سه شنبه , ۲۸ دی , ۱۳۹۵

راههای کاهش وزن در ماه رمضان

توصیه هایی برای کاهش وزن در ماه رمضان

اگر می خواهید در ماه رمضان کاهش وزن داشته باشید این مطلب را با دقت مطالعه کرده و به نکاتی که اشاره شده عمل نمایید. بدون شک با انجام این توصیه ها شاهد کاهش وزن در این ماه پربرکت خواهید بود.

 

پرهیز از پرخوری در ماه رمضان ۴ تا ۸ کیلو وزن را کاهش می دهد روزه داران با داشتن برنامه ریزی مناسب غذایی و پرهیز از پرخوری در زمان افطار و سحر می توانند بین ۴ تا ۸ کیلو از ورن خود را کاهش دهند.

رعایت برنامه ریزی صحیح تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان برای روزه داران از اهمیت بسیاری برخوردار است تا بتوانند آمادگی لازم را برای بهره گیری از برکات معنوی و مناجات با پروردگار را به نحو بسیار مطلوب به انجام برسانند.

زیاده خوردن به بدن انسان آسیب می رساند و از نظر علمی زیاده روی کردن در خوردن انواع غذاها ، چربی ها و قندها مشکلات و بیماری هایی از قبیل فشار خون ، دیابت ، قلبی و عروقی آتروز ، و حتی ریسک سرطان را افزایش می دهد.

ماه مبارک رمضان تمرینی است برای کم خوری و دوری از پرخوری است و با رعایت مقدار مصرف و تامین نیازهای غذایی در حد قابل قبول در این ماه می توان از زیان های ناشی از کمبود غذایی در امان بود.

 

اغلب افراد جامعه پس از ماه رمضان دچار اضافه وزن می شوند در حالی که یک روزه دار با برنامه ریزی تغذیه ای می تواند معادل غذای مورد نیاز روزانه خود را به جای چند وعده، در دو وعده افطار و سحری دریافت کند و از این رو در اکثر موارد کاهش وزن اتفاق می افتد و این کاهش وزن به علت سوزاندن مقداری از چربی های ذخیره ای بدن است.

 

راههای کاهش وزن در ماه رمضان

مصرف مواد پروتئین دار در وعده سحری ضمن ایجاد سیری طولانی تر، مانع بروز تشنگی می شود

 

نوجوانان برنامه غذایی ایام روزه داری را به گونه ای انتخاب کنند که میزان کالری و پروتئین توصیه شده روزانه را در دو وعده افطار و سحری دریافت نمایند و از خوردن غذاهای پُرحجم ، کم کالری و بسیار آبکی در افطار خودداری کنند و حتما برای صرف سحری از خواب برخیزند.

نوجوانان باید سبزیجات تازه، میوه و مقدار کافی آب و نوشیدنی ها مثل چای کم رنگ، آب میوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند.

نوشیدن آب فراوان در وسط غذا یا بلافاصله پس از مصرف غذا، نیز موجب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم غذا می شود.

لازم است حداقل در ساعات روزه داری از فعالیت های سنگین ورزشی که موجب تشنگی آن ها می شود و نیازهای غذایی آن ها را به شدت افزایش می دهد، خودداری کنند.

غذای افطاری برای اعضای خانواده می تواند مجموعه ای از صبحانه مانند چای شیرین و شیر ولرم و مصرف مقداری کمی نان و پنیر به همراه سوپ و با سپس با فاصله یک تا ۲ ساعت شام با اندکی تغییر و کاهش حجم باشد به آرامی اما در یک وعده میل کنند.

در فاصله افطار تا سحر از خوردن تنقلات خودداری کنید تا معده آن ها به هنگام صرف سحری به طور کامل خالی و آماده غذای سحر باشد.

 

راههای کاهش وزن در ماه رمضان

میوه ها و سبزیجات سیری طولانی تر ایجاد کرده از بروز تشنگی جلوگیری می کنند

 

مصرف میوه و سبزی در وعده های سحر و افطار تاکید می شود و میوه ها و سبزیجات ، به دلیل ماندگاری بیشتری که در بدن دارد، ضمن اینکه سیری طولانی تری را ایجاد می کند حاوی مقدار زیادی آب است که با تامین آب مورد نیاز بدن از بروز تشنگی جلوگیری می کند.

مصرف مواد پروتیین دار مثل گوشت، لبنیات و به خصوص ماست در وعده سحری ضمن ایجاد سیری طولانی تر ، مانع از بروز تشنگی می شود.

مصرف مواد چرب و نمک توصیه نمی شود، مصرف مواد پر چرب هر چند انرژی بیشتری می دهد، اما باعث تشنگی بیشتری هم می شود علاوه بر این کربوهیدرات ها و مواد قندی نیز ایجاد تشنگی بیشتری می کند و مصرف آنها در وعده سحری توصیه نمی شود.

مواد قندی به لحاظ اینکه زودتر از معده عبور می کند و زودتر هضم می شود زودتر هم ایجاد گرسنگی می کند و بهتر است مصرف این گونه مواد بیشتر در وعده افطار در حد مجاز استفاده شود.

