سه شنبه , ۵ بهمن , ۱۳۹۵


دلمه میوه

 

آماده سازی: ۲ ساعت
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۳ ساعت

 

مواد اولیه برای ۸ نفر :

نمک به مقدار لازم

ادویه خورشتی به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

عصاره زعفران ۱ قرص

کمبوزه ۳ عدد

گردو ۲ قاشق سوپ خوری (خرد شده)

فلفل دلمه ای ۳ عدد

رب ازگیل / رب انار ۲ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی  ۳ عدد (سفت)

برنج ۱ استکان (نیم دانه)

لپه ۱ استکان (پخته شده)

زرشک قرمز ۲ قاشق سوپ خوری

سبزیجات معطر ۵۰۰ گرم (ساتوری شده)

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

پیاز  ۱ عدد

بادمجان دلمه ای ۳ عدد

آماده سازی:

جهت تهیه دلمه میوه ابتدا سر فلفل دلمه را برش پهن می دهیم و کلاهک آنها را جدا ساخته و دانه های فلفل را خالی می کنیم. سر بادمجان ها را با فاصله سه سانتی متر می بریم و به گونه ای که به دیواره های داخلی بادمجان آسیبی وارد نشود داخل آنها را خالی می کنیم . برای ایجاد تنوع می توان بادمجان را پوست کند و یا یا پوست آن را یه صورت گورخری یکی در میان گرفت یا با پوست نگه داشت. درون و بیرون بادمجان را آغشته به نمک می کنیم و میگذاریم یک ساعت بماند تا زهرآبه آن خارج شود سپس آنها را سرخ می کنیم.
سر گوجه و کمبوزه ها را با فاصله از سر بوته جدا کرده و دانه های آنها را بدون آنکه آسیبی به بافت دیواره وارد شود خالی می کنیم.
برنج نیم دانه را خیس می کنیم تا نرم شود.و لپه ها را به گونه می پزیم که با پخته شدن کامل آن آبش نیز کشیده شود. در این غذا لپه ها نباید له شوند.

 

طبخ:

پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه تفت می دهیم. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و به مقداری تفت می دهیم که رنگ آن برگردد. حال سایر مواد از جمله زرشک خیس خورده،گردو خرد شده، لپه، برنج نیم دانه و سبزی را اضافه می کنیم (البته دو قاشق از سبزی معطر را نگه دارید) و تفت مختصر می دهیم. در پایان رب ازگیل/رب انار /رب آلوچه را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل و نصف قرص عصاره زعفران را اضافه می کنیم با یک لیوان آب می گذاریم بپزد. پختن آن در حدی است که آب آن کشیده شود.

 

دلمه میوه

وقتی کمی مخلوط داخل دلمه، از حرارت افتاد از مواد داخل بادمجان ها، گوجه، کمبوزه و فلفل دلمه را پر می کنیم. به مواد فشار نیاورید. به دلیل ری کردن برنج، باید مواد را سر خالی داخل میوه ها ریخت تا در موقع پخت به دیواره های میوه ها فشار نیاود و آن را متلاشی نسازد.
در قابلمه ای مناسب که میوه ها در آن به خوبی کنار هم بدون فاصله ی باز جا شوند، رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم و سبزی و نصف قرص عصاره زعغران و کمی نمک و فلفل را اضافه می کنیم و ۲ لیوان آب می ریزیم.

 

دلمه میوه

در ابتدا بادمجان ها را می چینیم و در قابلمه را گذاشته و یک ربع به آن پخت متوسط میدهیم. زیرا که پخت بادمجان نسبت به سایر میوه ها بیشتر است و به دلیل لطافت باقی میوه ها، با هم پختنشان باعث ترک و له شدن آنها می شود. بعد از یک ربع سایر میوه ها را در کنار بادمجان ها بچینید.سر میوه ها را با خلال دندان به بدنه میوه متصل کنید و نیم ساعت دیگر به آن پخت بدهید.
حال در ظرفی مناسب آنها را بچینید. و با نان سرو کنید.

