چهارشنبه , ۹ فروردین , ۱۳۹۶


دلمه میوه

 

آماده سازی: ۲ ساعت
مدت انتظار: ۱ ساعت
مجموعاً: ۳ ساعت

 

مواد اولیه برای ۸ نفر :

نمک به مقدار لازم

ادویه خورشتی به مقدار لازم

فلفل سیاه به مقدار لازم

عصاره زعفران ۱ قرص

کمبوزه ۳ عدد

گردو ۲ قاشق سوپ خوری (خرد شده)

فلفل دلمه ای ۳ عدد

رب ازگیل / رب انار ۲ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی  ۳ عدد (سفت)

برنج ۱ استکان (نیم دانه)

لپه ۱ استکان (پخته شده)

زرشک قرمز ۲ قاشق سوپ خوری

سبزیجات معطر ۵۰۰ گرم (ساتوری شده)

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

پیاز  ۱ عدد

بادمجان دلمه ای ۳ عدد

آماده سازی:

جهت تهیه دلمه میوه ابتدا سر فلفل دلمه را برش پهن می دهیم و کلاهک آنها را جدا ساخته و دانه های فلفل را خالی می کنیم. سر بادمجان ها را با فاصله سه سانتی متر می بریم و به گونه ای که به دیواره های داخلی بادمجان آسیبی وارد نشود داخل آنها را خالی می کنیم . برای ایجاد تنوع می توان بادمجان را پوست کند و یا یا پوست آن را یه صورت گورخری یکی در میان گرفت یا با پوست نگه داشت. درون و بیرون بادمجان را آغشته به نمک می کنیم و میگذاریم یک ساعت بماند تا زهرآبه آن خارج شود سپس آنها را سرخ می کنیم.
سر گوجه و کمبوزه ها را با فاصله از سر بوته جدا کرده و دانه های آنها را بدون آنکه آسیبی به بافت دیواره وارد شود خالی می کنیم.
برنج نیم دانه را خیس می کنیم تا نرم شود.و لپه ها را به گونه می پزیم که با پخته شدن کامل آن آبش نیز کشیده شود. در این غذا لپه ها نباید له شوند.

 

طبخ:

پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه تفت می دهیم. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و به مقداری تفت می دهیم که رنگ آن برگردد. حال سایر مواد از جمله زرشک خیس خورده،گردو خرد شده، لپه، برنج نیم دانه و سبزی را اضافه می کنیم (البته دو قاشق از سبزی معطر را نگه دارید) و تفت مختصر می دهیم. در پایان رب ازگیل/رب انار /رب آلوچه را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل و نصف قرص عصاره زعفران را اضافه می کنیم با یک لیوان آب می گذاریم بپزد. پختن آن در حدی است که آب آن کشیده شود.

 

دلمه میوه

وقتی کمی مخلوط داخل دلمه، از حرارت افتاد از مواد داخل بادمجان ها، گوجه، کمبوزه و فلفل دلمه را پر می کنیم. به مواد فشار نیاورید. به دلیل ری کردن برنج، باید مواد را سر خالی داخل میوه ها ریخت تا در موقع پخت به دیواره های میوه ها فشار نیاود و آن را متلاشی نسازد.
در قابلمه ای مناسب که میوه ها در آن به خوبی کنار هم بدون فاصله ی باز جا شوند، رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم و سبزی و نصف قرص عصاره زعغران و کمی نمک و فلفل را اضافه می کنیم و ۲ لیوان آب می ریزیم.

 

دلمه میوه

در ابتدا بادمجان ها را می چینیم و در قابلمه را گذاشته و یک ربع به آن پخت متوسط میدهیم. زیرا که پخت بادمجان نسبت به سایر میوه ها بیشتر است و به دلیل لطافت باقی میوه ها، با هم پختنشان باعث ترک و له شدن آنها می شود. بعد از یک ربع سایر میوه ها را در کنار بادمجان ها بچینید.سر میوه ها را با خلال دندان به بدنه میوه متصل کنید و نیم ساعت دیگر به آن پخت بدهید.
حال در ظرفی مناسب آنها را بچینید. و با نان سرو کنید.

