سه شنبه , ۵ بهمن , ۱۳۹۵


طرز تهیه سس کچاپ در منزل

طرز تهیه سس کچاپ در منزل (سس گوجه فرنگی خانگی)

 

سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس هایی که  از خارج کشور  میارن هم به مراتب بهتر میشه.

ضمن اینکه این سس کچاپ بسیار سالم و بدون مواد افزودنی و زائد و رنگ و روغن و هر ماده دیگه ایه که توی سس های بازاری می ریزن  که شاید در یک بطری سس یک قاشق هم گوجه فرنگی نباشه.  بعلاوه مواد نگهدارنده  برای مغز و سلامتی مضر هست.

این سس گوجه رو بهتره توی تابستون و ماه های وفور گوجه فرنگی مثلا مرداد یا اوایل شهریور درست کنین، چون هم فراوونه و هم ارزون ، ضمن اینکه طعمش هم از زمان های دیگه بهتره.

دستور تهیه این سس کچاپ را از یک کتاب قدیمی( طباخی کدبانو) که بابام از تبریز برای مامانم خریده بود می زارم. نه وقت زیادی می گیره و نه هزینه زیادی داره و البته تمام پاییز و زمستون سس دارید فراووون و می تونین با خیال راحت نوش جان کنید.

 

مواد لازم برای تهیه سس کچاپ :

۶ کیلو گرم گوجه فرنگی

۲ لیتر سرکه

۷۵۰ گرم شکر

۱.ق.چ فلفل قرمز

۲۵۰ گرم سیر

۵ گرم زعفران

 

طرز تهیه سس کچاپ در منزل

 

طرز تهیه سس کچاپ :

گوجه فرنگی های قرمز رسیده را شسته و له کنید در دیگ مس سفید کرده یا در لعابی بار کنید تا بپزد. سپس خنک که شد از الک سیمی رد کنید.

پوست و تخمش را گرفته تمام آب صاف شده گوجه را روی آتش بگذارید بجوشد و آبش کار رود.

شکر و سرکه را هم ریخته مواظب باشید ته نگیرد بد رنگ و بد مزه می شود.

سیرها را رنده کرده در سس بریزید(من از پودر سیر استفاده کردم).

سس نباید خیلی سفت شود طوری روان باشد که وقتی بطری را کج می کنید بریزد.

وقتی آماده شد زعفران ساییده را با آب جوش مخلوط داخل سس ریخته چند غل بزند.

بعد گرد فلفل قرمز بپاشید.

برای هم زدن حتما از قاشق چوبی استفاده کنید.

سس ها را در شیشه های کاملا تمیز و خشک بریزید :

ابتدا قدر نمک (نمک دریا ) روی سس یا ربتان پاشیده بعد روغن جامد آب شده می ریزیم وقتی روغن جامد شد درب ظرف را بسته در جای خنک نگه می داریم.

 

طرز تهیه سس کچاپ در منزل

 

در قدیم روی رب ها روغن جامد آب شده می ریختند که روی هر شیشه ۲ -۳ قاشق روغن ریخته چون جامد است بعد از سرد شدن سفت می شود مانند یک لایه محافظه و جلوگیری می کند از نفوذ هوا و خراب شدن.

من از پودر خردل هم استفاده کردم. می توان فلفل را زیاد و مقداری را به صورت سس تند استفاده کرد.

سه تا  شیشه ی بزرگ به شما سس کچاپ می دهد. البته می توان در ظرف های کوچک نگهداری کرد.

رب هم مثل این درست می شود فقط ادویه ها و سرکه و شکر حذف شده و غلیظ تر خواهد بود.

یک روش بسیار ساده که دختر عموی عزیزم به من یاد داد این بود که اونا گوجه ها را که شستند به مغازه هایی که دستگاه آبلیمو/آبغوره گیری دارند می برند و آبش را می گیرند و آبش را روی حرارت می گذارند.

خیلی راحته و نیازی به از الک رد کردن هم ندارد.

