پنج شنبه , ۳ فروردین , ۱۳۹۶

خواص ماش - روش تهیه جوانه ماش

خواص ماش + روش تهیه جوانه ماش

 

ماش در گروه حبوبات جای می ‌گیرد و در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند. ماش نیز از ارزش تغذیه ‌ای بسیار بالایی برخوردار است و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه ‌خواران است. منشا اصلی ماش شبه جزیره ی هند است، و به وفور در کشورهای آسیایی مانند هند، پاکستان، تایوان، ژاپن، ویتنام و کره مصرف می شود. جوانه ماش خواص زیادی دارد. ایرانیان قدیم ماش را “مِچ” می نامیدند و کلمه ی “ماش” معرب شده ی آن است.

این دانه غنی در عین داشتن کالری کم، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است؛ یعنی خاصیت زیاد دارد و چاق هم نمی کند! پس چرا هنگامی که قصد لاغری دارید این دانه ی جادویی را حداقل هفته ای یکبار در رژیم غذایی تان نگنجانید؟! این دانه هم چنین زود هضم و غیر نفاخ است؛ از یک دانه ی جادویی دیگر چه انتظاری دارید؟

قصد داریم با این مقاله انگشت حیرت به دهانتان بنشانیم تا دیگر این دانه ی کوچک و پر خاصیت را نادیده نگیرید! حتی جوانه ی این دانه نیز بسیار پرخاصیت تر از خودش است و به دلیل تردی اش می تواند به جای چیپس هنگام فیلم دیدن و یا حتی روی سالاد نیز میل شود.

 
خواص ماش

۱-ماش پخته با پوست برای درمان اسهال مفید است.

۲-مصرف آش ماش درمان سر دردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی است و سرفه و تب را آرام می کند.

۳-ضماد سرکه و ماش پخته به درمان اگزما و بیماری های پوستی کمک می کند.

۴-ماش در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی بسیار مفید است.

۵-ماش به دلیل داشتن پتاسیم فراوان برای کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا مفید است.

۶-ماش سرشار از آنتی اکسیدان های منگنز و سلنیوم است و خوردن آن از بیماری های مزمن پیشگیری می کند.

۷-این ماده غذایی کاهنده ی قند و چربی خون است.

۸-ماش زود هضم است و چون ماده ی غذایی متعادلی است، به دیابتی ها هم توصیه می شود. البته بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود.

 

خواص ماش - روش تهیه جوانه ماش

 

جوانه ماش

تغییرات شیمیایی که حین جوانه زدن در دانه ها رخ می دهد باعث افزایش املاح و ویتامین ها می شود. به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین به مقدار زیادی افزایش یافته و کالری و سطح کربوهیدرات کاهش می یابد. برای درک بهتر این موضوع مقایسه ی دانه ی ماش با جوانه اش را مطالعه نمایید:

۱۵ % انرژی(کالری) کمتر
۱۵ % کربوهیدرات کمتر
۳۰ % پروتئین قابل دسترس بیشتر
۳۴ % کلسیم بیشتر
۸۰ % پتاسیم بیشتر
۶۹۰ % سدیم بیشتر
۴۰ % آهن بیشتر
۵۶ % فسفر بیشتر
۲۸۵ % ویتامینA بیشتر
۵۱۵ % ریبوفلاوین یا ویتامینB2 بیشتر
۲۵۶ % نیاسین یا ویتامینB3 بیشتر
ویتامینC بسیار بیشتر
مقاله ی مرتبط:
۵ خوراکی که بی جهت اسمشان بد در رفته است

 

طرز آماده کردن جوانه ماش

ابتدا ماش را خوب بشویید و به مدت ۱۲ ساعت در محیط تاریک و خنک در آب خیس کنید. بعد از ۱۲ ساعت مجددا ماش ها را بشویید و ۱۲ ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید. جوانه ها آماده اند!

 

blog.bamilo.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




نظر یا پرسش خود را بیان کنید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • کنترل اشتها , کاهش وزن کنترل اشتها با چند راهکار ساده

    روش هایی برای کنترل اشتها کنترل اشتها از دستتان خارج شده ؟ به نظر می‌رسد اشتهای زیادی دارید؟ نگران نباشید. با چند ترفند ساده می‌توانید یاد بگیرید چگونه اشتهای خود را کنترل کنید. وعده‌های غذایی خود …

    • درباره فشار خون بالا بیشتر بدانید

      اگر کسی با فشار خون بالا می شناسید، بخوانید   میلیون‌ها خانم ممکن است در معرض فشار خون بالا باشد، بدون آنکه اطلاعی از این مسأله داشته باشند فشارخون بالا با آنکه در میان آقایان …

      • راه‌های درمانی خانگی آفتاب سوختگی

          ۱۵درمان خانگی برای آفتاب سوختگی   دوباره آفتاب سوخته شده اید؟ از آن محصولات شیمیایی که برای درمان آفتاب سوختگی طراحی شده‌اند اما در اصل به پوستتان آسیب می رسانند هم خسته اید؟ پس …