پنج شنبه , ۳ فروردین , ۱۳۹۶


سس ووستشیر , سس ورچستر

طرز تهیه سس ووستشیر در خانه (سس ورچستر)

سس ووستشیر  Worcestershire sauce یک سس معروف در دنیاست که معمولا به عنوان طعم دهنده در غذاهای گوشتی یا دریایی ازش استفاده میشه. سس ووستشیر رو “ووستشایر” یا “ووستشر” هم بهش میگن (در ایران ظاهرا برخی بهش میگن ورچستر)
در تهیه این سس از ماهی آنچوی (موتو) که در جنوب ایران صید میشه و معمولا به صورت خشک شده به فروش میرسه استفاده شده . این ماهی کنسروش (خارجیش البته) رو هم میشه (دقیقا مثل کنسرو تن ماهی) از بازار تهیه کرد که به صورت صنعتی در روغن یا آب نمک فراوری شده.

سس ووستشیر رو در تهیه غذاهای مختلف ازش استفاده میکنند. مثل انواع استروگانف و غذاهای گوشتی. این سس رو میتونید از فروشگاههای مواد غذایی لوکس خریداری کنید. ولی می تونید اون را در خانه تهیه کنید.

 

مواد اولیه :
سرکه سفید یک و نیم لیوان
پیاز پیاز ۱ عدد
سیر سیر ۳ حبه
ریشه زنجبیل ۳ سانتی متر
فلفل قرمز ۱ عدد
لیمو ۱ عدد
تمر هندی ۸۰ گرم
خرما ۸ عدد
ماهی آنچوی ۳ عدد
دانه های هل ۳ عدد
دانه های میخک ۴ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
دانه های تخم گشنیز ۱ ق غ
فلفل سیاه نصف ق چ
فلفل سفید نصف ق چ
پودر خردل ۱ ق چ
پودر زردچوبه ۱ ق چ
نمک نصف ق چ
سس سویا ۲ ق غ
روغن زیتون ۱ ق غ
آب دو و نیم لیوان
سس ووستشیر , سس ورچستر

 

روش تهیه سس ووستشیر یا ورچستر :

زنجبیل رو پوست گرفته و درشت خورد میکنیم. (اندازه ای که دادم حدودیه وسواس به خرج ندید)
سیر و پیاز رو هم درشت خورد میکنیم.
باید از فلفل تازه استفاده کنید ولی زیاد مهم نیست که قرمز باشه یا سبز. درشت خوردش کنید.
لیمو رو هم با پوست اسلایس کنید.
تمر هندی و خرما رو توی دو لیوان آب خیس میدیم.
ادویه های مختلف رو بدین صورت آماده میکنیم:
دانه های هل باید با چاقو برش داده بشن.
فلفل سفید و فلفل سیاه و خردل و زردچوبه به صورت پودری استفاده میشه.
دانه های میخک رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
چوب دارچین رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
دانه های تخم گشنیز رو میتونید از ادویه فروشی ها تهیه کنید.
همه این مواد رو در دیگ بریزید و سرکه رو بهش اضافه کنید.
سس سویا رو نیز اضافه میکنیم.
ماهی های آنچوی رو شسته و در دیگ میریزیم.
مخلوط تمر هندی و خرما رو به خوبی چنگ میزنیم تا با آب مخلوط بشه.
و توی دیگ میریزیم. نصف لیوان آب باقی مونده رو توی کاسه ای که تمر و خرما توش بوده ریخته و به این ترتیب باقی مانده آب تمر رو هم (با هسته هاش) توی دیگ میریزیم.
در نهایت نمک رو هم اضافه میکنیم.
هم زده و زیر دیگ رو روشن کرده و اجازه میدیم تا با حرارت ملایم برای خودش بپزه و جا بیافته و غلیظ بشه.
سسهای صنعتی خیلی رقیق هستند که خب توجیه اقتصادی داره ولی ما در خونه سس رو غلیظ درست میکنیم چون اینطوری نگهداریش هم آسونتره.
میزان غلظتش دست خودتونه من معمولا اجازه میدم اینقدر غلیظ شه تا به اندازه یک تا یک و نیم لیوان سس برسم.

 

سس ووستشیر , سس ورچستر
توجه داشته باشید که حرارت باید ملایم باشه تا عطر و طعم مواد به خورد سس بره. بسته به غلظتی که ازش میخواید ممکنه دو سه ساعت هم طول بکشه. هرچی حرارت اجاق کمتر بهتر.
عطر این سس خیلی قویه پس حتما هود رو با قوی ترین درجه روشن کنید که خونه بو نگیره. زیاد بو نگیره. که خب البته میگیره! چاره ای نیست.
وقتی به غلظت مناسب رسیدیم از روی حرارت برداشته و اجازه میدیم کاملا سرد شه.
توی صافی ریخته و با قاشق هم میزنیم و فشار میدیم تا همه عصاره اش گرفته شه.
سسی که باقی مونده همون سس ووستشیره.
سس رو در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.

