بسته به غلظتی که ازش میخواید ممکنه دو سه ساعت هم طول بکشه. هرچی حرارت اجاق کمتر بهتر.
عطر این سس خیلی قویه پس حتما هود رو با قوی ترین درجه روشن کنید که خونه بو نگیره. زیاد بو نگیره. که خب البته میگیره! چاره ای نیست.
وقتی به غلظت مناسب رسیدیم از روی حرارت برداشته و اجازه میدیم کاملا سرد شه.
توی صافی ریخته و با قاشق هم میزنیم و فشار میدیم تا همه عصاره اش گرفته شه.
سسی که باقی مونده همون سس ووستشیره.
سس رو در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.

چون سس خیلی غلیظه و طعم و عطر بسیار قوی تری نسبت به ورژن صنعتیش داره باید توجه داشته باشید که نباید یکباره کل اندازه ای که در رسپی ها بهتون داده میشه رو استفاده کنید. پس کم کم توی غذاها ریخته و میچشیم و در صورت نیاز بیشتر اضافه میکنیم.
کلا طعم و ذائقه رو باید هر فرد خودش بسنجه و تنظیم کنه. شما فقط یک نگاه به مواد اولیه این سس بندازید متوجه میشید که حتی چند قطره ازش چه تاثیری میتونه توی طعم غذاها به جا بذاره!
این سس به دلیل وجود سرکه به این سادگیها فاسد نمیشه پس میتونید با خیال راحت در یخچال نگهش دارید. ولی توصیه میکنم با همین اندازه ها کار کنید و چند برابرش نکنید. همین اندازه هم کفاف یک سال مصرف یک خانواده رو داره. البته بستگی به خانواده اش داره!
حالا دیگه از این سس در تمام رسپی هایی که ازتون سس ووستشیر میخواد میتونید استفاده کنید. و یا حتی غذاهای ابتکاری خودتون. همینطور که گفتم اینقدر عطر و طعم این سس قوی هست که میتونید در آشپزیتون فقط از همین سس استفاده کنید و دیگه به غذا ادویه دیگه ای نزنید. بسیار کاربردی و کار راه بندازه.

 

منابع : سوران / شف طیبه

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه سس چیلی تند طرز تهیه سس چیلی در منزل / سس تند خانگی

    دستور درست کردن سس چیلی تند سس چیلی تند که به آن سس تند هم می گویند، بیش از هزاران سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و از ۶۰۰۰ سال پیش در منطقه مکزیک، آمریکای …

  • سس مارینارا ایتالیایی, سس گوجه فرنگی طرز تهیه سس مارینارا ایتالیایی به سه روش

    سه روش تهیه سس مارینارا ایتالیایی سس مارینارا ، نوعی سس گوجه فرنگی ایتالیایی است که برای انواع غذاها مانند کوکو و کتلت ، پاستا ، پیتزا و … کاربرد دارد. می توانید انواع چاشنی و ادویه را طبق ذائقه خود …

  • سس پاستا : سس گوجه فرنگی خامه ای

    سس گوجه فرنگی خامه ای / سس پاستا      با سس پاستا ی گوجه فرنگی خامه ای  که بسیار خوشمزه و خوشرنگ است، می توانید در کمترین زمان یک پاستای متفاوت درست کنید. پس …

  • طرز تهیه سس کچاپ در منزل سس کچاپ را خودتان بسازید

    طرز تهیه سس کچاپ در منزل (سس گوجه فرنگی خانگی)   سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس …

  • طرز تهیه اسپاگتی با سس گوشت (رژیمی)

      طرز تهیه اسپاگتی با سس گوشت (رژیمی)   مواد اولیه برای ۴ نفر : جعفری (خرد شده) یک دوم فنجان فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری نمک سه چهارم قاشق چای خوری گوشت راسته (چرخ …

  • پنج روش تهیه سس سفید

    طرز تهیه سس سفید (به ۵ روش مختلف) مواد اولیه : کره (یا مارگارین ) ۲ قاشق غذاخوری آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری نمک یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه یک هشتم قاشق مرباخوری شیر …

  • طرز تهیه سس کچاپ خانگی طرز تهیه سس کچاپ خانگی

    طرز تهیه سس کچاپ خانگی    سس کچاپ را می‌توانید از همه جا تهیه کنید اما ساخت آن در خانه علاوه بر این که بهداشتی تر خواهدبود، به شما کمک خواهد کرد تا آن را …

  • ادویه خشک ایتالیایی,سس ایتالیایی,سس سالاد طرز تهیه سس ایتالیایی | طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی | سس سالاد ایتالیایی

      طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی و سس ایتالیایی سس ایتالیایی از ترکیب سبزیجات معطر و سرکه و روغن زیتون تهیه شده و در تهیه سالاد و سیب زمینی تند سرخ شده بکار می رود. …

