پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
×

آموزش کاشت سبزه آبشاری / هفت سین آبشاری عید نوروز

برای کاشت سبزه آبشاری باید از بذرهای لعاب دار مثل شاهی ، منداب ، خرفه و خاکشیر استفاده کنید. ویژگی این بذرها این است که بعد از خیس شدن حالت ژله ای به خود می گیرند و به همین دلیل قابلیت چسبندگی روی سطوح مختلف(حتی سطوح عمودی) را دارا می باشند.

روش ساخت سبزه آبشاری

این سبزه پرپشت، ریز و زیبا سبز می شود. بیست و سه اسفند ماه می توانید دست به کار شبز کردن آن شوید. از بذرهای تخم شربتی، ریحان، کتان، خاکشیر و شاهی می توانید استفاده کنید.

روش کاشت سبزه آبشاری

کاشت سبزه آبشاری با بذر ریحان 

لوازم مورد نیاز 

سینی (سفالی، یک بار مصرف، بشقاب یا سینی کیک و شیرینی یا هر سینی دیگر)

اسفنج

گونی کنفی یا پارچه نخی

سنگ

سیم مفتول

گلدان (یا پارچ کوچک یا قوری یا فنجون )

بذر حدود دو قاشق غذاخوری

قیچی

چسب

لوازم سبزه عید آبشاری

روش ساخت

بذر را دو ساعت در مقداری آب بخیسانید تا حالت ژله ای پیدا کند.

سنگ ها را روی سینی بچسبانید.

گونی را به اندازه کف سینی بچینید و روی سنگ بچسبانید.

گلدان را روی سنگ چسب زده و داخلش اسفنج بگذارید.

تکه ای از گونی را گلدانی شکل برش داده و مانند تصویر دو طرف آن را سیم بگیرید.

دقت کنید طول این تکه باید به اندازه فاصله داخل گلدان تا سطح سینی باشد.

دو سر بالایی سیم را به هم پیچانده و در اسفنج فرو کنید.

اسفنج را آب دهید.

درست کردن سبزه آبشاری

بذر خیس خورده باید به این شکل شود.

تخم ریحان

با قاشق سطح گونی را با لایه ای بذر بپوشانید.

آموزش درست کردن سبزه آبشاری

بذرها خیلی روی هم انباشته نشوند و یک دست باشند.

سبزه آبشاری تخم ریحان

روی بذرها آب اسپری کرده و روی سینی را با پلاستیک بپوشانید.

هر روز بذرها را با اسپری آب نمدار کنید تا بذرها خشک نباشند.

سبزه را در محیط خانه بگذارید.

بذرها دو روز بعد جوانه می زنند و ۵ روز بعد کاملا سبز می شوند.

کاور را بردارید.

آموزش کاشت سبزه آبشاری

محیط سبزه را خنک نگه دارید و اسپری آب کنید.

طوری آبیاری کنید که فقط مرطوب شده و غرق آب نشود.

اگر جوانه ها تشنه بمانند بی‌حال شده و سبزه خراب می شود.

در این روش کاشت سبزه آبشاری، گونی آب را به خود گرفته و سبزه را مرطوب نگه می دارد.

آموزش کاشت سبزه آبشاری

فیلم روش ساخت سبزه آبشاری کوتاه 

سبزه آبشاری بلند

لوازم مورد نیاز :

تکه ای چوب

ورق فلزی به شکل نوار یه چهار سانتی

فویل

پنبه

باند

سبد حصیری

بذر لعاب دار

خیساندن بذر :

برای کاشت سبزه آبشاری، مقدار مناسب بذر را پس از یکبار شستن به مدت ۴ ساعت با آب بخیسانید.

(میزان آب لازم برای بذر شاهی ۵ برابر و بذر منداب ۵/۲ برابر مقدار بذر است)

درست کردن سبزه آبشاری :

ابتدا یک ورق فلزی را به انتهای سبد وصل کنید

طرف دیگر را به سطح بکه چوب محکم کنید.

حتما برای اتصال دو سر فلز را خم کنید تا سطح اتکا داشته یاشد.

دور میله را با فویل بپوشانید

سبزه آبشاری

روی فویل را با پنبه کاملا بپوشانید.

روی پنبه یک لایه پارچه تنظیف بکشید و سطح کار را با آب فشان کاملا خیس کنید.

سبزه آبشاری

اکنون بذرهای خیس خورده را روی ماکت بمالید.

دقت کنید فقط یک لایه بذر روی تنطیف بمالید و پس از اتمام کار مجددا سطح ماکت را خیس کنید.

سبزه آبشاری

در این مرحله یک نایلون شفاف را که دو نقطه آن را سوراخ هایی ایجاد کردید روی کار و بافاصله قرار دهید.

دقت کنید نایلون به سطح ماکت نچسبد.

روز اول و دوم سبزه شما به روزی ۳ بار آبدهی با آب پاش نیاز دارد.

از روز سوم که بذرها جوانه زد و به رنگ سبز کم رنگ در آمد دیگر احتیاجی به روکش ندارد.

در این مرحله باید سبزه ها را روزی ۲ بار سیراب کنید.

دو سه روزی که سبزه پوشش نایلونی دارد سبزه را در محیط معمولی و به دور از نور آفتاب قرار دهید.

وقتی نایلون را برداشتید یک روز دیگر هم در همان محیط قرار دهید.

ولی در روزهای بعد سبزه رو روزی چند ساعت در هوای آزاد بگذارید البته در معرض باد نباشد.

در این مرحله سبزه نیاز به روزی یکبار آب دهی دارد.

بذر شاهی در ۶ روز و بذر منداب در ۴ روز آماده می شود.

سبزه آبشاری

هفت سین آبشاری 

ساخت فنجان معلق , تزیین سفره هفت سین

علاوه بر کاشت سبزه آبشاری، می توانید سایر سین های سفره هفت سین خودتون را به شکل آبشاری درست کنین.

برای اینکار می تونین از فنجان معلق استفاده کنین با مثل سبزه بالا از میله فلزی و ظرف دلخواه.

هفت سین آبشاری

هفت سین آبشاری

سیب های آبشاری

هفت سین آبشاری

سیب آبشاری با فنجان

هفت سین آبشاری

تخم مرغ های آبشاری

ساخت فنجان معلق , تزیین سفره هفت سین

هفت سین آبشاری

ساخت فنجان معلق , تزیین سفره هفت سین

گردآوری : گروه خانواده مجله تصویر زندگی 

این مطلب مفید بود ؟
بدمتوسطخوبخیلی خوبعالی
( تعداد رای دهنده 219, میانگین امتیاز: 4,29 از 5)
Loading...