 

نکات:

ترشی داخل دلمه ها و سسس قرمز آب دلمه ترکیب جالبی از مزه را پدید می آورد.
فصل کمبوزه در تابستان است و در برخی از استان ها به وفور یافت می شود. کمبوزه های ریز و سبز را برای دلمه انتخاب کنید.
گوجه های سفت که در ظرف به راحتی می ایستند انتخاب کنید.
سعی کنید هیچ کدام از میوه ها در موقع خالی کردن محتویاتشان بریده نشوند زیرا در موقع پخت آب دلمه به داخل آنها نفوذ کرده و آنها را متلاشی می سازد.

 

فود سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • ایده خوراکی های خوشمزه با پیاز

    ۹ ایده برای درست کردن غذاهای خوشمزه با پیاز     تا حالا درمورد خواصی که پیاز داره مطالعه کردین؟ احتمالا بعد از اینکه کمی در مورد خواصش مطالعه کنین این فکر به ذهنتون میرسه …

  • طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای

    طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای سبز   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه    مواد اولیه برای ۲ نفر : برنج ۱/۳ فنجان آب ۲/۳ فنجان فلفل …

  • طرز تهیه دلمه سیب زمینی

          آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۲ نفر : فلفل به میزان لازم نمک به میزان لازم سیب زمینی ۴ …

  • طرز تهیه دلمه مرغ با پنیر خامه ای

      آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پنیر خامه ای ۸۵ گرم (نرم شده) کره ۶ قاشق غذاخوری (نرم شده) موسیر ۲ قاشق …

  • طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر

    طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر   من با استفاده از گوجه فرنگی و کاهوی ترد و مایونز و گوشت، گوجه فرنگی شکم پر که یه پیش غذای عالی و خوشمزه هست رو درست کردم …

  • طرز تهیه دلمه برگ مو

    طرز تهیه دلمه برگ مو   مواد لازم : برگ مو  : نیم کیلو گرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر …

  • دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا

    دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا دلمه کدو حلوایی، غذایی پاییزی و خوشمزه و مناسب برای مهمانی شب یلدا است. اگر هم کدو حلوایی علاقه دارید و هم دلمه ، با ما …

  • طرز تهیه دلمه قارچ

      مواد لازم •    گوشت چرخ شده ۳۵۰ گرم •    قارچ درشت ۱۴ الی ۱۶ عدد •    جعفری خرد و سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری •    پیاز سرخ شده ۲ قاشق غذا خوری •   …

  • طرز تهیه پیاز شکم پر

        مواد لازم : پیاز متوسط : ۱۰عدد گوشت چرخ کرده : ۲۵۰گرم کرفس ریز خرد شده : ۳ساقه نمک و فلفل : به اندازه کافی سیر له شده : ۳حبه اسفناج ریز خرد …

  • فلفل دلمه شکم پر طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه

    طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه   این بار فلفل دلمه ای شکم پرتان را در فر درست کنید   مواد لازم برای فلفل دلمه شکم پر:  برنج سفید نپخته ۱ فنجان …

مطالب قبلی این بخش
  • سوفله ماهی طرز تهیه سوفله ماهی

    دستور پخت سوفله ماهی سوفله ماهی را با هر نوع فیله ماهی می توانید درست کنید. انتخاب نوع ماهی به سلیقه و ذائقه خودتان بستگی دارد. اما آنچه مهم است، فیله ها نباید خیلی ضخیم یا …

    • طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی

        طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی   قبلا چند روش تهیه خمیر پیتزا تقدیمتون شده و امروز براتون یه دستور دیگه تهیه خمیر پیتزا رو آماده کردم. از این خمیر برای تهیه پیراشکی هم …

      • دستور تهیه کیک گوشت – آموزش دوم

          دستور پخت کیک گوشت   غذایی که امروز براتون درنظر گرفتم یه غذای ساده و خوشمزس که ظاهر جالبی هم داره. برای مواد داخل این غذا می تونین مثل مایه ماکارانی آماده کنین. در …

