سه شنبه , ۳ اسفند , ۱۳۹۵


طرز تهیه سس کچاپ در منزل

طرز تهیه سس کچاپ در منزل (سس گوجه فرنگی خانگی)

 

سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس هایی که  از خارج کشور  میارن هم به مراتب بهتر میشه.

ضمن اینکه این سس کچاپ بسیار سالم و بدون مواد افزودنی و زائد و رنگ و روغن و هر ماده دیگه ایه که توی سس های بازاری می ریزن  که شاید در یک بطری سس یک قاشق هم گوجه فرنگی نباشه.  بعلاوه مواد نگهدارنده  برای مغز و سلامتی مضر هست.

این سس گوجه رو بهتره توی تابستون و ماه های وفور گوجه فرنگی مثلا مرداد یا اوایل شهریور درست کنین، چون هم فراوونه و هم ارزون ، ضمن اینکه طعمش هم از زمان های دیگه بهتره.

دستور تهیه این سس کچاپ را از یک کتاب قدیمی( طباخی کدبانو) که بابام از تبریز برای مامانم خریده بود می زارم. نه وقت زیادی می گیره و نه هزینه زیادی داره و البته تمام پاییز و زمستون سس دارید فراووون و می تونین با خیال راحت نوش جان کنید.

 

مواد لازم برای تهیه سس کچاپ :

۶ کیلو گرم گوجه فرنگی

۲ لیتر سرکه

۷۵۰ گرم شکر

۱.ق.چ فلفل قرمز

۲۵۰ گرم سیر

۵ گرم زعفران

 

طرز تهیه سس کچاپ در منزل

 

طرز تهیه سس کچاپ :

گوجه فرنگی های قرمز رسیده را شسته و له کنید در دیگ مس سفید کرده یا در لعابی بار کنید تا بپزد. سپس خنک که شد از الک سیمی رد کنید.

پوست و تخمش را گرفته تمام آب صاف شده گوجه را روی آتش بگذارید بجوشد و آبش کار رود.

شکر و سرکه را هم ریخته مواظب باشید ته نگیرد بد رنگ و بد مزه می شود.

سیرها را رنده کرده در سس بریزید(من از پودر سیر استفاده کردم).

سس نباید خیلی سفت شود طوری روان باشد که وقتی بطری را کج می کنید بریزد.

وقتی آماده شد زعفران ساییده را با آب جوش مخلوط داخل سس ریخته چند غل بزند.

بعد گرد فلفل قرمز بپاشید.

برای هم زدن حتما از قاشق چوبی استفاده کنید.

سس ها را در شیشه های کاملا تمیز و خشک بریزید :

ابتدا قدر نمک (نمک دریا ) روی سس یا ربتان پاشیده بعد روغن جامد آب شده می ریزیم وقتی روغن جامد شد درب ظرف را بسته در جای خنک نگه می داریم.

 

طرز تهیه سس کچاپ در منزل

 

در قدیم روی رب ها روغن جامد آب شده می ریختند که روی هر شیشه ۲ -۳ قاشق روغن ریخته چون جامد است بعد از سرد شدن سفت می شود مانند یک لایه محافظه و جلوگیری می کند از نفوذ هوا و خراب شدن.

من از پودر خردل هم استفاده کردم. می توان فلفل را زیاد و مقداری را به صورت سس تند استفاده کرد.

سه تا  شیشه ی بزرگ به شما سس کچاپ می دهد. البته می توان در ظرف های کوچک نگهداری کرد.

رب هم مثل این درست می شود فقط ادویه ها و سرکه و شکر حذف شده و غلیظ تر خواهد بود.

یک روش بسیار ساده که دختر عموی عزیزم به من یاد داد این بود که اونا گوجه ها را که شستند به مغازه هایی که دستگاه آبلیمو/آبغوره گیری دارند می برند و آبش را می گیرند و آبش را روی حرارت می گذارند.

خیلی راحته و نیازی به از الک رد کردن هم ندارد.

