یکشنبه , ۳ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه دلمه برگ مو

58533859500772594957

 

مواد لازم :

برگ مو  : نیم کیلو گرم

مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود :  یک کیلوگرم

پیاز بزرگ : ۲ عدد

روغن مایع : ۵ قاشق سوپ‌خوری

برنج : ۲ پیمانه

لپه  : نصف لیوان

گوشت چرخ کرده : نیم کیلوگرم

شکر :   ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری

آب لیموترش یا سرکه : یک استکان

نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم

 

روش تهیه:

ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت ۳ دقیقه یا به اصطلاح پس از ۲ جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبکشی کنید.

سبزی‌ها را پاک کرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

در داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد  برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، ۲ لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود

 

نکته۱: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.

نکته۲: در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.نکته۳: با توجه به اینکه همه برگ‌ها به صورت کامل و یک اندازه نیستند و احتمالا چاک‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید ۲ برگ کوچک چاک‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست کنید.نکته۴: برای آنکه دلمه‌ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه‌های چیده شده در قابلمه قرار دهید.

 

 

منبع : آکا



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا

    دلمه کدو حلوایی , دلمه پاییزی برای شب یلدا دلمه کدو حلوایی، غذایی پاییزی و خوشمزه و مناسب برای مهمانی شب یلدا است. اگر هم کدو حلوایی علاقه دارید و هم دلمه ، با ما …

  • طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای

    طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای سبز   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه    مواد اولیه برای ۲ نفر : برنج ۱/۳ فنجان آب ۲/۳ فنجان فلفل …

  • طرز تهیه دلمه سیب زمینی

          آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۲ نفر : فلفل به میزان لازم نمک به میزان لازم سیب زمینی ۴ …

  • طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر

    طرز تهیه گوجه فرنگی شکم پر   من با استفاده از گوجه فرنگی و کاهوی ترد و مایونز و گوشت، گوجه فرنگی شکم پر که یه پیش غذای عالی و خوشمزه هست رو درست کردم …

  • طرز تهیه دلمه میوه

      آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : نمک به مقدار لازم ادویه خورشتی به مقدار لازم فلفل سیاه به مقدار لازم عصاره زعفران …

  • ایده خوراکی های خوشمزه با پیاز

    ۹ ایده برای درست کردن غذاهای خوشمزه با پیاز     تا حالا درمورد خواصی که پیاز داره مطالعه کردین؟ احتمالا بعد از اینکه کمی در مورد خواصش مطالعه کنین این فکر به ذهنتون میرسه …

  • طرز تهیه پیاز شکم پر

        مواد لازم : پیاز متوسط : ۱۰عدد گوشت چرخ کرده : ۲۵۰گرم کرفس ریز خرد شده : ۳ساقه نمک و فلفل : به اندازه کافی سیر له شده : ۳حبه اسفناج ریز خرد …

  • طرز تهیه دلمه سیب زمینی پیتزایی

    روش تهیه دلمه سیب زمینی این مدل دلمه سیب زمینی مدرن تر و خوشمزه تر از دلمه سنتی سیب زمینی است و معمولا افراد خانواده طعم آن را بیشتر میپسندند. مواد داخل دلمه به صورت …

  • فلفل دلمه شکم پر طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه

    طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر یک غذای خوشمزه   این بار فلفل دلمه ای شکم پرتان را در فر درست کنید   مواد لازم برای فلفل دلمه شکم پر:  برنج سفید نپخته ۱ فنجان …

  • طرز تهیه دلمه مرغ با پنیر خامه ای

      آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۴ نفر : پنیر خامه ای ۸۵ گرم (نرم شده) کره ۶ قاشق غذاخوری (نرم شده) موسیر ۲ قاشق …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه جوجه کباب عربی

    روش پخت جوجه کباب عربی   جوجه کباب یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه ایه که اکثر افراد اون رو دوست دارن . در ادامه روش تهیه جوجه کباب عربی را خواهید دید.   مواد …

