یکشنبه , ۶ فروردین , ۱۳۹۶


خاگینه ماستی قاشقی

دستور پخت خاگینه ماستی قاشقی دسری خوشمزه و آسان

خاگینه ماستی قاشقی یا سکه ای خیلی ساده، خوشمزه، آسان، ترد و سبکه. همونطور که از اسمش پیداست ماده اصلی این خاگینه ماست هستش و به صورت قاشقی درون روغن سرخ میشه و درون شهد سرد انداخته میشه.

اشتغال و بخصوص اضافه کاری های طولانی باعث میشه زمان برای آشپزی و دسرپزی خانم های شاغل محدود باشه، ولی خاگینه ماستی به عنوان یه دسر خوشمزه، سنتی و محبوب همیشه روی آدم رو سفید می کنه چون حین تهیه غذا به صورت نسبتاً همزمان میشه خاگینه ماستی را تهیه کرد و مثل بقیه دسر ها نیست که باید از قبل تهیه کرد و در یخچال قرار داد تا خودش رو بگیره. اگر شما هم مشکل من رو دارید پس این دسر خوشمزه را از دست ندید.
خاگینه ماستی در اغلب خانه های ترکها تهیه میشه و موادش رو اغلب چشمی می ریزند ولی من این دستور خوب رو از وبلاگ دوست وبلاگی خوب و هنرمندم اسرا جان “دنیای اسراء” برداشتم. دست گلشون درد نکنه.

 

دو نکته مهم در تهیه خاگینه ماستی :

۱-  روغن جهت سرخ کردن بایستی گرم باشد. نه سرد و نه خیلی داغ. با این کار خاگینه کاملاً مغزیخت شده و خوشرنگ خواهد ماند.

۲-  شهد کاملا سرد و خاگینه گرم/داغ می باشد. با این کار خاگینه خمیر نخواهد شد و کاملا ترد و سبک خواهد بود.

 

خاگینه ماستی قاشقی

 

مواد لازم برای تهیه خاگینه ماستی :

تخم مرغ: دو عدد
ماست (ماست شیرین سفت، من ماست همزده پگاه استفاده می کنم): دو قاشق غذاخوری سرپر
آرد (من آرد قنادی استفاده کردم): به میزان لازم (می توانید کمتر یا بیشتر استفاده کنید مواد من سه قاشق غذاخوری کاملا سرپر آرد برد)
نمک: یک پینچ
بکینگ پودر: دو قاشق چایخوری
زعفران خشک:‌ مقداری (در اصل دستور محلول زعفران/عفران دم شده استفاده شده. اگر محلول زعفران استفاده کردید حتما باید خنک باشد. چون اگر گرم باشد تخم مرغ را می برد)
هل (در صورت تمایل): مقداری (من اینبار استفاده نکردم)
روغن مایع مخصوص سرخ کردن: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه شهد/شربت/ به ترکی: شیره:

شکر: یک پیمانه (پیمانه استاندارد شیرینی پزی ۲۵۰ میلی لیتری)
آب: یک پیمانه سرخالی
زعفران خشک: مقداری
گلاب: چند قطره (گلاب مورد استفاده ما سالهاست که سوغاتی است و گلاب کاشان اصل است و به شدت غلیظ است شما بسته به نوع گلابتان اندازه را کم و زیاد کنید)

 

طرز تهیه خاگینه ماستی :

برای تهیه شهد :

ابتدا شکر، آب و گلاب را درون ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر در آب حل شده و به جوش آید. محلول زعفران یا پودر زعفران را به آن می افزائیم تا شربت خوشرنگ شود. چند غل که زد و از رقیقی درآمد زیر حرارت را خاموش می کنیم. شهد نبایستی خیلی غلیظ باشد چون در آن صورت خاگینه آن را زیاد جذب نخواهد کرد. اکنون اجازه می دهیم شهد کاملا خنک شود. من حدود ده دقیقه داخل جایخی قرارش دادم.

 

درون تابه ای مقداری روغن مایع مخصوص سرخ کردن میریزیم و در کناری قرار می دهیم (زیر اجاق خاموش باشد). میزان روغن نه کم باشد تا خاگینه بسوزد و نه زیاد باشد. با آماده کردن روغن درون تابه، صرفاسرعت تهیه خاگینه بالا خواهد رفت.

 

تخم مرغ ها و یک پینچ نمک را درون کاسه ای شکسته و با همزن (من از نوع دستی استفاده کردم) یا چنگال کاملاً‌ هم میزنیم تا از لختگی در بیاید، رنگش کمی سفید شده و کف کند.

خاگینه ماستی قاشقی

اکنون ماست، بکینگ پودر و زعفران را به مواد افزوده و مجدداً با همزن یا چنگال هم می زنیم.

