یکشنبه , ۳ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای ویژه یلدا

 

بیسکویت هندوانه ای یکی از بیسکویت های خوش طعم و خوشمزه ایه که برای مهمانی های شب یلدا بسیار مناسبه. امروز قصد داریم طرز تهیه این بیسکویت را به شما عزیزان آموزش بدیم. پس با ما همراه باشید.

 

مواد لازم:

کره ۱۰۰ گرم

تخم مرغ ۱ عدد

شکر ۴/۳ لیوان

وانیل پودری ۸/۱ ق چ

نمک ۸/۱ ق چ

بیکینگ پودر ۸/۱ ق چ

آرد ۸/۱ ۱ لیوان

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

طرزتهیه:

کره باید حتما به دمای اتاق برسه پس از قبل برنامه ریزی کنید. کره و شکر و وانیل رو خوب هم بزنید (یک دقیقه). من وانیل مایع استفاده نمیکنم چون عطر وانیل پودری توی بیسکویت رو بیشتر دوست دارم . ولی شما از هر اسانسی که دوست دارید استفاده کنید. بعد تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز یک دقیقه هم میزنیم.

آرد و نمک و بیکینگ پودر رو الک میکنیم.  بیسکویت ها پف کنن و تغییر شکل بدن. توصیه میکنم یک لیوان از آرد رو به مخلوط اضافه کنید و بعد اگه دیدید چسبناکه بقیه آرد رو هم بریزید توش. چون جنس آردها فرق میکنه ممکنه حتی به آرد بیشتری نیاز داشته باشید ولی اصلا توصیه نمیکنم چون بعد بیسکویتتون سفت میشه.

دو نکته دیگه درمورد سفت شدن بیسکویت: اول اینکه اگه کره رو زیادی بزنیم در نهایت بیسکویتمون سفت میشه. پس بیشتر از مقداری که گفتم همش نزنید (منظورم همزن برقیه ها). دوم اینکه خمیر رو ورز ندید. هم زدن زیادی ( با استند میکسر ) و یا ورز دادن خمیر باعث میشه که بیسکویت تون سفت شه. از ما گفتن بود.

حالا خمیر رو نصف کرده و در دو کیسه به شکل دیسک (مطابق تصویر) در آورده و توی یخچال میذاریم به مدت یک ساعت.

بعد یکی از دیسکها رو از یخچال بیرون آورده و با وردنه روی کاغذ روغنی پهنش میکنیم. اینی که میبینید ضخامت مناسب واسه این رسپیه. تقریبا چهار میل. البته من معتقدم برای این رسپی هر چقدر که بیسکویت مون نازک تر باشه تردتر و خوشمزه تر میشه ولی وقتی زیادی نازکه ممکنه نتونید خوب منتقلش کنید و بد فرم میشه. پس همین ضخامت خوبه. بعدها یه رسپی دیگه میگم که میشه با ضخامت های زیاد کار کرد. اون شیکتر میشه.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

با قالب دایره ای قالب میزنیم. من از رینگ شش سانتیم استفاده کردم. شما مجبور نیستید. تازه حتی میتونید از لیوان یا قوطی کنسرو استفاده کنید. خوبی این هندونه ها به اینه که قر و فر نداره.

بعد هر دایره رو با کارد از وسط نصف میکنیم. و اضافی خمیر رو برمیداریم و دیسکش میکنیم و باز میذاریم توی یخچال.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

نیم دایره ها رو به سینی منتقل میکنیم. من توی هر سینی ۶ تا هندونه گذاشتم و هر سینی رو جداگانه گذاشتم توی یخچال چون یخچالم جای سینی بزرگ رو نداره. و تازه اینطوری اگه یه سینی توی فر خراب شه فقط شش هندونه قربانی میشن. پس بعد از قالب زدن ، بیسکویت ها رو برای ده دقیقه توی یخچال قرار میدیم.

به همین ترتیب دیسک دوم رو از یخچال بیرون آورده و قالب میزنیم. خمیر رو دو بار نمیتونید پهن کنید و هر بار باید بذارید توی یخچال و اون یکی خمیر رو بیرون بیارید. چرا؟ چون به خاطر حرارت دستتون خمیر نرم میشه و چسبناکه و حاشیه هندونه هاتون صاف از آب در نمیاد و در نهایت بیسکویتهای تمیزی نخواهید داشت.

و البته توی جابجا کردن بیسکویت ها هم بیشتر دقت کنید و مثل من اینقدر بی حوصله نباشید. حیفه. توی نتیجه کار تاثیر زیادی داره.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

فر رو روی درجه ۱۸۰ سانتیگراد قرار میدیم.

مدت زمان پخت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه. فر باید حتما گرم باشه. کنارشون بایستید. بیسکویت ها نباید تغییر رنگ بدن همین که حاشیه شون قهوه ای شد کفایت میکنه. اگه هم زود بیرونش بیارید خام میمونه و در نهایت بیسکویتتون سفت میشه (این جریان سفت شدن بیسکویت چیز مهمیه. اگه همه موارد رو رعایت نکنید و از دستتون در بره … بیسکویتهاتون بدمزه میشن. کی یه همچین چیزی میخواد؟)

میدونم سخته… میدونم کل خونه تون رو بوی خوب وانیل و کره پر کرده… میدونم غیر ممکنه که جلوی خودتون رو بگیرید… ولی… تابیسکویت ها کاملا سرد نشدن ازش نخورید! در غیر این صورت میخوره تو ذوقتون. چون تا سرد نشن مزه شون خوب نیست!

بعد که سرد شد اجازه دارید نصف بیسکویتها رو بخورید. من معمولا دو تا سینیش رو میذارم حسابی برشته شه و میشینم پشتش و تا تموم نشده پا نمیشم! شدیدا اعتیاد آوره. آخه باید حق بدید … خوردن بیسکویت تازه از تنور در اومده ، یه چیـــــــــــــــــــــــز دیگه است!

بیسکویت ها رو بعد از اینکه کااااااااااااملا سرد شدن ، سریع بذارید توی کیسه که هوا نبینه. رطوبت خرابش میکنه.با این رسپی یه چیزی تو مایه های ۵۰ تا هندونه بدست میارید.

ما به چهار رنگ نیاز داریم. با سبز شروع میکنیم. با نوک خلال دندون یه کم رنگ سبز به آیسینگ میزنیم. نوکش! این خوب رنگ میگیره پس زیاده روی نکنید.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

بعد زرد. بازم فقط نوکش. وقتی زردمون آماده شد، یه کم از سبز بهش اضافه میکنیم که در نهایت دو تم سبز داشته باشیم.

هدفمون اینه که پوست هندونه هامون از اون راه راهی هاش باشن. پس یه سبز تیره میخوایم و یه سبز روشن. و میبینید که میزانش هم کمه. چون پوست هندونه از بغل دیده میشه و بیشتر قسمت قرمز هندونه است که تو دیده.

حالا قرمز. دو رنگ هست که جریانش متفاوته. قرمز و سیاه. برعکس سایر رنگها این دو رنگ ، متاسفانه با نوک خلال دندون جواب نمیگیرن. پس باید بیشتر رنگ بریزیم.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

زیادی قرمزش نکنید. چون میخویام هندونه ها یه کمی صورتی-قرمز باشن. و همیشه هم این نکته یادتون نره که توی رویال آیسینگ…رنگها به مرور زمان تیره تر میشن. پس هنگام استفاده از تم های روشن خوب دقت کنید که زیادی رنگ نزنید.

و سیاه. دیگه متاسفانه باید زیاد رنگ اضافه کنید که مشکی مشکی شه. ولی خوبیش به اینه که مقدار خیلی خیلی کمی سیاه لازم داریم چون تخمه های هندونه ها تعدادشون زیاد نیست.

یه کاغذ روغنی بزرگ پهن میکنیم و همه بیسکویت خوشگلهامون رو جلومون میچینیم (زشتهاش قبلا خورده شدن البته!). و رنگها رو هم کنارمون میذاریم. و همینطور یه عالمه کاغذ روغنی مثلثی شده . واسه ساختن قیف کاغذی. و یا اگه تجربه کافی ندارید میتونید از قیف و ماسوره شماره یک و دو و چهار استفاده کنید. و بطری پلاستیکی برای فلودینگ.