 

 

وبلاگ آشپزی من



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • سس کاراملی دولسه دلچه طرز تهیه سس کاراملی دولسه دلچه

    سس دولسه دلچه Dulce de leche را چگونه درست کنیم؟ دولسه دلچه یه سس کاراملی شیرینه که موارد مصرف زیادی داره. میشه رو بستنی ها ریختش، روی ذرت بوداده، روی نون یا پنکیک (اگه اهلش …

  • طرز تهیه سس بولونز طرز تهیه سس بولونز سس پاستا و اسپاگتی | سس ایتالیایی

    دستور تهیه سس بولونز سس بولونز یکی از معروفترین سس ها برای سرو با انواع پاستا و اسپاگتی است. این سس را اهالی اطراف بولونیای ایتالیا به روش زیر تهیه می کنند. به همین خاطر نام …

  • طرز تهیه سس چیلی تند طرز تهیه سس چیلی در منزل / سس تند خانگی

    دستور درست کردن سس چیلی تند سس چیلی تند که به آن سس تند هم می گویند، بیش از هزاران سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و از ۶۰۰۰ سال پیش در منطقه مکزیک، آمریکای …

  • طرز تهیه اسپاگتی با سس گوشت (رژیمی)

      طرز تهیه اسپاگتی با سس گوشت (رژیمی)   مواد اولیه برای ۴ نفر : جعفری (خرد شده) یک دوم فنجان فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری نمک سه چهارم قاشق چای خوری گوشت راسته (چرخ …

  • طرز تهیه سس آلفردو

     طرز تهیه سس آلفردو   سس آلفردو یه سس ایتالیایی و شامل ترکیبی از کره، پنیر پارمسان و خامه پر چرب هست. این سس رو می تونید خیلی راحت و سریع و با مواد اولیه …

  • سس ووستشایر , سس ووستشیر , سس ورچستر طرز تهیه سس ووستشایر / ووستشیر / ورچستر

    آموزش روش تهیه سس ووستشایر در منزل  (ووستشیر) سس ووستشایر (Worcestershire ) یک سس اصیل انگلیسیه که طعم ویژه ای به غذای شما میده و برای غذاهای گوشتی و کبابی و دریایی استفاده میشه. بعضی سسها توی خیلی از …

  • شیره انگور / طرز تهیه شیره انگور خانگی

    روش سنتی تهیه شیره انگور در منزل   شیره انگور ، شهد شیرین و لذیذی است که بیشتر قدیمی ها از آن استفاده می کردند و شاید مانند سابق طرفدار نداشته باشد. خوردن شیره انگور …

  • سس مارینارا ایتالیایی, سس گوجه فرنگی طرز تهیه سس مارینارا ایتالیایی به سه روش

    سه روش تهیه سس مارینارا ایتالیایی سس مارینارا ، نوعی سس گوجه فرنگی ایتالیایی است که برای انواع غذاها مانند کوکو و کتلت ، پاستا ، پیتزا و … کاربرد دارد. می توانید انواع چاشنی و ادویه را طبق ذائقه خود …

  • طرز تهیه سس کچاپ خانگی طرز تهیه سس کچاپ خانگی

    طرز تهیه سس کچاپ خانگی    سس کچاپ را می‌توانید از همه جا تهیه کنید اما ساخت آن در خانه علاوه بر این که بهداشتی تر خواهدبود، به شما کمک خواهد کرد تا آن را …

  • سس پاستا : سس گوجه فرنگی خامه ای

    سس گوجه فرنگی خامه ای / سس پاستا      با سس پاستا ی گوجه فرنگی خامه ای  که بسیار خوشمزه و خوشرنگ است، می توانید در کمترین زمان یک پاستای متفاوت درست کنید. پس …

مطالب قبلی این بخش
  • دو روش تهیه ترشی بندری

    دو دستور تهیه ترشی بندری   در این مطلب دو روش ساخت ترشی بندری که یکی از ترشیجات بسیار خوش عطر و خوش طعم است تقدیم شما عزیزان میشود :   روش اول :   …

    • سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا

      طرز تهیه سس کاپونتا (Caponata) سس پاستا و اسپاگتی   سس کاپونتا (Caponata) یک سس سبزیجاتی خوش طعم است که برای انواع پاستا، پیتزا و لازانیا ایده آل می باشد . این سس پاستا به قدری خوشمزه است که …