خاگینه ماستی قاشقی

حالا دو قاشق غذاخوری سرپر آرد را به درون مواد الک کرده و باز هم میزنیم. در صورت نیاز یک قاشق غذاخوری آرد مجدداً می افزائیم و باز هم می زنیم. غلظت مواد طوری است که تا حدودی به غلظت کاچی است. یعنی نبایستی خیلی شل باشد و همچنین خیلی سفت هم نباشد. مواد من ۳ قاشق غذاخوری آرد برد. شما می توانید کمتر یا بیشتر کنید. ضمناً اگر موادتان خیلی سفت شد، خیلی راحت یک قاشق غذاخوری سرخالی آب خنک به آن بیفزائید و هم بزنید.

خاگینه ماستی قاشقی

سپس مواد را هم زده و یک قاشق غذاخوری از مایه را بر می داریم. زیر قاشق را یکی دو بار به لبه کاسه می کشیم تا کاملاً تمیز شود و حین کار جایی نچکد. سپس نوک قاشق را به صورت عمودی به درون روغن نزدیک می کنیم و به تابه میچسبانیم و به آرامی منتظر می شویم مواد به درون روغن جاری شود. در صورت نیاز نوک قاشق را درون مواد ریخته شده کمی تکان می دهیم تا فرم دلخواه به خود بگیرد. ولی به روشی که گفتم کلیه خاگینه ها هم اندازه خواهد بود.

خاگینه ماستی قاشقی

هر بار که مواد را درون خاگینه میریزیم ابتدا مواد درون کاسه را با قاشق کی دوبار هم زده و سپس مراحل فوق را تکرار می کنیم تا مواد ته نشین نشود. روغن بایستی گرم باشد ولی خیلی داغ نشود تا خاگینه ته نگیرد. کل تابه را با فواصل معین با مواد پر می کنیم و مابینشان کمی فاصله می دهیم تا مواد به هم نچسبد.

خاگینه ها که خودشان را گرفتند می توانیم جابجایشان هم بکنیم و کنار هم بکشیمشان تا جا برای سایر خاگینه ها باز کنیم.

خاگینه ماستی قاشقی

مواد که خود را گرفت و طلایی شد با چنگال یا قاشق خاگینه را بر می گردانیم. برای این کار چنگال را آرام کمی زیر خاگینه ببرید و سریع خاگینه را بر گردانید. با این کار خاگینه سوراخ یا بدفرم نخواهد شد. به حرارت دقت کنید که روغن خیلی داغ نشود.

 

اکنون خاگینه را بعد از برداشتن از درون تابه درون شربت خنک می اندازیم تا چند دقیقه ای بماند. بعد درون ظرفی می چینیم.

خاگینه ماستی قاشقی

من با مواد فوق حدود دو بار و نیم تابه را با مواد پر کردم و هر سه خاگینه را همزمان درون شهد قرار می دادم. وسط کار چون شربت کمی گرم شد حین سرخ کردن خاگینه ها وقت کردم شربت را درون جایخی قرار دادم.

 

بعد از اتمام کلیه خاگینه ها، قبل از چیدن در ظرف سرو، خاگینه ها را تک به تک مجدداً درون شهد فرو برده و چند ثانیه ای مکث کردم و در ظرف سرو چیدم تا خاگینه ها شهد را جذب کنند. در انتها چند قاشق از شهد را هم روی خاگینه ها ریختم. چند قاشق باقیمانده را هم نگه داشتم که چند دقیقه مانده به سرو روی خاگینه بریزم تا براق و زیباتر شود.

 

با مواد فوق حدود ۲۴ عدد خاگینه به دست آمد.

 

مواد با کمی پودر پسته تزئین شد. این خاگینه به صورت سرد سرو می شود. البته بسته به تمایل می توان گرم نیز سرو کرد یعنی چند ثانیه درون ماکروفر/ماکروویو قرار داد.

 

این خاگینه بهتر است یکی دو ساعت قبل از سرو تهیه شود تا شهد را به خود جذب کند.

خاگینه ماستی قاشقی

 

 

 

منبع : آشپزی لیدی الهام



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه بستنی تیرامیسو

      طرز تهیه Tiramisu Ice- Cream بستنی تیرامیسو   آماده سازی: ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : یسکویت لیدی فینگر (شاید یکی دو تا کمتر یا بیشتر) ۱۶ عدد قهوه اسپرسو (دم کشیده و سرد شده) …

  • طرز تهیه ژله فالوده و انار طرز تهیه ژله فالوده و انار دسر ویژه شب یلدا زیبا و مجلسی

    ایده جدید برای دسر شب یلدا : ژله فالوده و انار  ژله یکی از بهترین دسرها برای شب یلدا است که به راحتی می توانید آن را درست کنید. این بار در بخش آموزش آشپزی با …

