چهارشنبه , ۶ اردیبهشت , ۱۳۹۶

گوشت قرمز

گوشت قرمز ، یکی از مواد غذایی مغذی و مفید و جزو بهترین منابع دریافت پروتئین است که تقریبا هفته ای ۲، ۳ بار در سفره غذایی خانواده های ایرانی جای دارد. بد نیست بدانید که بهترین محل برای نگهداری گوشت قرمز تازه و گرم تا ۷۲ ساعت درون یخچال با دمایی حدود ۴ درجه سانتی‌گراد بالای صفر عنوان می‌شود. اما اگر بخواهید آن را بیشتر از ۷۲ ساعت نگهداری کنید، باید درون فریزری با دمای نزدیک به ۱۸- درجه سانتی‌گراد قرار دهید. گوشت قرمز بدون چربی، اگر در شرایط و دمای مناسب نگهداری شود، تا یک سال قابل مصرف است اما اگر گوشت مصرفی شما چربی داشته باشد، به دلیل اکسیده شدن چربی در اثر قرار گرفتن در مجاورت هوا، تغییر طعم و گاهی رنگ می‌دهد و مدت زمان ماندگاری‌اش هم کمی پایین‌تر می‌آید.

به سراغ دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی رفتیم تا ایشان ما را بیشتر با چند و چون نگهداری درست و اصولی گوشت قرمز آشنا کنند.
 
بهترین روش برای نگهداری گوشت قرمز چیست؟
اگر شما قصد نگهداری طولانی مدت گوشت را دارید، باید بلافاصله و با حداکثر سرما آن را منجمد کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن در بالاترین سطح باقی بماند.

 

چطور می‌توان این انجماد سریع را انجام داد؟
برای این کار تنها کافی است که پس از خریدن گوشت قرمز، آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به صورت کاملا نازک، درون یک نایلون پلاستیکی پهن‌اش کنید و آن را داخل فریزر بگذارید. هرچه حجم گوشت درون بسته کمتر باشد و شما آن را پهن تر و نازک تر کرده باشید و دمای فریزرتان کمتر باشد، گوشت هم زودتر یخ می زند و کیفیت بالای آن هم از دست نمی‌رود.
 
چرا اینقدر روی نازک و کم‌حجم بودن بسته بندی گوشت تاکید دارید؟
به دلیل اینکه اگر بسته بندی شما ضخیم و پرحجم باشد، احتمال یخ نزدن سریع گوشت‌هایی که در مرکز بسته‌بندی قرار دارند، وجود خواهد داشت و این امر می‌تواند باعث ایجاد فساد در مرکز بسته بندی و انتشار آن به سایر قسمت ها بشود یا تغییر کیفیت گوشت را در پی داشته باشد.

 

آیا لکه‌های سفید یا سیاهی که پس از انجماد روی گوشت پیدا می‌شوند، نشانه فساد آنهاست؟
ببینید! اگر روی بسته‌بندی شما سوراخ یا پارگی وجود داشته باشد ممکن است آب سطحی گوشت به سرعت بخار بشود و لکه‌های سفیدی که سوختگی انجماد نام دارد، روی بافت سطحی گوشت دیده شود. اما اگر لکه‌های سیاه پیش از انجماد گوشت روی آن نباشد و پس از فریز کردن به وجود بیایند احتمال آلودگی قارچی در آن قسمت گوشت دور از انتظار نیست.

 

دلیل به وجود آمدن این آلودگی قارچی چه چیزی می‌‌تواند باشد؟
تغییر مداوم دما و رطوبت فریزر در اثر باز و بسته‌کردن بیش از اندازه در آن. در ضمن اگر پس از انجماد، روی گوشت لکه های سیاه به وجود بیاید، بهتر است از خیر خوردن آن بگذرید!

 

آقای دکتر! گوشت چرخ‌کرده را تا چه مدتی می‌توان در فریزر نگه داشت؟
تا هیچ مدتی! به علت خرد شدن بافت، وجود چربی آزاد شدن آنزیم‌ها و دخالت داشتن چند پروسه دستکاری در گوشت‌ چرخ‌کرده این گوشت را به هیچ عنوان نباید در فریزر نگهداری کرد.

