چهارشنبه , ۴ اسفند , ۱۳۹۵


طرز تهیه ترحلوای شیرازی

دستور پخت ترحلوای شیرازی  

ترحلوای شیرازی ، حلوای سنتی شیرازه که از قدیم خیلی مرسوم بوده تو  جشن ها و مهمانی ها عزاداری یا ایام رمضان زیاد استفاده میشده.

فرق این حلوا با بقیه حلواهائی که نشاسته دارن اینه که یک حالت ژله ای داره و بخاطر اون آرد برنجش مثل ژله لرزان هست.

این ترحلوا اون قدیما به دو رنگ سفید و زعفرانی درست میشد و به قطر تقریبی ۷ سانت لوزی لوزی بریده میشد و یکی سفید و یکی زرد کنار هم چیده میشد .

برای درست کردن این ترحلوا به یک ساعت و نیم تا دو ساعت وقت نیاز داریم پس هر وقت که حوصله داشتید و ایضا وقت شروع به کار کنید چون باید بالای سرش باشید و نمیشه به امان خدا رهاش کرد .

بریم سراغ درست کردنش .

 

طرز تهیه ترحلوای شیرازی

ترحلوای شیرازی قالبی 

 

مواد لازم برای تهیه ترحلوای شیراز :

نشاسته یک پیمانه
آرد برنج یک دوم پیمانه
شیر ۶ پیمانه
آب ۴ پیمانه
گلاب یک پیمانه
شکر ۳ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
انواع مغز برای تزئین

 

طرز تهیه ترحلوای شیرازی :

قبل از هر کار بهتره بگم که پیمانه‌ای را که انتخاب می‌کنید برای تمام موادتون باید یکسان باشه و تغییرش ندید من از پیمانه شیرینی پزی برای تمام مواد استفاده کردم.

شما اگر مثلا لیوان استفاده می‌کنید باید تمام مواد را با همون لیوان اندازه بگیرید.

این مقدار مواد برای ۴ تا ۶ نفر کافیه.

 

نشاسته را با آب مخلوط می‌کنیم تا حل بشه. آرد برنج را با شیر مخلوط می‌کنیم هر دو مخلوط را روی هم ریخته و از صافی رد می‌کنیم.

بهتره که این حلوا تو ظرف تفلون یا چدن پخته بشه که به دیواره و کف نچسبه.

حرارت مناسب برای تهیه این ترحلوا حرارت کم هست چون باید خامی آرد برنج کاملا گرفته بشه.

یک وقت حرارت را زیاد نکنید به این خیال که زودتر غلیظ بشه اصلا به طعمی که باید نمی‌رسید اگر قرار بود که زود غلیظ بشه اینقدر شیر و آب بهش اضافه نمی‌شد.

مخلوط نشاسته و آرد برنج و آب و شیر را در قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم باید توجه کنید که این ترحلوا باید مرتب به هم بخوره در غیر این صورت خیلی سریع آرد برنج و نشاسته ته قابلمه جمع میشن و حالت پختگی پیدا می‌کنند و می‌چسبند به هم پس مرتب باید به هم بخوره.

وقتی که مخلوط ما مقداری غلظت پیدا کرد شکر و گلاب را بهش اضافه می‌کنیم و به هم زدن ادامه میدیم تا وقتی که کاملا غلیظ بشه.

غلظتش به این شکل هست: نه زیاد شل و نه زیاد سفت حد وسط دیدین سفیده تخم مرغ را که میزنین برای کیک بعد جای همزن روی سفیده میمونه اینجا هم وقتی جای قاشق شما تقریبا روی مواد موند دیگه حاضره.

امیدوارم که توی عکس راحت بتونید ببینید که مقداری از مواد را که من روی کل مخلوط ریختم مونده و حرکت نکرده.

حلوا را از روی حرارت برمیداریم مواد را نصف می‌کنیم نصف سفید و به نصف بقیه زعفران کاملا غلیظ اضافه می‌کنیم که دیگه آب نندازه.

ظرفی که برای ریختن ترحلوا استفاده میشه باید لبه دار باشه ظرف را با آب سرد خیس می‌کنیم.

بعد مواد سفید را درون اون می‌ریزیم میتونیم مواد زرد را روی مواد سفید بریزیم یا در دو ظرف جدا ریخته بشه روش را میتونیم با پودر یا خلال پسته تزئین کنیم.

میذاریم بیرون یخچال تا دماش را از دست بده بعد تو یخچال گذاشته بعد از چند ساعت قابل برش زدن هست.

ابتدا با یک چاقو دور ترحلوا را از ظرف جدا می‌کنیم و برش می‌زنیم به راحتی برش میخوره و از ظرف میشه بیرون آورد.