لازم به توضیح نیست که باید غلظت رویال آیسینگتون رو با قانون ده ثانیه تنظیم کنید. وقتی یه خط توی ظرف آیسینگ میکشیم این خط باید در عرض ۵ تا ۱۰ ثانیه محو شه. این میشه غلظت مناسب برای شروع کار. اگه سفت بود بهش آب اضافه میکنیم ( هر بار نصف قاشق چای خوری. بعد هم میزنیم و تست میکنیم. اگه سفت بود باز دوباره نصف قاشق چای خوری آب…تا به غلظت مناسب برسیم.) و اگه شل بود پودر قند اضافه میکنیم.

بعد توی قیف میریزیم و شروع میکنیم.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

حاشیه بیرونی هندونه رو یه خط قوسی سبز میکشیم. کلفت نباشه. میبینید که رویال آیسینگم سفت نیست. پس ما بر خلاف سایر تزئینها، هدفمون دورگیری نیست.

همه رو به همین شکل انجام میدیم.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

سریعا…قبل از اینکه ببنده… با رنگ سبز کمرنگمون، خطوط ریزی روی خط سبز پر رنگمون اضافه میکنیم. اینطوری پوست هندونه مون راه راه میشه. و چون هر دو رنگ خیس هستن… تقریبا با هم یکی میشن. مگه اینکه سبز پر رنگ سفت شده باشه که دیگه سبز کم رنگ روش قرار میگیره و توش فرو نمیره.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

حالا قسمت سفید رنگ هندونه رو رسم میکنیم. غلظت خیلی مهمه. نه اونقدر سفته که به هم نچسبن و فاصله ایجاد شه…نه اونقدر شله که تو هم ترکیب شن.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

همه رنگهای سفید رو هم تموم میکنیم.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

حالا رنگ قرمز. چسبیده به رنگ سفید رنگش میکنیم. میبینید که رنگ قرمزم یه کم شلتره.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

و حالا توش رو پر میکنیم. غلظت خیلی مهمه.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

همینطور که میبیند اینقدر شل هست که رنگ قرمز یکدستی بهمون بده. و اینقدر سفت هست که از بیسکویت سرازیر نشه.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

بعد دیگه میریم تا چند ساعت بعدش! مهمه. باید رنگ قرمز کاملا خشک بشه. کاااااااااااااااااااااااااااملا. چرا؟ ما باز یه قانون دیگه توی رویال آیسینگ داریم. همه رنگها با هم دوستن…به جز قرمز و سیاه. در هنگام کار کردن با دو رنگ قرمز و سیاه باید مطمئن باشید که رنگهای دیگه کاملا خشک شده باشن. وگرنه این دو رنگ بعد از مدتی توی رنگهای دیگه نفوذ میکنن. یعنی الان اگه رنگ قرمزتون کااااااااااااااااملا خشک نباشه، بعد از اینکه تخمه هندونه ها رو کشیدید… سیاه توی قرمز نشت میکنه.

 

طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای - شیرینی شب یلدا

 

برای کشیدنش… دستمون رو ثابت نگه میداریم…قیف رو فشار میدیم و وقتی سایزش مناسب بود دستمون رو به سمت پایین میکشیم تا نوک تخمهه تیز بشه.

این شیرینی هم اشتهای کودک شما را تحریک می کند هم جذابیت خاص به تزیینات شیرینی در این ایام می دهید .

