یکشنبه , ۸ اسفند , ۱۳۹۵


مربا، ترشی، سس  , طرز تهیه سس ووستشیر خانگی / سس ورچستر

طرز تهیه سس ووستشیر در خانه (سس ورچستر)

سس ووستشیر  Worcestershire sauce یک سس معروف در دنیاست که معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاهای گوشتی یا دریایی ازش استفاده میشه. سس ووستشیر رو “ووستشایر” یا “ووستشر” هم بهش میگن (در ایران ظاهرا برخی بهش میگن ورچستر)
در تهیه این سس از ماهی آنچوی (موتو) که در جنوب ایران صید میشه و معمولا به صورت خشک شده به فروش میرسه استفاده شده . این ماهی کنسروش (خارجیش البته) رو هم میشه (دقیقا مثل کنسرو تن ماهی) از بازار تهیه کرد که به صورت صنعتی در روغن یا آب نمک فراوری شده.

سس ووستشیر رو در تهیه غذاهای مختلف ازش استفاده میکنند. مثل انواع استروگانف و غذاهای گوشتی. این سس رو میتونید از فروشگاههای مواد غذایی لوکس خریداری کنید. ولی می تونید اون را در خانه تهیه کنید.

 

مواد اولیه :
سرکه سفید یک و نیم لیوان
پیاز پیاز ۱ عدد
سیر سیر ۳ حبه
ریشه زنجبیل ۳ سانتی متر
فلفل قرمز ۱ عدد
لیمو ۱ عدد
تمر هندی ۸۰ گرم
خرما ۸ عدد
ماهی آنچوی ۳ عدد
دانه های هل ۳ عدد
دانه های میخک ۴ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
دانه های تخم گشنیز ۱ ق غ
فلفل سیاه نصف ق چ
فلفل سفید نصف ق چ
پودر خردل ۱ ق چ
پودر زردچوبه ۱ ق چ
نمک نصف ق چ
سس سویا ۲ ق غ
روغن زیتون ۱ ق غ
آب دو و نیم لیوان
مربا، ترشی، سس  , طرز تهیه سس ووستشیر خانگی / سس ورچستر

 

روش تهیه سس ووستشیر یا ورچستر :

زنجبیل رو پوست گرفته و درشت خورد میکنیم. (اندازه ای که دادم حدودیه وسواس به خرج ندید)
سیر و پیاز رو هم درشت خورد میکنیم.
باید از فلفل تازه استفاده کنید ولی زیاد مهم نیست که قرمز باشه یا سبز. درشت خوردش کنید.
لیمو رو هم با پوست اسلایس کنید.
تمر هندی و خرما رو توی دو لیوان آب خیس میدیم.
ادویه های مختلف رو بدین صورت آماده میکنیم:
دانه های هل باید با چاقو برش داده بشن.
فلفل سفید و فلفل سیاه و خردل و زردچوبه به صورت پودری استفاده میشه.
دانه های میخک رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
چوب دارچین رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
دانه های تخم گشنیز رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
همه این مواد رو در دیگ بریزید و سرکه رو بهش اضافه کنید.
سس سویا رو نیز اضافه میکنیم.
ماهی های آنچوی رو شسته و در دیگ میریزیم.
مخلوط تمر هندی و خرما رو به خوبی چنگ میزنیم تا با آب مخلوط بشه.
و توی دیگ میریزیم. نصف لیوان آب باقی مونده رو توی کاسه ای که تمر و خرما توش بوده ریخته و به این ترتیب باقی مانده آب تمر رو هم (با هسته هاش) توی دیگ میریزیم.
در نهایت نمک رو هم اضافه میکنیم.
هم زده و زیر دیگ رو روشن کرده و اجازه میدیم تا با حرارت ملایم برای خودش بپزه و جا بیافته و غلیظ بشه.
سسهای صنعتی خیلی رقیق هستند که خب توجیه اقتصادی داره ولی ما در خونه سس رو غلیظ درست میکنیم چون اینطوری نگهداریش هم آسونتره.
میزان غلظتش دست خودتونه من معمولا اجازه میدم اینقدر غلیظ شه تا به اندازه یک تا یک و نیم لیوان سس برسم.

 

مربا، ترشی، سس  , طرز تهیه سس ووستشیر خانگی / سس ورچستر
توجه داشته باشید که حرارت باید ملایم باشه تا عطر و طعم مواد به خورد سس بره. بسته به غلظتی که ازش میخواید ممکنه دو سه ساعت هم طول بکشه. هرچی حرارت اجاق کمتر بهتر.
عطر این سس خیلی قویه پس حتما هود رو با قوی ترین درجه روشن کنید که خونه بو نگیره. زیاد بو نگیره. که خب البته میگیره! چاره ای نیست.
وقتی به غلظت مناسب رسیدیم از روی حرارت برداشته و اجازه میدیم کاملا سرد شه.
توی صافی ریخته و با قاشق هم میزنیم و فشار میدیم تا همه عصاره اش گرفته شه.
سسی که باقی مونده همون سس ووستشیره.
سس رو در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.

