سه شنبه , ۱۰ اسفند , ۱۳۹۵


دستور پخت خاگینه شیر عسلی

خاگینه شیر عسلی دسری خوشمزه و شیک برای سفره افطار و همینطور مناسب برای صبحانه است. این دسر مقوی و خوشمزه، بسیار ساده و سریع تهیه می شود.

 

مواد لازم برای تهیه خاگینه شیر عسلی :

تخم مرغ: ۳ عدد
آرد قنادی: ۶ قاشق غذاخوری سرپر
شیر عسلی نصف قوطی ۴۸۰ گرمی
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری سرپر
وانیل: نوک قاشق چایخوری (من دو پینچ ریختم)
هل: مقداری (نوک قاشق چایخوری)

 

برای تهیه شهد : 

شکر: دو پیمانه
آب: یک و نیم الی پیمانه
زعفران: به میزان دلخواه

کره برای چرب کردن ظرف: مقداری

 

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه خاگینه شیر عسلی

 

پیش از تهیه خاگینه شیرعسلی :

۱- تخم مرغ ها را یک ربع قبل از تهیه خاگینه شیر عسلی از یخچال درمی آوریم که خیلی سرد نباشد.

۲- شیر عسلی را در خارج از یخچال قرار می دهیم که زیاد سفت و غلیظ نباشد و راحت درون مواد جاری شود.

۳- ظرف تمیز و خشک پیرکس را با کره چرب می کنیم تا بعداً مواد خاگینه را درون آن بریزیم.

 

طرز تهیه خاگینه شیر عسلی :

۱- تخم مرغ ها را شکسته و درون کاسه ای میریزیم و وانیل را به آن می افزائیم. (ظرف و پره های همزن بایستی تمیز، خشک و عاری از هر نوع روغن باشد تا خاگینه بهتر پف کند)

۲- سپس با همزن برقی یا دستی با درجه زیاد هم میزنیم تا از لختگی خارج شده و کمی کف کند. (حدود یک الی یک و نیم دقیقه)

۳- شیرعسلی را اضافه کرده و مجدداً با درجه کم همزن، هم می زنیم.

۴- سپس آرد و بکینگ پودر الک شده را در دو الی سه مرحله به مواد می افزائیم و با درجه کم همزن هم می زنیم.

برای اینکار می توانیم از لیسک نیز استفاده نمائیم. مواد را خیلی زیاد هم نزنید چون باعث می شود پف خاگینه بخوابد.

۵- سپس مواد را به آرامی درون ظرف پیرکس می ریزیم. (من از سایز متوسط مستطیلی استفاده کردم)

۶- ظرف را درون فر از قبل گرم شده (من از دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد استفاده کردم) قرار می دهیم تا خاگینه بپزد.

برای خاگینه من حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه طول کشید تا کمی طلایی شد. سطح خاگینه بهتر است کمی طلایی شود، این کار باعث می شود که بعد از افزودن شهد روی خاگینه زیاد له و خمیر نشود.

۷- بعد از بیست دقیقه ابتدا با نوک انگشت تمیز، روی خاگینه را لمس می کنیم و مطمئن میشویم که سطح خاگینه پخته شده است و به انگشتمان نمی چسبد.

سپس با خلال دندان تمیز خاگینه را تست می کنیم، به این صورت که خلال دندان را درون خاگینه فرو می بریم اگر تمیز بیرون آمد یعنی خاگینه پخته است.

ظرف را از فر درآورده و در کناری قرار می دهیم تا کاملاً سرد شود و خودش را بگیرد. اگر زود خاگینه را برش بزنیم باعث خرد و بد فرم شدنش می شویم.

۸- وقتی خاگینه کاااااملاً سرد شد، لبه های خاگینه را که به ظرف چسبیده است با چاقو جدا می کنیم تا خاگینه کاملاً از ظرف جدا شود.

این باعث راحتی کارمان خواهد شد و خاگینه خیلی راحت از ظرف جدا خواهد شد.

۹- سپس با چنگال کل سطح خاگینه را با دقت سوراخ می کنیم. این کار باعث می شود که شهد کاملاً به درون خاگینه نفوذ کند.

نگران سوراخ ها نباشید بعداً حین جذب شهد و تزئین آن ها با مواد، کاملا از بین خواهد رفت.

۱۰- سپس شکر و آب را درون ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر در آب حل شده و به جوش آید.

محلول زعفران یا پودر زعفران را به آن می افزائیم تا شربت خوشرنگ شود. چند غل که زد و از رقیقی درآمد زیر حرارت را خاموش می کنیم.

کمی از داغی که افتاد با ملاقه طی چند مرحله روی خاگینه می ریزیم. این زمان کوتاه باعث می شود که خاگینه شهد را جذب کند.