      • طرز تهیه مربای قارچ

          آماده سازی: ۴ ساعت مدت انتظار: ۲ ساعت مجموعاً: ۶ ساعت   مواد اولیه : زعفران ۲قاشق غذاخوری سرپر (آب شده) قارچ  ۵۰۰گرم شکر ۷۵۰گرم پودر هل سبز ۱قاشق مرباخوری آبلیمو ۱قاشق چایخوری   …

        • طرز تهیه مربای آناناس

              روش پخت مربای آناناس   در این مقاله با روشی ساده برای تهیه یک مربای آناناس خوشمزه و ترش و شیرین آشنا می‌شوید. بنابراین آناناس خود را آماده کنید.   مواد لازم برای …

          • طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی

            طرز تهیه ترشی کلم قرمز مجلسی    ترشی کلم قرمز مجلسی ظاهری شیک و اشتها برانگیز دارد. این تزشی خوشمزه و زیبا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. پس با ما همراه …

            • طرز تهیه لواشک نارنگی طرز تهیه لواشک نارنگی | روش درست کردن لواشک خانگی | لواشک نارنجی

               روش تهیه لواشک نارنگی  الان که فصل نارنگیه و میشه نارنگی های ارزون توی بازار پیدا کرد، به فکر درست کردن لواشک نارنگی باشید. ما را در این آموزش بخش آشپزی مجله تصویر زندگی همراهی …

              • طرز تهیه ترشی پیاز بنفش

                  طرز تهیه ترشی پیاز بنفش   ترشی پیاز بنفش هم برای انواع سالاد مناسبه و هم طعم خوبی به ساندویچها میده و به خاطره رنگش یه جورایی اشتها را تحریک میکنه . پیاز زرد …

                • طرز تهیه ترشی کلم بنفش ماساژی

                  طرز تهیه ترشی کلم بنفش ماساژی   تهیه ترشی کلم بنفش  بسیار آسان هستش و علاوه بر استفاده به عنوان ترشی، می تونین توی سالاد کاهو بریزین یا برای تزیین غذاهای دیگه مخصوصا کباب ها استفاده …

                  • مربای پرتقال درسته طرز تهیه مربای پرتقال درسته خوش عطر و خوشمزه

                      روش پخت مربای پرتقال درسته  مربای پرتقال درسته ظاهرش جالبه و طعم بی نظیری داره. این مربا درا درست کنید و باعث شگفتی میهمانان خود بشید. با ما همراه باشید تا روش تهیه این مربا …

                    • استاک قهوه ای , استاک گوشت,brown stock طرز تهیه استاک گوشت | طرز تهیه استاک قهوه ای (brown stock)

                      طرز تهیه استاک گوشت (استاک قهوه ای) تهیه استاک گوشت یا استاک قهوه ای نسبت به سایر استاک ها کمی سخت تر بوده و زمان بیشتری نیاز دارد، ولی به همین اندازه نیز طعم و مزه بیشتری در …

                      • مربای پوست هندوانه , مربای هندوانه طرز تهیه مربای پوست هندوانه به دو روش

                          دستور پخت مربای پوست هندوانه  مربای پوست هندوانه را می تونین با آهک یا بدون آهک درست کنین. در این پست دو روش تهیه این مربا بدون آهک تقدیم شما عزیزان میشه و در پست …

                        • لواشک آلو قرمز طرز تهیه لواشک آلو قرمز ترش و خوشمزه

                          دستور پخت لواشک آلو قرمز لواشکی مناسب برای ذائقه های ترش اگه دلتون یه لواشک ترش و خوشرنگ و خوشمزه می خواد این مطلب که روش تهیه لواشک آلو قرمز هست را دنبال کنید. آماده سازی: ۳۰ …

                          • طرز تهیه خیار شور یک روزه (خیار شوری فوری)

                            طرز تهیه خیار شور یک روزه (خیار شوری فوری)   خیار شور یک روزه فوری شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون …

                            • ترشی – طرز تهیه ترشی لیمو ترش

                              طرز تهیه ترشی لیمو ترش   در این مطلب دو روش تهیه ترشی لیمو ترش تقدیم شما عزیزان می شود . ترشی لیمو ترش ترش ترین دستور غذایی است که می توانید در وب سایت …