  • طرز تهیه سس بولونز طرز تهیه سس بولونز سس پاستا و اسپاگتی | سس ایتالیایی

    دستور تهیه سس بولونز سس بولونز یکی از معروفترین سس ها برای سرو با انواع پاستا و اسپاگتی است. این سس را اهالی اطراف بولونیای ایتالیا به روش زیر تهیه می کنند. به همین خاطر نام …

  • استاک قهوه ای , استاک گوشت,brown stock طرز تهیه استاک گوشت | طرز تهیه استاک قهوه ای (brown stock)

    طرز تهیه استاک گوشت (استاک قهوه ای) تهیه استاک گوشت یا استاک قهوه ای نسبت به سایر استاک ها کمی سخت تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد، ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در …

مطالب قبلی این بخش
  • سس پاستا : سس گوجه فرنگی خامه ای

    سس گوجه فرنگی خامه ای / سس پاستا      با سس پاستا ی گوجه فرنگی خامه ای  که بسیار خوشمزه و خوشرنگ است، می توانید در کمترین زمان یک پاستای متفاوت درست کنید. پس …

    • طرز تهیه خیار شور فوری

      آماده سازی: ۲ ساعت   مواد اولیه : خیار ۲۰عدد (ریز و قلمی) آب ۲لیتر نمک ۳چهارم لیوان سبزی ۲۰۰گرم (شامل جعفری،ریحان و ترخان) سیر  ۱۵تا۲۰حبه رازیانه ۲قاشق مرباخوری فلفل سبز تند به میزان لازم …

      • طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

        دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

        • طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای

          طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای   مواد اولیه : ادویه ترشی ۳قاشق مرباخوری برگ بو ۳عدد فلفل سبز تند ۱۰عدد سرکه به میزان لازم(حدودا ۲تا۲ونیم پیمانه) سیر ۵حبه خیار ۲عدد گل کلم (کوچک) ۱عدد …

          • ترشی آلبالو طرز تهیه ترشی آلبالو / استریل کردن شیشه ترشی

            چگونه ترشی آلبالو درست کنیم ؟ ترشی آلبالو از جمله ترشی های محبوب ایرانی است. این ترشی خوشرنگ در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلو ها طعم بی نظیری دارد. با فرا رسیدن فصل تابستان، بازار …

            • طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی

              طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی   ظروف ترشی مخلوط را در محلی خشک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.   ترشی یکی از مخلفات خوشمزه و دلخواه برای انواع غذاهای ما ایرانیان است، که …

              • طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی

                 طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی   توت فرنگی میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذیه و خواص و فواید درمانی زیادی داره. بنابراین تصمیم گرفتم طرز تهیه شربت و مربای توت فرنگی …

                • ترشی قارچ و بامیه طرز تهیه ترشی قارچ و بامیه / ترشی بامیه

                  دستور تهیه ترشی قارچ و بامیه  ترشی قارچ و بامیه خیلی خوشمزه است و با هر غذایی مزه میده. درست کردنش هم خیلی راحته. با ما همراه باشین تا روش درست کردن این ترشی تابستونی و …

                  • طرز تهیه لواشک چند آلو به صورت تصویری

                    آموزش تصویری روش تهیه لواشک چند آلو    لواشک یکی از سالم ترین تنقلات و مورد علاقه کوچیک و بزرگه البته اگه توی منزل اونو درست کنین. بهترین، سالم‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش برای …

                    • مربای پوسته هندوانه با آهک طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

                      دستور پخت مربای پوست هندوانه با آهک مربای پوست هندوانه از جمله مرباهایی است که در فصل تابستان آماده می شود و بسیار خوش طعم است. مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه پوست هندوانه …

                      • مربای بادمجان طرز تهیه مربای بادمجان

                        دستور پخت مربای بادمجان   مربای بادمجان ترد و شیشه ای است و از پیر و جوان دل می برد. برای فرم گرفتن و له نشدن بادمجان ها از آهک استفاده می شود. با این مربای جدید …

                        • طرز تهیه مربا توت فرنگی

                              آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : توت فرنگی ۱کیلو شکر ۱کیلو آبلیمو ۲قاشق غذاخوری هل ۳عدد گلاب ۲قاشق غذاخوری   طرز …

                          • ادویه کاری , پودر کاری طرز تهیه ادویه کاری / خواص پودر کاری

                            روش تهیه ادویه کاری یا پودر کاری    ادویه کاری ، ادویه‌ای است که در آشپزی شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان از آن استفاده می‌شود، ولی امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه …

                            • طرز تهیه مربای گل گاوزبان

                                طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …