یکشنبه , ۶ فروردین , ۱۳۹۶


دستور پخت خاگینه شیر عسلی

خاگینه شیر عسلی دسری خوشمزه و شیک برای سفره افطار و همینطور مناسب برای صبحانه است. این دسر مقوی و خوشمزه، بسیار ساده و سریع تهیه می شود.

 

مواد لازم برای تهیه خاگینه شیر عسلی :

تخم مرغ: ۳ عدد
آرد قنادی: ۶ قاشق غذاخوری سرپر
شیر عسلی نصف قوطی ۴۸۰ گرمی
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری سرپر
وانیل: نوک قاشق چایخوری (من دو پینچ ریختم)
هل: مقداری (نوک قاشق چایخوری)

 

برای تهیه شهد : 

شکر: دو پیمانه
آب: یک و نیم الی پیمانه
زعفران: به میزان دلخواه

کره برای چرب کردن ظرف: مقداری

 

خاگینه شیر عسلی

 

پیش از تهیه خاگینه شیرعسلی :

۱- تخم مرغ ها را یک ربع قبل از تهیه خاگینه شیر عسلی از یخچال درمی آوریم که خیلی سرد نباشد.

۲- شیر عسلی را در خارج از یخچال قرار می دهیم که زیاد سفت و غلیظ نباشد و راحت درون مواد جاری شود.

۳- ظرف تمیز و خشک پیرکس را با کره چرب می کنیم تا بعداً مواد خاگینه را درون آن بریزیم.

 

طرز تهیه خاگینه شیر عسلی :

۱- تخم مرغ ها را شکسته و درون کاسه ای میریزیم و وانیل را به آن می افزائیم. (ظرف و پره های همزن بایستی تمیز، خشک و عاری از هر نوع روغن باشد تا خاگینه بهتر پف کند)

۲- سپس با همزن برقی یا دستی با درجه زیاد هم میزنیم تا از لختگی خارج شده و کمی کف کند. (حدود یک الی یک و نیم دقیقه)

۳- شیرعسلی را اضافه کرده و مجدداً با درجه کم همزن، هم می زنیم.

۴- سپس آرد و بکینگ پودر الک شده را در دو الی سه مرحله به مواد می افزائیم و با درجه کم همزن هم می زنیم.

برای اینکار می توانیم از لیسک نیز استفاده نمائیم. مواد را خیلی زیاد هم نزنید چون باعث می شود پف خاگینه بخوابد.

۵- سپس مواد را به آرامی درون ظرف پیرکس می ریزیم. (من از سایز متوسط مستطیلی استفاده کردم)

۶- ظرف را درون فر از قبل گرم شده (من از دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد استفاده کردم) قرار می دهیم تا خاگینه بپزد.

برای خاگینه من حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه طول کشید تا کمی طلایی شد. سطح خاگینه بهتر است کمی طلایی شود، این کار باعث می شود که بعد از افزودن شهد روی خاگینه زیاد له و خمیر نشود.

۷- بعد از بیست دقیقه ابتدا با نوک انگشت تمیز، روی خاگینه را لمس می کنیم و مطمئن میشویم که سطح خاگینه پخته شده است و به انگشتمان نمی چسبد.

سپس با خلال دندان تمیز خاگینه را تست می کنیم، به این صورت که خلال دندان را درون خاگینه فرو می بریم اگر تمیز بیرون آمد یعنی خاگینه پخته است.

ظرف را از فر درآورده و در کناری قرار می دهیم تا کاملاً سرد شود و خودش را بگیرد. اگر زود خاگینه را برش بزنیم باعث خرد و بد فرم شدنش می شویم.

۸- وقتی خاگینه کاااااملاً سرد شد، لبه های خاگینه را که به ظرف چسبیده است با چاقو جدا می کنیم تا خاگینه کاملاً از ظرف جدا شود.

این باعث راحتی کارمان خواهد شد و خاگینه خیلی راحت از ظرف جدا خواهد شد.

۹- سپس با چنگال کل سطح خاگینه را با دقت سوراخ می کنیم. این کار باعث می شود که شهد کاملاً به درون خاگینه نفوذ کند.

نگران سوراخ ها نباشید بعداً حین جذب شهد و تزئین آن ها با مواد، کاملا از بین خواهد رفت.

۱۰- سپس شکر و آب را درون ظرفی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر در آب حل شده و به جوش آید.

محلول زعفران یا پودر زعفران را به آن می افزائیم تا شربت خوشرنگ شود. چند غل که زد و از رقیقی درآمد زیر حرارت را خاموش می کنیم.

کمی از داغی که افتاد با ملاقه طی چند مرحله روی خاگینه می ریزیم. این زمان کوتاه باعث می شود که خاگینه شهد را جذب کند.

(بهتر است خاگینه کاملاٌ سرد و شربت کاملاً‌ گرم باشد تا خاگینه خمیر نشود یا برعکس خاگینه گرم و شربت سرد باشد که من روش اول را ترجیح می دهم).