چون سس خیلی غلیظه و طعم و عطر بسیار قوی تری نسبت به ورژن صنعتیش داره باید توجه داشته باشید که نباید یکباره کل اندازه ای که در رسپی ها بهتون داده میشه رو استفاده کنید. پس کم کم توی غذاها ریخته و میچشیم و در صورت نیاز بیشتر اضافه میکنیم.
کلا طعم و ذائقه رو باید هر فرد خودش بسنجه و تنظیم کنه. شما فقط یک نگاه به مواد اولیه این سس بندازید متوجه میشید که حتی چند قطره ازش چه تاثیری میتونه توی طعم غذاها به جا بذاره!
این سس به دلیل وجود سرکه به این سادگیها فاسد نمیشه پس میتونید با خیال راحت در یخچال نگهش دارید. ولی توصیه میکنم با همین اندازه ها کار کنید و چند برابرش نکنید. همین اندازه هم کفاف یک سال مصرف یک خانواده رو داره. البته بستگی به خانواده اش داره!
حالا دیگه از این سس در تمام رسپی هایی که ازتون سس ووستشیر میخواد میتونید استفاده کنید. و یا حتی غذاهای ابتکاری خودتون. همینطور که گفتم اینقدر عطر و طعم این سس قوی هست که میتونید در آشپزیتون فقط از همین سس استفاده کنید و دیگه به غذا ادویه دیگه ای نزنید. بسیار کاربردی و کار راه بندازه.

 

منابع : سوران / شف طیبه

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه سس خامه لیمویی

    طرز تهیه سس خامه لیمویی (مناسب ماهی و پاستا) آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه مواد اولیه : پوست لیمو ۴ قاشق چای خوری (رنده شده) خامه ۱ چهارم لیوان آرد ۲ قاشق …

  • ادویه خشک ایتالیایی,سس ایتالیایی,سس سالاد طرز تهیه سس ایتالیایی | طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی | سس سالاد ایتالیایی

      طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی و سس ایتالیایی سس ایتالیایی از ترکیب سبزیجات معطر و سرکه و روغن زیتون تهیه شده و در تهیه سالاد و سیب زمینی تند سرخ شده بکار می رود. …

  • استاک , استاک سفید استاک چیست ؟ | طرز تهیه استاک قهوه ای | استاک سفید | انواع استاک

    دستور درست کردن استاک قهوه ای و سفید در این پست با طرز تهیه استاک قهوه ای و استاک سفید آشنا می شوید. استاکها یکی از ارکان اصلی آشپزی هستند که به عنوان یک طعم دهنده بسیار …

  • سس هزار جزیره طرز تهیه سس هزار جزیره

      دستور تهیه سس هزار جزیره سس هزار جزیره ، یک سس آمریکایی است که از مایونز، کچاپ، تخم مرغ، فلفل قرمز و خیارشور تهیه می‌شود. هزار جزیره (به انگلیسی Thousand Islands) به مجمع الجزایری گفته …

  • سس پاستا : سس گوجه فرنگی خامه ای

    سس گوجه فرنگی خامه ای / سس پاستا      با سس پاستا ی گوجه فرنگی خامه ای  که بسیار خوشمزه و خوشرنگ است، می توانید در کمترین زمان یک پاستای متفاوت درست کنید. پس …

  • طرز تهیه سس کچاپ در منزل سس کچاپ را خودتان بسازید

    طرز تهیه سس کچاپ در منزل (سس گوجه فرنگی خانگی)   سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس …

  • طرز تهیه سس گوجه فرنگی ایتالیایی طرز تهیه سس گوجه فرنگی ایتالیایی مخصوص پاستا و پیتزا

    طرز تهیه سس گوجه فرنگی ایتالیایی  سس گوچه فرنگی ایتالیایی یکی از انواع سس هست که بیشتر برای پیتزا و پاستا استفاده میشه. در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی ، طرز تهیه سس گوجه فرنگی ایتالیایی …

  • سس مارینارا ایتالیایی, سس گوجه فرنگی طرز تهیه سس مارینارا ایتالیایی به سه روش

    سه روش تهیه سس مارینارا ایتالیایی سس مارینارا ، نوعی سس گوجه فرنگی ایتالیایی است که برای انواع غذاها مانند کوکو و کتلت ، پاستا ، پیتزا و … کاربرد دارد. می توانید انواع چاشنی و ادویه را طبق ذائقه خود …

  • سس کاراملی دولسه دلچه طرز تهیه سس کاراملی دولسه دلچه

    سس دولسه دلچه Dulce de leche را چگونه درست کنیم؟ دولسه دلچه یه سس کاراملی شیرینه که موارد مصرف زیادی داره. میشه رو بستنی ها ریختش، روی ذرت بوداده، روی نون یا پنکیک (اگه اهلش …

  • استاک قهوه ای , استاک گوشت,brown stock طرز تهیه استاک گوشت | طرز تهیه استاک قهوه ای (brown stock)