 

نکات:

ترشی داخل دلمه ها و سسس قرمز آب دلمه ترکیب جالبی از مزه را پدید می آورد.
فصل کمبوزه در تابستان است و در برخی از استان ها به وفور یافت می شود. کمبوزه های ریز و سبز را برای دلمه انتخاب کنید.
گوجه های سفت که در ظرف به راحتی می ایستند انتخاب کنید.
سعی کنید هیچ کدام از میوه ها در موقع خالی کردن محتویاتشان بریده نشوند زیرا در موقع پخت آب دلمه به داخل آنها نفوذ کرده و آنها را متلاشی می سازد.

 

فود سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • ایده خوراکی های خوشمزه با پیاز

    ۹ ایده برای درست کردن غذاهای خوشمزه با پیاز     تا حالا درمورد خواصی که پیاز داره مطالعه کردین؟ احتمالا بعد از اینکه کمی در مورد خواصش مطالعه کنین این فکر به ذهنتون میرسه …

  • طرز تهیه دلمه سیب زمینی پیتزایی

    روش تهیه دلمه سیب زمینی این مدل دلمه سیب زمینی مدرن تر و خوشمزه تر از دلمه سنتی سیب زمینی است و معمولا افراد خانواده طعم آن را بیشتر میپسندند. مواد داخل دلمه به صورت …

  • طرز تهیه دلمه سیب زمینی

          آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۲ نفر : فلفل به میزان لازم نمک به میزان لازم سیب زمینی ۴ …

  • طرز تهیه پیاز شکم پر

        مواد لازم : پیاز متوسط : ۱۰عدد گوشت چرخ کرده : ۲۵۰گرم کرفس ریز خرد شده : ۳ساقه نمک و فلفل : به اندازه کافی سیر له شده : ۳حبه اسفناج ریز خرد …

  • طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر

    طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر   من با استفاده از گوجه فرنگی و کاهوی ترد و مایونز و گوشت، گوجه فرنگی شکم پر که یه پیش غذای عالی و خوشمزه هست رو درست کردم …

  • طرز تهیه دلمه قارچ

      مواد لازم •    گوشت چرخ شده ۳۵۰ گرم •    قارچ درشت ۱۴ الی ۱۶ عدد •    جعفری خرد و سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری •    پیاز سرخ شده ۲ قاشق غذا خوری •   …

  • فلفل دلمه شکم پر طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه

    طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه   این بار فلفل دلمه ای شکم پرتان را در فر درست کنید   مواد لازم برای فلفل دلمه شکم پر:  برنج سفید نپخته ۱ فنجان …

  • طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای

    طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای سبز   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه    مواد اولیه برای ۲ نفر : برنج ۱/۳ فنجان آب ۲/۳ فنجان فلفل …

  • طرز تهیه دلمه مرغ با پنیر خامه ای

      آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پنیر خامه ای ۸۵ گرم (نرم شده) کره ۶ قاشق غذاخوری (نرم شده) موسیر ۲ قاشق …

  • طرز تهیه دلمه برگ مو

    طرز تهیه دلمه برگ مو   مواد لازم : برگ مو  : نیم کیلو گرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر …

مطالب قبلی این بخش
  • پاستا با خامه و سوسیس

    پاستا با خامه و سوسیس   پاستا از غذاهای خوش طعمه که اکثرا اونو دوس دارن خصوصا بچه ها. در ادامه دستور تهیه پاستا با خامه و سوسیس تقدیم شما عزیزان میشه .   زمان …

    • طرز تهیه سینی کباب ترکی

        طرز تهیه سینی کباب ترکی سینی کباب ترکی که به اون در ترکی Sini Kebabı یا Tava Kebabı می گن از غذاهای معروف انطاکیه هست و عبارت است از گوشت مخلوط شده با پیاز، …

