شنبه , ۵ فروردین , ۱۳۹۶


طرز تهیه خمیر پای پفکی

 

این دستور تهیه خمیر پای ، خمیری یکدست با درجه غلظت مناسب به دست می دهد که پهن کردن آن به یک کار رؤیایی تبدیل می شود.

استفاده از یک غذا ساز یا مخلوط کن در این دستور آشپزی باعث یکسان شدن نتیجه می شود. پس اگر دارید از آن استفاده کنید. با وجود این می توانید این روش را با دست هم امتحان کنید. روش کار در هر دو مورد دستی و استفاده از غذا ساز در پایین آمده است.

طرز تهیه خمیر پای پفکی
آماده سازی: ۱ ساعت

 

مواد اولیه :

آرد ۲ و نیم فنجان – ۳۶۰ گرم
نمک ۱ قاشق چایخوری
شکر (اختیاری) ۱ قاشق سوپخوری
کره (بدون نمک، خیلی سرد، تکه های ۱ سانتی متری) ۱ فنجان – ۲۲۷ گرم
آب (یخ) ۶ تا ۸ قاشق سوپخوری

 

روش تهیه خمیر پای با استفاده از غذاساز

۱ و نیم فنجان آرد، شکر (اختیاری) و نمک را داخل عذا ساز بریزید. ۲ تا ۳ مرتبه بزنید تا مخلوط شوند.
تکه های کره را روی آرد پخش کنید و ۱۵ ثانیه بزنید تا مواد حالت خمیری پیدا کنند. نباید هیچ نشانی از ذرات آرد خشک دیده شود.
دور کاسه ی دستگاه را بتراشید و مواد چسبیده به آن را به مخلوط کره و آرد اضافه کنید سپس ۱ فنجان آرد باقیمانده را هم در دستگاه بریزید. ۴ تا ۵ بار تا زمانی که آرد یکدست پخش شود بزنید. خمیر در این مرحله حالت ترک دار و خرد شونده دارد.
مواد را به یک کاسه ی متوسط منتقل کنید سپس ۶ قاشق آب یخ روی آن بپاشید. با یک کاردک خمیر را به داخل خودش فشار دهید. خرده ها باید به هم بچسبند و توده های بزرگتری به وجود بیاورند. اگر کمی از خمیر را با انگشتان فشار دادید و خود را گرفته بود یعنی خمیر آماده است. اگر خمیر هنوز شکننده است ۱ تا ۲ قاشق دیگر آب به آن اضافه کنید و فشار دهید تا خمیر ورز بیاید.
خمیر را از کاسه بیرون بیاورید و روی یک برآمدگی روی سطح تمیز قرار دهید. خمیر را آنقدر ورز دهید تا شکل توپ مانندی پیدا کند. توپ را دو نیم کنید سپس هر نیمه را به شکل یک دایره ی تخت در بیاورید. دور هر تکه را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و حداقل ۱ ساعت و حداکثر ۲ روز در یخچال قرار دهید. همچنین می توانید خمیر را تا ۳ ماه در فریزر نگه دارید. اما باید شب قبل از استفاده کردن بیرون بگذارید تا یخش آب شود.

 

طرز تهیه خمیر پای پفکی

 

