چهارشنبه , ۶ اردیبهشت , ۱۳۹۶

IMG11100618

 

رنگ های ضد اشتها کدام ها هستند؟

آیا تاکنون متوجه شده اید که وقتی قدم به یک اتاق تاریک، بدون پنجره و فاقد رنگ های روشن می گذارید، چقدر احساس ناراحتی می کنید؟ یا زمانی که در اتاقی با دیوارهای قرمزرنگ نشسته اید و در بشقاب قرمز رنگ غذا می خورید چقدر بیشتر احساس گرسنگی می کنید؟ این همان روانشناسی رنگ هاست!

رنگ ها نقش مهمی در دنیای ما دارند. آنها می توانند افکار ما را تحت تاثیر خود قرار دهند. موجب تغییر اعمال ما شوند و واکنش هایی را در درونمان به وجود آورند. رنگ های می توانند چشم های شما را آزار دهند یا آنها را آرام کنند، فشار خون را بالا ببرند یا اشتها را سرکوب کنند.

برخی سایه ها و درجات رنگ ها بر روحیه و احساسات ما تاثیر می گذارند. برخی رنگ ها سرکوبگر اشتها هستند که این مورد برای کسانی که قصد دارند کالری روزانه شان را کم کنند، بسیار سودمند است؛ در حالی که سایر رنگ ها، سرعت تنفس و ضربان قلب را بالا می برند.

جذابیت غذاهای گوناگون با رنگ آنها ارتباط تنگاتنگی دارد. مطالعات فراوانی روی تاثیر رنگ غذا بر چگونگی درک طعم آن انجام شده است که در این مطالعات، افراد با ترکیب رنگ و طعم غذا آشنا می شوند. این آموخته ها، می توانند درک ما را از غذاهای گوناگون تغییر دهند و انتظارات جدیدی از طعم و رنگ غذا در ما به وجود آورند.

شکل غذا موجب می شود نورون ها از هیپوتالاموس خارج شوند که همین امر، موجب متقاعد شدن ما حتی قبل از امتحان غذا می شود. کدام رنگ های می توانند اشتها را تحریک یا سرکوب کنند؟ در ادامه به انواع رنگ ها و تاثیر آنها اشاره می شود.

قرمز

رنگ قرمز از لحاظ احساسی فوق العاده قدرتمند و سرشار از انرژی است. این رنگ، سرعت تنفس و فشار خون را بالا می برد و اشتها را تحریک می کند و به دلیل همین تاثیر است که اغلب در رستوران ها، از رنگ قرمز استفاده می شود؛ البته این رنگ انتخاب فوق العاده ای برای اتاق غذاخوری منزل شما نیز به شمار می رود.

نارنجی

رنگ نارنجی، اکسیژن رسانی به مغز را افزایش می دهد. نیروبخش است و فعالیت ذهن را تحریک می کند. نارنجی جزو رنگ های گرم و مطلوبی است که به شما احساس راحتی می دهد. نارنجی که رنگ اغلب مرکبات است، تغذیه سالم را با خود به همراه دارد و اشتها را تحریک می کند.

آبی

رنگ آبی برای جسم و ذهن شما سودمند است و سوخت و ساز بدن را پایین می آورد و اثر آرامش بخش دارد. رنگ آبی با احساس خونسردی و آرامش همراه است و به این دلیل که به ندرت به صورت طبیعی یافت می شود، اغلب از آن به عنوان سرکوب کننده اشتها استفاده می کنند؛ بنابراین هنگام غذا خوردن یا آشپزی، نباید از این رنگ استفاده کنید؛ اما بنا بر توصیه کارشناسان تغذیه، چنانچه قصد رژیم گرفتن دارید، بهتر است یک لامپ آبی بالای یخچال قرار دهید تا میل به خوردن را در خود کاهش دهید؛ همچنین می توانید از بشقاب یا رومیزی آبی استفاده کرده یا در یک فضای آبی رنگ غذای خود را میل کنید.

زرد

رنگ شاد و آفتابی زرد، توجه افراد را به خود جلب می کند. این رنگ تمرکز را بالا می برد؛ از این رو در نوشته های قانونی، از این رنگ استفاده می شود. رنگ زرد همچنین محرک اشتهاست؛ چرا که احساس شادی را در افراد برمی انگیزد.

سبز

سبز، رنگ طبیعت و سلامتی و فراوانی است؛ این رنگ را اغلب برای نمایش ایمنی محصولات گوناگون مورد استفاده قرار می دهند. به دلیل ارتباط رنگ سبز با با طبیعت، اغلب آن را رنگ آرامش بخش می دانند و خوراکی های سبزرنگ را تحت عنوان غذاهای سالم می شناسند.

خاکستری

رنگ خاکستری اشتها را کم می کند و حتی موجب دلزدگی شما از غذا خوردن می شود. این رنگ، شما را آزار نمی دهد و موجب کاهش اضطراب و اشتها می شود.

فیروزه ای

رنگ فیروزه ای اشتها را تحریک می کند. درجات مختلف نارنجی و فیروزه ای و همچنین ترکیب این دو رنگ در خوراکی های خوشمزه مورد استفاده قرار می گیرد. حتی اگر تصویری شامل این دو رنگ را بر دیوار آشپزخانه آویزان کرده و هنگام صرف غذا به آن نگاه کنید، خیلی زود از شر هیکل لاغر و استخوانی خود خلاص خواهید شد.

