شنبه , ۷ اسفند , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید


نکات آشپزی  , رنگهای ضد اشتها

 

رنگ های ضد اشتها کدام ها هستند؟

آیا تاکنون متوجه شده اید که وقتی قدم به یک اتاق تاریک، بدون پنجره و فاقد رنگ های روشن می گذارید، چقدر احساس ناراحتی می کنید؟ یا زمانی که در اتاقی با دیوارهای قرمزرنگ نشسته اید و در بشقاب قرمز رنگ غذا می خورید چقدر بیشتر احساس گرسنگی می کنید؟ این همان روانشناسی رنگ هاست!

رنگ ها نقش مهمی در دنیای ما دارند. آنها می توانند افکار ما را تحت تاثیر خود قرار دهند. موجب تغییر اعمال ما شوند و واکنش هایی را در درونمان به وجود آورند. رنگ های می توانند چشم های شما را آزار دهند یا آنها را آرام کنند، فشار خون را بالا ببرند یا اشتها را سرکوب کنند.

برخی سایه ها و درجات رنگ ها بر روحیه و احساسات ما تاثیر می گذارند. برخی رنگ ها سرکوبگر اشتها هستند که این مورد برای کسانی که قصد دارند کالری روزانه شان را کم کنند، بسیار سودمند است؛ در حالی که سایر رنگ ها، سرعت تنفس و ضربان قلب را بالا می برند.

جذابیت غذاهای گوناگون با رنگ آنها ارتباط تنگاتنگی دارد. مطالعات فراوانی روی تاثیر رنگ غذا بر چگونگی درک طعم آن انجام شده است که در این مطالعات، افراد با ترکیب رنگ و طعم غذا آشنا می شوند. این آموخته ها، می توانند درک ما را از غذاهای گوناگون تغییر دهند و انتظارات جدیدی از طعم و رنگ غذا در ما به وجود آورند.

شکل غذا موجب می شود نورون ها از هیپوتالاموس خارج شوند که همین امر، موجب متقاعد شدن ما حتی قبل از امتحان غذا می شود. کدام رنگ های می توانند اشتها را تحریک یا سرکوب کنند؟ در ادامه به انواع رنگ ها و تاثیر آنها اشاره می شود.

قرمز

رنگ قرمز از لحاظ احساسی فوق العاده قدرتمند و سرشار از انرژی است. این رنگ، سرعت تنفس و فشار خون را بالا می برد و اشتها را تحریک می کند و به دلیل همین تاثیر است که اغلب در رستوران ها، از رنگ قرمز استفاده می شود؛ البته این رنگ انتخاب فوق العاده ای برای اتاق غذاخوری منزل شما نیز به شمار می رود.

نارنجی

رنگ نارنجی، اکسیژن رسانی به مغز را افزایش می دهد. نیروبخش است و فعالیت ذهن را تحریک می کند. نارنجی جزو رنگ های گرم و مطلوبی است که به شما احساس راحتی می دهد. نارنجی که رنگ اغلب مرکبات است، تغذیه سالم را با خود به همراه دارد و اشتها را تحریک می کند.

آبی

رنگ آبی برای جسم و ذهن شما سودمند است و سوخت و ساز بدن را پایین می آورد و اثر آرامش بخش دارد. رنگ آبی با احساس خونسردی و آرامش همراه است و به این دلیل که به ندرت به صورت طبیعی یافت می شود، اغلب از آن به عنوان سرکوب کننده اشتها استفاده می کنند؛ بنابراین هنگام غذا خوردن یا آشپزی، نباید از این رنگ استفاده کنید؛ اما بنا بر توصیه کارشناسان تغذیه، چنانچه قصد رژیم گرفتن دارید، بهتر است یک لامپ آبی بالای یخچال قرار دهید تا میل به خوردن را در خود کاهش دهید؛ همچنین می توانید از بشقاب یا رومیزی آبی استفاده کرده یا در یک فضای آبی رنگ غذای خود را میل کنید.

زرد

رنگ شاد و آفتابی زرد، توجه افراد را به خود جلب می کند. این رنگ تمرکز را بالا می برد؛ از این رو در نوشته های قانونی، از این رنگ استفاده می شود. رنگ زرد همچنین محرک اشتهاست؛ چرا که احساس شادی را در افراد برمی انگیزد.

سبز

سبز، رنگ طبیعت و سلامتی و فراوانی است؛ این رنگ را اغلب برای نمایش ایمنی محصولات گوناگون مورد استفاده قرار می دهند. به دلیل ارتباط رنگ سبز با با طبیعت، اغلب آن را رنگ آرامش بخش می دانند و خوراکی های سبزرنگ را تحت عنوان غذاهای سالم می شناسند.

خاکستری

رنگ خاکستری اشتها را کم می کند و حتی موجب دلزدگی شما از غذا خوردن می شود. این رنگ، شما را آزار نمی دهد و موجب کاهش اضطراب و اشتها می شود.

فیروزه ای

رنگ فیروزه ای اشتها را تحریک می کند. درجات مختلف نارنجی و فیروزه ای و همچنین ترکیب این دو رنگ در خوراکی های خوشمزه مورد استفاده قرار می گیرد. حتی اگر تصویری شامل این دو رنگ را بر دیوار آشپزخانه آویزان کرده و هنگام صرف غذا به آن نگاه کنید، خیلی زود از شر هیکل لاغر و استخوانی خود خلاص خواهید شد.

