یکشنبه , ۸ اسفند , ۱۳۹۵
بیشتر ببینید

پزشکی و سلامت طب سنتی و اسلامی  , خواص درمانی دمنوش گلپر

 خواص درمانی و طرز تهیه دمنوش گلپر

 

نام : دمنوش گلپر
نام انگلیسی : Heracleum persicum herbal tea

 

 گلپر
همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارد.

از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی گرم و خشک دارد.

 

خواص دمنوش گلپر:
– دمنوش این گیاه برای هضم غذا موثر و ضد نفخ است
–  ضد عفونی ‌کننده و میکروب کش قوی و ضداسپاسم است.
– جهت درمان رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایرِ اختلالاتِ گوارشی کاربرد دارد.
–  پودر دانه گلپر می تواند به عنوان یک داروی کشنده برای بعضی کرمهای داخل روده مصرف می شود.
گلپر را جهت معالجه هیسترى (صرع)، عفونت‌هاى عصبى و رفع ناراحتی‌ های عصبی تجویز می‌کنند.
– دمنوش ریشه آن جهت درمان اختلالاتِ تنفسی، اختلالات ریوی، برونشیت و عفونت‌هاى دستگاه تنفس آن را تجویز میکنند.
–  دمنوش این گیاه تحریک کننده اشتها است.

 

موارد منع مصرف  گلپر:
–    مصرف زیاد این گیاه باعث ایجاد تپش قلب برای فرد می شود.
–    مصرف زیاد این گیاه باعث سقط جنین می شود.

 

پزشکی و سلامت طب سنتی و اسلامی  , خواص درمانی دمنوش گلپر

 

طرز تهیه دمنوش گلپر:
یک قاشق غذا خوری پودر گل پر را در یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد روی آن ریخته تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. این چای کمی تلخ است و برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.

 

مشخصات گلپر:
گلپر گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارد. گل‌های این گیاه، سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌شود. میوه آن تخم مرغی، کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتی‌متر است.
قسمت های مورد استفاده این گیاه جوانه ها، ساقه ها و غنچه های نورسته آن می باشد. دانه های خشک این گیاه که بسیار معطر است همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی و همگانی دارد.

 

منبع:farateb.com



این مطلب مفید بود ؟
1 از 52 از 53 از 54 از 55 از 5
Loading...

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:




در صورت تمایل به این موضوع نظر دهید

  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با مطلب و مجله، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «تصویر زندگی» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نام(لازم)

ایمیل(لازم)

در این رابطه بیشتر بخوانید
مطالب قبلی این بخش
  • خواص گلابی

    خواص گلابی   گلابی میوه‌ای خوش طعم است که سرشار از ویتامین‌ها و عناصر معدنی است و خوردن آن در گرمای تابستان می‌تواند علاوه بر تامین مواد مورد نیاز بدن، اندکی از تشنگی را نیز …

    • این ۱۱ خوراکی را هرگز در فریزر نگذارید

      غذاهایی که نباید در فریزر بگذارید   چه نگهداری مواد غذایی نادرست در یخچال باشد و چه گذاشتن غذاهای نامناسب در مایکرویو ،تصورات غلط در مورد تهیه و نگهداری مواد غذایی بسیارند. نکات مهمی را …