(بهتر است خاگینه کاملاٌ سرد و شربت کاملاً‌ گرم باشد تا خاگینه خمیر نشود یا برعکس خاگینه گرم و شربت سرد باشد که من روش اول را ترجیح می دهم).

۱۱- اکنون دارچین و پودر گل خشک روی خاگینه می پاشیم و با چاقوی تیز به شکل دلخواه (لوزی، مربعی یا مثلثی) برش می زنیم.

سپس خاگینه شیر عسلی را با گردوی خرد شده، خلال پسته خرد شده تزئین می نمائیم.یا اگر در قالب ریختیم آنرا برمیگردانیم و تزیبن میکنیم.

نکات:

-در اصل دستور زعفران و هل نبود و می توان استفاده نکرد و طعمی مدرن به خاگینه داد.

-اگر می خواهید که خاگینه را برای مدت یک الی دو روز نگهداری کنید، برای ممانعت از شکرک زدن آن می توان به شربت چند قطره لیمو ترش تازه یا یکی دو پینج جوهر لیمو به درون شهد بیفزائید و شربت را یکی دو غل با آنها بجوشانید.

_ می توانید این خاگینه را در تابه یا قابلمه با دمای بسیار ملایم نیز تدارک ببینید. بهتر است از دمکنی استفاده کنید.

– خاگینه شیر عسلی را می توان کیک خاگینه نیز به شمار آورد.

– اگر مایل به نگهداری خاگینه شیر عسلی هستید بعد از خنک شدن کامل آن درون ظرف سربسته یا درون ظرفی که رویش سلفون کشیده اید نگهداری نمایید.

 

منبع:کانال پخت و پز آسان



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه آش جو ملایر

      آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه    مواد اولیه برای ۵ نفر : فلفل به میزان لازم نمک به میزان لازم پیاز نصف پیمانه (سرخ شده) …

  • کوکی مارمالادی طرز تهیه کوکی مارمالادی ترد و خوشمزه

    روش پخت کوکی مارمالادی برای عید نوروز     کوکی مارمالادی خوش طعم و ترد یکی از شیرینی های مناسب برای پذیرایی از مهمانان نوروزی است. برای یک بار هم شده این شیرینی های زیبا و خوشرنگ را …

  • طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو

    طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو این نان خرمایی های خوشمزه برای ماه رمضان بسیار مناسب هستند. آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت مواد اولیه برای ۶ نفر : زرده تخم مرغ ۲ عدد …

  • خواص خاکشیر و طریقه مصرف آن

    خواص خاکشیر و طریقه مصرف آن   خاکشیر یا خاکشی یا شفترک یا خاکشور یا خاکژی گیاهی است از تیره صلیبیان به ارتفاع ۲۰ سانتی‌متر الی یک متر که به طور خودرو در باغ‌ها و …

  • طرز تهیه لوز بادام هندی , شیرینی عید طرز تهیه لوز بادام هندی شیرینی مجلسی برای عید نوروز

    طرز تهیه لوز بادام هندی در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه لوز بادام هندی را می بینید. این شیرینی مقوی برای سفره افطار و هم چنین پذیرایی عید نوروز هم مناسبه.   مواد …

  • طرز تهیه کیک پسته ای طرز پخت کیک پسته ای | دستور تهیه کیک عصرانه | کیک برای ماه رمضان

    کیک پسته ای مقوی و خوش طعم  کیک پسته ای یک کیک مقوی و خوشمزه سبز رنگه که اگه یک بار امتحانش کنین طعم خوبش تو خاطرتون می مونه. با ما همراه باشید تا روش …

  • خواص حلیم و بخور نخورهای آن

      همه چیزهایی که درباره غذای سنتی فصل سرما می‌خواهید بدانید   حلیم، سرشار از آهن و فیبر حلیم خوراکی سرشار از گندم است که علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا، منبع بسیار خوب روی، منیزیم، …

  • ایده هایی برای تزیین سفره افطار

    تصاویری از هنر تزیین سفره افطار امروز ابتدا روش تهیه رولت پنیر زیبا و خوشمزه تقدیم شما عزیزان میشه و بعد از اون عکس هایی از ایده ها و سلیقه های مختلف در تزیین سفره …

  • شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی طرز تهیه شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی

    شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی   شیرینی شکلاتی کره بادام زمینی یکی دیگر از انواع کوکی هایی است که می توانید برای پذیرایی مهمانان نوروزی خودتان در منزل درست کنید.  اگر به کره بادام زمینی حساسیتی …