  • عکس ژله تزریقی شیک و مجلسی

    طرح های شگفت انگیز و زیبای ژله تزریقی   یکی از پرطرفدارترین و شیک ترین دسرها ژله ها هستن و از بین ژله ها مجلسی ترین و زیباترین اون ها ژله تزریقی . زیباترین طرح …

  • طرز تهیه ژله رنگین کمان

    طرز تهیه ژله رنگین کمان    مواد اولیه : بستنی وانیلی ۲عدد (لیوانی) پودر ژله به میزان لازم (۵رنگ)   طرز تهیه : توجه داشته باشید که برای زیباتر شدن ژله بهتره از ۶رنگ حتما …

  • طرز تهیه کازان دیبی Kazandibi دسر ترکیه ای

    طرز تهیه دسر کازان دیبی  Kazandibi کازان دیبی ( Kazandibi ) در لغت به معنای ته دیگ بوده و از دسرهای معروف ترکیه و مشابه کرم کارامل  می باشد. این دسر برای ماه رمضان هم مناسب …

  • طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری

        طرز تهیه ژله نارگیل و بلوبری   در ادامه آموزش های تهیه انواع ژله ، امروز روش تهیه ژله نارگیل و بلوبری تقدیم شما عزیزان میشه . لایه آبی ژله نارگیل و بلوبری …

  • ایده های تزیین ژله تزریقی برای مجالس

    نمونه های جدید و زیبای تزیین ژله تزریقی یکی از پرطرفدارترین و شیک ترین دسرها ژله ها هستن و از بین ژله ها مجلسی ترین و زیباترین اون ها ژله تزریقی . امروز براتون تصاویری از …

  • ایده هایی برای تزیین ژله مجلسی (۲)

      نمونه های زیبای تزیین ژله مجلسی   اگر مایلید یه ژله مجلسی زیبا درست کنید ولی فرصت فکر کردن ندارین کافیه نگاهی به عکس های تزیین ژله مجلسی بندازید تا چندین ایده نو و …

  • طرز تهیه دسر موز و خامه کاراملی

    دسر موز و خامه کاراملی  ترکیبی ازخامه شیرین ، موز تازه ، سس کارامل وبیسکویت با طعم کره که هر کدام به تنهای بسیار خوشمزه می باشند. مواد لازم – مواد لازم برای کرم شیرین …

  • طرز تهیه پاناکوتای شکلاتی

    طرز تهیه پاناکوتای شکلاتی   امروز میخوایم روش تهیه دسر پاناکوتای شکلاتی رو برای شما عزیزان آموزش بدیم که یکی از خوشمزه ترین دسرها برای مهمانی ها و جشن هاست. پاناکوتا به تازگی در ایران …

مطالب قبلی این بخش
  • آموزش تزیین کیک تولد به شکل عروسک باربی

      آموزش تزیین کیک تولد به شکل عروسک باربی   دختر کوچولوها عاشق باربی هستن. پس خیلی خوب میشه اگه برای تولدشون کیکی به شکل عروسک دلخواهشون درست کنین. در ادامه آموزش تصویری تزیین کیک …

    • طرز تهیه دسر شربتی , دسر مجلسی , شیرینی به شکل گل طرز تهیه دسر شربتی به شکل گل

      آموزش تصویری روش تهیه دسر شربتی به شکل گل   دسر شربتی ، دسری شیک  و خوشمزه است. اگر می خواهید با دسری متفاوت و زیبا از مهمانان خود پذیرایی کنید  با ما همراه شوید تا روش تهیه …

      • طرز تهیه ژله تار و پود

        طرز تهیه ژله تار و پود   ژله تار و پود ژله ای بسیار زیبا و مجلسی است که با رنگ های شاد و جذاب جلوه ویزه ای به سفره شما می بخشه.   آماده …

        • طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی

          طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی (یا شکلات کاکائوای)   آماده سازی: ۱ ساعت مواد اولیه : آب یک لیوان پودر کاکائو (مرغوب) دو لیوان کره (نرم شده در دمای اتاق) ۲سوم لیوان شکر نصف …

          • شیرینی نخودچی شکلاتی طرز تهیه شیرینی نخودچی شکلاتی

            دستور پخت شیرینی نخودچی شکلاتی     شیرینی نخودچی شکلاتی با ظاهری زیبا و طعم عالی از شیرینی های محبوب نوزوریه که نمیشه ازش گذشت. نوروز بدون شیرینی نخودچی نوروز نمیشه چون نخودی از شیرینی های مخصوص …

            • شیرینی ساق عروس , شیرینی بدون فر دستور پخت شیرینی ساق عروس

              دستور تهیه شیرینی ساق عروس   ساق عروس یه شیرینی خوشمزه و شیک برای مجالسه که پخت اون نیاز به فر نداره. درست کردن این شیرینی ها کار سختی نیست. پس با ما همراه باشید تا …