چهارشنبه , ۲۹ دی , ۱۳۹۵


روش تهیه آش دوغ اردبیل

طرز تهیه آش دوغ اصل اردبیل

 

آماده سازی: ۱ ساعت

 

مواد اولیه برای ۷ نفر :
نخود (پخته شده) ۱.۵ پیمانه
برنج (برنج ایرانی) ۱ پیمانه
ماست (پرچرب) ۲ لیتر
دوغ (دوغ محلی ترجیحا) ۲ لیتر
سبزیجات (تره، گشنیز، برگ سیر تازه) نیم کیلو
تخم مرغ ۱ عدد
گوشت چرخ کرده (با چربی کم) ۲۵۰ گرم
نعنا خشک (برای تزیین) به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پیاز (رنده و آب گرفته شده) ۱ عدد
روغن (برای سرخ کردن گوشت قلقلی) به مقدار لازم

شاید تاکنون نام آش دوغ را شنیده یا طعم آن را در سفر به اردبیل یا سرعین چشیده باشید. امروز دستور پخت این آش  خوشمزه محلی را آموزش خواهم داد. امیدوارم مورد پسند شما عزیزان قرار بگیرد.

 

طرز تهیه :
ابتدا ماست را با همزن برقی یا دستی به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه آنقدر هم می‌زنیم تا کاملا شل شود.
سپس کم کم دوغ را به ماست اضافه کرده و باز هم میزنیم تا کاملا یکدست شوند.
یک عدد تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم می‌زنیم تا کاملا تخم‌مرغ باز شود. (تخم‌مرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری می‌کند)
مخلوط دوغ و تخم مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار می‌دهیم و با قاشق چوبی هم می‌زنیم( استفاده از قاشق چوبی به این دلیل است که این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله را دارد و چون دسته قاشق چوبی کمتر داغ می‌شود دست نازتان نمی‌سوزد)
در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و به مواد روی اجاق اضافه کرده و مرتب آن را هم می‌زنیم تا دوغ نبرد.
زمانی که دوغ به غلظت مناسب رسید و قل زد گوشت قلقلی را اضافه می‌کنیم(۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده و یک پیاز رنده شده و آب گرفته و مقداری نمک و فلفل و یک قاشق مربا خوری نعنا خشک را با هم مخلوط کرده و به اندازه یک فندق در دست قلقلی می‌کنیم و کمی در روغن سرخ می‌کنیم)
اکنون نوبت سبزی‌هایی است که از قبل آن ها را شسته و خرد کرده‌ایم را به آش اضافه می‌کنیم.(اگر برگ سیر تازه در دسترستان بود از ریختن آن به آش دریغ نکنید چرا که طعم ویژه‌ای به آش می‌دهد)
اکنون نوبت نخودهایی است که از شب قبل خیسانده‌ و آب آن را ۲ بار عوض کرده‌ و پخته‌اید را به آش اضافه می‌کنیم.
وقتی آش جوشید زیر حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا رنگ سبزی‌ها تیره شود، بعد از جوشیدن آش باید حداقل نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاق باشد.
بعد از آماده شدن، آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا و سیر داغ روی آن را تزیین می‌کنیم.

 

نکته‌ها:
۱. می‌توانید هنگام خوردن آش ۶ حبه سیر را رنده و در نصف استکان آب جوش مخلوط کرده و به مقدار لازم به آش اضافه نمایید. این مخلوط آش شما را خوشمزه‌تر می‌کند.
۲. استفاده از گوشت قلقلی اجباری نیست.
۳. می‌توانید کمی شوید تازه خرد شده هم به همراه تره و گشنیز به آش اضافه کنید.
۴. این آش نیاز به صبر و حوصله بسیاری دارد چرا که مدام باید هم زده شود.
۵. استفاده از نعنا و سیر داغ برای تزیین روی آش اختیاری است.
۶. هرگز نباید در این آش از جعفری استفاده کرد، چراکه طعم آن را به طور کل عوض می‌کند.
۷. اگر دوغ محلی در دسترستان نبود می‌توانید از دوغ های پاکتی بدون گاز استفاده نمایید.
۸. همراه خوردن این آش نان بربری فراموش نشود.
نوش جان

 