 

پس تکلیف طرفداران گوشت چرخ کرده چیست؟
کسانی که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه چرخ کنند و حداکثر تا ۳ روز آن را داخل یخچال بگذارند. اگر هم امکان چرخ کردن مداوم گوشت تازه برایشان وجود ندارد، می توانند گوشت قرمز فریز شده شان را در صورت نیاز از فریزر خارج و چرخ و استفاده اش کنند. در هر صورت، فریز کردن گوشت چرخ کرده به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

گوشت قرمز

از بحث انجماد که بگذریم، بهترین روش برای باز کردن یخ گوشت چه روشی است؟
بهتر است اول این نکته را یادآور بشوم که برعکس انجماد که باید خیلی سریع انجام شود، باز شدن یخ گوشت باید خیلی آهسته و تدریجی صورت بگیرد تا قطرات آب درون گوشت به صورت سوزنی از آن خارج شوند و به این ترتیب بافت این ماده غذایی پاره نشود و مواد مغذی‌اش به شکل خونابه هدر نرود.

 

برای این از دست دادن دمای تدریجی پیشنهادی هم دارید؟
بله. چند روش بسیار مطمئن از نظر تغذیه‌ای و بهداشتی برای باز کردن یخ گوشت وجود دارد. روش‌هایی مانند خارج کردن گوشت از فریزر و انتقال آن به یخچال، حداقل ۲۴ ساعت قبل از پخت؛ یخ زدایی کردن گوشت در مایکروفر که از نظر تغذیه ای مشکلی را برای آن پیش نمی‌آورد؛ گرفتن گوشت زیر شیر آب روان با دمایی حدود ۲۰ درجه سانتی‌گراد و با فشاری که اجزای ریز و اضافی گوشت از آن کنده شوند یا قرار دادن گوشت یخ زده‌ به طور مستقیم درون قابلمه البته به شرطی که از قبل تکه تکه و بسته بندی شده باشد.

 

یعنی قرار دادن گوشت یخ زده به صورت مستقیم درون قابلمه بهتر از یخ زدایی کردن آن درون آب راکد گرم است؟
صددرصد! علاوه بر اینکه امکان وجود آلودگی میکروبی در آب راکد وجود دارد، ممکن است در صورت قرار دادن گوشت درون آب راکد، خونابه آن خارج شود و شما آن را دور بریزید و در این صورت از هیچ کدام از ارزش‌های تغذیه‌ای مفید گوشت بهره‌مند نشوید. اما اگر شما گوشت یخ‌زده را به طور مستقیم داخل قابلمه بیندازید، آن وقت خونابه احتمالی آن وارد غذایتان می‌شود و به این ترتیب شما یک غذای مغذی را در سفره خانواده‌تان خواهید داشت.

 

آیا افزودن ادویه یا پیاز به گوشت، قبل از قرار دادن آن داخل فریزر مشکلی برای گوشت ایجاد نمی‌کند؟
اکثر ادویه‌ها خاصیت ضدمیکروبی دارند و به نظر نمی‌رسد که اضافه کردن آنها به گوشت مشکلی را پیش بیاورد اما افزودن پیاز به این ماده غذایی برای مدت بیشتر از ۲ یا ۳ روز پیشنهاد نمی‌شود چون پیاز، قوام گوشت را از بین می‌برد و آن را لیز و لزج می‌کند.

 

آیا توصیه خاص دیگری هم برای نگهداری سالم‌تر و بهداشتی‌تر گوشت دارید؟
مهم‌ترین توصیه این است که حتما تاریخ قرار دادن گوشت داخل فریزر را با یک ماژیک مناسب روی بسته‌بندی آن بنویسید و گوشت‌هایی که زودتر داخل فریزر گذاشتید را هم زودتر مصرف کنید تا همیشه گوشتی با بهترین کیفیت را در دسترس داشته باشید. در ضمن بهتر است که از باز و بسته کردن زیاد در فریزر خودداری کنید تا دما و رطوبت داخل آن مدام تغییر نکند و مشکلی برای گوشت قرمز شما پیش نیاید. در ضمن باید گوشت تازه را در محل‌های مناسبی که به منظور نگهداری گوشت داخل یخچال تعبیه شده قرار دهید تا خونابه گوشت روی سایر خوراکی‌ها نریزد و آلودگی‌های احتمالی گوشت خام به سایر مواد غذایی نفوذ پیدا نکند. در آخر هم باید بگویم که اگر تمام شرایط نگهداری گوشت را به درستی رعایت کنید، مشکلی از نظر تخریب پروتئین یا سایر مواد مغذی برای این ماده غذایی پیش نخواهد آمد.