سبز، قهوه ای و قرمز، رنگ های محبوب در خوراکی ها هستند. قرمز و زرد را اغلب در دکوراسیون رستوران ها مورد استفاده قرار می دهند؛ زیرا منحرک اشتها هستند. به منظور کاهش وزن باید در یک بشقاب سیاه یا تیره رنگ غذای خود را میل کنید؛ زیرا رنگ های تیره، ناخودآگاه اشتهای شما را کور می کنند؛ بنابراین توصیه می شود شام خود را در بشقاب های تیره رنگ و صبحانه را در ظروف روشن میل کنید.

 

مجله موفقیت



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • خوشمزه تر شدن سوپ و خورش با این روشها

                                          روش های بکر و ناب برای خوشمزه تر شدن سوپ و خورش   تکنیک ها و …

    • لبو , پودر لبو طرز تهیه پودر لبو و آب لبو برای تزیین خوراکیها

      روش تهیه پودر لبو / آب لبو / چیپس لبو پودر لبو برای رنگ کردن غذا، دسرها و شیرینی ها استفاده میشه و می تونین مثل زعفرون اون رو دم کنین تا به خوبی رنگ …

      • آشپزی آسان , نکات آشپزی آسان نکاتی برای آشپزی آسان و راحت

        توصیه هایی برای آشپزی آسان و راحت تکنیک های جالب و ساده ای برای آشپزی آسان وجود دارد که بهتر است بدانید. سرآشپزهای معروف این نکته‌ها را رعایت می‌کنند و به همین دلیل آشپزی آن‌ها همیشه …

        • طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی

            طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی (به همراه نمونه های نقاشی روی بیسکوئیت)  طرز تهیه آبرنگ خوراکی برای نقاشی روی شیرینی شاید باورتون نشه ولی کاملا شدنیه میتونید با استفاده از چند …

          • نکات آشپزی از زبان آشپزهای حرفه ای

              ترفندها و نکات آشپزی از زبان متخصصین   چگونه می‌توان پوست ماهی را از ماهی جدا نمود؟ ماهی را باید در روغنی که داغ شده سرخ کرد وقتی که کمی حرارت دید ماهی را …

            • آموزش کار با قیف و ماسوره های ستاره ای

                آموزش کار با قیف و ماسوره های ستاره ای نحوه تزیین زیبای کیک با خامه به وسیله ماسوره های ستاره ای تزئین با قیف و ماسوره معمولا به دلیل مشکلات خاص خودش برای خیلی …

              • تهیه آبغوره خانگی طرز تهیه آبغوره خانگی سالم و بهداشتی

                آموزش تهیه آبغوره در منزل برای تهیه آبغوره ، نوع غوره مورد استفاده زیاد مهم نیست، ولی اگر از نوع عسگری استفاده شود، بهتر است. توجه به این نکته لازم است که بعضی از انواع غوره …

                • رازهای پخت فلافل, نحوه خوشمزه شدن فلافل, تکنیک های پخت فلافل, راز خوشمزه شدن فلافل, نحوه پخت فلافل خانگی, ادویه مخصوص فلافل, علت خوشمزه شدن فلافل خانگی, مواد لازم برای تهیه فلافل, نکات مهم پخت فلافل راز خوشمزه شدن فلافل های حاضری

                  راز خوشمزه شدن فلافل های حاضری ۶ نکته که فلافل خانگی را مانند فلافل های حاضری می کند : فلافل گلولهٔ سرخ شدهٔ نخود پخته و ادویه‌جات است. این غذا در خاورمیانه و به‌ویژه بیروت …

                  • توصیه هایی برای تهیه غذای نذری

                       برای تهیه غذای نذری این توصیه‌ها را رعایت کنید   طبخ غذای نذری از آیین های ریشه دار مذهبی و دینی ما است. این غذاها و خوراکی های متنوع که بین دیگران توزیع می …

                    • نکاتی در مورد سرخ کردن غذا

                        ۱ -روغن را تا حد دمای مطلوب سرخ کردن که ۱۹۰ درجه سانتیگراد است، داغ کنید، نه بیشتر و نه کمتر. ۲ -سطح ماده غذایی را قبل از سرخ کردن آن، با یک لایه …

                      • روش بریدن آناناس و تشخیص آناناس رسیده

                        آموزش تصویری روش بریدن آناناس   گرچه پوست آناناس کلفت به نظر می رسد، ولی پوست کندن و برش آناناس کار سختی نیست. در این مطلب روش بریدن آناناس به صورت تصویری تقدیمتان می شود. …

                        • جایگزین مواد اولیه کیک و شیرینی

                          جایگزین مواد اولیه در تهیه ی کیک و شیرینی!   چون خیلی از ماها برامون پیش میاد ک هوس کنیم ی کیکی رو درست کنیم و یهو میبینیم یه وسیله ای رو نداریم تو اینن …

                          • بهترین ظرف برای پخت غذا چیست؟

                            چه ظرفی برای پخت و پز مناسب تر است؟ بهترین ظرف کدامست؟   زودپزها به دلیل کوتاهی مدت زمان پخت غذا و کاهش مدت زمان قرار گرفتن در معرض حرارت بهترین ظروف برای پخت غذا …

                            • روش از بین بردن بوی سوختگی برنج

                              در این مطلب دو روش برای رفع بوی سوختگی برنج معرفی میشه   ۱- اگه احساس کردین برنجتون بوی سوختگی گرفته، موقعی که دمکش روی قابلمه است، یک تکه نان روی برنج بذارین، موقع کشیدن …