سبز، قهوه ای و قرمز، رنگ های محبوب در خوراکی ها هستند. قرمز و زرد را اغلب در دکوراسیون رستوران ها مورد استفاده قرار می دهند؛ زیرا منحرک اشتها هستند. به منظور کاهش وزن باید در یک بشقاب سیاه یا تیره رنگ غذای خود را میل کنید؛ زیرا رنگ های تیره، ناخودآگاه اشتهای شما را کور می کنند؛ بنابراین توصیه می شود شام خود را در بشقاب های تیره رنگ و صبحانه را در ظروف روشن میل کنید.

 

مجله موفقیت



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:



نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

بیشتر ببینید
در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • نگهداری ادویه ها,نگهداری سبزیجات خشک روش و مدت زمان نگهداری ادویه ها و سبزیجات خشک

    مدت زمان نگهداری ادویه ها و سبزیجات خشک یکی از سوال های رایج خانم ها در آشپزی، چگونگی نگهداری ادویه ها و سبزیجات خشک است. با نکاتی که در این مطلب به آنها اشاره شده ، می توانید کاری …

  • نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله نکات و ترفندهای تهیه انواع ژله

          نکاتی درباره درست کردن انواع ژله   در این پست سعی شده نکات مهم و ترفندهای تهیه انواع ژله و خارج کردن ژله از قالب به طور کامل توضیح داده شود.  از خرید قالب گرفته تا بیرون آوردن …

  • بهترین روش پختن سبزیجات,حفظ خواص سبزیجات سالم ترین و بهترین روش پخت سبزیجات | حفظ خواص سبزیجات

    بهترین روش پخت سبزیجات  سبزیجات را چگونه بپزیم که خواص آن حفط شود؟ بهترین روش پخت سبزیجات چیست ؟ هنگام پخت سبزیجات چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ چگونه سبزیجات را سرخ کنیم ؟ پاسخ …

  • طرز تهیه آرد سوخاری

      روش تهیه آرد سوخاری خانگی   آرد سوخاری که معمولاً برای سرخ کردن مرغ، ماهی یا میگو استفاده می‌شود، فرمول تهیه پیچیده‌ای ندارد. خیلی از خانم‌های خانه‌دار از آرد سوخاری در تهیه کوفته، کتلت و شامی هم کمک …

  • طرز تهیه انواع ادویه مخلوط

    طرز تهیه‌ ادویه مخلوط راز خوشمزگی غذای مادربزرگ‌های دنیا   همیشه وقتی به خانه‌ی مادربزرگ‌های می‌رویم، تا یکی دو کیلو چاق نشویم، برنمی‌گردیم. از بس که غذاهای مامان بزرگ پز خوشمزه‌اند و زیردندان مزه می‌کنند، …

  • آموزش تصویری فیله کردن سینه مرغ

    ۱) برای فیله کردن اول مرغ را شسته و قسمت سینه آن را جدا کنید و و اجازه دهید کاملا خشک شود. اگر مرغ شما یخ زده بود باید صبر کنید تا کاملا یخ آن …

  • روشهای خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن

      روشهای خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن   چرا زمان خرد کردن پیاز اشک می ریزیم ؟ پیاز چطور می‌تواند باعث اشک ریختن می شود و چطور می‌توان از آن جلوگیری کرد؟ پیاز از …

  • کاربرد ادویه ها در غذا / آشنایی با ادویه ها

    آشنایی با کاربرد ادویه ها در غذا  کاربرد ادویه ها و وبژگی های آن ها ,ادویه های مخصوص هر غذا ,پخت غذا با انواع ادویه, ادویه های مناسب هر غذا, آشنایی با ادویه های مناسب …

  • نکاتی در مورد انتخاب و پخت برنج

       توصیه هایی برای انتخاب و پخت برنج یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانی پلو و چلو است که باید در پخت آن دقت زیادی به کار برد.   تهیه و انتخاب برنج : خصوصیاتی …

  • جدا کردن و برش زدن ژله از انواع قالب / پیرکس

    روش های جدا کردن ژله از انواع قالب فوت و فن های برش زدن و جدا کردن ژله از انواع قالب اگر شما هم با جدا کردن ژله از قالب مشکل دارید ، با ما …

  • آموزش کار با قیف و ماسوره های ستاره ای

      آموزش کار با قیف و ماسوره های ستاره ای نحوه تزیین زیبای کیک با خامه به وسیله ماسوره های ستاره ای تزئین با قیف و ماسوره معمولا به دلیل مشکلات خاص خودش برای خیلی …

  • ترفندهای درست کردن ژله تزریقی

      نکات مهم برای درست کردن ژله تزریقی طرز تهیه ژله تزریقی جدا کردن ژله از انواع قالب فیلم آموزش تهیه ژله تزریقی  نکات مهم در تهیه انواع دسر   نکات مهم برای درست کردن …

  • چند ترفند آشپزی برای نوعروس ها

    با چند ترفند آشپزی از غذای شور، سوخته و… نترسید    * هنگامی که در حال درست کردن گوشت هستید و به طور ناگهانی آن را می سوزانید، تنها کافی است قابلمه را عوض کنید …

  • روش های پیچیدن خمیر پیراشکی

    آموزش تصویری ۱۱ روش پیچیدن خمیر پیراشکی   در تصاویر زیر روش های جالب و متنوع پیچیدن خمیر پیراشکی را مشاهده می فرمائید. این پیراشکی ها بهتر است در فر پخته شود. این روش ها برای …