نوشیدنی های گازدار ادرار آور است و این عامل باعث می شود نه تنها خوردن آنها آب مورد نیاز بدن را تامین نمی کند، بلکه با مصرف آنها، آب بدن به میزان بیشتری دفع شود.

 

 

منبع:دیجی دارو



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
  • اس ام اس های ماه رمضان

    پیامک و اس ام اس های ماه رمضان  اس ام اس های ماه رمضان رمضانا تو بهترین ماهی / چون که ماه ضیافت اللّهی خوش عمل هر که بود در رمضان / ترک منکر نمود …

  • طرز تهیه و تزیین حلوا

    آشنایی با روش تهیه و تزیین حلوا   حلوا یکی از شیرینی های سنتی ایرانیه که در مناسبات و مراسم درست میشه و دسریه مقوی برای افطار ماه رمضون. در ادامه طرز تهیه و تزیین …

  • کرم موز, دسر مجلسی طرز تهیه کرم موز دسر مجلسی خوشمزه و شیک

    دستور تهیه کرم موز دسر مجلسی / دسر ماه رمضان کرم موز یا ژله موز یکی از دسرهای خوشمزه و غنی از پتاسیمه، بنابراین میتونه میان وعده مناسبی برای کودکان باشه. موز تاثیر خوبی در تامین رشد …

  • طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو

    طرز تهیه نان خرمایی با خمیر فیلو این نان خرمایی های خوشمزه برای ماه رمضان بسیار مناسب هستند. آماده سازی: ۲ ساعت مدت انتظار: ۱ ساعت مجموعاً: ۳ ساعت مواد اولیه برای ۶ نفر : زرده تخم مرغ ۲ عدد …

  • طرز تهیه حلیم گندم (مناسب برای افطار)

    دو روش برای تهیه حلیم گندم (مناسب برای افطار)   حلیم از غذاها و در واقع از سوپ های ایرانیست که در نقاط مختلف ایران به روش های مختلف تهیه میشه و در هر روش …

  • رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان

    باید و نباید های نوشیدنی های ماه رمضان روش های رفع تشنگی و کاهش عطش در ماه رمضان   کارشناسان تغذیه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزه داران توصیه می کنند،نوشیدنی های مخصوص …

  • توصیه هایی به افراد کم خون در ماه رمضان

      آیا افراد کم خون می توانند روزه بگیرند؟   از آنجایی که اکثر کم خونیها از نوع کم خونی فقر آهن هستند و به خاطر مشکلات تغذیه ای، روزه داری برای افراد کم خون …

مطالب قبلی این بخش
  • خواص فلفل های رنگی

    فلفل های رنگی رنگی و خواص‌شان   فلفل سیاه، سفید، قرمز و سبز، همه از یک گیاه تهیه می‌شوند. رنگ ‌فلفل به زمان برداشت و شیوه عمل آوردن آن بستگی دارد. فلفل فواید زیادی دارد. …

    • زمان امتحانات چه بخوریم چه نخوریم ؟

      تغذیه مناسب در زمان امتحانات بخور و نخورهای شب‌های امتحان   در زمان امتحانات هدف این است که دانش‌آموزان تغذیه‌ای داشته باشند که باعث تقویت حافظه باشد نه تضعیف آن و توصیه‌هایی درخصوص تعدادی فاکتور …

      • خواص برخی از انواع تخمه ها

          خواص و فواید جادویی برخی از تخمه ها   تخمه ها مانند ماهی ها از نظر امگا ۳ غنی اند. امگا ۳ موجود در تخمه ها به کاهش بی نظمی های ضربان قلب، تری …

        • خواص لبنیات

          لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و خامه گروهی از موادغذایی هستند که ارزش‌ غذایی زیادی دارند. در هرم موادغذایی، لبنیات جایگاه ویژه‌ای دارند و تاکید می‌شود هر فرد با توجه به سن و …

          • خوراکی های موثر برای کاهش کلسترول خوراکی های موثر برای کاهش کلسترول

            کاهش کلسترول  و تغذیه مناسب رژیم‌غذایی می‌تواند نقش مهمی در کاهش کلسترول داشته باشد. در زیر به بهترین موادغذایی که کمک می‌کند کلسترولتان را پایین آورده و از قلبتان محافظت کنید اشاره می‌کنیم.   آیا یک …

            • آلرژی به شیر آلرژی به شیر و جایگزینی برای آن

              آلرژی به شیر و جایگزینی برای آن به شیر آلرژی دارید؟ به دنبال جایگزینی برای آن باشید   آلرژی به شیر نوعی آلرژی غذایی است که به دنبال واکنش سیستم ایمنی به یکی از اجزاء …

              • خواص حلیم و بخور نخورهای آن

                  همه چیزهایی که درباره غذای سنتی فصل سرما می‌خواهید بدانید   حلیم، سرشار از آهن و فیبر حلیم خوراکی سرشار از گندم است که علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا، منبع بسیار خوب روی، منیزیم، …