۱۱- اکنون دارچین و پودر گل خشک روی خاگینه می پاشیم و با چاقوی تیز به شکل دلخواه (لوزی، مربعی یا مثلثی) برش می زنیم.

سپس خاگینه شیر عسلی را با گردوی خرد شده، خلال پسته خرد شده تزئین می نمائیم.یا اگر در قالب ریختیم آنرا برمیگردانیم و تزیبن میکنیم.

نکات:

-در اصل دستور زعفران و هل نبود و می توان استفاده نکرد و طعمی مدرن به خاگینه داد.

-اگر می خواهید که خاگینه را برای مدت یک الی دو روز نگهداری کنید، برای ممانعت از شکرک زدن آن می توان به شربت چند قطره لیمو ترش تازه یا یکی دو پینج جوهر لیمو به درون شهد بیفزائید و شربت را یکی دو غل با آنها بجوشانید.

_ می توانید این خاگینه را در تابه یا قابلمه با دمای بسیار ملایم نیز تدارک ببینید. بهتر است از دمکنی استفاده کنید.

– خاگینه شیر عسلی را می توان کیک خاگینه نیز به شمار آورد.

– اگر مایل به نگهداری خاگینه شیر عسلی هستید بعد از خنک شدن کامل آن درون ظرف سربسته یا درون ظرفی که رویش سلفون کشیده اید نگهداری نمایید.

 

منبع:کانال پخت و پز آسان



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • حفظ سلامتی در ماه رمضان

    نکاتی مهم برای حفظ سلامتی در ماه رمضان   با فرا رسیدن ماه رمضان، باید یاد بگیرید که چگونه یک وعده غذایی کاملا متعادل برای خودتان درست کنید. افطار یکی از مهمترین مسائلی است که …

  • طرز تهیه قطاب خانگی + فیلم آموزشی

      آموزش تصویری طرز تهیه قطاب خانگی یکی از خوشمزه ترین شیرینی های محلی یزدی قطاب هست که از طعم و مزه بی نظیری برخورداره و طرفدارای زیادی داره. امروز براتون طرز تهیه قطاب در …

  • دو روش تهیه حلوای هویج

    طرز تهیه حلوای هویج با تزئین خرما   حلوای هویج با کمترین مقدار شکر و روغن درست شده و چون زیاد هم سرخ نمی شود حلوایی نسبتاٌ سالم، مقوی و خوشمزه و ضمناٌ بسیار خوشرنگ …

  • طرز تهیه سیب زمینی بامیه ای (دوشس)

    طرز تهیه سیب زمینی بامیه ای (سیب زمینی دوشس)   ماه رمضان نزدیکه ، فکر کنم بتونید با این سیب زمینی بامیه ای های خوشگل مهمونهاتون رو غافلگیر کنید . این سیب زمینی ها دقیقا …

  • تزیین نان پنیر سبزی تزیین نان و پنیر و سبزی سفره عقد و سفره افطار

    مدل های زیبای تزیین نان و پنیر و سبزی نان و پنیر و سبزی در اکثر مراسم ها و مهمانی ها سرو می شود مثلا در سفره های مذهبی، سفره عقد، سفره افطار و … …

  • کتایف کلاسیک با فیلینگ آجیل, دسر عربی کتایف کلاسیک پرشده با آجیل ویژه ماه رمضان

    روش پخت کتایف (Qatayef) کلاسیک با فیلینگ آجیل کتایف نوعی دسر مخصوص ماه رمضان هست که متشکل از پنکیک و فیلینگ آجیلی که در روغن سرخ میشه و با لایه ضخیمی از شیره پوشانده میشه. این پنکیک …

  • لیموناد چای ترش نعنایی, نوشیدنی بعد افطار نوشیدنی بعد افطار / لیموناد چای ترش نعنایی

    لیموناد چای ترش نعنایی نوشیدنی بعد افطار برای روزه داران نوشیدنی بعد افطار برایتان لازم است خصوصا حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است. نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد چای ترش نعنایی را برای …

  • تغذیه و ورزش در ماه رمضان

    تغذیه صحیح و ورزش در ماه رمضان   ورزش در ماه رمضان ، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر توانایی‌های …

  • طرز تهیه انواع باسلوق

    طرز تهیه انواع باسلوق، باسلوق ژله ای ،رنگی ،راحت الحلقوم و سجوق آماده سازی: ۱ ساعت   مواد اولیه برای ۸ نفر : نشاسته ۱فنجان شکر ۱ونیم فنجان جوهر لیمو ۱چهارم قاشق چایخوری آب ۳فنجان …

  • طرز تهیه کوکی پسته و شکلات سفید طرز تهیه کوکی پسته و شکلات سفید

       کوکی پسته و شکلات سفید / شیرین نوروزی   در دستور اصل کوکی پسته و شکلات سفید از میوه کرنبری استفاده شده که شبیه زغالخته است. کرنبری ها ترش هستند و ممکن است ترشی بر شیرینی …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma

      طرز تهیه فاتیح سارما Fatih Sarma دستور پخت کیک فاتیح سارما مواد لازم برای تهیه فاتیح سارما : تخم مرغ ۴ عدد  شکر یک و نیم لیوان  آرد ۲ لیوان  کره ۲ ق غ  …

    • شیرینی نوروزی : پفک نارگیلی

        طرز تهیه شیرینی پفک نارگیلی مواد لازم: شکر:۱و نیم لیوان پودر نارگیل:۲لیوان سفیده تخم مرغ بزرگ:۵عدد پودر هل:۱ قاشق چایخوری وانیل:۱چهارم قاشق چایخوری طرز تهیه: اول سفیده های تخم مرغ رو ۱۵ دقیقه به …

      • کیک رولتی طرح دار نمونه هایی از کیک رولتی طرح دار ۲

        قبلا در این مطلب طرز تهیه کیک رولتی طرح دار به شما آموزش داده شد و اکنون مجموعه ای از طرح های بسیار جالب، زیبا و خلاقانه ی کیک رولتـی طرح دار تقدیم شما می …

        • شیرینی دو رنگ,شیرینی عید, بیسکویت دو رنگ طرز تهیه شیرینی دو رنگ | بیسکویت دو رنگ عصرانه | شیرینی عید نوروز

          دستور پخت شیرینی دو رنگ ترد و خوشمزه این شیرینی دو رنگ یک نوع بیسکویت خوشمزه اس که یک میان وعده خوب و سالم برای مدرسه بچه هاست. این شیرینی را می تونین همراه با …

          • طرز تهیه پاستیل انار

            طرز تهیه پاستیل انار   این پاستیل ها رو با آبمیوه ی طبیعی درست کردم که طعمش خیلی عالی شد. شما میتونید همین دستور رو برای بقیه ی میوه ها هم استفاده کنید.   آماده …

            • آموزش تزئین کیک به شکل سبد

                آموزش تصویری تزئین کیک به شکل سبد گل های بهاری آموزش تزئین کیک به شکل سبد گل – کیک مجلسی- کیک تولد آموزش تصویری تزیین کیک به شکل سبد گل – کیک مجلسی- کیک …

              • طرز تهیه سمنو خانگی طرز تهیه سمنو خانگی برای سفره هفت سین نوروز

                طرز تهیه سمنو در منزل برای نوروز ۹۶ سمنو که یکی از اجزای جدایی ناپذیر سفره هفت سین ایرانیان است را با آرد جوانه گندم درست می کنند. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه سمنو را …

                • طرز تهیه پشمک قالبی شکلاتی طرز تهیه پشمک قالبی شکلاتی

                  پشمک قالبی شکلاتی برای پذیرایی مهمانان نوروزی    پشمک قالبی راهی جالب و راحت برای سرو پشمک هنگام پذیرایی مهمانان نوروزیه. اگر مابل هستین پشمک کاملا با شکلات پوشیده بشه بهتره از روش تهیه پشمک حاج عبدالله استفاده کنین. …

                  • طرز تهیه حلوای تیره مجلسی

                      طرز تهیه حلوای تیره و مجلسی     مواد اولیه : زعفران دم کرده ۵ قاشق غذاخوری آب ۱ و نیم لیوان گلاب ۱/۳ لیوان شکر ۱ لیوان کره ۵۰ گرم روغن مایع ۲/۳ …

                    • طرز تهیه دست پیچ خرما

                      طرز تهیه دست پیچ خرما   مواد اولیه : خرما ۱۲۵ گرم آرد ۱/۵ پیمانه کره ۱/۲ پیمانه پودر قند ۱/۴ پیمانه زرده تخم مرغ ۱ عدد شیر ۱/۴ پیمانه گردو ۱/۴ پیمانه   طرز …

                      • طرز تهیه نوقا پسته ای خانگی

                        طرز تهیه نوقا پسته ای در منزل   نوقای پسته ای یکی از انواع نوقا که از شیرینی های سنتی و اصیل تبریز است می باشد که به راحتی می توانید آن را در منزل …

                        • طرز تهیه خاگینه سیگارتی طرز تهیه خاگینه سیگارتی دسری سنتی مناسب برای سفره افطار

                          طرز تهیه خاگینه سیگارتی  خاگینه یکی از دسرهای سنتی ایران است که به شکل های مختلف طبخ می شود. امروز در بخش آشپزی با طرز تهیه خاگینه سیگارتی در خدمت شما هستیم. خاگینه ها برای افطار مناسبند. مواد …

                          • طرز تهیه دسر روح سرگردان

                              طرز تهیه دسر روح سرگردان!   دسر روح سرگردان به دسر جالب، خوشمزه و سالمه، بخصوص برای بچه ها. می تونین برای صبحونه، عصرونه یا میان وعده به کودکتون بدین. برای تولدها هم مناسبه. …

                            • طرز تهیه قطاب گردویی

                                  آموزش تصویری طرز تهیه قطاب گردویی   قطاب یکی از قدیمیترین و اصیل ترین شیرینی های ایرانی است که در دو نوع قطاب گردویی و پسته ای تهیه می شود. میگویند تاریخچه پخت …