روش تهیه خمیر پای با دست 

یک و نیم فنجان آرد، شکر (اختیاری) و نمک را داخل یک کاسه ی متوسط بریزید. ۲ تا ۳ مرتبه هم بزنید تا مخلوط شوند.
تکه های کره را روی آرد بریزید و کمی با چنگال یا کاردک هم بزنید تا کره به آرد آعشته شود.
با یک همزن خمیر کره را با آرد مخلوط کنید. مخلوط را ۱ تا ۲ دقیقه هم بزنید تا آرد بافتی درشت و خشک مانند خرده نان پیدا کند.
یک فنجان آرد باقیمانده را اضافه کنید. آرد و کره را ۲۰ ثانیه با همزن خمیر با هم مخلوط کنید تا آرد یکدست پخش شود. خمیر بایستی شکننده با تکه هایی به اندازه ی نخود درون خود به نظر برسد.
۶ قاشق آب یخ را روی مخلوط بپاشید. با یک کاردک خمیر را به داخل خودش فشار دهید. خرده ها باید به هم بچسبند و توده های بزرگتری به وجود بیاورند. اگر کمی از خمیر را با انگشتان فشار دادید و خود را گرفته بود یعنی خمیر آماده است. اگر خمیر هنوز شکننده است ۱ تا ۲ قاشق دیگر آب به آن اضافه کنید و فشار دهید تا خمیر ورز بیاید
خمیر را از کاسه بیرون بیاورید و روی یک برآمدگی روی سطح تمیز قرار دهید. خمیر را آنقدر ورز دهید تا شکل توپ مانندی پیدا کند. توپ را دو نیم کنید سپس هر نیمه را به شکل یک دایره ی تخت در بیاورید. دور هر تکه را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و حداقل ۱ ساعت و حداکثر ۲ روز در یخچال قرار دهید. همچنین می توانید خمیر را تا ۳ ماه در فریزر نگه دارید. اما باید شب قبل از استفاده کردن بیرون بگذارید تا یخش آب شود.

 

طرز تهیه خمیر پای

 

روش پهن کردن خمیر پای

یکی از دایره های تخت خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و بگذارید ۵ دقیقه در دمای اتاق بماند.
روی وردنه، خمیر و سطح کاری خود را کمی آرد بپاشید.سپس با استفاده از وردنه خمیر را به شکل یک دایره به قظر ۳۰ سانتی متر به ضخامت نیم سانتی متر پهن کنید. حتماً چک کنید تا خمیر به سطح نچسبیده باشد. اگر لازم بود کمی آرد اضافه کنید.
ظرف را روی خمیر پهن شده قرار دهید و اندازه ی آن را چک کنید. خمیر باید از لبه های ظرف ۲٫۵ سانتی متر بزرگ تر باشد.
برای اینکه خمیر را داخل ظرف بگذارید آن را از یک سر دور وردنه بپیچید سپس روی ظرف پهن کنید.
از یک طرف شروع کنید و خمیر را به آرامی به کف و لبه های ظرف فشار دهید. مواظب باشید خمیر را نکشید و خراش ندهید. سپس با یک چاقو یا قیچی آشپزخانه لبه های خمیر را به فاصله ی ۱ سانتی متری از لبه ی ظرف بچینید.
لبه های خمیر را زیر خمیر کف پای تا بزنید و لبه ها را فشار دهید تا به هم بچسبند و یک لبه ی خمیری به ضخامت نیم سانتی متر که روی لبه ی ظرف افتاده درست شود. سپس برای چین دادن لبه ها با فشار دادن انگشت اشاره ی یک دست بر خلاف لبه ی خمیر از داخل ظرف در حالی که به آرامی دو بند انگشت دست دیگر را از بیرون خمیر فشار می دهید، لبه های خمیر را چین دهید. خمیر را در یخچال بگذارید و قبل از پختن حداقل ۲۰ دقیقه در یخچال یا ۵ دقیقه در فریزر قرار دهید.
اگر پای خود را با دو لایه خمیر درست می کنید فعلاً لبه ها را چین ندهید. ورقه ی دوم را هم پهن کنید و پای را پر کنید و روی آن را با ورقه ی دوم بپوشانید. لبه ها را بچینید و سپس چین دهید.