 سوران



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه کوفته آلوی شیرازی

          مواد لازم برای تهیه کوفته: ماست پر چرب کم نمک: ۵۰۰ گرم کره نرم: ۵۰ گرم تخم مرغ: ۲ عدد آرد: ۲۰۰ گرم گندم آسیاب شده: ۸۰ گرم آلو: ۲۴ عدد قند: …

  • طرز تهیه آش رشته خوشمزه

      یکی از غذاهای پرطرفدار و مناسب برای افطار آش رشته هست. بنابراین امروز براتون روش تهیه این آش خوشمزه رو درنظر گرفتیم .   طرز تهیه آش رشته   آماده سازی: ۱ ساعت مدت …

  • طرز تهیه حلوای تیره مجلسی

      طرز تهیه حلوای تیره و مجلسی     مواد اولیه : زعفران دم کرده ۵ قاشق غذاخوری آب ۱ و نیم لیوان گلاب ۱/۳ لیوان شکر ۱ لیوان کره ۵۰ گرم روغن مایع ۲/۳ …

  • طرز تهیه حلوای هویج رولتی

      طرز تهیه حلوای هویج رولتی آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۳۰ دقیقه مجموعاً: ۱ ساعت   مواد اولیه : برای ۱۲ نفر هویج (خردشده) ۵۰۰گرم آرد سفید ۱۲۵گرم شکر ۲۰۰گرم گلاب ۲/۳پیمانه روغن …

  • طرز تهیه پیده گوشت

      طرز تهیه پیده گوشت   مواد لازم : ۱- ۵۰۰  گرم ارد ۲-دو قاشق غذا خوری خمیر مایه ۳-چهار عدد حبه قند۴-یک لیوان اب ولرم ۵-یک قاشق.چ نمک ۶- دو عدد تخم مرغ (زرده …

  • طرز تهیه کوفته آجیلی آذربایجانی

    طرز تهیه کوفته آجیلی آذربایجانی   مواد لازم : گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم برنج ۱ فنجان نعنا خشک خلال بادام و پسته هر کدام ۱ قاشق غ گردو ۱ پیمونه پیاز ۱ عدد نمک …

  • طرز تهیه کیک رطب و پسته طرز تهیه کیک رطب و پسته | کیک خرما و پسته | کیک مغذی برای ماه رمضان

    دستور پخت کیک رطب و پسته  کیک رطب و پسته ، کیک مقوی و خوشمزه برای عصرانه و صبحانه است. پیشنهاد می کنم این کیک را یک بار هم شده امتحان کنید و از خواص …

  • طرز تهیه گوش فیل ویژه ماه رمضان

    روش پخت گوش فیل ویژه ماه رمضان   کم کم به روزهای پرفیض ماه رمضون ، ماه ضیافت نور نزدیک می شیم. پس مطلب امروز اختصاص داره به آموزش نحوه پخت یکی از شیرینی های …

  • ایده هایی برای تزئین شله زرد

      نمونه های زیبای تزئین شله زرد تزئینات زیبای شله زرد برای سفره افطار نمونه هایی از تزیین شله زرد برای سفره افطار و مراسم  نمونه هایی از تزیین شله زرد برای سفره افطار و …

  • سوپ های مقوی برای افطار

    اگر قصد دارید برای افطار، غذایی مقوی و منحصر به فرد برای میهمانانتان فراهم کنید، از این سوپ های مقوی و خوشمزه در منوی افطار قرار دهید. همانگونه که می دانید بهتر است برای افطار …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه کباب برگ

      مواد لازم •  ۱٫۵ کیلوگرم گوشت راسته پاک کرده •  دو تا سه عدد پیاز •  یک فنجان روغن زیتون •  فلفل   طرز تهیه ۱ – کباب برگ را می توانیم به هر …

    • اسکالوپ مرغ طرز تهیه اسکالوپ مرغ + فیلم آموزشی

      آموزش تصویری روش پخت اسکالوپ مرغ + فیلم آموزشی  اسکالوپ مرغ غذایی ایتالیایی و بسیار راحت و خوش طعم است. اسکالوپ با گوشت بدون استخوان مرغ تهیه می شود که در پخت آن از ادویه و …

      • طرز تهیه کوکوی سبزیجات

         طرز تهیه کوکوی سبزیجات شامل لوبیا، فلفل دلمه ای و گوجه (با سس پستو)   آماده سازی: ۳۰ دقیقه   مواد اولیه برای ۶ نفر : تخم مرغ  ۴ عدد ریحان ۱/۳ قاشق غذاخوری (خرد …