 

 

وبلاگ آشپزی من



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • ادویه خشک ایتالیایی,سس ایتالیایی,سس سالاد طرز تهیه سس ایتالیایی | طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی | سس سالاد ایتالیایی

      طرز تهیه ادویه خشک ایتالیایی و سس ایتالیایی سس ایتالیایی از ترکیب سبزیجات معطر و سرکه و روغن زیتون تهیه شده و در تهیه سالاد و سیب زمینی تند سرخ شده بکار می رود. …

  • طرز تهیه سس چیلی تند طرز تهیه سس چیلی در منزل / سس تند خانگی

    دستور درست کردن سس چیلی تند سس چیلی تند که به آن سس تند هم می گویند، بیش از هزاران سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و از ۶۰۰۰ سال پیش در منطقه مکزیک، آمریکای …

  • طرز تهیه سس کچاپ خانگی طرز تهیه سس کچاپ خانگی

    طرز تهیه سس کچاپ خانگی    سس کچاپ را می‌توانید از همه جا تهیه کنید اما ساخت آن در خانه علاوه بر این که بهداشتی تر خواهدبود، به شما کمک خواهد کرد تا آن را …

  • طرز تهیه سس بولونز طرز تهیه سس بولونز سس پاستا و اسپاگتی | سس ایتالیایی

    دستور تهیه سس بولونز سس بولونز یکی از معروفترین سس ها برای سرو با انواع پاستا و اسپاگتی است. این سس را اهالی اطراف بولونیای ایتالیا به روش زیر تهیه می کنند. به همین خاطر نام …

  • سس کره قهوه ای , سس پاستا طرز تهیه سس کره قهوه ای / سس پاستا

    طرز تهیه سس کره قهوه ای سس ساده پاستا   سس کره قهوه ای یک سس ساده پاستا است که به سرعت آماده می شود  برای زمانی که هیچی در خانه نداریم. با این سس می …

  • سس چیلی خانگی طرز تهیه سس چیلی خانگی با ماندگاری بالا | سس تند

    دستور درست کردن سس چیلی خانگی تند  این سس چیلی خانگی می تواند برای هر منظوری استفاده شود. می توان آن را در پوره سیب زمینی، یک بشقاب نودل، یا به عنوان سس خوش طعم …

  • سس سبزیجات با ماست

    سس سبزیجات با ماست     مواد لازم: سبزیجات خرد شده(نعنا-ترخان-ریحان) :  یک فنجان ماست : دو فنجان نمک و فلفل : بقدر کافی   طرز تهیه: ماست را با نمک و فلفل خوب هم می زنیم …

  • تهیه سس سویا در منزل / سس سویا خانگی

    طرز تهیه سس سویا خانگی دوستای عزیز قبل از همه بگم که سس سویا مراحل خیلی خیلی پیچیده و طولانی رو داره برای درست شدن که نوع خونگیش ممکنه حتی تا ۱سال هم طول بکشه …

  • طرز تهیه سس پستو

     طرز تهیه سس پستو   پستو یه نوع سس ایتالیایی هست که فقط از چند ماده ی اولیه درست میشه و نیازی به پختن هم نداره؛ خیلی ساده و خیلی هم خوشمزه!   مرحله ۱ …

  • استاک قهوه ای , استاک گوشت,brown stock طرز تهیه استاک گوشت | طرز تهیه استاک قهوه ای (brown stock)

    طرز تهیه استاک گوشت (استاک قهوه ای) تهیه استاک گوشت یا استاک قهوه ای نسبت به سایر استاک ها کمی سخت تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد، ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در …

مطالب قبلی این بخش
  • طرز تهیه سس آلفردو

     طرز تهیه سس آلفردو   سس آلفردو یه سس ایتالیایی و شامل ترکیبی از کره، پنیر پارمسان و خامه پر چرب هست. این سس رو می تونید خیلی راحت و سریع و با مواد اولیه …

    • مربای پوسته هندوانه با آهک طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

      دستور پخت مربای پوست هندوانه با آهک مربای پوست هندوانه از جمله مرباهایی است که در فصل تابستان آماده می شود و بسیار خوش طعم است. مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه پوست هندوانه …

      • مربای سیب گلاب درسته طرز تهیه مربای سیب گلاب درسته / مربای یونانی

        روش پخت مربای سیب گلاب درسته ، مربای یونانی در این مطلب دو دستور برای تهیه مربای سیب گلاب درسته تقدیمتون میشه. این مربای خوشمزه ظاهر زیبایی داره و برای صبحانه عالیه.   روش اول تهیه …