  • حلوای اوماج طرز تهیه حلوای اوماج ویژه افطار

    دستور پخت حلوای اوماج برای ماه رمضان  حلوای اوماج از حلواهای محلی آذربایجان شرقیه که به زبون آذری اوماج حالواسی گفته میشه.  حلوای اوماج در سرتاسر آذربایجان تهیه و در مراسم عزاداری یا به عنوان نذری جهت پذیرایی از مهمانان سرو میشه. …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

    طرز تهیه برنجک برای شب یلدا / برنج پفی / سریل طرز تهیه برنجک در خانه برای شب یلدا برنجک که به برنج پفی یا سریل نیز معروف است به همراه گندمک و شاه دانه گزینه …

    • طرز تهیه ژله فالوده شیک و مجلسی

        طرز تهیه ژله فالوده   مواد اولیه : پودر ژله آلوئه ورا ۲ بسته ژله بلوبری ۱ بسته فالوده شیرازی نیم کیلو بستنی وانیلی ۱ لیوان آب داغ ۳ لیوان     طرز تهیه …

      • طرز تهیه ژله سوپرایز قلبی , مخصوص ولنتاین طرز تهیه ژله سوپرایز قلبی / مخصوص ولنتاین

        طرز تهیه ژله سوپرایز قلبی (مخصوص ولنتاین) ژله سوپرایز قلبی رو برای روز ولنتاین یا سالگرد ازدواجتون درست کنید تا عشقتون از هنر شما شگفت زده بشه. از خوردن این ژله زیبا و خوشمزه در کنار …

        • طرز تهیه کیک شیفون

          کیک شیفون مناسب ترین کیک برای تزئین و رولت   کیک شیفون یه نوع خیلی سبک از کیک هست که بعضا از کیک اسفنجی هم نرم تر و انعطاف پذیر تره! پس برای تزیین با …

          • طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا

            طرز تهیه باسلوق هندوانه ای ویژه شب یلدا   باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراکه و باسلوق هندوانه ای یکی از شیرینی ها یا بهتر بگم تنقلاتیه که بیشتر در شب یلدا …

            • طرز تهیه پشمک قالبی شکلاتی طرز تهیه پشمک قالبی شکلاتی

              پشمک قالبی شکلاتی برای پذیرایی مهمانان نوروزی    پشمک قالبی راهی جالب و راحت برای سرو پشمک هنگام پذیرایی مهمانان نوروزیه. اگر مابل هستین پشمک کاملا با شکلات پوشیده بشه بهتره از روش تهیه پشمک حاج عبدالله استفاده کنین. …

              • خاگینه پاپیونی , دسر ماه رمضان طرز تهیه خاگینه پاپیونی برای افطار

                دستور پخت خاگینه پاپیونی برای افطار خاگینه پاپیونی دسری شیک و خوشمزه برای ماه رمضان است. این دسر خوش عطر و و خوش طعم با ظاهر زیبایی که دارد سفره افطار شما را شکیل تر می کند. …

                • دسر انار سه لایه , دسر شب یلدا طرز تهیه دسر انار شب یلدا دسر سه لایه مجلسی

                  آموزش تهیه دسر انار شب یلدا   در این بخش از آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه دسر انار شب یلدا را خواهید دید که دسری شیک و مجلسی و مناسب سفره شب یلدا …

                  • دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی طرز تهیه شیرینی چیپس شکلاتی

                    دستور پخت شیرینی چیپس شکلاتی     شیرینی چیپس شکلاتی شیرینی خوشمزه ایه با ظاهری شبیه به شیرینی نخودچی که برای سفره هفت سین و پذیرایی عید بسیار مناسب هست. این شیرینی های خوش طعم را …

                    • چیز کیک یخچالی انار دسر شب یلدا و ولنتاین

                        چیز  کیک یخچالی انار دسر ویژه شب یلدا و ولنتاین چیز کیک یخچالی انار دسری بدون پخت و خوشمزه برای شب یلدا هست . ظاهری زیبا داره و راحت درست میشه. امیدواریم از خوردن اون لذت …

                      • شیرینی نخودچی شکلاتی طرز تهیه شیرینی نخودچی شکلاتی

                        دستور پخت شیرینی نخودچی شکلاتی     شیرینی نخودچی شکلاتی با ظاهری زیبا و طعم عالی از شیرینی های محبوب نوزوریه که نمیشه ازش گذشت. نوروز بدون شیرینی نخودچی نوروز نمیشه چون نخودی از شیرینی های مخصوص …

                        • طرز تهیه شیرینی کورابیه

                          طرز تهیه شیرینی کورابیه   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه : کره ۱۰۰ گرم زرده تخم مرغ ۱ عدد وانیل نصف قاشق چایخوری پودر شکر نصف پیمانه بیکینگ پودر …