سنتی این ترحلوا به این صورت بود که یک سینی را سفید درست می‌کردند و یک سینی زرد بعد موقع فروش از هر دو به یک نسبت به خریدار فروخته می‌شد.

طرز تهیه ترحلوای شیرازی

نکته:

-اگر احیانا از این ترحلوا موقع هم زدن غافل شدید و مقداری مواد ته قابلمه جمع شد همه موادتون را در یک ظرف دیگه خالی کنید که همزن به ظرف تفلون یا چدنتون صدمه نزنه.

بعد با همزن‌های فنری اون را بزنید تا تمام گلوله هائی که توی اون بوجود اومده باز بشه و دوباره مواد را به ظرف اصلی برگردونید.

-به این مواد شیر یا آب اضافه نکنید چون دیگه نمیشه تضمین کرد که درست از آب در میاد یا نه.

 

منبع:وبلاگ ایده های زیبا



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه شیرینی برگ بادامی

      طرز تهیه شیرینی برگ بادامی (شیرینی فرانسوی)   شیرینی برگ بادامی یک شیرینی فرانسوی سبک، ترد و کرانچی است . آن را بصورت کاسه‌های برگ شکل درست کرده و بعنوان ظرفی خوشمزه برای سرو …

  • طرز تهیه کاکائو خرمایی

      مهمان هایتان را با کاکائو خرمایی هیجان زده کنید کاکائو خرمایی دسری مقوی برای افطار و سحر ماه رمضان   این روزها بازار مهمانی های افطار داغه . اگه برای افطار مهمون دارین این …

  • فرنی سه رنگ, دسر ماه رمضان طرز تهیه فرنی سه رنگ مجلسی / دسر ماه رمضان

    آموزش روش پخت فرنی سه رنگ مجلسی  فرنی سه رنگ یک دسر مجلسی خوشمزس که به شکل های مختلفی می تونین تزیین و سرو کنین. فرنی را بیشتر سر سفره های افطار ماه رمضان میشه دید. …

  • طرز تهیه آش جو مخصوص ماه رمضان

      طرز تهیه آش جو مخصوص ماه مبارک رمضان   مواد اولیه : کشک ۲۵۰ گرم ادویه و نمک بi مقدار لازم پونه کوهی قاشق غذا خوری سیر دو تا سه حبه پیاز متوسط یک …

  • خرما شکم پر , تزیین خرما طرز تهیه خرما شکم پر با کره بادام زمینی

    آموزش روش تهیه خرما شکم پر با کره بادام زمینی  خرما شکم پر دسری خوشمزه و مقوی برای ماه رمضان است.   مواد اولیه : برای ۱۵ نفر خرما ۱۵ عدد کره بادام زمینی ۱۵ …

  • طرز تهیه کیک پسته طرز تهیه کیک پسته | کیک گرم و خوشمزه | کیک مجلسی برای افطار

    دستور پخت کیک پسته  کیک پسته کیکی خوشمزه و مقویه که می تونین هم به عنوان عصرانه و هم در وعده صبحانه میل کنین. این کیک خوشمزه را درست کنین و از خوردنش کنار خونواده …

  • ایده هایی برای تزئین شله زرد

      نمونه های زیبای تزئین شله زرد تزئینات زیبای شله زرد برای سفره افطار نمونه هایی از تزیین شله زرد برای سفره افطار و مراسم  نمونه هایی از تزیین شله زرد برای سفره افطار و …

  • کارت تبریک ماه رمضان

     کارت تبریک ماه رمضان آمد به سرای دل سی‌ روز شکیبایی هرگز نبود ماهی این سان همه زیبایی هر صبح سحر آید آیات سماواتی هر شام اذان گوید بر سفره مینایی حلول ماه مبارک رمضان …

  • شیربرنج , شیر برنج ,افطاری طرز تهیه شیر برنج برای افطار

    دستور پخت شیر برنج برای افطار در ماه رمضان  شیر برنج دسری ایرانی و خوشمزس که بیشتر در ماه رمضان در سفره افطار سرو میشه. بعضی به شیربرنج به جای شکر نمک اضافه می کنند. بعضی …

  • حلوای شکلاتی, حلوا شکلاتی طرز تهیه حلوای شکلاتی ترک

    دستور پخت حلوای شکلاتی  حلوای شکلاتی از از حلواهای ترکیه ای است که هم مقوی بوده و هم ظاهری شیک و زیبا دارد. این حلوای خوشمزه گزینه مناسبی برای افطار است.   مواد لازم (برای …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه نان شیرین صبحانه و عصرانه

      طرز تهیه نان شیرین صبحانه و عصرانه   این نان شیرین و خوشمزه را می توانید به عنوان صبحانه یا عصرانه میل کنید.   آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ …

    • لقیمات , لگیمات طرز تهیه لقیمات یا لگیمات برای افطار

      طز تهیه لقیمات یا لگیمات برای ماه رمضان  لقیمات یا لگیمات یکی از شیرینی های مخصوص ماه رمضان و نوعی بامیه عربیه. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها مخصوصاً بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنا …

      • طرز تهیه شیرینی بهشتی

         طرز تهیه شیرینی بهشتی آسان و خوشمزه   در تهیه شیرینی بهشتی از سه عنصر اصلی شیرینی پزی استفاده شده که شامل : ” آرد ، روغن ، پودر قند ” است و در واقع …

        • حلوای اوماج طرز تهیه حلوای اوماج ویژه افطار

          دستور پخت حلوای اوماج برای ماه رمضان  حلوای اوماج از حلواهای محلی آذربایجان شرقیه که به زبون آذری اوماج حالواسی گفته میشه.  حلوای اوماج در سرتاسر آذربایجان تهیه و در مراسم عزاداری یا به عنوان نذری جهت پذیرایی از مهمانان سرو میشه. …

          • طرز تهیه نان همبرگر کنجدی

            روش پخت نان همبرگر کنجدی   مواد اولیه : خمیر مایه ۲ قاشق چای خوری تخم مرغ ۱عدد کره نصف فنجان آرد سفید ۴ فنجان کنجد برای تزیین زرده تخم مرغ ۱عدد شیر ولرم ۱و …

            • رنگ آمیزی کیک , کیک آبرنگی رنگ آمیزی کیک / کیک آبرنگی / نقاشی روی کیک

              آموزش تصویری تهیه کیک آبرنگی / نقاشی روی کیک  آموزش تصویری رنگ آمیزی کیک به چند روش / تزیین کیک رنگ آمیزی کیک و تهیه کیک آبرنگی یکی از روش های تزیین کیک های جشن …

              • ژله توت فرنگی تک نفره , ژله مجلسی طرز تهیه ژله توت فرنگی یک نفره | ژله توت فرنگی مجلسی | ژله شیک و مجلسی

                دستور تهیه ژله توت فرنگی یک نفره شیک و مجلسی  ژله توت فرنگی یک نفره بسیار شیک و مجلسیه و براحتی سرو میشه. برای درست کردن این ژله از توت فرنگی های خیلی درشت استفاده …

                • طرز تهیه ژله بستنی پرتقالی

                    طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی   امروز براتون طرز تهیه دسر ژله بستنی پرتقالی را آماده کردیم. این دسر مجلسی، ظاهری زیبا و طعمی به یادموندنی داره . درست کردنش هم راحته.   …

                  • مسقطی هندوانه ای ویژه شب یلدا

                    طرز تهیه مسقطی هندوانه ای برای شب یلدا   قبلا روش تهیه باسلوق هندوانه ای از نوع رولی رو براتون آموزش دادیم و امروز دستور تهیه مسقطی هندوانه ای تقدیمتون میشه .   شب یلدا …

                    • طرز تهیه کیک بستنی با سس شکلات

                      آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه  مواد اولیه برای ۱۰ نفر : بیسکوییت ۱۶ عدد (بیسکوییت شکلاتی کرم دار) بادام ۱ فنجان (تست شده) شکر ۳ قاشق غذاخوری …

                      • باقلوا ترکیه ای , شیرینی نوروزی طرز تهیه باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا یا فیلو

                        دستور تهیه باقلوا ترکیه ای  باقلوا گردویی چروکی با خمیر فیلو ( یوفکا)    مواد لازم برای تهیه باقلوا ترکیه ای  : خمیر فیلو (یوفکا) ۱۱ تا ۱۲ ورق کره ۱۷۰ گرم گردو خرد شده …

                        • طرز تهیه چیز کیک یخچالی

                          طرز تهیه چیز کیک یخچالی   چیز کیک یخچالی دسری ساده و بدون پخت است که میتواند برای کودکان بسیار جذاب و مفید باشد. اگر علاقمند به تهیه کیکی آسان و خوشمزه هستید، این دستور …

                          • طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی پودینگ خامه ای،طرز تهیه پودینگ،پودینگ شکلاتی طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی

                            طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی شیرینی پزی,طرز تهیه پودینگ خامه ای شکلاتی،چیپس شکلات را در شیر ذوب کنید و سپس هم بزنید تا نرم و یک دست شود.پنیر خامه ای، پودر قند، دارچین و …

                            • طرز تهیه ژله خانگی

                                ژله خانگی برای اون دسته از افرادی که دوست دارن همه چیزو خودشون درست کنن عالیه!ژله خیلی خیلی راحت تهیه میشه و همه از پس درست کردنش بر میان تازه اصلا هم فوت و …