پنج شنبه , ۵ اسفند , ۱۳۹۵


طرز تهیه برنجک برای شب یلدا / برنج پفی / سریل

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

طرز تهیه برنجک در خانه برای شب یلدا

برنجک که به برنج پفی یا سریل نیز معروف است به همراه گندمک و شاه دانه گزینه مناسبی برای میان وعده و تنقلات شب یلدا است.

برنجک در مقایسه با گندمک ارزش تغذیه‌ای بالایی ندارد، اما در نوع خود آنقدرها هم بی ارزش نیست. برنجک تا حدودی شبیه گندمک تهیه می‌شود، اما در نوع صنعتی از ترکیب دو آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه می‌شود.

 

برنج مورد استفاده برای تهیه برنجک بو داده کاملا سلیقه‌ای و ذائقه‌ای می‌باشد و تاثیر چندانی در روند تهیه آن ندارد. برای مثال اگر از برنج‌های دانه بلند برای تهیه این میان وعده استفاده نمایید محصول نهایی ظاهری کشیده و شکیل خواهد داشت. و در صورت استفاده از برنج‌های کوتاه قد و معطر برنجک‌های تپل‌تر و کوتاه‌تر با عطر و طعم بی‌نظیر خواهید داشت.

برنج‌های باقی مانده از وعده‌های غذایی اصلی خود را نیز می‌توانید برای تهیه برنجک بکارببرید و در واقع راه حل مناسبی برای مصرف این قبیل برنج‌های باقی‌مانده در یخچال است.
گرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی پرکالری است، اما اگر روغن به کار رفته در آن مرغوب و در اثر نگهداری نامناسب، بوی ماندگی نگیرد، محصولی سهل الهضم، تا حدودی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است و اگر از آرد بلغور ذرت در تهیه آن استفاده شده باشد، می‌تواند تامین کننده درصدی از ریزمغذی‌های بدن باشد.

لازم است بدانید براساس حجم پفکی غلات فرآوری شده، سه چهارم تا یک و نیم پیمانه برنجک یا گندمک معادل یک واحد غلات محسوب می‌شود.

هر فرد براساس سن، جنسیت، توده بدنی و دیگر شاخص‌ها، روزانه بین ۶ تا ۱۱ واحد غلات نیاز دارد که چند واحد آن می‌تواند از طریق مصرف برنجک، گندمک، ذرت حجیم شده و برشتوک یا کورن فلکس‌های مخلوطی که حاوی دانه کامل غلات است، تامین شود.

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

 

 طرز تهیه برنجک خانگی 

زمان آماده سازی: ۲۵۰ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد لازم برای ۵ نفر :

برنج ایرانی ?? گرم
روغن یک قاشق سوپخوری
شیر یک لیوان
نمک ماسه ای
نصف قاشق سوپخوری
طرز تهیه :

ابتدا برنج ها را بشویید و در کاسه ای بریزید. سپس یک لیوان شیر به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ?? ساعت در شیر خوب خیس بخورد پس از گذشت این مدت آن را در سبدی آبکشی کنید تا شیر اضافی آن خارج شود.

داخل یک تابه گود یک قاشق روغن بریزید و برنج خیس خورده در شیر را در روغن تفت دهید. پس از اینکه مدتی تفت داده شد آب نمک را آماده کنید و داخل برنج بریزید و به حرارت دادن ادامه دهید تا آب آن تبخیر شود.

برای بودادن برنج ها نیز با رسوب نمک در ته ظرف آن را عوض کنید و ظرف دیگری را روی حرارت بگذارید. مدت زمان لازم برای بودادن ?? تا ?? دقیقه است.

* بهتر است از نمک ماسه ای استفاده کنید و بدون ید باشد.

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

طرز تهیه برنج پفی 

مواد لازم :

برنج پخته شده ۱ پیمانه

روغن سرخ کردنی به میزان لازم

نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه :

برنج را مطابق معمول با میزان مناسبی آب و نمک پخته و آبکش کنید.

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

برنج پخته شده را در آبکش به مدت ۲۴ ساعت در مجاورت هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

نکته‌ای که در ارتباط با سرخ کردن برنجک باید بدانید این است که بهتر است برنج‌ها را در اندازه کم درون توری بریزید و درون روغن سرخ کردنی (روغن کنجد مناسب‌ترین گزینه است) غوطه‌ور کنید. برنج‌ها بلافاصله پف خواهند کرد. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که برنج‌ها نباید تغییر رنگ دهند.

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

برنجک بو داده را به وسیله نمک و یا در صورت تمایل شکر طعم‌دار کنید.

نان، شیرینی، دسر  , طرز تهیه برنجک شب یلدا / برنج پفی / سریل

برنجک شور را به همراه گندمک و شاه‌دانه و برنجک شیرین را به همراه شیر و عسل می‌توانید میل نمایید.

 

 

منبع: مردمان / مجله اینترنتی ستاره 



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه کیک بیسکویت هرمی با مغز موز / کیک سرد

    طرز تهیه کیک بیسکویت هرمی با مغز موز    کیک بیسکویت یخچالی که به کیک سرد هم معروف هست احتیاج به فر و پخت ندارد و چون به راحتی تهیه می شود و طعم خوبی دارد جزو …

    • طرز تهیه پیراشکی پواچا

      طرز تهیه پیراشکی پواچا Flower Pogaca مواد اولیه : شیر۲۵۰ گرم شکر۱۰ گرم خمیر مایه۱۰ گرم آرد۷۰۰ گرم تخم مرغ۲ عدد روغن مایع۹۰ گرم نمک۲۰ گرم مارگارین (آب شده)۱۰۰ گرم     طرز تهیه : …

      • نان شیرمال خانگی طرز پخت نان شیرمال خانگی پنبه ای و خوشمزه

        آموزش تصویری روش پخت نان شیرمال خانگی نان شیرمال یکی از نون های خوشمزه ایه که به روش های مختلف پخته میشه. نان شیرمال خانگی با هر دستوری باشه به چیز دیگه هس. این نون …

        • آموزش تصویری طرز تهیه شله زرد

            آموزش پخت شله زرد به صورت تصویری   شله زرد یکی از دسرهای سنتی و اصیل ایرانیست که خیلی طرفدار دارد و معمولا در رمضان و عزاداری ها طبخ میشود و به دلیل وجود …

          • فرنی بستنی , دسر مجلسی طرز تهیه فرنی بستنی دسر مجلسی

              دستور تهیه فرنی بستنی دسر خوشمزه فرنی بستنی یک فرنی متفاوت با طعم بستنی و مناسب برای سفره افطار است. فرنی یکی از دسرهای سنتی ما ایرانیان است که بیشتر در ماه رمضان برای افطار تهیه …