    • کره خانگی کره خانگی و سالم بسازید

      دستور تهیه کره خانگی خوشمزه و سالم کره خانگی برای سلامتی بیشتر قسمت‌های بدن از جمله بافت‌ها، دندان‌ها، پوست و چشم‌ها بسیار مناسب است. بهترین لطفی که شما می‌توانید در حق سلامتی خود انجام دهید، کاهش استفاده …

      • طرز تهیه کشک و بادمجان

          آموزش تصویری روش پخت کشک و بادمجان   این بار طرز تهیه یکی از غذاهای کشک‌دار پرطرفدار و خوش‌طعم ایرانی رو براتون انتخاب کردیم: کشک و بادمجان که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و …

        • طرز تهیه ماکارونی رنگین کمانی و چیپس پارمزان

            ماکارونی رنگین کمانی و ابرهای پارمزان   ماکارونی یکی از غذاهای ایتالیایی است که در سراسر دنیا طرفدار دارد. ماکارونی یکی از انواع پاستا است. این ماده غذایی بیشتر در کارخانجات بصورت خشک تولید …

          • طرز تهیه سوپ قارچ خامه ای

            طرز تهیه سوپ قارچ خامه ای (معرکه ترین طعم سوپ را تجربه کنید!) آماده سازی: ۳۰ دقیقه     مواد اولیه برای ۴ نفر : عصاره مرغ یک بسته کوچک شیر  ۴ لیوان+مقداری برای حل کردن …

            • طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر

                طرز تهیه بورک ترکی با اسفناج و پنیر   بورک (به ترکی Börek) یک میان وعده فوق العاده پرطرفدار در کشور ترکیه است. این پیش غذا متشکل است از یک خمیر نان یا شیرینی …

              • طرز تهیه کیک گوشت بدون نیاز به فر • دستور کیک گوشت مجلسی ساده

                روش پخت کیک گوشت مجلسی   مواد لازم برای خمیر کیک گوشت : تخم مرغ : ۴ عدد ماست :۱یک پیمانه روغن زیتون : یک پیمانه آرد : دو ونیم پیمانه بیکینگ پودر : ۳ …

                • مافین صبحانه ای شیک

                    این مافین، یک صبحانه شیک و خوشمزه است برای صبح‌های جمعه که همه دور هم هستید. هر تعداد که دوست دارید درست کنید و از طعم عالی آن در کنار خانواده لذت ببرید. – …

                  • طرز تهیه املت فرانسوی

                    املت فرانسوی (صبحانه فرانسوی)   املت فرانسوی یک وعده غذایی مناسبT مقوی و شیک تر و متفاوت از املت ساده است. یک روز خوب برای فرانسوی‌ها روزی است که با یک فنجان قهوه خوب و …

                    • نمونه های تزیین ماست و خیار (۲)

                      تصاویری از تزیین ماست و خیار   ماست و خیار یکی از چاشنی‌های ایرانی است که مواد اصلی آن ماست و خیار است و در هر نقطه از ایران به سبک خاصی تهیه می‌شود. برای …

                      • طرز تهیه استیک با سس قارچ (۲)

                            کمتر کسی پیدا میشه که از طعم قارچ بدش بیاد. سس قارچ برای بسیاری از غذاها از جمله استیک ها استفاده میشه. در ادامه دستور تهیه استیک با سس قارچ تقدیمتون میشه . …

                        • طرز تهیه مرغ ذغالی

                            ناهار امروز ما مرغ ذغالی (بسیارخوشمزه)   مواد لازم : ران مرغ ۳ عدد پیاز داغ چیپس شده ۳ قاشق غذاخوری سس مایونز ۲ق غ زغال ۷-۸ تیکه کوچک زعفران کمی  فلفل سیاه کمی …

                          • طرز تهیه گل کلم پلو با سبزیجات

                            طرز تهیه گل کلم پلو با سبزیجات   در این پست ابتدا طرز تهیه گل کلم پلو ساده را آموزش می دهیم و پس از اون روش تهیه گل کلم پلو با سبزیجات تقدیم شما …

                            • طرز تهیه بابا قنوش

                              روش تهیه بابا قنوش خوشمزه حتی افرادی که بادمجان دوست ندارند هم بابا قنوش را دوست خواهند داشت. باباقنوش یک دیپ یا پیش غذای خوشمزه با بادمجان کبابی است که نمی توان به راحتی از …