        • طرز تهیه مربای نارنگی بدون پوست | روش تهیه مارمالاد نارنگی

          دستور پخت مربای نارنگی و مارمالاد نارنگی مربای نارنگی یک مرباهای خوش عطر و طعمه. اگر طعم ترش و شیرین دوست دارین شکر کمتری استفاده کنید. از نارنگی مارمالاد هم میشه تهیه کرد. در این …

          • طرز تهیه مربا و شربت آلبالو

              آلبالو یا به قول فرنگی‌ها همان گیلاس ترش (sour Cherry) از میوه‌های فصل تابستان است که هم به صورت خام به عنوان میوه، مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم از آن در غذاها، دسرها …

            • زیتون پرورده شمالی طرز تهیه زیتون پرورده شمالی

              روش درست کردن زیتون پرورده شمالی   زیتون پرورده شمالی خوراکی خوشمزه و بسیار مغذی ایه که در تهیه اون از سبزی های معطر شمالی بخصوص زولنگ (چوچاق) استفاده شده.   آماده سازی: ۱۵ دقیقه مواد اولیه برای …

              • طرز تهیه مربای پرتقال حلقه ای طرز تهیه مربای پرتقال حلقه ای مربای خانگی خوش عطر و خوشمزه زمستانی

                طرز تهیه مربای پرتقال حلقه حلقه ای مربای پرتقال یکی از مرباهای خوش عطر و طعم زمستانی است. در بخش آشپزی مجله تصویر زندگی طرز تهیه مربای پرتقال حلقه ای را ببینید.   مواد لازم برای …

                • طرز تهیه ترشی کلم بنفش ماساژی

                  طرز تهیه ترشی کلم بنفش ماساژی   تهیه ترشی کلم بنفش  بسیار آسان هستش و علاوه بر استفاده به عنوان ترشی، می تونین توی سالاد کاهو بریزین یا برای تزیین غذاهای دیگه مخصوصا کباب ها استفاده …

                  • ترشی هفت بیجار,ترشی گل کلم مخلوط طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط | ترشی هفت بیجار | ترشی خانگی

                    دستور تهیه ترشی هفت بیجار یا ترشی کلم مخلوط الان که فصل پاییزه و بازار ترشی حسابی داغه، تصمیم گرفتیم در بخش آموزش آشپزی مجله تصویر زندگی روش تهیه ترشی گل کلم مخلوط را تقدیمتون کنیم. …

                    • طرز تهیه سس بشامل

                          مواد لازم: شیر : ۲۰۵ پیمانه پیازرنده شده : ۵۰ گرم قارچ خردشده : ۵۰ گرم آرد : ۲ قاشق غذاخوری کره : ۵۰ گرم نمک و فلفل : به میزان لازم   …

                      • طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی

                        طرز تهیه ادویه مخصوص ترشی مواد اولیه : پودر زیره سبز ۲قاشق چایخوری گلپر (پودر) ۱۰قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز ۵قاشق چایخوری دارچین ۱قاشق چایخوری جوز هندی ۱قاشق چایخوری فلفل سیاه ۱قاشق چایخوری فلفل قرمز …

                        • طرز تهیه لواشک انبه خانگی

                           لواشک انبه   امروزه درخت انبه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و به سراسر دنیا صادر می‌شود. میوهٔ انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب‌میوه‌گیری، به عنوان طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و عطر …

                          • لواشک آلو قرمز طرز تهیه لواشک آلو قرمز ترش و خوشمزه

                            دستور پخت لواشک آلو قرمز لواشکی مناسب برای ذائقه های ترش اگه دلتون یه لواشک ترش و خوشرنگ و خوشمزه می خواد این مطلب که روش تهیه لواشک آلو قرمز هست را دنبال کنید. آماده سازی: ۳۰ …

                            • طرز تهیه ترشی کلم بنفش

                              طرز تهیه ترشی کلم بنفش ترشی کلم بنفش یکی از محبوب ترین ترشی هاست. این ترشی یکی از ترشی های پرطرفدار و خوشمزه است که طرز تهیه ساده ای نیز دارد و برای دورچین و تزئین …