 

 

منبع : سوران 

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه خمیر پیتزا پوک

        آماده سازی: ۲ ساعت   مواد اولیه : آب ۲لیوان (کاملا ولرم) زرده تخم مرغ ۳عدد پودر خمیر مایه ۳قاشق چایخوری آرد ۵لیوان شکر ۲قاشق چایخوری بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری روغن مایع …

  • طرز تهیه پای گلابی طرز تهیه پای گلابی دسری خوشمزه

    طرز تهیه پای گلابی  پای گلابی یکی از خوشمزه ترین پای هاست که می توانید به عنوان میان وعده یا دسر سرو کنید.   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت مواد اولیه برای تهیه …

  • طرز تهیه خمیر پیتزا تابه ای

      دستور تهیه خمیر مخصوص پیتزا تابه ای (بدون نیاز به فر)   آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : رب گوجه فرنگی ۳قاشق …

  • طرز تهیه پای اسفناج طرز تهیه پای اسفناج خوشمزه و مجلسی همراه با دستور تهیه خمیر پای

    طرز تهیه پای اسفناج با پنیر لیقوان در این بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه پای اسفناج خوشمزه و مجلسی را تقدیمتون می کنیم. برای استفاده از خواص اسفناج حتما این غذای خوش طعم و زیبا …

  • طرز تهیه خمیر پای میوه ای

       طرز تهیه خمیر پای مخصوص انواع پای میوه ای   آماده سازی: ۱۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱۳ ساعت   مواد اولیه : نمک ۱قاشق چایخوری آبلیمو ۲قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ ۲عدد …

  • پای پرتقال, تارت پرتقال طرز تهیه تارت پرتقال | دستور پخت پای پرتقال | انواع پای و تارت | دسر مجلسی پرتقالی

    دستور پخت تارت پرتقال یا تارت پرتقال امروز در بخش نان ، شیرینی ، دسر مجله تصویر زندگی طرز تهیه دسر خوشمزه تارت پرتقال را براتون انتخاب کردیم. تارت ها هم از انواع پای هستند که روی …

  • طرز تهیه تارت چیز کیک سیب

    آموزش تصویری پخت تارت چیز کیک سیب   تارت چیز کیک سیب دسری خوشمزه است. اما تارت چیست ؟ تارت نوعی شیرینی است که معمولاً از مواد پرکننده برای پوشش آن استفاده می‌شود. روی تارت‌ها …

  • خمیر جادویی , خمیر پیتزا , خمیر پیراشکی خمیر جادویی ، ترد و همه کاره / پیتزا / پیراشکی

    روش تهیه خمیر جادویی مناسب انواع پیتزا و پیراشکی خمیر جادویی خمیری ترد و عالی و مناسب برای انواع غذاها ، پیراشکی ، کلوچه ، نان صبحانه ، نان شکم پر ، پیتزا و … است …

  • طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی

      طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی   قبلا چند روش تهیه خمیر پیتزا تقدیمتون شده و امروز براتون یه دستور دیگه تهیه خمیر پیتزا رو آماده کردم. از این خمیر برای تهیه پیراشکی هم …

  • طرز تهیه خمیر پیتزا , خمیر پیراشکی طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی عالی

    طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی عالی و ساده    این خمیر پیتزا بسیار ترد و عالی میشه و برای تهیه انواع پیتزا و پیراشکی کاربرد داره. در این مطلب سعی شده روش تهیه خمیر پیتزا به کمک تصاویر …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه خمیر پیتزا , خمیر پیراشکی طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی عالی

    طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی عالی و ساده    این خمیر پیتزا بسیار ترد و عالی میشه و برای تهیه انواع پیتزا و پیراشکی کاربرد داره. در این مطلب سعی شده روش تهیه خمیر پیتزا به کمک تصاویر …

    • طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی

        طرز تهیه خمیر پیتزا و پیراشکی   قبلا چند روش تهیه خمیر پیتزا تقدیمتون شده و امروز براتون یه دستور دیگه تهیه خمیر پیتزا رو آماده کردم. از این خمیر برای تهیه پیراشکی هم …