چون سس خیلی غلیظه و طعم و عطر بسیار قوی تری نسبت به ورژن صنعتیش داره باید توجه داشته باشید که نباید یکباره کل اندازه ای که در رسپی ها بهتون داده میشه رو استفاده کنید. پس کم کم توی غذاها ریخته و میچشیم و در صورت نیاز بیشتر اضافه میکنیم.
کلا طعم و ذائقه رو باید هر فرد خودش بسنجه و تنظیم کنه. شما فقط یک نگاه به مواد اولیه این سس بندازید متوجه میشید که حتی چند قطره ازش چه تاثیری میتونه توی طعم غذاها به جا بذاره!
این سس به دلیل وجود سرکه به این سادگیها فاسد نمیشه پس میتونید با خیال راحت در یخچال نگهش دارید. ولی توصیه میکنم با همین اندازه ها کار کنید و چند برابرش نکنید. همین اندازه هم کفاف یک سال مصرف یک خانواده رو داره. البته بستگی به خانواده اش داره!
حالا دیگه از این سس در تمام رسپی هایی که ازتون سس ووستشیر میخواد میتونید استفاده کنید. و یا حتی غذاهای ابتکاری خودتون. همینطور که گفتم اینقدر عطر و طعم این سس قوی هست که میتونید در آشپزیتون فقط از همین سس استفاده کنید و دیگه به غذا ادویه دیگه ای نزنید. بسیار کاربردی و کار راه بندازه.

 

منابع : سوران / شف طیبه

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه سس کچاپ در منزل سس کچاپ را خودتان بسازید

    طرز تهیه سس کچاپ در منزل (سس گوجه فرنگی خانگی)   سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس …

  • طرز تهیه سس بشامل

        مواد لازم: شیر : ۲۰۵ پیمانه پیازرنده شده : ۵۰ گرم قارچ خردشده : ۵۰ گرم آرد : ۲ قاشق غذاخوری کره : ۵۰ گرم نمک و فلفل : به میزان لازم   …

  • طرز تهیه انواع سس سینه مرغ

    هفت سس آسان و خوشمزه برای سینه‌ مرغ    طرز تهیه سس سینه مرغ برای طعم دار کردن آن   سینه‌ی مرغ بی استخوان یکی از آن خوراک‌های کم کالری و دم دستی است که …

  • سس کره قهوه ای , سس پاستا طرز تهیه سس کره قهوه ای / سس پاستا

    طرز تهیه سس کره قهوه ای سس ساده پاستا   سس کره قهوه ای یک سس ساده پاستا است که به سرعت آماده می شود  برای زمانی که هیچی در خانه نداریم. با این سس می …

  • طرز تهیه شیره خرما در منزل

      طرز تهیه شیره خرما در خانه   شیره‌ها جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب می‌گردند. از جمله این شیره‌ها، شیره خرما …

  • طرز تهیه سس پستو

     طرز تهیه سس پستو   پستو یه نوع سس ایتالیایی هست که فقط از چند ماده ی اولیه درست میشه و نیازی به پختن هم نداره؛ خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه!   مرحله ۱ …

  • طرز تهیه سس خامه لیمویی

    طرز تهیه سس خامه لیمویی (مناسب ماهی و پاستا) آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ دقیقه مواد اولیه : پوست لیمو ۴ قاشق چای خوری (رنده شده) خامه ۱ چهارم لیوان آرد ۲ قاشق …

  • شیره انگور / طرز تهیه شیره انگور خانگی

    روش سنتی تهیه شیره انگور در منزل   شیره انگور ، شهد شیرین و لذیذی است که بیشتر قدیمی ها از آن استفاده می کردند و شاید مانند سابق طرفدار نداشته باشد. خوردن شیره انگور …

  • طرز تهیه سس آلفردو

     طرز تهیه سس آلفردو   سس آلفردو یه سس ایتالیایی و شامل ترکیبی از کره، پنیر پارمسان و خامه پر چرب هست. این سس رو می تونید خیلی راحت و سریع و با مواد اولیه …

  • طرز تهیه سس شکلاتی گرم

        آماده سازی: ۵ دقیقه مدت انتظار: ۵ دقیقه مجموعاً: ۱۰ دقیقه۰   مواد اولیه : شکلات ۱۱۵ گرم (نیمه شیرین) – قطعه قطعه شده شکر ۱۱۵ گرم آب ۱/۲ فنجان پودر کاکائو ۳۰ …

