شنبه , ۲ بهمن , ۱۳۹۵


نگهداری ادویه ها,نگهداری سبزیجات خشک

مدت زمان نگهداری ادویه ها و سبزیجات خشک

یکی از سوال های رایج خانم ها در آشپزی، چگونگی نگهداری ادویه ها و سبزیجات خشک است. با نکاتی که در این مطلب به آنها اشاره شده ، می توانید کاری کنید کابینت ادویه جات خانه از تبدیل شدن به موزه نجات پیدا کند، همچنین به شما می آموزیم بهترین روش های نگهداری ادویه ها و سبزیجات خشک چیست و چگونه آنها را نگهداری کنید تا طعمشان تا مدت ها قوی بماند.

 

چگونه بفهمیم ادویه ها و سبزیجات خشک قدیمی شده اند؟

سبزیجات خشک شده و ادویه جات به نظر جاودانه می آیند، اگر نگاهی به قفسه ادویه جات مادربزرگتان بیندازید خواهید دید برخی از آن ادویه جات سنشان از شما هم بیشتر است! اما حقیقت این است که سبزیجات خشک و ادویه جات هم تاریخ انقضا دارند، برای حداکثر مزیتشان. از نظر فنی همچنان خوراکی به حساب می آیند، اما وقتی دیگر طعمی ندارند و یا قدرتشان در تغییر غذا کم شده دلیلی ندارد که استفاده شوند.
با استفاده از راهنمایی که در ادامه خدمتتان می دهیم می توانید کاری کنید کابینت ادویه جات خانه از تبدیل شدن به موزه نجات پیدا کند، همچنین به شما می آموزیم که چگونه آنها را نگهداری کنید تا طعمشان تا مدت ها قوی بماند.

 

طول عمر گیاهان خشک و ادویه جات

طول عمر ادویه جات و گیاهان خشک به نوع آماده سازی و نحوه نگهداری شان مربوط می شود. ادویه جات خرد شده، ادویه جات کامل، و گیاهان خشک شده هر کدام به نحوی عمرشان بالا می رود.

ادویه جات خرد شده
ادویه جاتی که خوب خرد شده اند و تبدیل به پودر شده اند، مانند جوز هندی، دارچین، زیره سبز، و کاری، ۲ تا ۳ سال دوام می آورند.

ادویه جات کامل
ادویه جات کامل مانند چوب میخک و دارچین، که به همان شکل کامل و طبیعی خود خشک شده اند طول عمر بیشتری دارند. این ادویه جات کامل را قبل از اینکه بی خاصیت شوند می توانید ۴ تا ۵ سال نگهداری کنید. در این میان یک استثنا وجود دارد و آن فلفل کامل است، که حدود ۵ تا ۶ سال دوام می آورد.

گیاهان و سبزیجات خشک شده
گیاهان و سبزیجات خرد شده مانند ریحان، جعفری و پونه کوهی ۲ تا ۳ سال دوام دارند. اگر در همان شکل طبیعی خود خشک و نگهداری شوند، ممکن است کمی بیشتر عمر کنند، چیزی حدود ۳ تا ۴ سال.

دانه ها
بسیاری از دانه ها مانند رازیانه حدود ۴ سال عمر می کنند. دانه خشخاش و کنجد در این میان استثنا هستند و باید پس از ۲ سال به دور انداخته شوند.

عصاره ها
عصاره هایی مانند نعنا می توانند تا ۴ سال سالم بمانند. با این حال عصاره خالص وانیل، شامل این مورد نمی شود – این عصاره به علت محتوای بالای الکلش تا آخر سالم می ماند.

 

نگهداری ادویه ها,نگهداری سبزیجات خشک

 

توصیه هایی برای نگهداری ادویه ها 

برای اینکه عمر ادویه جات را بالا ببریم، آنها را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید مانند یک گنجه. ذخیره سازی ادویه جات در قفسه ای نزدیک به اجاق گاز ایده خوبی نیست، چون گرما سرعت در هم شکستن ادویه جات و سبزیجات خشک شده را بالا می برد.