 

 

طیبه شف

 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • رویال آیسینگ , تزیین بیسکویت دستور تهیه رویال آیسینگ برای تزیین شیرینی

    روش تهیه رویال آیسینگ برای تزیین بیسکویت و شیرینی رویال آیسینگ (royal icing) که برای تزئین بیسکویت ، کیک ، شکلات و … استفاده میشه و بنظرم یکی از لذت بخش ترین تزئین هاست که …

  • طرز تهیه بیسکویت بستنی طعم توت فرنگی

      آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه مواد اولیه : برای ۸ نفر خامه به میزان لازم توت فرنگی ۲۰ عدد (خرد شده) بستنی وانیلی به مقدار …

  • طرز تهیه پاناکوتای انار ویژه شب یلدا

    طرز تهیه پاناکوتای انار ویژه  شب یلدا   پاناکوتای انار یکی از دسرهای خوشمزه و زیبا برای شب یلداست. پاناکوتا یه نوع دسر ایتالیائی به معنی ”خامه پخته” و منشا آن شمال ایتالیا ست (ولی درسراسر ایتالیا سرو میشه) که خامه های …

  • تزیین هندوانه به شکل صندوقچه گنج • میوه آرایی برای شب یلدا

    ائده برای تزئین هندوانه صندوقچه گنج   ۱- برای این طرح یک هندوانه کشیده انتخاب کنید. ۲- هندوانه را بشویید و با دستمال خشک کنید. ۳- قسمت تخت کف هندوانه را ببرید تا سر جای خود …

  • طرز تهیه کیک جواهرنشان ویژه شب یلدا

    طرز تهیه کیک جواهرنشان آجیل و میوه های خشک (ویژه شب یلدا) Jewelled fruit & nut cake کیک جواهرنشان کیکی خوش عطر و طعم و سالم است که ظاهر رنگارنگ و زیبایی دارد. طعم دلپذیر …

  • طرز تهیه کاپ کیک هندوانه برای شب یلدا

      کاپ کیک هندوانه دسری مناسب و خوشمزه برای سرو در مهمانی‌های شب یلدا است . در شب یلدا که یکی از مهمانی‌های ایران باستان است همه‌ی افراد خانواده و گاهی فامیل دور هم جمع …

  • عکس میوه آرایی شب یلدا

    نمونه هایی از زیباترین تزیینات میوه در شب یلدا   ایده هایی جالب برای میوه آرایی شب یلدا | مجموعه ای از زیباترین و خلاقانه ترین میوه آرایی و سبزی آرایی های حرفه ای | …

  • میوه آرایی : تزیین میوه به شکل گلدان گل (۳)

    آموزش تصویری تزیین میوه به شکل گلدان گل زیبا  آموزش تصویری میوه آرایی شب یلدا   در این سری آموزش تصویری میوه آرایی ، سه مدل تزیین میوه به شکل گلدان را مشاهده خواهید کرد. …

  • میوه آرایی – ساخت سبد با گریپ فروت

      آموزش تصویری تزئین پوست گریپ فروت به شکل سبد میوه میوه آرایی ابتدا گریپ فروت را طبق شکل زیر برش داده و میوه را بادقت از پوست جدا می کنیم.  دو طرف دسته (لبه …

  • طرز تهیه شکلات پشمکی , پشمک حاج عبدالله طرز تهیه پشمک حاج عبدالله / شکلات پشمکی

    پشمک حاج عبدالله خانگی / شکلات پشمکی   طرفدار پشمک حاج عبدالله هستید؟ ما به شما یاد می دیم که چطور این شکلات پشمکی های خوشمزه رو خودتون توی منزل یه رنگ و شکل دلخواهتون درست کنین …

مطالب قبلی این بخش
  • شیر بادام خانگی طرز تهیه شیر بادام خانگی خوشمزه و سالم

    دستور تهیه شیر بادام خانگی سالم و مقوی شیر بادام یه نوشدنی مقویه که میتونه جایگزین خوبی برای شیر گاو باشه مخصوصا اگه با لاکتوز مشکل دارید و یا به خاطر کلسترل از لبنیات استفاده …

    • برشهای شکلاتی , شیرینی عید نوروز طرز تهیه برشهای شکلاتی برای عید نوروز

      دستور تهیه برشهای شکلاتی برای پذیرایی مهمانان نوروز   برای پذیرایی از میهمانان نوروزیتان برشهای شکلاتی خانگی تهیه کنید. درست کردن شیرینی های مختلف برای عید نوروز یکی از کارهایی است که خانم های کدبانو در …