    طرز تهیه استاک گوشت (استاک قهوه ای) تهیه استاک گوشت یا استاک قهوه ای نسبت به سایر استاک ها کمی سخت تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد، ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه مربای خیار طرز تهیه مربای خیار / ساخت گل رز با خیار

    دستور پخت مربای خیار + آموزش تصویری سخت گل رز با خیار مربای خیار مربایی خوشمزه و مجلسیه که بیشتر به صورت گل رزهای کوچک زیبا درست میشه. در ادامه با دو روش تهیه این مربای …

    • سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا

      طرز تهیه سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا و اسپاگتی   سس کاپونتا (Caponata) یک سس سبزیجاتی خوش طعم است که برای انواع پاستا، پیتزا و لازانیا ایده آل می باشد . این سس پاستا به قدری خوشمزه است که …

      • طرز تهیه ترشی کلم فوری خوشرنگ

        ترشی کلم فوری / ترشی کلم بنفش   ترشی کلم فوری رو میتونید به تنهایی کنار غذاتون میل کنید و یا اینکه توی سالاد ازش استفاده کنید. این ترشی کلم به خاطر رنگ زیبایی که …

        • طرز تهیه ترشی بامیه جنوبی با طعم آلبالو طرز تهیه ترشی بامیه جنوبی با طعم آلبالو

          دستور تهیه ترشی بامیه جنوبی خوشمزه با طعم آلبالو امروز براتون روش درست کردن ترشی بامیه جنوبی که خیلی خوشمزه و پرطرفداره را آماده کردم. من که خودم این ترشی را خیلی دوست دارم ، امیدواریم …

          • طرز تهیه مربای پرتقال حلقه ای طرز تهیه مربای پرتقال حلقه ای مربای خانگی خوش عطر و خوشمزه زمستانی

            طرز تهیه مربای پرتقال حلقه حلقه ای مربای پرتقال یکی از مرباهای خوش عطر و طعم زمستانی است. در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه مربای پرتقال حلقه ای را ببینید.   مواد لازم برای …

            • ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب

              طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب یکی از ترشی های خوشمزه  برای کنار غذا ، ترشی لوبیا سبز است. برخی برای نگهداری لوبیا سبز از آن ترشی درست می کنند. با ما همراه …

              • طرز تهیه خیار شور فوری یکروزه طرز تهیه خیار شور فوری یکروزه • دستوری کامل برای تهیه خیار شور خانگی سالم و خوشمزه

                طرز تهیه خیار شور فوری یکروزه خانگی امروز در بخش آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه خیار شور فوری را خواهید دید که هم سالم و خیلی خوشمزه است و هم درست کردنش بسیار راحته. …

                • طرز تهیه انواع سس سینه مرغ

                  هفت سس آسان و خوشمزه برای سینه‌ مرغ    طرز تهیه سس سینه مرغ برای طعم دار کردن آن   سینه‌ی مرغ بی استخوان یکی از آن خوراک‌های کم کالری و دم دستی است که …

                  • ادویه کاری , پودر کاری طرز تهیه ادویه کاری / خواص پودر کاری

                    روش تهیه ادویه کاری یا پودر کاری    ادویه کاری ، ادویه‌ای است که در آشپزی شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان از آن استفاده می‌شود، ولی امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه …

                    • سس پاستا : سس گوجه فرنگی خامه ای

                      سس گوجه فرنگی خامه ای / سس پاستا      با سس پاستا ی گوجه فرنگی خامه ای  که بسیار خوشمزه و خوشرنگ است، می توانید در کمترین زمان یک پاستای متفاوت درست کنید. پس …

                      • زیتون پرورده شمالی طرز تهیه زیتون پرورده شمالی

                        روش درست کردن زیتون پرورده شمالی   زیتون پرورده شمالی خوراکی خوشمزه و بسیار مغذی ایه که در تهیه اون از سبزی های معطر شمالی بخصوص زولنگ (چوچاق) استفاده شده.   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مواد اولیه برای …

                        • سس پیتزا طرز تهیه سس پیتزا

                            روش تهیه سس پیتزا در منزل  سس پیتزا نقش مهمی در دلچسب تر نمودن طعم پیتزا داره. سس پیتزا مثل پنیر از اجزای جدا نشدنی پیتزا هست. در ادامه روش تهیه سسی خوش طعم …

                          • ترشی هفت بیجار,ترشی گل کلم مخلوط طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط | ترشی هفت بیجار | ترشی خانگی

                            دستور تهیه ترشی هفت بیجار یا ترشی کلم مخلوط الان که فصل پاییزه و بازار ترشی حسابی داغه، تصمیم گرفتیم در بخش آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه ترشی گل کلم مخلوط را تقدیمتون کنیم. …

                            • طرز تهیه ترشی به

                                طرز تهیه ترشی به بسیار ساده است و سریع می رسد. ترشی به به دلیل داشتن میوه به بسیار خوش عطر و بو است. ترشی به را کنار انواع غذا ها می توان استفاده …