بهترین ظرف برای نگهداری ادویه‌ها، در درجه اول ظرف‌های فلزی هستند که در آن‌ها کاملاً بسته می‌شود. در درجه دوم هم ظرف‌های شیشه‌ای رنگی، مانند ظروف شیشه‌ای قهوه‌ای برای نگهداری ادویه‌ها مناسب هستند.

انواع ادویه را در جای خشک و خنک و به دور از آفتاب و در ظروف فلزی یا شیشه ای نگهداری کنید. شیشه با مواد معطر ادویه فعل و انفعال نمی‌دهد.

اگر می‌توانید ادویه‌ها را به شکل اصلی آن‌ها نگه دارید و در زمان مصرف آسیاب کنید. به این ترتیب، بیشتر، طعم و عطرشان را حفظ می‌کنند.

ادویه‌های آسیاب شده تا ۶ ماه و دانه‌های کامل تا یک سال قابلیت نگهداری دارند.

به دلیل آن که اکثر ادویه‌ها منشاء خاکی دارند و به انواع میکروب‌های خاک آلوده هستند توصیه می‌شود از انواع استریل شده آن‌ها در بسته‌‎بندی‌های بهداشتی استفاده کنید.

برای تقلب در ادویه‌ها خیلی چیزها را می‌توانند داخل ادویه کرده و به خورد مردم دهند، لذا اگر برایتان مقدور می باشد سعی کنید ادویه را خودتان در خانه بکوبید.

به طور کلی، ادویه‌ها نباید در محیط‌های بسیار گرم ( مانند انباری ) یا در مجاورت تابش مستقیم نور آفتاب قرار بگیرند.

فریزر نیز یکی دیگر از مکان های اشتباه برای نگهداری ادویه جات است، هر بار که ظرف نگهدارنده ادویه از فریزر خارج می شود، چگالش ایجاد می شود که بیشتر طعم ادویه را از بین می برد.

 

پرهیز از رطوبت اضافی در نگهداری ادویه ها و سبزیجات خشک

خشک نگه داشتن ادویه جات و گیاهان خشک شده عطر و طعمشان را برای مدت زمان طولانی تری قوی نگه می دارد.

کاهش رطوبت خارج از بطری ها نیز به کاهش خطر خرابی کمک می کند. ادویه جات را هنگام اضافه کردن به غذا مستقیم روی آن نگیرید چون بخار غذا به ادویه رطوبت می دهد به جای این کار از یک قاشق خشک برای منتقل کردن ادویه به غذا کمک بگیرید.

 

 

چطور متوجه شویم که ادویه ارزش استفاده کردن را دارد؟

اگر خاطرتان نیست که دقیقا چه زمانی آن مرزنجوش را خریده اید، مقداری از آن را کف دست خود بریزید و با انگشت بمالیدش سپس استشمام کنید.

وقتی ادویه را با انگشت مالیدید در واقع روغن های درون آن را فعال کردید، و باید بویی قوی بدهد. اگر ادویه بوی خاصی نداشت پس بهتر است جایگزینش کنید.

اگر ادویه تان کم خاصیت شده ولی باز هم می خواهید استفاده اش کنید، دوبرابر آنچه در دستور پخت گفته شده بریزید.