        • طرز تهیه کوفته آجیلی آذربایجانی

          طرز تهیه کوفته آجیلی آذربایجانی   مواد لازم : گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم برنج ۱ فنجان نعنا خشک خلال بادام و پسته هر کدام ۱ قاشق غ گردو ۱ پیمونه پیاز ۱ عدد نمک …

          • طرز تهیه کدو بادمجان شکم پر

            طرز تهیه کدو بادمجان شکم پر   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه   مواد اولیه : کدو سبز ۶عدد بادمجان ۶عدد روغن زیتون ۲قاشق سوپخوری پیاز …

            • طرز تهیه عدسی

              مواد اولیه برای ۵ نفر : رب گوجه فرنگی ۳قاشق غذاخوری پیاز  ۱عدد (متوسط و ریزشده) سیر  به میزان لازم (ریزشده) عدس ربع کیلو (پخته) آرد ۲قاشق غذاخوری (تفت داده شده) فلفل تند ۱عدد (ریزشده) …

              • طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک لنگرود طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک لنگرود

                طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک شرق گیلان (لنگرود همیشه سبز)   ماهی شکم پر یکی از غذاهای اصیل و محلی گیلانه که نوع سنتی اون به ماهی فویج یا ماهی فبیج یا ماهی گرگه شهرت …

                • طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی

                    طرز تهیه کنسرو ذرت خانگی (ذرت آب‌پز )   برای تهیه کنسرو ذرت  در خانه از بلال هایی که تازه هستند استفاده کنید. بلال هایی که وقتی دونه اش رو بین دو تا انگشت فشار …

                  • لازانیا با ژامبون گوشت

                    لازانیا با ژامبون گوشت زمان آماده سازی : ۲۰ دقیقه زمان کل : ۲۰ دقیقه مخصوص(تعداد نفر) : ۴  مواد مورد نیاز : لازانیا تک ماکارون : ۵۰۰ گرم ژامبون گوشت دودی : ۳۰۰-۴۰۰ گرم …

                    • طرز تهیه کتلت تن ماهی

                      طرز تهیه کتلت تن ماهی زمان لازم برای تهیه کتلت تن ماهی : آماده سازی: ۳۰ دقیقه مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه مواد اولیه برای ۴ نفر: سیب زمینی (بزرگ) ۴ عدد تن ماهی ۱ …

                      • طرز تهیه ته چین کباب کوبیده

                          طرز تهیه ته چین کباب کوبیده (شیک و مجلسی)   اگه دنبال یه غذای شیک و مجلسی هستین و می خواین مهموناتونو شگفت زده کنین با ما همراه باشین تا طرز پخت ته چین …

                        • مرغ سرخ شده با لیمو عمانی, پخت مرغ سرخ شده با لیمو عمانی, مواد لازم برای مرغ سرخ شده با لیمو عمانی, نحوه پخت مرغ سرخ شده با لیمو عمانی, نحوه پخت انواع مرغ, آموزش آشپزی, سایت آشپزی, طرز تهیه شنسیل مرغ, خواص لیمو عمانی, نحوه درست کردن لیمو عمانی طرز تهیه مرغ سرخ شده با لیمو عمانی

                          طرز تهیه مرغ سرخ شده با لیمو عمانی   لیمو (لیموترش یا لیموعمانی) میوه‌ای درختچه‌ای است که از قدیم از آب (آبلیمو) یا خشک شده آن استفاده می‌شده است. در غذاهای سنتی ایران اصولا از لیموعمانی …

                          • طرز تهیه کباب ترکی

                                مواد لازم جهت تهیه کباب ترکی: گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم فیله مرغ : ۲۵۰ گرم فلفل دلمه ای : ۱ عدد بزرگ پیاز : ۱ عدد بزرگ قارچ : یک بسته …

                            • کوس کوس مراکشی طرز تهیه کوس کوس مراکشی

                              طرز تهیه کوس کوس مراکشی کوس کوس  (Couscous) از نظر غذایی جزو سالم‌ترین محصولات غله‌ای است. کوسکوس سنتی برای آماده‌سازی نیاز به زمان زیادی دارد و معمولاً بخارپز می‌شود. چربی موجود در هر ۱۰۰ کالری …