مطالب قبلی این بخش
  • ترشی لیته کیوی , ترشی کیوی روش تهیه ترشی لیته کیوی

    روش درست کردن ترشی لیته کیوی ترشی لیته کیوی مزه ای بین ترش و شیرین داره و اصلا تیز نیست. این ترشی برای افرادی مناسبه که رابطه خوبی با ترشیجات و خوراکی های تند ندارن. البته …

    • استاک , استاک سفید استاک چیست ؟ | طرز تهیه استاک قهوه ای | استاک سفید | انواع استاک

      دستور درست کردن استاک قهوه ای و سفید در این پست با طرز تهیه استاک قهوه ای و استاک سفید آشنا می شوید. استاکها یکی از ارکان اصلی آشپزی هستند که به عنوان یک طعم دهنده بسیار …

      • طرز تهیه مربای گل گاوزبان

          طرز تهیه مربای گل گاوزبان   با توجه به خواص بی شمار گل گاوزبان که در ادامه به اونها اشاره شده بد نیست برای صبحونه هم از این گیاه مفید استفاده بشه. به همین …

        • طرز تهیه مربای خیار طرز تهیه مربای خیار / ساخت گل رز با خیار

          دستور پخت مربای خیار + آموزش تصویری سخت گل رز با خیار مربای خیار مربایی خوشمزه و مجلسیه که بیشتر به صورت گل رزهای کوچک زیبا درست میشه. در ادامه با دو روش تهیه این مربای …

          • ترشی پوست هندوانه طرز تهیه ترشی پوست هندوانه

            دستور تهیه ترشی پوست هندوانه ترد با آهک  در این مطلب روش تهیه ترشی پوست هندوانه را برای شما همراهان مجله تصویر زندگی شرح می دهیم.   مواد لازم برای تهیه ترشی پوست هندوانه : …

            • طرز تهیه لواشک انبه خانگی

               لواشک انبه   امروزه درخت انبه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و به سراسر دنیا صادر می‌شود. میوهٔ انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب‌میوه‌گیری، به عنوان طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و عطر …

              • ترشی بامیه طرز تهیه ترشی بامیه و نکات مهم در تهیه آن

                دستور تهیه ترشی بامیه  بهتون توصیه می کنم ترشی بامیه رو درست کنید تا از خواص سرشار بامیه بهره ببرید به خصوص خانمهای باردار که میلشون به ترشی میکشه و حتی کسایی که بامیه دوست ندارن چون …

                • ترشی انجیر طرز تهیه ترشی انجیر

                    مواد لازم جهت تهیه ترشی انجیر:   انجیر۲ کیلو گرم شکر ۷۵۰ گرم آب ۱ لیوان دارچین ۱ قاشق غذا خوری سرکه به مقدار لازم   طرز تهیه : شکر , سرکه , آب و دارچین را در …

                  • طرز تهیه لواشک نارنگی طرز تهیه لواشک نارنگی | روش درست کردن لواشک خانگی | لواشک نارنجی

                     روش تهیه لواشک نارنگی  الان که فصل نارنگیه و میشه نارنگی های ارزون توی بازار پیدا کرد، به فکر درست کردن لواشک نارنگی باشید. ما را در این آموزش بخش آشپزی مجله تصویر زندگی همراهی …

                    • سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان

                        طرز تهیه سه مربای خوش طعم برای ماه رمضان   اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای سفره سحری و افطارتان چند کاسه مربای خوش طعم خانگی داشته باشید، ما دستور تهیه سه …

                      • طرز تهیه مربای آلبالو

                        طرز تهیه مربای آلبالو   مرباها از اجزای جدا نشدنی سفره های صبحونه و گاها عصرونه هستن. خوبیشون هم در تنوعشونه و اینکه متناسب با میوه های هر فصل میشه مربای همون ها رو تهیه …

                        • ترشی هفت بیجار,ترشی گل کلم مخلوط طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط | ترشی هفت بیجار | ترشی خانگی

                          دستور تهیه ترشی هفت بیجار یا ترشی کلم مخلوط الان که فصل پاییزه و بازار ترشی حسابی داغه، تصمیم گرفتیم در بخش آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه ترشی گل کلم مخلوط را تقدیمتون کنیم. …

                          • طرز تهیه ترشی کلم فوری خوشرنگ

                            ترشی کلم فوری / ترشی کلم بنفش   ترشی کلم فوری رو میتونید به تنهایی کنار غذاتون میل کنید و یا اینکه توی سالاد ازش استفاده کنید. این ترشی کلم به خاطر رنگ زیبایی که …

                            • دو روش تهیه ترشی بندری

                              دو دستور تهیه ترشی بندری   در این مطلب دو روش ساخت ترشی بندری که یکی از ترشیجات بسیار خوش عطر و خوش طعم است تقدیم شما عزیزان میشود :   روش اول :   …