 

 

منابع:بدونیم/بیتوته



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • جلوگیری از سیاه شدن سیب، موز، قارچ و سیب زمینی

      جلوگیری از سیاه شدن سیب‌زمینی‌: تنها کافی‌ است‌ پس‌ از پوست‌ کندن‌ و خلال‌ کردن‌ یا ریز کردن‌ آن‌ مقداری‌ آب‌ ولرم‌ را در ظرفی‌ بریزند و یک‌ قاشق‌ چایخوری‌ سرخالی‌ نمک‌ به‌ آن‌ بیفزایید …

  • روش تشخیص تازه بودن تخم مرغ

    آیا به تازه بودن تخم مرغ شک دارید ؟ اگر در مورد سالم و تازه بودن تخم مرغ شک دارید با ما همراه شوید.   دقت کنید پوسته تخم‌مرغ تازه، سفید، شفاف و زبر و …

  • نحوه نگهداری کوتاه مدت قارچ

    نگهداری قارچ به مدت چند روز در یخچال   طریقه شستن قارچ:   *  برای شستشوی قارچ آنها را در زیر آب سرد بگیرید تا ذرات خاک چسبیده به آن جدا شود و مانند هر …

  • روش تشخیص زعفران تقلبی

    اگرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست. افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، …

  • فریز کردن لیمو ترش, نگهداری لیمو , لیموترش فریز کردن لیمو ترش / راهنمای خرید لیمو

    روش فریز کردن لیمو ترش / نحوه نگهداری لیمو ترش تا زمستان فریز کردن لیمو ترش , نحوه نگهداری لیموترش در فریزر , نکاتی برای خرید لیموترش , نحوه انتخاب و خرید لیموترش , نحوه آب گرفتن لیموترش , نکاتی …

  • تازه نگهداشتن لیمو ترش تازه نگهداشتن لیمو ترش به مدت یک ماه

    ترفندی ساده برای تازه نگهداشتن لیمو ترش برای یک ماه تازه نگهداشتن لیمو ترش , نحوه نگهداری لیمو, نگهداری لیمو به مدت طولانی, نحوه نگهداری از لیمو ترش, بهترین روش نگهداری لیموترش, نگهداری لیموترش, راههای …

  • منجمد کردن مواد غذایی,فریز کردن روش صحیح منجمد کردن مواد غذایی / فریز کردن خوراکی ها

    نکاتی در مورد  منجمد کردن خوراکی ها  منجمد کردن غذا سریع ترین و راحت ترین روش برای حفظ خوراکی‌ها در خانه است. امروزه با استفاده از کیسه‌های پلی اتیلن، ظروف پلاستیکی، برچسب‌های فریزر و دیگر لوازم، می‌توانیم …

  • ترفندهای نگهداری سبزیجات و میوه ها

       ترفندهای نگهداری سبزیجات و میوه ها   یکی از مهم‌ترین اصول آشپزی تازه نگه‌داشتن موادغذایی است. حتماً شما هم مثل من از آن دست خانم‌هایی هستید که برای رفع نگرانی‌تان کمی بیش از حد …

  • روش نگهداری سبزیجات / خشک کردن سبزی ها

    پیشنهادهایی برای خرید، شستشو و نگهداری سبزیجات سبزیجات یکی از محصولات کشاورزی هستند که زود فاسد می شوند. این محصول در مزرعه ممکن است با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و غیره آغشته …

  • روش نگهداری موز در فریزر

    روش فریز کردم موز (نگهداری موز در فریزر)   موز میوه ایه که خیلی زود سیاه میشه ، برای نگهداری موز چه باید کرد ؟ خیلی وقتا بعد از مهمونی موزهای زیادی رو دستتون میمونه …

مطالب قبلی این بخش
  • روش بریدن آناناس و تشخیص آناناس رسیده

    آموزش تصویری روش بریدن آناناس   گرچه پوست آناناس کلفت به نظر می رسد، ولی پوست کندن و برش آناناس کار سختی نیست. در این مطلب روش بریدن آناناس به صورت تصویری تقدیمتان می شود. …

    • طرز تهیه پیاز داغ مجلسی

        طرز تهیه پیاز داغ مجلسی پیاز که داغ می کنید نرم میشه ؟! خب این پیاز داغ ها برای داخل آش خوبه. ولی یه وقتهایی برای تزیین غذا به پیاز داغ های طلایی و …