        • صبحانه,حتما این صبحانه ها را امتحان کنید,(2),آشپزی،صبحانه حتما این صبحانه ها را امتحان کنید (۲)

          حتما این صبحانه ها را امتحان کنید (۲)   صبحانه یکی از بهترین وعده های غذایی است. نان تازه، پنیر سفید، گردو، چای داغ و … مواردی هستند که بیشتر ما ایرانی ها برای صبحانه …

          • سوپ سیب زمینی با فلفل

            سوپ سیب زمینی با فلفل     مواد لازم: پیاز متوسط خرد شده : ۱ پیمانه و نیم سیب زمینی : ۱عدد(۳۰۰ گرم) فلفل دلمه ای قرمز : ۴ عدد بزرگ سیر : ۳ حبه …

            • طرز تهیه آش جو مخصوص ماه رمضان

                طرز تهیه آش جو مخصوص ماه مبارک رمضان   مواد اولیه : کشک ۲۵۰ گرم ادویه و نمک بi مقدار لازم پونه کوهی قاشق غذا خوری سیر دو تا سه حبه پیاز متوسط یک …

              • طرز تهیه رست بیف

                طرز تهیه رست بیف   مواد لازم: راسته گوساله : ۵۰۰گرم قارچ : ۲۰۰ گرم فلفل دلمه ای(ترجیحا قرمز) :  ۵۰ گرم پیاز(در صورت دلخواه) :  ۲ عدد متوسط خیارشور(قلمی)  : ۷تا۱۰ عدد گوجه فرنگی …

                • طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

                   طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی     مواد لازم : بادمجان  : ۲٫۵ کیلو برنج :  ۱۰۰ گرم (۱ پیمانه) ۵ تا ۶ پیمانه آب برای برنج گوشت گردن  : ۳۵۰ گرم پیاز :  ۳ عدد …

                  • طرز تهیه ماست در منزل

                      طرز تهیه ماست خانگی   تنها امکاناتی که برای درست کردن ماست نیاز داریم، شیر و کمی ماست تازه است. این تمام سرمایه‌ای است که باید داشته باشیم تا ماست‌بند خانه خودمان شویم و …

                    • طرز تهیه دلمه سیب زمینی پیتزایی

                      روش تهیه دلمه سیب زمینی این مدل دلمه سیب زمینی مدرن تر و خوشمزه تر از دلمه سنتی سیب زمینی است و معمولا افراد خانواده طعم آن را بیشتر میپسندند. مواد داخل دلمه به صورت …

                      • طرز تهیه جوجه کباب عربی

                        روش پخت جوجه کباب عربی   جوجه کباب یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه ایه که اکثر افراد اون رو دوست دارن . در ادامه روش تهیه جوجه کباب عربی را خواهید دید.   مواد …

                        • بوکاتینی آل آماتریچاتا , غذای ایتالیایی بوکاتینی آل آماتریچاتا غذایی ایتالیایی

                          طرز تهیه بوکاتینی آل آماتریچانا ( غذای ایتالیایی) بوکاتینی یه نوع اسپاگتی کلفته که تیوپیه یعنی سوراخداره. بوکاتینی رو میتونید توی سوپرمارکتها پیدا کنید. اگه پیدا نشد می تونین از اسپاگتی استفاده کنید.   آماده سازی: …

                          • طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

                            آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۱۴ ساعت این دستور پخت زرشک پلو با مرغ واقعا فوق العاده است. مزش حتی از نوع رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش …

                            • رولت تن ماهی و تخم مرغ طرز تهیه رولت تن ماهی و تخم مرغ

                              روش پخت رولت تن ماهی و تخم مرغ رولت تن ماهی غذایی راحت ، مقوی و خوشمزس که سریع آماده میشه. برای تنوع هم شده این غذا را درست کنین و در کنار خانواده از خوردنش …