 

منبع : salamat.ir



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

بیشتر ببینید
در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • روش شست و شوی تابلو فرش

    نحوه شستشوی تابلو فرش به صورت کلی می‌توان گفت تابلو فرش‌ها نیاز به شست و شو ندارند. اگر به هر دلیلی احساس کردید تابلوفرشتان کثیف شده، پیشنهاد ما کمک گرفتن از مراکز قالی‌شویی‌ است که …

  • روش تمیز کردن سرویس بهداشتی هنگام تمیز کردن سرویس بهداشتی این نکات مهم را فراموش نکنید

    اشتباهات رایج در تمیز کردن سرویس بهداشتی در تمیز کردن سرویس بهداشتی نکاتی ریزی وجود دارد که شاید به نظر کم اهمیت بیاید اما در بهداشت و سلامتی و نیز حفظ و نگهداری سرویس بهداشتی بسیار …

  • روش درست کردن تمیز کننده خانگی روش درست کردن تمیز کننده خانگی و جوهر نمک طبیعی

    درست کردن تمیز کننده طبیعی در منزل کار راحتی است. در این مطلب به شما یاد میدهیم چگونه جوهر نمک طبیعی بسازید. آموزش درست کردن تمیز کننده و جرم گیر در منزل تمیز کننده های …

  • کاربردهای مختلف پوست موز

    پوست موز، این میوه خوشمزه را دور نریزید   در این مقاله شما را با کاربردهای مختلف پوست موز آشنا می کنیم. موز میوه پر فروشی دست‌کم در آمریکا است اما مشکلاتی نیز برای محیط‌ …

  • چند کاربرد نمک در خانه داری چند کاربرد نمک در خانه داری

    مواردی از کاربرد نمک که بهتر است بدانید کاربرد نمک در خانه, مهارت های استفاده از نمک در خانه, نکاتی برای استفاده از نمک, کاربردهای جالب نمک, کاربردهای متفاوت نمک در خانه, کارایی امروزه نمک, کارایی نمک …

  • روش تمیز کردن اجاق گاز چرب راهنما و روش تمیز کردن اجاق گاز

    بهترین روش تمیز کردن اجاق گاز چرب  روی گاز شما از جرم و غذاهای سررفته انباشته شده است؟ ما در بخش اسرار خانه داری مجله تصویر زندگی روش تمیز کردن اجاق گاز را آموش داده …

  • روش تمیز کردن شیشه ها

      مراحل اصولی تمیز کردن شیشه پنجره ها شستشوی نمای شیشه ای ساختمان و پنجره ها   یادتان باشد که هیچ کس شیشه شستن را دوست ندارد، چون اصلا” کار دوست داشتنی ای نیست. ولی …

  • روش از بین بردن جای مبلمان از روی موکت و فرش از بین بردن جای مبلمان و وسایل سنگین از روی موکت و فرش + فیلم آموزشی کوتاه

    آموزش از بین بردن جای مبلمان از روی موکت و فرش در این مطلب ترفندی برای از بین بردن جای مبلمان و وسایل سنگین روی موکت آموزش می دهیم که بسیار ساده و نتیجه بخش است. …

  • اگر حوصله ظرف شستن ندارید

      راه و رسم ظرفشویی   اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به محض کثیف‌شدن ظرف‌ها آنها را می‌شویند این یادداشت را نخوانید‌ اما اگر برایتان پیش می‌آید که گاهی بی‌حوصله باشید و …

  • گرفتن بخار روی آینه حمام جلوگیری از بخار روی آینه در حمام

    گرفتن بخار روی آینه حمام با چند ترفند گرفتن بخار آینه با چند روش استفاده از آب برای از بین بردن بخار شیشه علاوه بر اینکه راه حل کاربردی نیست، مصرف آب را نیز بالا …

  • راه های ازبین بردن سوسک های خانه ازبین بردن سوسک های موذی در منزل

    راه های ازبین بردن سوسک های خانه  ازبین بردن سوسک های خانگی, نحوه از بین بردن سوسک ها, روش های ازبین بردن سوسک ها, راههای از بین بردن سوسک ها, ازبین بردن حشرات موذی, راه و …

  • روش پاک کردن لکه چمن از روی لباس

    نکاتی برای جلوگیری و پاک کردن لکه چمن   لکه چمن با دردسرهای زیادی پاک می شود پس بهتر است از بوجود آمدن آن جلوگیری کنیم.  آیا می دانید چگونه می توان لباس های لک …

  • توصیه های ایمنی,خانم های خانه دار,جلوگیری از حریق توصیه های ایمنی برای جلوگیری از حریق

    توصیه های ایمنی به خانم های خانه دار توصیه های ایمنی مهم , نکاتی برای رعایت ایمنی در منزل, جلوگیری از آتش سوزی, ایمنی های خانه, ایمنی خانم های خانه دار, توصیه هایی ایمنی به …

  • شستن پرده ها , شستشوی پرده ها روش شستن پرده برای خانه تکانی عید نوروز

    ساده ترین راه شستن پرده برای خانه تکانی عید   شستن پرده ها یکی از دغدغه های این روزهای خانم های خانه دار است. در این مطلب روش ساده شستشوی پرده ها توضیح داده شده …