      • مدل کیک تولد با طرح خرس پو

          بچه ها دوست دارن مدل کیک تولد شون به شکل شخصیت های کارتونی مورد علاقشون باشه . تم زیبای خرس پو یک تم شاد و رنگارنگه برای تولد بچه های شماست که مشترک برای …

        • نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی طرز تهیه نان شیرمال / شیرینی نوروزی نایین

          طرز تهیه نان شیرمال / شیرینی نوروزی نایین نان شیرمال شیرینی خوشمزه ایه که هم به عنوان عصرانه میشه خورد هم برای صبحانه و چاشت نیمروز مناسبه. اگه با دقت ومطابق دستور  و با مواد …

          • طرز تهیه شیرینی قارچی

            طرز تهیه شیرینی قارچی   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۱۵ دقیقه مجموعاً: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۱۵ نفر: آرد نشاسته ذرت (یا ۳۰۰ گرم آرد نشاسته ذرت و ۱۰۰ گرم آرد سفید) ۴۰۰ گرم پودر قند …

            • طرز تهیه حلوا

                 طرز تهیه حلوا برای مجالس   آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۱۲ نفر : زعفران ۲قاشق چایخوری (ساییده) شکر ۲پیمانه آرد …

              • طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای) طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نان خامه ای)

                  طرز تهیه شیرینی نارنجکی (نون خامه ای)   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۴۵ دقیقه   مواد اولیه : عصاره‌ی وانیل یک قاشق چایخوری پودر شکر دو قاشق غذاخوری پودر شکر (برای خامه‌ی …

                • طرز تهیه سوهان عسلی چند مغز طرز تهیه سوهان عسلی چند مغز شیرینی مخصوص عید نوروز

                  طرز تهیه سوهان عسلی برای پذیرایی عید نوروز  سوهان عسلی یکی از شیرینی های سنتی خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است. در بخش آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه سوهان عسلی چند مغز را تقدیم …

                  • حلوا کادویی, حلوا مجلسی ,حلوا برای افطار طرز تهیه حلوا کادویی زیبا و شیک

                    دستور پخت حلوا کادویی حلوا کادویی زیبا و شیک که با گل های رز تزیین شده ، بسیار خوش طعم و خوشمزه و بهترین دسر برای مهمانی های افطار است. برای تهیه این حلوا کادویی زیبا و شکیل ابتدا حلوای …

                    • طرز تهیه ژله قهوه + عکس

                      طرز تهیه ژله قهوه مواد لازم : پودر ژلاتین ۱/۴ پیمانه آب سرد ۸ قاشق سوپخوری قهوه آماده دو و نیم پیمانه شکر ۵ قاشق سوپخوری     طرز تهیه : پودر ژلاتین را روی …

                      • ژله سوپرایز گل و برگ زیبا و مجلسی ژله سوپرایز گل و برگ زیبا و مجلسی

                        ژله سوپرایز گل و برگ    ژله سوپرایز رو به شکل های مختلفی میشه درست کرد قبلا دو مدل از این نوع ژله ( ژله سوپرایز قلب و ژله سوپرایز قلبی) تقدیمتون شده. با ما همراه باشید …

                        • آموزش تزیین کیک تولد شکل جوجه طلایی

                            آموزش تصویری تزیین کیک تولد شکل جوجه طلایی   یکی از به یاد ماندنی ترین روز های زندگی هر فرد روز تولد اوست و کیک تولد یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین بخش جشن …

                          • طرز تهیه مارشمالو

                                  آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۲۴ نفر : آب ۳/۴ فنچان آب سرد ۳/۴ فنجان روغن گیاهی به مقدار …

                            • طرز تهیه شیرینی نان باگتی

                                طرز تهیه شیرینی نان باگتی   عرض شود خدمت دوستای گلم این شیرینی خوشمزه رو مامانم همیشه برای عصرونه برامون درست میکرد اسمی براش سراغ ندارم جز همون شیرینی نان باگتی. خیلی خوشمزس امیدوارم …