      • پای اسفناج پنیری طرز تهیه پای اسفناج پنیری

        طرز تهیه پای اسفناج پنیری   در این مطلب طرز تهیه پای اسفناج پنیری را خواهید دید.  پای، یک ظرف غذا پخته شده‌است که معمولاً با لایه خمیر شیرینی پوشش داده می‌شود و یا به …

        • طرز تهیه لواشک آلبالو

            روش درست کردن لواشک آلبالو   تا همین چند سال پیش که انواع لواشک‌های آماده به بازار نیامده بودند، تابستان‌ها پشت‌بام خانه‌ها پر می‌شد از سینی‌هایی که لبریز بود از مایع‌هایی به رنگ زرد …

          • طرز تهیه رولت اسفناج و تخم مرغ

              آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت   مواد اولیه برای ۵ نفر : تخم مرغ  ۵عدد آرد ۵قاشق غذاخوری پنیر پیتزا نصف پیمانه اسفناج به میزان لازم (از ۲۰۰گرم …

            • طرز تهیه کباب بلدرچین

                مواد لازم •    بلدرچین ۸ عدد •    خامه  ۲/۱ پیمانه •    زعفران آب شده ۱ قاشق سوپخوری •    کره آب شده  ۵۰ گرم •    روغن زیتون ۴/۱ پیمانه •    آبلیمو  ۲/۱ پیمانه •    نمک …

              • طرز تهیه لازانیا نخود سبز

                طرز تهیه لازانیا نخود سبز جدید و لذیذ مواد لازم برای ۶ نفر : لازانیا ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده بی چربی   ۴۰۰ گرم نخود سبز از پوست درآورده   ۲۰۰ گرم (۱ لیوان) هویج  …

                • طرز تهیه شامی اصفهانی طرز تهیه شامی اصفهانی یا کباب زردک با طعم ملس ترش و شیرین

                  طرز پخت شامی اصفهانی شامی کباب اصفهانی یا کباب زردک نوعی شامی با طعم ترش و شیرین و ملس است که از غذاهای سنتی اصفهان محسوب می شود. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه …

                  • طرز تهیه کوکوی قارچ برای گیاهخواران

                    طرز تهیه کوکوی قارچ برای گیاهخواران   کوکوی قارچ ، بسیار خوش طعم و برای کسانی که گیاه خواری می کنند وعده غذایی بسیار لذیذ و مقوی است. قارچها از گیاهانى هستند که به طور …

                    • طرز تهیه خورش چاغاله بادام

                          آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۵ نفر : گوشت ۴۰۰گرم (خورشتی و بدون چربی) سبزی ۲۵۰تا۳۰۰گرم (شامل نعنا و جعفری(جعفری …

                      • بورک پفکی , غذای ترکی طرز تهیه بورک پفکی غذای ترکی

                        دستور پخت بورک پفکی ترکیه ای بورک پفکی عصرانه ای ساده برای روزهای بهار و تابستان است ، مطمئن باشید همه افراد خانواده بخصوص بچه ها از این خوراک خوشمزه لذت خواهند برد.   مواد لازم …

                        • طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی

                          طرز تهیه تورتیلای اسپانیایی   تورتیلای اسپانیایی در حقیقت نوعی املت اسپانیایی است که مواد مختلفی با حسب ناحیه و ذائقه به آن اضافه می شود .   مواد اولیه برای ۶ نفر : سیب …

                          • طرز تهیه کتلت سیب زمینی شکم پر

                            طرز تهیه کتلت سیب زمینی شکم پر آماده سازی: ۱ ساعت مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه۰ مواد اولیه برای ۶ نفر:  رب گوجه فرنگی ۲قاشق غذاخوری پیاز  ۲عدد زرشک ۱قاشق …

                            • طرز تهیه کباب مرغ با رزماری

                                مواد لازم برای تهیه کباب مرغ : •    ۸۰۰ گرم سینه مرغ •    چهار عدد هویج •    چهار عدد ذرت •    یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده •    یک پیمانه ماست •    یک قاشق چایخوری زیره، …