      • طرز تهیه سالاد سیب زمینی ۲

         دستور تهیه سالاد سیب زمینی   سالاد سیب زمینی سالادی مقوی و خوش طعمه   مواد لازم: سیب زمینی متوسط : ۳ عدد هویج متوسط : ۱ عدد خیارشور : ۲عدد پنیر گودا : ۱ …

        • طرز تهیه سوپ خامه

            آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۴ ساعت مجموعاً: ۴ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : جوپوست کنده ۱استکان عدس نصف استکان پیاز (خردشده) ۱عددبزرگ سبزی (سوپی) ۲استکان هویج …

          • طرز تهیه مقلوبه مرغ

              طرز تهیه مقلوبه مرغ مواد اولیه برای ۴ نفر : مرغ ۱ کیلو گرم بادمجان ۳ عدد حلقه شده سیب زمینی ۳ عدد حلقه شده گل کلم ۲۵۰ گرم تکه شده آب مرغ ۴ پیمانه پیاز۲  …

            • طرز تهیه تمپورای میگو

                طرز تهیه تمپورای میگو   این مقدار تمپورای میگو مناسب برای یک نفر است و اگر بعنوان پیش غذا استفاده شود برای دو نفر کافیست .   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۵ دقیقه مجموعاً: ۲۰ …

              • طرز تهیه سالاد ماکارونی با سبزیجات گریل شده

                طرز تهیه سالاد ماکارونی با سبزیجات گریل شده آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۶ نفر : فلفل سیاه طبق ذائقه (تازه آسیاب شده) نمک طبق ذائقه …

                • طرز تهیه خورش قرمه سبزی

                  از فضایل و خوشمزگی و اصالت خورش قرمه سبزی هرچی بگیم کم گفتیم. این خورش واقعا خوشمزس. دستور پخت و همه فوت و فن های تهیه خورش قرمه سبزی ناب و اصیل در زیر عنوان …

                  • طرز تهیه چیپس سیب زمینی طرز تهیه چیپس سیب زمینی مثل بازاری | چیپس سیب زمینی ترد و خوشمزه

                    روش تهیه چیپس سیب زمینی ترد و خوشمزه  چیپس سیب زمینی از خوراکی های مورد علاقه اکثر افراده که میتوانید به عنوان یک پیش غذا یا عصرانه در نظر بگیرد و با پنیر پیتزا و قارچ مخلوط …

                    • طرز تهیه کباب مرغ با رزماری

                        مواد لازم برای تهیه کباب مرغ : •    ۸۰۰ گرم سینه مرغ •    چهار عدد هویج •    چهار عدد ذرت •    یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده •    یک پیمانه ماست •    یک قاشق چایخوری زیره، …

                      • طرز تهیه پنیر ریکوتا

                          زمان مورد نیاز جهت تهیه پنیر ریکوتا ساده آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه این پنیر ایتالیایی طعم بسیار فوق العاده ای داره و مناسب ترین …

                        • طرز تهیه سالاد ذرت و کاهو

                          طرز تهیه سالاد ذرت و کاهو   جهت تهیه سالاد ذرت و کاهو ابتدا ذرت را با مقداری آب، نمک و روغن خوب بپزید. برگ های کاهو را جدا کنید و خوب بشویید سپس خرد …

                          • طرز تهیه موس زعفرانی با مغز ژله

                                 طرز تهیه دسر خوشمزه موس زعفرانی با مغز ژله   موس زعفرانی با مغز ژله ، علاوه بر اینکه دسری خوش طعم و خوشمزه است، ظاهری شیک و مجلسی هم دارد. می توانید …

                            • طرز تهیه لازانیای اسفناج

                              طرز تهیه لازانیای اسفناج   لازانیا غذای بسیار خوشمزه ای است که اکثر افراد آن را دوست دارند مخصوصا اگر با اسفناج تازه پخته شود بسیار لذیذتر می شود. در ادامه روش تهیه لازانیای اسفناج …