      • باورهای نادرست درباره پخت ماکارونی

           باورهای نادرست درباره پخت ماکارونی   تصورات غلط درباره‌ی طرز پخت ماکارونی هنوز نیز رایج است، درحالی‌که نکاتی که ایتالیایی‌ها برای این کار موردتوجه قرار می‌دهند ممکن است برای بسیاری جدید باشد.     …

        • اسرار خوشمزه تر کردن غذاها

          اسرار خوشمزه تر کردن غذاها ۱- ساقه های سفت کلم پیچ را جدا کنید و فقط برگ های نرم آنرا بخورید. خیلی راحت می‌توانید کلم پیچ را همراه با سایر سبزیجات در سالاد استفاده کنید …

          • نکاتی در مورد سرخ کردن غذا

              ۱ -روغن را تا حد دمای مطلوب سرخ کردن که ۱۹۰ درجه سانتیگراد است، داغ کنید، نه بیشتر و نه کمتر. ۲ -سطح ماده غذایی را قبل از سرخ کردن آن، با یک لایه …

            • روش تشخیص زعفران تقلبی

              اگرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف کنندگان به راحتی ممکن نیست. افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، …

              • نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

                      نکاتی درباره درست کردن انواع ژله   در این پست سعی شده نکات مهم و ترفندهای تهیه انواع ژله و خارج کردن ژله از قالب به طور کامل توضیح داده شود.  از خرید قالب گرفته تا بیرون آوردن …

                • طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی

                    طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی (به همراه نمونه های نقاشی روی بیسکوئیت)  طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی شاید باورتون نشه ولی کاملا شدنیه میتونید با استفاده از چند …

                  • منجمد کردن مواد غذایی,فریز کردن روش صحیح منجمد کردن مواد غذایی / فریز کردن خوراکی ها

                    نکاتی در مورد  منجمد کردن خوراکی ها  منجمد کردن غذا سریع ترین و راحت ترین روش برای حفظ خوراکی‌ها در خانه است. امروزه با استفاده از کیسه‌های پلی اتیلن، ظروف پلاستیکی، برچسب‌های فریزر و دیگر لوازم، می‌توانیم …

                    • فیلم آموزش تهیه ژله تزریقی

                          فیلم آموزش تهیه ژله تزریقی   ژله تزریقی از زیباترین و محبوب ترین ژله هاست . وقتی طرح های زیبای اون رو می بینیم احساس می کنیم از عهده اون برنمیاییم ولی با …

                      • روش استفاده از پودر و ورق ژلاتین

                        تفاوت بین ورق ژلاتین ، پودر ژلاتین ، پودر ژله و آگارآگار   ژلاتین خالص به طور طبیعی وجود ندارد بلکه از هیدرولیز استخوان و غضروف های بدن گاو به دست می آید. ژلاتین دارای …

                        • روش خوشمزه تر کردن غذا | توصیه‌ های سرآشپز برای خوشمزه تر شدن غذا روش خوشمزه تر کردن غذا | توصیه‌ های سرآشپز برای خوشمزه تر شدن غذا

                          ترفند  خوشمزه تر شدن غذاها  در  این قسمت از مجله تصویر زندگی ، تکنیک ها و تجربه های ساده ای را برای خوشمزه تر کردن غذا  به شما معرفی می‌کنیم که کمک می‌کند غذائی خوشمزه‌تر و سالمتر داشته …

                          • تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت چیست ؟

                            تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت چیست ؟ تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت چیست ؟ چگونه آرد ذرت و نشاسته ذرت را تشخیص دهیم ؟ چگونه بدست می آیند و کاربرد هر کدام چیست ؟ نشاسته ذرت …

                            • روش تشخیص تازه بودن تخم مرغ

                              آیا به تازه بودن تخم مرغ شک دارید ؟ اگر در مورد سالم و تازه بودن تخم مرغ شک دارید با ما همراه شوید.   دقت کنید پوسته تخم‌مرغ تازه، سفید، شفاف و زبر و …